2024-04-10
Varför i USA har gamla "gubbar" så stor makt? Varför blomstrar där kristna gamla synsätt att kvinnor skulle vara sämre än män? Varför har männer fortfarande sådan makt att dom vill bestämma över kvinnors kroppar? Av Trump kan man ju vänta vad som helst om det på något hjälper han tillbaks till makten. Pence än annorlunda, han tror ju på varje ord som står i Bibeln. Men tyvärr, Pence agerar efter Bibeln. Trump agerar så att han vill vinna väljare, han struntar i allt annat bara han vinner väljare. Pence, han är ju bokstavstroende, men ändog, man väntar ju liksom lite mer av Pence än Trump 

2024-04-06
Ungerska folket har vaknat och protesterar nu Orbans regerig. Troligtvis blir det svårt att falla tillbaks till demokrati när det nu finns hetsborrar som är villiga att använda våld mot demokrati, inte bara i Ungern, överallt i världen försvagas demokrati just nu, så som i USA och i Rysland finns ingen demokrati alls.

2024-03-25
Putin antyder att Ukraina skulle vara inblandad i terrorattacken i Moskva. Han vill skylla på Ukraina och hetsa folket mot Ukraina. Putin är besatt av Ukraina, besatt på ett mycket sjukligt, samhälls farligt.

2024-03-07
Säga vad man vill om Kina, men
... Kina har rätt i det att kriget i Gaza är skam för civilisationen. Israel occupperar palestiniers områden med järnhand, rena rama aparthaidsystem. Om Isrel hade behandlat palestinier bra redan från början, skulle troligen terrorism vara avsevärt mindre där än det är nu. Förtryckta folk har alltid kämpat med våld för att få sin frihet. Det bästa läösningen är att Israel slutar occuppera palestiniers områden och att det bildas en stat till palestinier. Alltså frihet och ett eget land.

2024-03-07
Gaphalsen Trump vill debattera med Biden. Men det är ju inget debatterande när man skriker och gapar och är allmänt elaka och arroganta i sina ord. Trump klarar inte att uppträda fint. Han tror att arrogans och elaka ord om andra lyfter honom på något sätt. Men det är ju bara andra gaphalsar och våldsamma individer som gillar sitt like, Trump. Hoppas att Biden vägrar delta i debbatter med Trump. Man kan låta Trump gapa ensam.

2024-02-20
Trump vill inte kritisera Putin. Vad innebär det? Det innebär att Trump gillar Putin, Trump förmodligen vill vara likadan som Putin. Hur blir USA om Trump vinner valet? USA överlevde med knapp marginal 4 år mer Trump. Nya 4 år till med Trump blir farligt för USA, demokratin är i fara, det blir kanske riktigt illa. Hur kan Trumps väljare lita på Trump? Vill Trumps väljare att USA blir ett diktatorisk land? Vad skulle väljarna vinna av sådant? Svar: ingenting.

2024-03-05
Ungern har hittat ett nytt att kämpa emot, dom vill inte godkänna Mark Rutte som ersättare till Jens Stoltenberg i Nato. Att Ungern orkar. Ungern får väl skylla på sig själva som som gör avvikelser bort från demokrati. Men nej, Ungern tål inte kritik, inte det minsta.

2024-03-05
Ungern har slutligen godkänt Sverige. Snart är Sverige ett Nato-land. Är det bra eller dåligt? Tiden kommer att visa det. Men ett är säkert, världen blir inte stabilare med Sverige i Nato. Stabiliteten har skakats mycket iom Finland och Sverige. Rädslan jagade Sverige in i Nato. Gjort är gjort.

2024-03-04
Varför är gapande och skrikande  Trump så populär i USA?

2024-03-04
Alla glömmer ibland något och alla blandar ihopp något någon gång oavsett hur gammal eller hur ung man är.
Förstår inte hur gapande Trump kan vara så populär?

==============================

 

2024-02-20
Trump vill inte kritisera Putin. Vad innebär det? Det innebär att Trump gillar Putin, Trump förmodligen vill vara likadan som Putin. Hur blir USA om Trump vinner valet? USA överlevde med knapp marginal 4 år mer Trump. Nya 4 år till med Trump blir farligt för USA, demokratin är i fara, det blir kanske riktigt illa. Hur kan Trumps väljare lita på Trump? Vill Trumps väljare att USA blir ett diktatorisk land? Vad skulle väljarna vinna av sådant? Svar: ingenting. 

2024-02-05
Ungern röstade inte heller idag Sveriges Nato-medlemskap. Vad vill Orban? Kanske han nu vill bara "rädda ansiktet" genom att fortsätta vara trotsig och vilja förhandla med Kristersson. Kristersson säger att det behövs ingen förhandlig med Ungern. Få se om Kristersson orkar stå emot den evigt envise Orban?

2024-01-29
Finska precident valet har hittils varit mycket städat, inte alls så uppkäftigt som t.ex i USA.  Mycket bra gjort att dom uppträder civiliserat mot varandra.

2024-01-28
Stubb eller Haavisto till Finlands precident? Vem blir det? Förmodligen Stubb, eller? Den 11 februari hölls valet. Och "tack gode Gud" att Halla-aho är nu borträknat iaf.

2024-01-28
Vem blir Finlands nya precident? Alla andra kandinater går väl bra, men Halla-aho kan ses som icke önskevärd.. Niinistö har varit mycket bra och folket tycks vara nöjda med Niinistö och väntar att den nya skall agera precis som Niinintö. Halla-aho är långt ifrån Niinistö. Halla-aho skulle vara dåligt för Finland. Det att  han är nu talman i regeringen gör honom inte till lämplig som precident. Innerst inne är han ju rasist. Man kan inte glömma all skit han skrev i sin blogg om Sverige och invandrare synnerligen. "Gud" bevare Finland från en sådan man.

2024-01-27
Hoppas att Finland väljer inte Halla-aho till precident. Man kan inte glömma bort vad han ofta skrev i sin blogg och vilka rasistiska kommentarer det fanns i han blogg. Rasisterna använde hans blogg förut som ett forum. Att han just nu är talman i finska regeringen, gör att det går inte att lita på den regeringen. (Precis som det är svårt att lita på svenka regeringen just nu på grund av SD).  Det är ok. att prata med alla, men att ge stora befogenheter till rasister är fel när man gör det bara på grund av att man behöver deras röster för att kunna regera, i Finland har dom gått längre än i Sverige, i Finland sitter Sannfinländare i regering, om jag nu minns rätt. Men Halla-aho som precident, det skulle vara ett stort skam för Finland. Men tyvärr, i Finland vågar dom prata mer rakt och ärligt än här i Sverige.

2024-01-27
Orban, tjuraktig Orban, nu är Ungern sist att godkänna Sveriges Nato-ansökan. Han tycks vara ovillig att samla parlamentet för extra möte. I slutet av februari sägs det att Ungern kanske godkänner Sverige. Orban är emot Ukrainahjälp och och därmed blir Ukraina utan den hjälpen. Det är skadligt för Sverige och övriga Eu och skadligt även för Nato. Varför är Orban så tjurig? Han förmodligen står mer på Putins sida än Natos och EUs sida.

2024-01-27
Trump lever i sin egen fantasi-värld där alla andra är skyldiga men han själv skulle vara den enda ordentliga och bra människan. Tycker nästan synd av honom :) Han konspirerar, hotar, hatar, skriker och ljuger. Hur kan folk rösta på honom? Är dom som röstar på Trump likadana ljugare? Vart är USA på väg? Trump kommer göra mycket skada i USA och överallt i världen om han blir precident igen.

2024-01-23
Det påstås att Turkiets parlament nu har röstat ja till svensk Nato-medlemskap. Återstår att se om detta stämmer. Ungern då, vad gör Ungern? Ungern vill förhandla med Sverige om Nato-medlemskapet. Alltså ingenting är klart. Man ska inte ivra nu att allt skulle vara klart. Om Erdogan vill kan han fortsätta att hala processen. Den dagen när båda "herrarna", Erdpogan och Orban ubdertecknat och skickat papprena till USA, då är saken biff och Sverige är medlem i Nato. Men som sagt, ingenting är klart, så det enda vi kan göra är att tyst vänta och se vad dessa två "herrar" gör och säger ;)

2024-01-23
Undrar ifall Turkiet har gett Ungern hjälp hur man utpressar till sig fördelar av svenska politiker? Hur som helst, Ungerns Orban gör nu ett försök och har inbjudit Kristersson till Ungern för att förhandla om svensk Nato-medlemskap. Hoppas att Kristersson låter sig inpressas av Orbar, som man låtit Erdogan utpressa Sverige.

2024-01-20
Även Trump är gammal, precis som Biden. Trump minns saker fel också och alltså förväxlar människor med varandra och framför allt Trump är för aggressiv narsist. "Gud" bevara oss, majoriteten av världen vill inte ha Trump. Han kan skada hela världen.

2024-01-12
USAs evangelikala gillar Trump och republikaner. Evangelikala gillar inte demokrater och demokrati. Dom flesta USAs kristna är fortfarande fast i gamla religiösa teser. Dom har stor makt i USA. Det är svårt för många att förstå hur kristna i USA gillar Trump. Undrar om den evangelikala Mike Pence står fortfarande på Trumps sida och vill ha honom som precident???

2024-01-10
Turkiet och Ungern är mycket beroende av billig ryskt gas. Undra på att dessa länder fjäskar för Putin genom att inte godkänna Sveriges Nato-ansökan.

2024-01-10
Trump sa 2020 att USA kommer aldrig att hjälpa Europa om Europa attackeras. Han sa även att Nato är dött. Om Trump blir igen precident, vet man hur han skulle agera, han skulle strunta i Europa och försöka "döda" Nato.

2024-01-06
Konstigt att Turkiet står emot Nato fast dom är med i Nato. Erdogan vill stå på godfot med Putin, därför agerar han knepigt och sviker väst. Nato borde göra något, sparka Turkiet ut. Det är farligt att ha lierat sig med opålitliga. Turkiet tycks stå på Putins sida. Turkiet är inte villiga att hjälpa Ukraina om dom får chans att agera mot väst.

2023-12-15
Nato är opålitlig, alla politiker kan vara opålitliga. Även Nato spelar rävspel, många många gånger. Att Nato låter Turkiet hålla på med sitt rävspel är bevis nog att Nato är innerst inne feg och opålitlig. Erdogan visar nu hela världen detta. Sverige borde aldrig sökt Nato-medlemskap.

 

2023-12-06
Pence bör hålla sig till sanningen och inte utelämna något, ifall han skall vittna mott Trump i Georgia fallet. Pence stog ut  med Trump ända nästan till slutet. I slutet lydde Pence inte på Trump. Pence ville inte bryta mot lagen och bestämmelserna. Trump blev så klart arg. Nu hoppas man att Pence fortsätter att vara ärlig och det kommer han troligen att vara, alltså ärlig.

2023-10-31
Är Pence politiskt slut nu?
Pences fel sägs vara det att han blev Trumpd viceprecident. Pence hade i sin kampanj få väjare. Är det hans politiska slut det? Tråkigt men troligtvis sant.

2023-10-29
Pence drar sig ur precidentvalkampanjen 
Pence suspends presidential campaign
Det kan man förstå när man ser hur stort stöd Trump fortfarande får. Det är svårt att se hur folket gillar denne gaphalsige man. Trump kan ju kanske sägas vara "småkriminell", men att folket stödjer han, är en stor besvikelse för många. Vart är USA på väg? Det är en katastrof om Trump skulle åter bli precident, han vurmar ju diktatorer och han använder ohederliga metoder, han ljuger och skryter, osv osv. Det är synd att Pence har ingen chanch just nu. Pence kanske tänker för gammalmodigt om vissa saker, inte bara tänker, han agerar ju också gammalmodigt på grund av sin tro, men han är tusen och åter tusen gånger bättre än Trump.

2023-09-05
Ovanligt att Pence är irriterad, 
Han är ju vanligtvis mycket lugn och harmonisk. Denne unge man har nog retat upp honom ordentligt. OK. sådant händer. Men ingen vill se Pence tappa lugnet på grund av en "valp" i politiken :) Det är ofattbart att Trump leder så mycket, hur kan republikaner gilla Trump, det är lite svårt att förstå, enda skälet måste vara att Trumps väljare är lika arroganta ljugare som Trump, sådan "herre", sådana "slavar". Varför är amerikanska val som en cirkus? Ens kompetens är ju inte det hur elakt och hur högt man skäller på sina motståndare. Om republikaner röstar fram Trump som sin precidetkandinat, visar det hur desperata republikaner är, desperata och makthungriga. Och ännu värre skulle det bli om Trump då vann valer 2024, det skulle vara skam för hela USA.


2023-08-24
Trump
Hur kan Trump vara så polulär bland republikaner? Svårt att förstå detta.  Man ser ofta hur Trump talar till sina anhängare, han skriker, han, gapar, han ljuger, han berömmer sig själv, osv osv. Man ser även hans anhängare gapa, skrika, ljuga och våra våldsamma. Trump tycks dra till sig likadana gapare som han är själv. Att staten får inte fast han på något kriminell? Hur kan denne man få  fortsätta? Otroligt, USA verkar vara ett konstigt land.
Halva Världen darrar och väntar på deras nästa val av precident. Om Trump blir åter precident, skulle det vara oerhört dåligt för Världen. Trump är ju högerextremist, han gillar diktatorer, är kompis med dom, han gillar Putin, osv osv. Nu återstår att se hur det blir. Det är hela tiden Trump-cirkus. Har en stor del av amerikaner blivit högerextrema med trumpism?

 

2023-08-14
Trumpism
Trumpism, hur reagerar du på trumpism?
Beundrar du trumpism,
varför beundrar du trumpism,
Vet du att trumpism söndrar och
är konservativ, diktatorisk, intriger som stör staten,
När man tittar på världen kan man se hur trumpismen söndrar världen,
diktatorer och nästan diktator-härskare förhärligar Trump,
demokratiska stater, å andra sidan, tänker på det bästa i världen.
Skulle det inte vara bättre om världen var förenad?
Krig och uppror skulle minska.
Trumpism orsakar krig och kaos i världen och i USA.

=================================

Ett tag sedan, fortsätter nu

===================================

2022-05-03
Läckta uppgifter: USA:s HD kan upphäva abortgaranti, vad håller på att hända i USA. Gå tillbaks i tiden? Trumpism inom republikaner lever vidare, tyvärr. Kvinnors rätt till sina kroppar vill trumpismen skrota bort.


2022-03-31
Sju timmar lång lucka i Trumps telefonhistorik 6 januari...fråga dig varför denna lucka finns? ..svaret är enkelt, Trump vill inte andra skall se med vilka och vad, han pratade den 6 januari...Trump har inte rent mjöl i sin påse.


2022-02-10
 Sprickan vidgas i republikanska partiet---Trump misstänks ha spolat dokument i toaletten---minoritetsledaren Mitch McConnell och före detta vicepresidenten Mike Pence gillar inte Trumps retorik angående 6 januari...dom dömer händelsen...verkar alltså att republikaner är nu tvådelade, med Trump och emot Trump...klart är att trumpismen har skadat republikaner ganska mycket...det är bra och modigt gjort av Pence och McConnell...det att man nu misstänker att Trump spolat dokument ner i toaletten är väl sådant som Trump säkerligen kan tänkas att göra om det skulle gynna han själv.


2022-02-05
Partiet har låtit sig tas som gisslan av Trump
– Jag känner inte igen personerna i mitt parti som har övergivit konstitutionen för att stötta Donald Trump. Historien kommer att döma dem 
- Liz Cheney.
– De har tillåtit konspirationer och giftig tribalism att hindra deras förmåga att se klart.
- Adam Kinzinger
Synd att många republikaner är rädda för Trump...Trumpismen har förstört republikaners syn på demokrati, dom beter sig många av dom som högerradikala huliganer...stackars USA om Trump återkommer som precident


2022-02-05
Pence slår tillbaka mot Trumps utspel: ”Han har fel”...Pence säger åter igen att han hade ingen makt hadde... att han inte hade någon rätt att ogiltigförklara resultatet i elektorskollegiet den 6 januari förra året, vilket Trump så sent som i söndags hävdade att han kunnat göra...Pence ljuger inte...det är Trump som ljuger...Pence är en hederlig man.


2022-02-05
Trump undersökte möjligheten att benåda alla...han ville benåda alla som fängslades på grund av stormningen av kapitolium...Trump säger nu att om han ställer upp i nästa val och vinner så kommer han att benåda alla som deltog i stormningen...med andra ord, Trump tror inte på lagen, Trump tror bara på sig själv...


2022-01-30
Trump: De som stormade kan benådas om jag vinner...Trump lika stor i käften som förut...Trump tycks inte tro på lagarna, han tror bara på sig själv...hoppas innerligt att han avstår att kandidera...med honom fyra år till kommer USA att förlora demokratin.


2022-01-22
Hundratals dokument har överlämnats till utredarna...bra...Trump förberedde order: Beslagta rösträkningsmaskiner...nu kanske kommer det fram mer hur Trump planerade allt, vad han sa och skrev...det är underligt att USAs precidenter har så stor makt att inte ens lagen kan ibland nå dom...Trump har varit den värsta precidenten i USAs historia.


2022-01-21
Ivanka Trump kallas till att vittna om Kapitolium..familjen Trump är nu hårt pressad...Trump vill märka sitt agerande.


2022-01-18
Ron DeSantis ryktas vilja utmana Trump i valet 2024--- DeSantis sägs vara lite smartare, mer disciplinerad Trump liksom....ingen säger något om Mike Pence, ska han utmana Trump eller inte.


2022-01-16
Trump i farten igen...pratar fortfarande om valfusk i sitt tal i Arixona...han har ju märkt att det finns många lättlurade, så han utnjuter dom...undrar om Trump vill kandidera till precident posten igen...hur blir USA om så skulle ske...USA går närmare och närmare diktatorisk land, Trump visar vägen genom att lura och ljuga.


2022-01-14
Obama stöttar Biden om nya röstningsregler...rebuplikaner försvårar röstningen...Biden får hjälp av Obama...hur blir det...Trump hävar ju att det fuskades i valet...även senaten stoppar vissa lagändringar genom en lag...så visst behövs det göras något...demokratin är i stor fara i USA när trumpister viftar med nävarna.


2022-01-06
STORMNINGEN AV KAPITOLIUM
Trumpkritiskt tal, böner och samtal på dagens schema...USA minns..Trump valde tidigare att avstå frän att hålla sitt tal...demokrater minns och lägger stor skuld på Trump och självklart motsäger Trump sin skuld...diktatoriska män/kvinnor ser aldrig några fel i sina handlingar...det är otroligt att Trump tycks slippa ansvar för stormningen...Trumps tid som precident var en mörk tid för USA...Trump tycks fortfarande ha makt bland republikaner som nu tycks acceptera sin roll som USAs våldamma högerextrema grupp som strävar efter att störta demokratin.


2022-01-03
Professor varnar: USA kan vara diktatur år 2030...iom med Trump, ökade höger-radikalism och USA tog stor skada...rebuplikaner blev som Europas högerextrema, våldsamma och diktatoriska...om Trump hålls borta från politiken, kanske då kan USA läka lite...trumpism finns kvar i USA, högerextrema skriker och gapar precis som Trump gör...dom ljuger, är våldsamma och samhällsfientliga...dom skapar väg till en ditator, Trump eller en annan diktatorisk människa...varför älkar dessa människor diktatoriska metoder, det bland dessa människor son våldet ökar.


2022-01-02
Det verkan som att Pence har nu ingenstans att gå...att vara trofast och lojal mot Trump nästan ända till slutet, har inte lönat sig...Trump är nu arg på Pence...och andra republikaner börjar inse att Trump-tid är förbi...dom lojalaste föraktas nu överallt...även Trumps anhängare föraktar Pence.
Är Mike Pences politiska karriär slut nu på grund av Trump och på gruns av hans lojalitet gentemot Trump?
Jag kan förstå varför Pence höll med Trump...Pence är ju evangelical-kristen, alltså en mycket gammalmodig version av Kristendomen...med evangelicalisternas röster blev ju Trump precident...evangelicala väntade att Trump skulle göra vissa saker, som t.ex göra det svårare för kvinnor att göra abort och försvåra livet för hbtq-personer och Trump skulle fjäska för Israel...
Jag tycker synd om Pence...han tycks ha offrat sin politiska karriär för att vara nära Trump och "vägleda" Trump att göra vissa saker som evangelicalister vill.
Eller, tänker Pence försöka bli nästa precident...undrar ifall Pence skulle vinna över Trumt i valt?
Jag påstår inte att jag skulle gilla dessa gammalmodiga evangelicalister och deras tro och liv...men jag är faccinerad av deras tro, vad dom är villiga att offra.
Jag hoppas att Pence reder ut allt nu och att ha skulle fortsätta med politik i den mån det är möjligt för han...men troligen kommer Pence att ha det nu väldigt svårt med politiken...Pence har väl själv velat bli precident någon gång...men nu efter Trump-perioden har Pence svårt att kandidera till precidenposten, för republikaner har andra namn, inte vill dom troligen ha en Trump-anhängare till precidenkandinat till nästa val.
Som sagt, tycker synd om Pence...man får väl hoppas att evangelicalister tar bra hand om Pence och belönar honom på något sätt på grund av att han stog ut med Trump så länge.


2022-01-02
Strukturell rasism i USA...USA har alltid varit ett rasistik land....amerikaner nästan utrotade indianerna...många indianer lever i små fattiga reservat...sedan kom slavhandeln...USA fraktade oerhört många svarta människor från Afrika och förslavade dom...sedan när slaveriet avskaffades, har strukturell rasism fortsatt att trycka med svarta människor och även andra färgare, så som mexikaner t.ex.
Poliser i allmänt är våldsamma och svarta och andra färgare drabbas ofta av polisvåld.
USAs fängelsesystem har blivit ett ekonomiskt guldklimp för dom som äger eller har aktier i fängelsesystemet...fångar används som billig arbeskraft...allt vad fångarna behöver, har det blivit affär, att tjäna pengar...fångarna skall ha mat och någon måste laga maten och får betalt för det...samma gäller kläder och allt vad fängelserna behöver.
I USA finns allra mest fångar och nästan alla fångar är svarta eller färgare...svarta och färgare misstänks mycket lättare än vita...när man en gång har hamnat i fängelsesystem, är det svårt att bli fri från det, det ser systemet till att det är svårt...små brott kan en svart få många år fängelse...systemet ser till att när man är frigiven, kollas man och åker mycket snabbt in i fängelset igen med lång strafftid.
Fängelserna är lönande i USA...det är som ett ekonomiskt system som har skapat miljoner jobb åt  amerikaner och rika amerikaner som äger dessa bolag, affärer, i systemet.
Rasism är inbyggt i USA...minns ni t.ex The Black Panter, gruppen av svarta människor som kämpade emot rasism och polisvåld för många tiotals år sedan...tyvärr, dom kämpade med våld...våld mot våld och sådat brukar ju inte löna sig...polisen dödade några frontfiguren och fänslade andra, polisen kvävde deras protester.
Nu protesterar även många vita i USA mot rasism och polisvåld och det har spridit sig överallt i världen...rasism finns ju överallt i världen, men USA är tyvärr helt insnöat i rasismen.
Vill även söga att rasism finns överallt, även här i Sverige och i andra länder...tar bara upp USA som ett "skolexempel" av rasim....och vill också säga att absolut inte alla vita amerikaner är  rasister.
Gör din röst hörd...kämpa emot rasism var du än bor.

2023-12-16
Det vore idealiskt ifall varje nations invånare krävde att deras ledare måste tänka på alla platens invårades bästa, alltså hjälpa, vara fredlig och arbeta för att bevara freden. Om folket skulle kunna skapa fram detta, då skulle t.ex Putin inte kunna kriga, inte heller Israel. Och inte USA heller. Denna tanke låter utopisk när man vet att många människor är som barbarer fortfarande med låg andlig nivå. Men man måste vilja och våga se framåt och ha ideal i sina tankar för att tänka på världens bästa.

2023-12-08
Turkiet och Unger...
...använder Sverige som en bricka i sitt spel. Hela världen förvånads av deras fräckhet som saknar ord.  Det blir bara värre och värre. Turkiet och Ungern vill vinna så mycket som möjligt. Men i världens ögon är Erdogan och Orban 2 ohederliga spelare. Inte många som kommer att lita på dom efter detta.  Detas beteende visar att dom är mer på Putins sida än väststaters sida. Ibland stämmer det att det går inte att lära gamla hundar att sitta ;) 

2023-11-01
Leken fortsätter ;)
Turkiet 
fortsätter att leka. Men det visste nog säkert nästan alla svenskar. Kristersson tror att Turkiet godkänner Sverige nu, han litar på handskakningen med Erdogan. Men väntan kan bli lång. Turkiet vill leka lite till.

2023-10-26
Turkiet leker
Erdogan leker med Sverige, använder Sverige som en spelpricka. Erdogans politik och spel är inte bra. Hoppas att alla i Sverige struntar i Turkiet. Låt Erdogan spela. Ju längre han spelar, spelar han ju bort Natos trovärdighet Nato kan inte vara pålitlig när den tillåter Erdogans spel. Man trodde ju att Ståltenberg skulle fixa det här, men nej, det kan han inte. Ståltenberg pratar och pratar men kommer aldrid till punkt.

2023-10-23
Erdogan skickat Sveriges Nato-ansökan till parlamentet. Vi skall inre ropa hurra ännu. Erdogan kan ha sagt till parlamentet att godkänn inte ännu. Det är väl inte klart med USA ännu om F-16-planen. Med andra ord, inget är inte klart innan parlamentet godkänner Sverige och det tyck ske sedan USA har lovat F-16 till Turkiet.

2023-11-17
Erdogan leker med Sverige, använder Sverige som en spelpricka. Erdogans politik och spel är inte bra. Hoppas att alla i Sverige struntar i Turkiet. Låt Erdogan spela. Ju längre han spelar, spelar han ju bort Natos trovärdighet Nato kan inte vara pålitlig när den tillåter Erdogans spel. Man trodde ju att Ståltenberg skulle fixa det här, men nej, det kan han inte. Ståltenberg pratar och pratar men kommer aldrid till punkt.

2023-09-26
Är Nato pålitlig?
I det här läget känns som att Nato är inte pålitlig...USA och Turkiet litar inte på varandra. Erdogan har även nyligen sagt att han litar lika mycket på Väst och Öst, han menade väl att han litar lika mycket på USA som på Ryssland. Erdogan har varsin fot på var sitt land och det inger inget förtroende alls. Att ha ett sådant land med i Nato är farligt, samma gäller Ungern, iaf under Erdogan och Orban maktperioder i sina länder Och vilket rävspel Erdogan håller på med USA med Sverige som en spelbricka..

2023-09-16
Erdogan och Orban fortsätter att krångla. Erogan vill att Sverige skall göra mer innan Turkiet kan godkänna Sverige in i Nato. Han kallar demonstranter för terrorister, han fattar inte att i Sverige får man demonstrera och säga sin åsikt. Orban och Ungern kritiserar Sverige på grund av ett äldre UR-video som belyser Ungerns minskade demokrati som började när Orban tog makten och dom säger att hur kan Sverige vänta sig att Unger skall godkänna Sverige in i Nato när Sverige säger osanningar om Ungern. Oj oj oj vilka motsträviga "herrar". Detta innebär att F-16 är inte klart med USA, så dessa två länder använder fortfarande Sverige som en spricka i deras oärliga spel.

2023-09-10
Hur blir det med Nato ifall Trump skulle bli precident igen?
Hur kan en skara oliktänkande länder sammarbeta med varandra?
Halvdiktatorer leker att dom är demokratiska... Nato vill ha Turkiet med för Turkiet har stor arme , är muslimskt och ses som en bro mellan Ryssland och andra på den sidan...USA och Turkiet har fortfarande dödstraffet kvar. 
Nej, man blir lite rädd...allt är bara för att kriga mot Ryssland...nu ler Nato-pampar när Finland blev godkänd, Finland som har jätte lång gräns med Ryssland.

2023-08-20
Usa och rasism
USA har alltid varit ett rasistik land....amerikaner nästan utrotade indianerna...många indianer lever i små fattiga reservat...sedan kom slavhandeln...USA fraktade oerhört många svarta människor från Afrika och förslavade dom...sedan när slaveriet avskaffades, har strukturell rasism fortsatt att trycka med svarta människor och även andra färgare, så som mexikaner t.ex.
Poliser i allmänt är våldsamma och svarta och andra färgare drabbas ofta av polisvåld.
USAs fängelsesystem har blivit ett ekonomiskt guldklimp för dom som äger eller har aktier i fängelsesystemet...fångar används som billig arbeskraft...allt vad fångarna behöver, har det blivit affär, att tjäna pengar...fångarna skall ha mat och någon måste laga maten och får betalt för det...samma gäller kläder och allt vad fängelserna behöver.
I USA finns allra mest fångar och nästan alla fångar är svarta eller färgare...svarta och färgare misstänks mycket lättare än vita...när man en gång har hamnat i fängelsesystem, är det svårt att bli fri från det, det ser systemet till att det är svårt...små brott kan en svart få många år fängelse...systemet ser till att när man är frigiven, kollas man och åker mycket snabbt in i fängelset igen med lång strafftid.
Fängelserna är lönande i USA...det är som ett ekonomiskt system som har skapat miljoner jobb åt  amerikaner och rika amerikaner som äger dessa bolag, affärer, i systemet.
Rasism är inbyggt i USA...minns ni t.ex The Black Panter, gruppen av svarta människor som kämpade emot rasism och polisvåld för många tiotals år sedan...tyvärr, dom kämpade med våld...våld mot våld och sådat brukar ju inte löna sig...polisen dödade några frontfiguren och fänslade andra, polisen kvävde deras protester.
Nu protesterar även många vita i USA mot rasism och polisvåld och det har spridit sig överallt i världen...rasism finns ju överallt i världen, men USA är tyvärr helt insnöat i rasismen.
Josefsson - Motargument - expressen -
Vill även säga att rasism finns överallt, även här i Sverige och i andra länder...tar bara upp USA som ett "skolexempel" av rasim....och vill också säga att absolut inte alla vita amerikaner är  rasister.
Gör din röst hörd...kämpa emot rasism var du än bor.