2024-04-14
Anna Kinberg Batra har förtroende hos M iaf, hon avsätts inte. Det låter bra att regeringen litar på henne. Hoppas att allt lugnar sig till slut. När AKB var politiker,och i regering, var hon ju som alla andra, utom att hon ville börja samarbeta med SD och det var det som hon fick mycket skit, så mycket att hon avsa sina politiska uppdrag då. Media var hemsk mot henne, precis som nu. Media har ibland för stor makt att förstöra människans liv.

2024-04-13
Hetsen mot Anna Kinberg Batra fortsätter- Minns förra gången när man mobbade AKB ut från regeringen och senare gör Kristersson precis det AKB ville och Kristersson har kommit lindrigt undan. Nu är AKB igen som hackas från vänster och höger och av arbetskamrater. Ingen kan vara så dålig som man nu målar i media om AKB. Det är en riktig hetsstämning.

2024-04-13
Kvinnliga chefer kritiseras i media mer än manliga. Varför? Som t.ex nu Anna Kinberg Batra, För en tid sedan kritiserades MP-ledaren Märta Stenevi så att hon avgick. AKB har ju tidigare kritiserats då hon var politiker, minns vilken smörja man kastade på henne. Troligtvis väntar man liksom mer av kvinnor. Och kan även hända att avundsjukan är med i spelet. Både Anna och Märta anklagas för dålig arbetsmiljö runt dom. Minns faktist inte att Anna skulle varit auktoritär. Märta däremot visade sin auktoritet mycket tydligt.

2024-04-06
M och KD tänker ibland olika och därmed skapar det lite osämja mella dom. KD tänker om vissa saker religiöst, alltså bibliskt, men vågar inte säga det rakt ut. Muslimska religiösä män gör likadant. I en demokrati passar inte religion och politik ihopp, alltså i politiken bör man inte tänka religiöst. KD har denna problem framme då och då, fortfarande. Och M är snabb att börja baktala.

2024-04-03
Sara Skyttedal tycks ha startat krig mot Ebba, det bara fortsätter. Sara vill nog hämnas och försöker dra ner Ebba på alla möjliga vis. Saras yttrande i tv-programmet 30-minuter tidigare visade ju tydligt vem hon ger skulden. Cirkusen alltså fortsätter, säkert kommer det mer.

2024-04-02
Regeringen tänker igen ställa hårdare krav och regler för sjuka människor. Dom gjorde så när dom för några år sedan regerade. Sjuka hade det mycket svårt då på alla sätt. Skall det bli likadant igen? Förstår inte högerns sneda syn på sjuka människor.

2024-03-27
Att inte klara integrationen är ett stort problem. Högerpartier tar stöd av extrema partier för att få deras stöd i riksdagen och då måste högerpartier anamma dom extremas hårda syn på invandringen. Men och andra sidan när man har ett långvarigt integrations problem i landet, verkar det naturligt att bli hårdade. Men integrationen fungerar trots detta mycket dåligt. Kravet på migranter är minimal fortfarande. Varför? Förmodligen vågar politikerna inte göra avgörande förändringar.

2024-03-27
Sverige ett Nato-land...att Sverige valde bort den så kallade neutraliteten. Netralitet som Sverige lekte i många år tionden. Det var säkert bra att inte välja sida att försöka komma överens med alla. Men alla visste att Sverige stog hela tiden på USA sidan. Men ändog, neutralitet klingar bättre än t.ex Nato. Rädslan för Putin jagade Sverige in i NATO. Blir det bättre nu? Antar att nu blir det andra rädslor som många drabbas av. När man valt sida, då är man ju emot DOM ANDRA, eller hur, alltså man är officielt emot DOM ANDRA och redan det kan öka rädslan igen. Återstår att se vad kommer att hända.

2024-03-11
Äntligen bekänner man offentligt. Nu är det ärlighet som gäller efter många årtionders neutralitets-lek.

2024-03-08
Så vi är med i Nato nu. Politikerna känner att Sverige är räddad. Rädslan för Rysland och Putin jagade Sverige in i Nato. Nu blir det mer militär utrustning, med soldater och annat militärt både hos Nato-allierade och Rysk-allierade. Mer vapen, mer militär, mer vaktande, mer spioneri, mer rädsla. Men man får väl hoppas att allt går bra.

2024-02-20
Magdalena Andessons förtroende siffror sjunker. Ett av orsaken är det att hon fällde tårar i Riksdagen för en islamist och försvarade honom och några dagar sedare vänder hon ryggen till islamisten och vill att han ska avgå. Andersson och inte heller någon annan kan inte tjäna två olika herrar, islamism och demokrati. Det är synd att dom kan inte skilja Islam och islamism från varandra.

2024-02-14
Magdalena Andersson har det svårt nu...Hon har litat alldeles för mycket på El  Haj, hon har nästan gråtit i riksdagen när hon har försvarat honom. S har blivit anklagad att idolisera islamister. Tyvärr så ser det ut. Man kan nog säga att S gärna vill visa utåt att dom gillar muslimer och står på deras sida. Men tyvärr, S klarar inte skilja Islam från islamism. Det är det som är problemet. För länge sedan gjorde t.ex SVT program om några muslimska kvinnor som skulle visa Sverige hur Islam är. Tyvärr var dessa kvinnor islamister. S har samma problem. Andersson har det svårt nu. Självklart gottar M och SD om detta. Andersson kommer nog höra om detta i åratal, tyvärr.

2024-02-13
Hur blir det med Nato? Om USA lämnar Nato, då blir Nato mycket svag, eller kommer att dö ut helt. Sveriges ansökan att bli Nato-medlem kan bli så att Nato utan USA kan inte försvara Europeiska stater.  Vi får hoppas att Trump inte vinner valet.

2024-02-10
Att Nyans sträcker handen för El-Haj är ett bra bevis huruna dom är, islamister och samhällsfientliga skurkar.

2024-02-10
Det var fint gjort av Magdalena Andersson att försvara sin partikamrat. Men när motsatsen bevisats är Magdalena modig och erkänner att partikamraten har skadat partiet. Att SD nu hånar Magdalena är SDs typiska sätt att agera. Denna händelse kan skada även Magdalena, men man bör förstå att alla gör fel, så det var inget fel att hon försvarade manen först.

2024-02-09
Märta Stenevi avgår som språkrör (ledare) till miljöpartiet (MP). Det var väntat, Hon är ju sjukskriven, orkar inte helt enkelt att stå längre i händelsernas centrum. Önskar lycka till till Märta med tillfriskandet.

2024-02-08
Synd att Kina-podden läggs ner i SR. Självklat tas nyheter av Kina upp i SR, men det är inte detsamma som Kina-podden där allt är på samma ställe. SR borde behållit Kina-podden. 

2024-02-08
Kristersson bör inte fjäska för Orban. Nu räcker det. Både Kristersson och Billström fjäskade jätte mycket för Turkiets Erdogan. Dom bör inte agera likadant med Ungerns Orban.

2024-02-02
Centerpartiets Demirok bäddar redan nu så stökigt att samarbetet med S kommer inte att fungera. Likadant är det med MP. Både MP och C ömnar för flyktingar och vill ha större mängder flyktingar hit. Om rödgröna skulle vinna nästa val och dom skulle bilda regering, skulle flyktingströmmer öka igen kolossalt. Otroligt.  Magdalena kommer att få det svårt att bilda regering och få sin politik genom.

2024-01-28
Att sociademokrater härmar nuvarande regeringens och SDs åsikter om invandrig, integration osv, är dåligt. Alla vet ju att S ändrar sig i tron att på det viset få mer röster. Fast hårdare regler är bra för Sverige, är det fult att härma andra så där. S har alltid varit mer eller mindre för invandrig och alldrig haft några krav på invandrare.  Det är skadligt för S att ljuga att dom har alltid haft hårda krav på invandrig. Det där är negativt för S. S borde erkänna att dom tidigare gjort fel, men har ändrat sig nu. Med ärlighet kan man gå långt.

2024-01-25
Ord mot ord, vem talar sanning? Sara och Ebba ger ut olika sanningar. Då är det väldigt svårt att veta vem talar sanning. I tv-programmet 3o minuter, hade Sara offerkoftan på sig, den uppfattningen fick man. Hon anklagade kraftigt Ebba. Att göra det offentligt kan orsaka att hennes politiska karriär är slut. Ebba och i sin sida gillade tidigare inte att Sara berättade offentligt i tv att hon rökt marihyana och att hon ville att marihyana skulle legaliseras. Så när Ebba fick höra att Sara erbjudit sina tjänster till SD, så såg hon sin chans att bli av med Sara. Sista ordet är inte sagt, skandalen fortsätter troligen. Vem går vinnande ur striden, Sara eller Ebba?

2024-01-23
Nu gäller det för Kristersson att hålla tungan i styr och inte låta sig utpressas av Ungerns Orban. Nato-medlemskapet kommer någon gång. Turkiet och Ungern måste till slut ge efter. Turkiet och Ungern borde skämmas hur dom beteer sig mot Sverige. Men tyvärr, diktatorsaktiga ledare har ingen skam i kroppen.

2024-01-20
MPs Märta Stenevi sjukskriven på obestäm tid. Märta tycks vara slutkörd, utmattad. Hon har haft det stressigt och motigt på många olika sätt. Märtas starka stil är nog utmattande, för hon får ofta mothugg. Att ha det så år efter år, sliter säkert psyket oerhöt mycket.  Hoppas hon klarar denna kris.

2024-01-20
Att ta dåliga beslut, kan vara medfött, man beteer sig annorlunda än andra och det kan fortsätta livet ut, så, visa förstående, alla är inte som alla andra, acceptera det, var vänlig, var mänsklig.
Gör KD rätt när dom petar Sara Skyttedal? Kanske eller kanske inte. Vore bättre att man pratar med henne och föreslår kanske ett annat åt henne arbete inom partiet. Man måste ta hänsyn och hjälpa henne. Tydligen rår hon inte att hon hamnar ofta i obekväma situationer orsakat av henne själv.

 

2024-01-17
Oppositionen är splittrad, högersidan tycks samarbeta. Splittringen visar att man har mycket svårt att samarbeta. S, V, C och MP kan inte samarbeta, därför är det tvivelaktigt att dom skulle kunna samarbeta vid nästa val heller. Att samarbeta med olika åsikten går om man är villig att samarbeta, att ta och ge. Att samarbeta trots olika åsikter, det är konst det, det dyger.

2024-01-10
Sverige har verkligen lierat sig med Nato, men utan att vara Nato-medlem ännu. Turkiet och ungern gör allt att det tycks inte bli något för Sveriges del. Samtidigt kommer Nato att agera i Sverige redan nu som det har gjort redan tidigare. Vid konflikt eller krig kommer Sverige att vara ett genomgångsland för Nato, både soldatr och material fraktas då genom Sverige. I det läget kan Sverige bli attackerad t.ex  luftrobotar eller vad dom nu kallas. Allt detta är nu möjligt på grund av Sveriges Nato-ansökan och dess försening. Turkiet och Ungern bär en liten skuld där iom att dom vägrat godkänna Sveriges Nato-ansökan. Så visst är läget kritisk, men man skall inte måla fan på väggen så som svenska politiker och militär gör. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

2024-01-09
Att politiker och militär visar sin rädsla för krig och skrämmer barnen, det är fel väg att gå. Prata istället om fred, att bevara fred, att panik-utrusta militären och berätta om sina rädslor för folket hjälper inget och ingen.Behärska er politiker och militär, kämpa emot er panik-känsla. Man måste ta det lungt, inte krighätsa, folket vill ha lugna och sansade ledare. Kristersson splittrar folket när han tvivlar invandrares vilja att försvara Sverige. Han borde istället försöka ena folket. Han kanske bara lyder SD och säger det han har blivit beordat att säga?

2024-01-08
Svenska politiker och militärer tycks ha fått ett ordentligt släng av russofobi, dom är jätte rädda för Ryssland. Varför skulle Ryssland starta ett krig mot  Sverige? Det är helt onödigt att skrämma svenka folket med sina egna rädslor. Sverige har ju aldrig tillhört Ryssland så varför skulle dom vilja ha Sverige?

2024-01-08
Den svenska självgodheten, den vågar inte svenska politiker prata om. Men t.ex i Finland tar man upp detta. Att t.ex svenska socialdemokrater skrev ett halvår tidigare Nato-ansökan ett avtal att stötta PKKs förening i Syrien, samt att Sverige har erkänt Palestina som stat och att Sverige kritiserat Ungern mycket krafrigt. Undra på att Erdogan är sur på Sverige. Erdogan gillar inte PKK. Sverige däremot vill hjälpa PKK. Återstår att se när denna komedi tar slut. Och nu snackar man om krig, krigshot i Sverige, gubbarna har blivit darrande av rädsla, samt kanske fått ett ordentligt släng av russofobi.

2024-01-02
Regeringens två beslut orsakar att elbilförsäljningen sägs minska denna år. Orsakerna är kapade reduktionsplikten och slopade klimatbonus. .Detta är negativt för miljön och klimatet. Regeringen M, KD, L plus SD, har pratat mycket om elektrifieringen, men elektrifieringen saktar nu på grund av deras tidigare beslut.

2024-01-01
Regeringen och SD skyller på S att invandringen varit stor. Men redan 1989 Luciabeslutet klagade t.ex Ulf Kristersson att avtalet var för stramt, flyktingavtalet som S, M och C gjorde gemensamt. Kristersson tyckte att invandringen blev för liten. Har han glömt vad han sa då.

==================

2024-02-20
Magdalena Andessons förtroende siffror sjunker. Ett av orsaken är det att hon fällde tårar i Riksdagen för en islamist och försvarade honom och några dagar sedare vänder hon ryggen till islamisten och vill att han ska avgå. Andersson och inte heller någon annan kan inte tjäna två olika herrar, islamism och demokrati. Det är synd att dom kan inte skilja Islam och islamism från varandra.

2024-02-14
Magdalena Andersson har det svårt nu...Hon har litat alldeles för mycket på El  Haj, hon har nästan gråtit i riksdagen när hon har försvarat honom. S har blivit anklagad att idolisera islamister. Tyvärr så ser det ut. Man kan nog säga att S gärna vill visa utåt att dom gillar muslimer och står på deras sida. Men tyvärr, S klarar inte skilja Islam från islamism. Det är det som är problemet. För länge sedan gjorde t.ex SVT program om några muslimska kvinnor som skulle visa Sverige hur Islam är. Tyvärr var dessa kvinnor islamister. S har samma problem. Andersson har det svårt nu. Självklart gottar M och SD om detta. Andersson kommer nog höra om detta i åratal, tyvärr.

2024-02-13
Hur blir det med Nato? Om USA lämnar Nato, då blir Nato mycket svag, eller kommer att dö ut helt. Sveriges ansökan att bli Nato-medlem kan bli så att Nato utan USA kan inte försvara Europeiska stater.  Vi får hoppas att Trump inte vinner valet.

2024-02-10
Att Nyans sträcker handen för El-Haj är ett bra bevis huruna dom är, islamister och samhällsfientliga skurkar.

2024-02-10
Det var fint gjort av Magdalena Andersson att försvara sin partikamrat. Men när motsatsen bevisats är Magdalena modig och erkänner att partikamraten har skadat partiet. Att SD nu hånar Magdalena är SDs typiska sätt att agera. Denna händelse kan skada även Magdalena, men man bör förstå att alla gör fel, så det var inget fel att hon försvarade manen först.

2024-02-09
Märta Stenevi avgår som språkrör (ledare) till miljöpartiet (MP). Det var väntat, Hon är ju sjukskriven, orkar inte helt enkelt att stå längre i händelsernas centrum. Önskar lycka till till Märta med tillfriskandet.

2024-02-08
Synd att Kina-podden läggs ner i SR. Självklat tas nyheter av Kina upp i SR, men det är inte detsamma som Kina-podden där allt är på samma ställe. SR borde behållit Kina-podden. 

2024-02-08
Kristersson bör inte fjäska för Orban. Nu räcker det. Både Kristersson och Billström fjäskade jätte mycket för Turkiets Erdogan. Dom bör inte agera likadant med Ungerns Orban.

2024-02-02
Centerpartiets Demirok bäddar redan nu så stökigt att samarbetet med S kommer inte att fungera. Likadant är det med MP. Både MP och C ömnar för flyktingar och vill ha större mängder flyktingar hit. Om rödgröna skulle vinna nästa val och dom skulle bilda regering, skulle flyktingströmmer öka igen kolossalt. Otroligt.  Magdalena kommer att få det svårt att bilda regering och få sin politik genom.

2024-01-28
Att sociademokrater härmar nuvarande regeringens och SDs åsikter om invandrig, integration osv, är dåligt. Alla vet ju att S ändrar sig i tron att på det viset få mer röster. Fast hårdare regler är bra för Sverige, är det fult att härma andra så där. S har alltid varit mer eller mindre för invandrig och alldrig haft några krav på invandrare.  Det är skadligt för S att ljuga att dom har alltid haft hårda krav på invandrig. Det där är negativt för S. S borde erkänna att dom tidigare gjort fel, men har ändrat sig nu. Med ärlighet kan man gå långt.

2024-01-25
Ord mot ord, vem talar sanning? Sara och Ebba ger ut olika sanningar. Då är det väldigt svårt att veta vem talar sanning. I tv-programmet 3o minuter, hade Sara offerkoftan på sig, den uppfattningen fick man. Hon anklagade kraftigt Ebba. Att göra det offentligt kan orsaka att hennes politiska karriär är slut. Ebba och i sin sida gillade tidigare inte att Sara berättade offentligt i tv att hon rökt marihyana och att hon ville att marihyana skulle legaliseras. Så när Ebba fick höra att Sara erbjudit sina tjänster till SD, så såg hon sin chans att bli av med Sara. Sista ordet är inte sagt, skandalen fortsätter troligen. Vem går vinnande ur striden, Sara eller Ebba?

2024-01-23
Nu gäller det för Kristersson att hålla tungan i styr och inte låta sig utpressas av Ungerns Orban. Nato-medlemskapet kommer någon gång. Turkiet och Ungern måste till slut ge efter. Turkiet och Ungern borde skämmas hur dom beteer sig mot Sverige. Men tyvärr, diktatorsaktiga ledare har ingen skam i kroppen.

2024-01-20
MPs Märta Stenevi sjukskriven på obestäm tid. Märta tycks vara slutkörd, utmattad. Hon har haft det stressigt och motigt på många olika sätt. Märtas starka stil är nog utmattande, för hon får ofta mothugg. Att ha det så år efter år, sliter säkert psyket oerhöt mycket.  Hoppas hon klarar denna kris.

2024-01-20
Att ta dåliga beslut, kan vara medfött, man beteer sig annorlunda än andra och det kan fortsätta livet ut, så, visa förstående, alla är inte som alla andra, acceptera det, var vänlig, var mänsklig.
Gör KD rätt när dom petar Sara Skyttedal? Kanske eller kanske inte. Vore bättre att man pratar med henne och föreslår kanske ett annat åt henne arbete inom partiet. Man måste ta hänsyn och hjälpa henne. Tydligen rår hon inte att hon hamnar ofta i obekväma situationer orsakat av henne själv.

 

2024-01-17
Oppositionen är splittrad, högersidan tycks samarbeta. Splittringen visar att man har mycket svårt att samarbeta. S, V, C och MP kan inte samarbeta, därför är det tvivelaktigt att dom skulle kunna samarbeta vid nästa val heller. Att samarbeta med olika åsikten går om man är villig att samarbeta, att ta och ge. Att samarbeta trots olika åsikter, det är konst det, det dyger.

2024-01-10
Sverige har verkligen lierat sig med Nato, men utan att vara Nato-medlem ännu. Turkiet och ungern gör allt att det tycks inte bli något för Sveriges del. Samtidigt kommer Nato att agera i Sverige redan nu som det har gjort redan tidigare. Vid konflikt eller krig kommer Sverige att vara ett genomgångsland för Nato, både soldatr och material fraktas då genom Sverige. I det läget kan Sverige bli attackerad t.ex  luftrobotar eller vad dom nu kallas. Allt detta är nu möjligt på grund av Sveriges Nato-ansökan och dess försening. Turkiet och Ungern bär en liten skuld där iom att dom vägrat godkänna Sveriges Nato-ansökan. Så visst är läget kritisk, men man skall inte måla fan på väggen så som svenska politiker och militär gör. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

2024-01-09
Att politiker och militär visar sin rädsla för krig och skrämmer barnen, det är fel väg att gå. Prata istället om fred, att bevara fred, att panik-utrusta militären och berätta om sina rädslor för folket hjälper inget och ingen.Behärska er politiker och militär, kämpa emot er panik-känsla. Man måste ta det lungt, inte krighätsa, folket vill ha lugna och sansade ledare. Kristersson splittrar folket när han tvivlar invandrares vilja att försvara Sverige. Han borde istället försöka ena folket. Han kanske bara lyder SD och säger det han har blivit beordat att säga?

2024-01-08
Svenska politiker och militärer tycks ha fått ett ordentligt släng av russofobi, dom är jätte rädda för Ryssland. Varför skulle Ryssland starta ett krig mot  Sverige? Det är helt onödigt att skrämma svenka folket med sina egna rädslor. Sverige har ju aldrig tillhört Ryssland så varför skulle dom vilja ha Sverige?

2024-01-08
Den svenska självgodheten, den vågar inte svenska politiker prata om. Men t.ex i Finland tar man upp detta. Att t.ex svenska socialdemokrater skrev ett halvår tidigare Nato-ansökan ett avtal att stötta PKKs förening i Syrien, samt att Sverige har erkänt Palestina som stat och att Sverige kritiserat Ungern mycket krafrigt. Undra på att Erdogan är sur på Sverige. Erdogan gillar inte PKK. Sverige däremot vill hjälpa PKK. Återstår att se när denna komedi tar slut. Och nu snackar man om krig, krigshot i Sverige, gubbarna har blivit darrande av rädsla, samt kanske fått ett ordentligt släng av russofobi.

2024-01-02
Regeringens två beslut orsakar att elbilförsäljningen sägs minska denna år. Orsakerna är kapade reduktionsplikten och slopade klimatbonus. .Detta är negativt för miljön och klimatet. Regeringen M, KD, L plus SD, har pratat mycket om elektrifieringen, men elektrifieringen saktar nu på grund av deras tidigare beslut.

2024-01-01
Regeringen och SD skyller på S att invandringen varit stor. Men redan 1989 Luciabeslutet klagade t.ex Ulf Kristersson att avtalet var för stramt, flyktingavtalet som S, M och C gjorde gemensamt. Kristersson tyckte att invandringen blev för liten. Har han glömt vad han sa då?

====================================

 

2023-12-14
MPs Daniel Hellden och EU-kommissionären Ylva Johansson vet hur dom pratar. Duktiga talare. Intervjuaren Anders Holmberg kunde inte få dessa två att bli osäkra. Annars brukar det för det mesta vara Anders Holmgren som är en mycket duktig intervjuare. Regeringen vill ha ny kärnkraft. MP emot ny kärnkraft. MP vill öka invandringen till Sverige, det låter inte bra. Man kan lugnt säga att vilken sida det än är som regerar, är det inte bra. Båda sidorna har sina bra sidor och dåliga sidor. Av MPs språkrör kan man säga att båda två är krävande och vill bestämma och dom kommer att kräva att S måste lyda dom, för annars släpper dom inte S fram. Vilket elände.

2023-12-07
Ny regering efter nästa val, S, V och C.
MP's nya språkrör. Han, Hellden har stor mun när han redan nu vräker sina egna åsikter som om dom vore hela partiets åsikter. Sådant beteende visar ju för S ledare Andersson att det skulle bli svårt att regera med MP. Andersson vet sedan gammalt att MP kräver mycket. Stenevi är lika krävande som denne Hellden verkar vara. Anderssom gör bäst att spola bort MP och bilda regering med V och C ifall dom vinner valet.  Andersson måste ta med V. Mp behövs inte att förstöra jobbet.

2023-12-06
Det tycks gå bra för SD och sämre för M, L och KD. Regeringspartierna får skylla på sig själva. M och KD tog hjälp av SD, för att bilda regering. Och L ville också gärna ingå i regeringen. Att M, KD och L skulle kunna bilda regering, krävdes att dom accepterar SD. Det har nu gått så långt att det är bara SDs politik som gäller. Därav har många väljare vänt M, KD och L ryggen. Av högerblock-väljare är det nu fler som skulle vilja ha SDs Åkesson som statsminister än Kristersson. Nu kommer straffet för M, KD och L. Undrar om regeringspartierna förstår detta, eller leker dom att allt är bara bra? Att bli statsminister har kostat mycket för Kristersson. Alldeles för mycket. Nästa val kan det hända att Kristersson får betala ännu mer och då finns en risk att Kristersson måste lämna plats åt någon annan ifall väljarna och M vill ha en ny partiledare. Med andra ord, viljan att bli statsminister blev nog en alldeles för dyr affär åt Kristersson. SD är just nu bara ett stödparti till regeringen, men SD bestämmer och till stort måste Kristersson lyda.

2023-12-03
Det går ovanligt dåligt för regerings-partierna. Dåligast går det för KD, 2,7% av rösterna får dom just nu. L ligger också under spärren. M har sjunkit kolossalt. Endast SD har ökat av dessa 4 Tidö-partier. Det är svåra tider med svåra problem. Men det är nog trovärdigheten som sjunkit för regeringspartierna. Dom har inte kunnat leverera det dom lovade under valet, samt att regeringen har lydigt hållit sig till SD-politik.

2023-11-23
Busch och Kristersson börjar halka tillbaks på hackande och personangrepp som dom höll med tidigare i opposition. Busch har kört KD till botten och det vet hon. M har blivit mindre och även L ligger i botten. Men deras stödparti SD blir större och större. Detta måste irritera regeringen väldigt mycket. Regeringen vet att vid nästa val ligger dom illa till, kanske. Dom rödgröna blir större och större, många ogillar att i verkligheter är det ju SD som bästämmer och regeringen måste lyda. Regeringen har sig själva att skylla på och ingen annan.

2023-11-20
Hellden i farten
MP's nya manlige språkrör pratar redan så att S kommer inte att vilja ha MP med i regeringen om S vinner nästa val. Stenevi kommer att få problem, för hon vill vara med i regeringen med S. Både Stenevi och Hellden är sega och envisa. Det här är som bäddat för bråk. Tänk efter, Stenevi vill att V och C skall vara med i regering också. Magdalena får problem.  Kanske denne Hellden till slut måste äta upp sina ord. Det återstår att se. Stenevi vet vad hon vill, men även Hellden vet vad han vill. Politiker i samma parti borde hålla samman och prata samma saker. Det blir alltid problem när det är strider och olika åsikter i partiet.

2023-11-19
Åsikts byte hos MP
MP har nog kalkylerat och kommit till insikt att om S vinner nästa val, så blir det lättare att samarbeta med S ifall MP godkänner Nato-medlemskapet och att dom även kämpar inte längre emot kärnkraften. MP liksom vill vara med i kommande regering säger Stenevi. Men Hellden har redan sagt att han är emot nya kärnkraft, så det kommer att bli problematiskt. MP är ibland hopplös och agerar efter känslorna, som t.ex då när Stevevi och MP gick ut ur S-regeringen på grund av att S var tvungen att regera med en budget som SD har haft fingrarna i..

2023-11-19
MP's nya ledarpar
Som bäddat för konflikter. Både Stenevi och Hellden är "små" starka personer, men lite annorlunda åsikter hur MP skall vara. Nu gäller det för båda att behärska sig lite och respektera varandras åsikter. Om dom kan inte samarbeta, blr det inte bra.

2023-11-17
Erdogan fortsätter att spela.
Både Billström och Kristersson trodde förmodligen att nu blir Sverige Nato-medlem. Dom har ju båda sagt många gånger att dom tror på handskakningen mellan Erdogan och Kristersson. Dom är säkert mycket besvikna nu. I sådana här fall, där det är en listig diktator som bestämmer spelreglerna, kan Sverige inget göra. Det bästa är att inte reagera negativt utått sett iaf, det gäller att hålla masken, eller säga rakt ut hur ruttet denna spel är. Troligtvis kommer ingen från regeringen våga att kritisera Erdogans spel.

2023-11-16
Dålig äldrevård i Sverige. När pandemin började, då såg hela Sverige hur urusel äldrevården var. Senare lovade alla partier att förbättra äldrevården. Men tyvärr, ingenting har hänt. Politikerna vågar inte, för det skulle krävas mycket pengar för det. Att politiker skiter i äldrevården, visar huduna människor dom är. Detta är skamligt. Politikerna ljuger. Privatisering har gett många oseriösa in i äldrevården. 

2023-10-31
Statsminister efter nästa val? 
Andersson och Åkesson tar kampen.
Många tycks räkna bort Kristersson redan nu. Det är ju inte Kristersson som bestämmer i regeringen, utan det är Åkesson. Kristersson är borträknat faktiskt. Han gjorde misstaget att ta med Åkesson och SD. I USA gjorde Pence liknande misstag, han blev Trumps viceprecident och nu tycks hans politiska karriär vara slut, för få väljare helt enkelt. Det är samma sak med Kristersson. M får mindre och mindre väljare och mindre och mindre väljare gillar Kristersson. Åkesson är  lika populär statsministerkandinat som Kristersson. Åkesson säger att nästa gång vill SD vara med i regering. Vad kan Kristersson göra åt det? Infenting. Utan SD är Kristersson ingenting just nu. Sorligt men sant. Vems är felet? Felet är alla regeringspartierna, M, KD, L. Att Kristersson såg inte att detta skulle hända? Han ville bli statsminister kosta vad det kosta.

2023-10-28
Kristerssons fall
Kristersson faller mer och mer, nästan lika många väljare föredrar Åkesson som Kristersson som statsminister. Verkar som att Kristerssons era är snart slut. Han har ju inga möjligheter att föra moderat-politik. Kristersson hånade och hånar fortfarande Magdalena Anderssom att S fick aldrig genom sina förslag på grund av att dom hade inte majoritet i Riksdagen. Nu sitter Kristersson i samma bänk som Magdalena tidigare, Kristersson har inte majoritet att föra fram höger-politik, moderat-politik. Kristersson är tvungen att föra fram SD-politik hela tiden.

2023-10-27
Väljaropinion
Om det vore val nu, skulle rödgröna vara i majoritet. M med Kristersson i spetsen har gjort sitt, dom sålde sig till SD och nu får dom betala för det. Rödgrönas problem fortsätter den med. Centern vill inte ha med V att göra med och naturligtvis ger det stora problem för S. Återståt att se hur allt blir månad efter månad, år efter år.

 

2023-10-27
De ekonomiska klyftorna, vårdkrisen, klimatkrisen och gängkriminaliteten kan inte lösas med mer marknad, skattesänkningar och privatiseringar
Magdalena Andersson
Där har Magdalena rätt. Högern får inte bort klassklyftorna. Och när S har inte haft majoritet i Riksdagen, har högern kört över så klart, tyvärr. Det är bra sagt, men man vet ju inte hur S skulle lyckats eller gjort om dom hade haft majoritet i Riksdagen. Det är bara att konstatera att klyfftorna ökar hela tiden.

2023-10-23
Märta kör sin egen race.
Alltså Märta Stenevi vill inte kompromissa enligt källor.  Hellden vill kompromissa.  Detta visar Märtas hårda linje, det skall vara så som hon vill.  Att hålla sig bara till klimatet skulle välkommas av S. Men trots det skulle ju MP kunna säga sin mening om allt och hjälpa S eller rentav sitta med i regeringen  men blanda sig inte så mycket av det sociala. Märta har ju försvårat många gånger S arbete med sina krav. Klimatet är jätte viktigt just nu. MP borde satsa allt på klimatet och strunta i allt annat. 

2023-10-21
Stenevis ledarstil?
Det skrivs mycket om Stenevis ledarstil. Skall bli intressant vad  MP kommer fram om det. Mycket möjligt kan det vara så att vissa andra klarar inte att debattera med Stenevi. Hon är ju bestämd med sina åsikter. Det gäller ju att kunna debattera utan att känna sig som förlorare. Om man känner sig som förlorare, då blir man ju sur. Främst handlar det ju ens egen förmåga att debattera utan att bli sur och arg. Alla kan inte det och då händer det ibland att vissa då börjar prata skit om den duktiga debattören, lite avundsjuka så att säga. Kan det vara så i Stenevi fallet?

2023-10-20
Stenevi och Hellden?
Dom två har ju helt olika åsikter. Märta vill ha med också sociala frågor. Hellden vill bara ha med klimat och miljö. Dom måste göra någon kompromis för att kunna samarbeta. MP borde kanske släppa sociala frågor och hålla med bara klimat och miljö, för många många gånger har MP förstört det för S med sina konstiga krav i sociala frågor och Märta är oftast mycket rapp i munnen och gör personangrepp. Märtä är inte så smidig i sociala frågor. Hon vill hjälpa alla världens fattiga att komma till Sverige. Skämt åsidå. Märta är best när det gäller klimat och miljö. Om Hellden får jobbet, kommer Märta att få konkurrans från Hellden vad gäller klimat och miljö. Hoppas denne Hellden är lugn och saklig i sina ord, för det räcker med Märta.

2023-10-19
Stenevi vill bestämma.
Märta Stenevi kämpar emot valberedningens kandinat. Märta skulle få det svårt med den som man har val till manlig språkrör. Märta har en egen kandinat sägs det. Märta ville inte ens vara med i presskonferenssen med valberedningen val av språkrör. Detta kanske visar att det är sant som har sagts av Märta, att hon är svår att jobba med och vill bestämma allt. Kanske blir det nu så att Märta blivit obekväm som språkrör. Men vill hon avgå? Troligen inte. Hon kommer att skäfta emot och vill ha sin egen kandinat. Kommer det att bli så? Eller kommer andra MP:are sätta stopp för Märta?

2023-10-17
Skörden av dålig politik
Sveriges väg har byggts med politik som skapar ojämlikhet och olika värde mellan människor. Detta är en mycket olycklig utveckling.  Under årtionden har det blivit bara värre och värre. Utanförskap skapar olyckliga barn och ungdomar. Alla möjliga typer flyktingar fick komma hit, men dom fick klara sig själva sin integration, som i många fall blev ett fiasko, dom ville inte integrera sig, dom behövde inte, ingen krävde det av dom. Nu skördar Sveriges politiker skörden av sin flyktingpolitik.

2023-10-16
Kristersson i underläge
SD bestämmer nästan allting tycks det. Kristersson tycks inte ha kraft att avbryta detta, han är ju helt beroende av SD. Kristersson vill behålla makten och just nu gör han det genom att låta SD få sin vilja fram. men hur länge håller detta. Inom partiet klagan man redan mycket på Kristersson, även opposition klagar på han. När Kristersson med hjälp av KD och L  blev helt beroende av SD, var det ju kört för Kristersson. Det vissta dom flesta, men Kristersson vill så gärna bli statsminister. Undar om Kristersson har någon rödlinje angående SD? Om han har det kan ju SD lämna samarbetet och regeringen faller sönder så småningom genom att dom får inte genom sin politik. Kristersson kommer nog at bli ihågkommen som en, som kunde inte köra M-politik, utan han tvungen att köra SD-politik. Inte trevligt för Kristersson. Men det är så att så man bäddat får man ligga.

2023-10-14
Kristerssons auktoritetsproblem?
När Kristersson var i opposition, var han rapp i munnen. Hur är det nu? Han tycks inte kunna eller vilja vara hård mot dom som öppet kritiserar honom inom partiet och han kan inte heller kritisera sd när dom gör rasistiska uttalanden eller annat tokigt. Han är väl ingen toffel? Eller? OK. han är under Åkesson det är klart, han lyder för det mesta vad Åkesson säger. Men tidöavtalet har ju den där klausylen att tidöpartierna skall bemöta varandra vänligt. Det var väl Åkessons krav för att släppa Kristersson som statsminister. Nu får nog Kristersson betala priset, så enkelt är det Han bemöter alla tidöpartister mjukt och vänligt. Skulle tro att det är så. Att kalla detta för auktoritetsproblem? Tja, det kan man nog göra faktiskt. Men det är inte hellet fel att bemöta alla vänligt. Alla och alla, iaf tidöpartister. Han är tyvärr inte lika vänlig mot dom rödgröna. Därför drog jag slutsatsen att klausylen i tidöavtalet är orsaken till hans auktoritetsproblem.

 

2023-10-14
Åkesson som statsminister?
Hur skulle Åkesson vara som statsminister? Krävande, hård, auktoritär, främlingsfientlig, osv. Han har drömmar att bli statsminister efter valet 2026, ifall högern fick majoritet och sd skulle vara det största högerpartiet. Hur skulle Kristersson reagera på det? Surt antagligen. Kristersson är nu statsminister på grund av Åkesons välvilja, utan Åkesson vore han inte statsminister. Sverige skulle vandra med Åkesson i täten åt extrem höger en hel del. Vore det bra för Sverige eller dåligt? Det skulle nog vara både bra och dåligt för Sverige. Tyvärr brukar det bra inte synas så bra, man ser bara det dåliga. T.ex tidningarna skriver 99,99999% enbart negatina nyheter som om det inte vore något bra alls. Det är så att det negariva intrsserar läsaren.
Men kan ju hända att det rödgröna blocket vinnet valet 2026 och då har ju Åkesson inte sikta mot statsministerposten.

 

2023-10-08
Förändrad beteende
Det är fortfarande ovant att se Ebba och Kristersson debattera. Dom är ju liksom inte sig själva. Borta är det ständiga kritiserandet och gapandet. Mest märks det hos Ebba. Den nya oppositionen är som vanligt, så som dom brukar alltid debattera. Det är bara delar av det gamla opposition, det vill säga det nuvarande regeringen där Ebba har ändrat sitt beteende till "en snäll flicka". Det inger inte förtronde att inte vara sig själv. Vilket är den riktiga Ebba? Är det det gapande Ebba? Eller är det det nuvarande "fina" Ebba? Skulle tro att den gapiga är den riktiga. Pehrsson är lika gapig och förvirrad som vanligt. Varför ändrar man sitt beteende? Alla märker ju skillnaden och skrattar åt det iaf. I kvällens partiledardebatt fortsatte Ebba att spela ett slags roll igen. Efter nästa val om dom förlorar kommer nog den sanna gapiga Ebba fram.

2023-10-03
Flyktingpolitik.
Sveriges väg har byggts med politik som skapar ojämlikhet och olika värde mellan människor. Detta är en mycket olycklig utveckling. Under årtionden har det blivit bara värre och värre. Utanförskap skapar olyckliga barn och ungdomar. Pengar och status skaffas med kriminella handlingar, man t.om mördar, blir mördare. Kan man vända på denna olycklig och våldsamma utveckling? Ingen vet om man kan. Man kan, men är politiker villiga att satsa jätte mycket pengar och resursser? Svar: Troligen inte. När politiker har inte bryrr förut, varför skulle dom bry idag. Alla möjliga typer flyktingar fick komma hit, men dom fick klara sig själva sin integration, som i många fall blev ett fiasko, dom ville inte integrera sig, dom behövde inte, ingen krävde det av dom. Nu skördar Sveriges politiker skörden av sin flyktingpolitik.

2023-10-01
Flyktingmotstånd
Titta hur hårt vissa politiska partier i Sverige går emot flyktingar, moderater, och kristendemokrater i spetsen, påhejade av sverigedemokrater...rasismen visar sitt ansikte:
Vissa säger att det är inte rasism...men vad är det då när man vill inte hjälpa människor som inte är likadana som europer...visst är det rasism...hur dom än nekar, kommer dom inte ifrån det att det är rasistiskt.
Klart är dock att det är inte meningen att Sv erige skall fortsätta att emot lika mycket som förut...det finns redan problem tillräckligt mycket på grund av dåliga integrationen som Sverige har inte kunnat ordrat upp...så det är mer skadligt än humant tatt ta lika mycket emot när man inte kan ta hand om alla flyktingar...det är inte humant att inte får arbete, trångboendet, problem områden, osv osv, 
Så vad göra...fortsätta att hjälpa människor...man behöver ju inte ta emot så mycket, hjälp på plats istället också...
När man tittar på dom nordiska länderna, sticker Sverige ut...antingen är Sverige ett extremt land eller så är dom andra nordiska länderna enormt extrema i sin flyktingpolitik...vad tror ni, är det dom andra länderna som är extrema...eller är det Sverige...svaret beror på vilkets partiets politik du gillar.
Utan rasism hade vi inga större problem med invandringen...rasismen genomsyrar allt detta, tyvärr.

2023-10-01
Hets mot folkgrupp
Var det inte redan 1970 som lagen om trosfri (tidigare hädelselagen) togs bort och ersattes med med hets mot folkgrupp. Man ansåg alltså att det räcker så. Men denna lag används väldigt sällan faktiskt. Det verkar som att hets mot folkgrupp är en tolkningsfråga för det mesta.
I Finland tycks trofridslagen vara kvar, man bränner inga heliga böcker där, men desto mer skrivs det i deras olika diskussionsforum om Islam och Profeten i mycket elakt, samt allmänt fula skrivelser och benämningar om muslimer. 
Sverige bör inte strama åt yttrandefriheten bara på grund av att främmande stater vill det. Dessa stater vet att muslimska fanatiker kommer att hota Sverige med allt möjligt. Regeringen tycks blivit mycket rädd för dom planerar att ändra på ordningslagen. Det bör dom inte göra, inte ge efter för islamister.
Religiösa fanatiker och andra extremister hotar och använder våld mot oliktänkanden. T.ex inga fria val, i Ryssland är det givet att Putin vinner valet. Sådant är ingen frihet alls åt folket. Hur kan ryska folket acceptera detta? Genom våld och hot har man tystat det ryska foket.

2023-10-01
"Skurken" Erdogan
Sveriges Nato-medlemskap kan dröja flera år i värsta fall. Om Turkiet får inte F-16 planen, kommer Erdogan att försöka mjölka Sverige hela tiden. Erdogan t.ex fördömer demonstrationer i Sverige, han bör inte blanda sig i Sveriges saker. Erdogan försöker vara tuff, men hans tuffhet är skurkaktigt, nästan skrattretande.
Nu gäller det för Sverige att ta det lugnt. Strunta i Erdogan och Turkiet. Och  regeringen måste även sluta fjäska på Erdogan och andra muslimska stater. Sverige bör låta Erdogan och andra muslimsla ledare sjunga ensamma, alltså inte bry vad dom säger.
Undrar om regeringer klarar av det?

2023-09-29
Demirok kräver accepterande
Denirok vill ingå i regering med S och vill att V skall acceptera detta. Men samtidigt vill Demirok inte att V ingår i regeringen. Nu vågar han välja sida iaf. Men han fortsätter att mobba V, han går i Lööfs spår. Ok. det är troligt att V kommer att acceptera detta på grund av att V vill nog inte en mandatperiod till  med högern i makten. Men V kan påverka mycket, för V röster behövs ju i det kommande nästa Riksdagsvalet och i Riksdagen. Nu vet vi vad som väntar.

2023-09-29
Avundsjuka mellan Andesson och Kristersson?
Andersson är avundsjuk på grund av att högern vann och att det är Kristersson som är nu statsminister. Kristersson är avundsjuk på Andersson på grund av att Andersson är mycket mer populär hos väljarna än Kristersson. Väljarna har förtroende för Andersson och Kristersson gillar detta inte. Andersson gillar inte att Kristersson kramar SD och Kristersson gillar inte att S kramar V. Kristersson vill inte samarbeta med S i dagens kriser och Andersson är arg på grund av detta. I sitt tal till nationen kunden Kristersson inte ens då vara bara statsminister, han kritiserade S, vilket var ju så klart helt onödigt gjort i en tal till nationen. Det lät som att Kristersson debatterade ;)
ps:
OBS: detta är min analys, inte expressens :)

 

2023-09-28
Magdalena Andersson skyller S fel på andra
S har ju regerat 8 år efter varandra innan tidöpartiet tog över. Varför gjorde S inget åt dessa kriminella ungdomar och barn? Det är lätt nu i opposition att kräva vad andra skall göra. Varför gjorde ni inte det själv? S, MP, V och C har daltat i åratal om dessa kriminella. S tycks nu vänt blad iaf. vilket är bra. Om dom rödgröna vinner nästa val, bör dom agera och sluta dalta.

2023-09-27
KD minst parti just nu. 
Busch har misslyckats kan man väl säga. I opposition var Busch skrikig och gapig och gjorde hela tiden personangrepp. Nu i regering har hon tysstnat. Verkar som hon vore lite handlingsförlamad. Pressen är stor, har man lovat väljarna mycket, gäller det att hålla sina ord. Det har tidöpartierna inte gjort, dom lovade stort, men har inte kunnat hålla sina löften. Dom alltså kom bara med valfläsk och inget annat. Busch verkar trött och inte trivas med regeringsarbete. Vad skall hon göra nu? Söka kanske EU-arbete. Men om man klarar inte regeringsarbetet, kommer man inte att klara EU-arbetet heller.

2023-09-23
Centerns Demirok 
Demirok fortsätter i samma anda so Lööf, tar avstond från V, fast han vet att S behöver Vs röster hela tiden. Han putta självklart även SD till sidan. C vet fortfarande inte vilken sida dom står i, dom velar som vanligt Tyvärr det verkar att S ledaren Andersson vill samarbeta mmed C men lämna V åt sidan. Där gör Andersson troligen fel, för C går alltid dit dom tror sig vinna mer. Det går alltså inte att lita på C.

2023-09-23
Rasism i politiken
Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det rasistiska partiet och få deras godkännande och deras röster...så vill dessa två partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet. Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten vill dom ha och ta. Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt...men vad man kan se hur det är nu, så verkar det att en del av folket är villiga att putta bort moralen och sitt samvete för att högern skulle kunna ta makten. Det är farligt att försöka normalisera rasism...detta land får inte bli som t.ex Ungern...nej...
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" om dom makten skulle få.

2023-09-20
SD-har makten
Tyvärr har Kristersson sålt sig till SD för att bli statsminister. Budgeten speglar SD. SD har för övrigt annars fått sin vilja fram vad gäller t.ex invandring. Välfärden blir sämre och sämre. Det kommer att bli mycket svårt för många att klara sig ekonomiskt. Hur kommer moderata väljare att reagera? SD-väljare är troligtvis nöjda. Det finns en jätte stor risk att Kristerssons regering får inte regera en mandatperiod till. Alla tidöpartier har tappat väljare. Det är svårt att ge till alla, alla blir aldrig nöjda vilka det än är som regerar.

2023-09-19
Asylsökande
Regeringen tänker ta bort EBO och börja med det gamla systemet med asylboende för alla flyktingar och även återvändingscenter. Det är för bra att vara sant. Eller? EBO har skadat Sverige, inte bara Sverige, även asylsökanden har missat många saker på grund av EBO. Regering har väl en eller två rösters övertag i Riksdagen. Återstår att se hur oppositionen reagerar på detta förslag. Vad säger S? MP kommer att sätta emot, för MP använder mjuka silkesvantar på invandrare, oavsett vilka problem man har i samhället.

2023-09-13
Vilken komedi
Magdalena och Jimmie var bäst på komedi i partiledardebatten i Riksdgen idag. Andra skrattade åt deras miner och den dramatiska tystnaden dom hadde.  Inte mycket till partiledardebatt, precis som tidigare, dom bara skälde på varandra. Förstår inte varför dom kan inte uppföra sig. Det blir värre år efter år. Dom kan inte låta bli att kasta små eller stora gliringar på varandra. Det tycks amerikaniserats, typ USA gormanden liksom, lite åt ditåt faktiskt.
Jag skulle vilja se en politisk debatt utan detta eviga bråkanden. Magdalena var på hugget hela tiden, ganska ovanligt var det, men hon är ju också bara en helt vanlig människa. Och Jimmie var tvungen att försvara sig. Kristersson verkade nervös och Ebba var städad för det mesta, ovanligt att se Ebba utan hennes elaka gliringar. Det debatterades inte mycket om politik, vissa saker togs upp, och det ställdes mångas frågor, men dom flesta vägrade svara på frågorna. Tyvärr så gör dom för det mesta så. Tror dom att vi tittare uppskattar det?

 

2023-09-10
Rika vinnare är, dom rika gynnas, fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. Politiker ger till rika, rika gynnas iaf. men fiska röster. kan dom göra, smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, politiker leker i sin lekstuga, varje år likadant, rika blir rikare och fattiga blir fattigare.

2023-09-02
Hur är det möjligt att denne irakiske man kan få fritt provosera i Sveriges gator och bränna Koraner?
Nu det senaste verkar det som att man har undersökt mannens historia och upptäckt att han har troligen att göra med Iranska regimen. Iran hatar ju Sverige och har skrikit högt om dessa Koranbränningar och fördömt och hotat Sverige. Kan det vara möjligt att denne man hjälper Iran? Han bränner ju flitigt sina Koraner. Borde det inte i normala fall räckt med en enda bränning? 
Mycket tycks vara spekulationer. Men mannen verkar mystisk, han tycks ju inte ha någon nytta av sina Koranbränningar. Tvärtom, Ticktok har stoppat pengarflödet till han, SD tar avstånd från han osv osv.
Agerar han i I rans namn? Återstår att se.

 

2023-08-27
Kristerssons öde vid nästa val- Tidöavtalet med M, KD och L visserligen är bra men att det är som ”silvertejp”.
- Silvertejp är inte den optimala långsiktiga lösningen för att reparera vare sig en trasig kanot, cykel eller parasoll.
Jimmie Åkesson
Vad menar Åkesson med silvertejp? Han menar att det är svårt att reparera andra partiets felgöranden med "tejpad mun och händer". Han antyder alltså att dom vill ha hel yttrandesfrihet och fria händer att göra så som SD vill.
Kristerssons öde vid nästa val lär bli en mycket svår situation för honom. Eller vem vet, han måste säkert göra som Åkesson säger, för att huvudtaget kunna bilda en höger-regering.


2023-08-26
Främlingsfientliga SD
Åkesson berättar hur han tänker göra. Efter nästa val är SD i regering eller i opposition. Han pressar M-ledaren Kristersson. Kristersson vet att om han inte får SD-stöd, finns det inga möjligheter för han att fortsätta att vara statsminister Hur kommer Kristersson att göra? Det troliga tyvärr är att Kristersson tar Sd med i regering, alltså lovar det till SD. Men det troliga är faktiskt att det rödgröna vinner nästa val. Att prata on nästa val redan nu, det måste man. Allt hänger på hur det rödgröna kan samarbeta med varandra. Om S fortsätter att mobba V, kan V säga nej till S-regering. 
Ibland är samarbetet bra, men ibland inte bra alls. Borgarna tog med högerextrema för att kunna bilda regering. Var det bra? Bra för Kristersson på kort sikt, men oerhört dåligt på längre sikt. Han har redan sålt sig till SD. Vad kommer mer?
Det är ju en självklarhet att SD pressar nu Kristersson. Kristersson vet att han måste ge efter för Sd om han vill eventuelt försöka vinna nästa val och bli statsminister igen. Han sitter nu i SD-rävsax. Vilket jävla öde Kristersson skaffade sig

 

2023-08-24
Politisk dynga, pajkastning
Dom flesta partiledare kastar dynga på varandra i offentliga sammanhangn. Det är inte bra. Dyngan gör att dygnkastaren ser ut att vara hatisk, elak, barnslig. Alla minns väl hur Ebba var i opposition? Som ett trotsigt barn spred hon dynga runt sig. Märta är inte långt ifrån hon heller.. Den enda som kan uppträda någorlunda bra är Magdalena.
Varifrån kommer denna pajkastning? Är det modell USA? Nu när Ebba är i regering, är hon helt annorlunda, borta är det barnsliga gapandet och löjliggörandet av andra. Fast och andra sidan, det är ju inte det riktiga Ebba. Den riktiga Ebba älskar att kasta dynga. Skall man nu tro på Ebbas finare beteende? Vänta bara efter nästa val om högern förlorar, då har vi dygnkastande Ebba tillbaks igen.
Det är som att dom söker makt genom att löjliggöra andra, i tron att väljarna gillar sådant. Det är inte tuffhet att kasta dynga runt sig, det är rena rama dumhet. Att vara i opposition innebär inte att börja kasta dynga.
Det är bara att konstarera att politiker är mänskliga med sina fel.  Men lär dom av sina fel? Nej. Mobbning har pågått länge i riksdagen och fortsätter fortfarande. Mobbning gör att t.ex S har svårt att bilda regeringar, svårt att samarbeta. Det går inte att samarbeta när man samtidigt mobbar andra. MP har svårt med sina två ledare, båda kastar dynga runt sig. 
Varför skriver jag så här? Detta är inte politikförakt, detta är trötthet på politikers dygnkastning på varandra. 

 

2023-08-21
Att legitimera islamhat
Regeringen gjorde ett stort fel att ta SDs hjälp att kunna bilda regering. Sd är ju som sagt ett sort islamhatiskt parti, dom hatar inte bara Islam, dom hatar också muslimer, fast det verkar att dom numera försöker avstå att prata om muslimer, istället sätter dom hela sitt hat till Islam, fast dom säger sig ibland mena islamism istället för Islam.
Det är ok. att kritisera religioner, Islam också, men tyvärr dom flesta Islamhatare kan inte kritisera Islam sakligt, dom visar bara sin hat och avsky, utan att veta särskilt mycket om Islam.
Politiskt Islam är ju det samma som islamism och tyvärr det finns många politiska aktörer bland islamister som sprider själva hat mot oliktänkande, som t.ex just nu mot Sverige och påstår att Sverige är islamfientlig.
Så visst gjorde M, KD och L alldeles fel att dom tog stöd av SD, som är mycket Islam kritisk och kan inte kritisera Islam sakligt. Tror att regeringen har ingen chans att ändra på bilden av Sverige utomlands, inte när en islamfientlig parti regerar där bakom med dom.
Man brukar ju säga att så får man ligga som man har bäddat.
Tyckte dock att Kristersson yttryckte sig ganska bra i Agenda, fast han vågade inte ta ansvar för sitt stödpartis islamofobi, ovetande om Islam. Och det kan man förstå för han kan inte förarga SD för isf faller hans regering bort, och det vill han ju inte, han "sålde ju sin skjorta" för att bli statsminister så att säga.

2023-08-21
Ansvar vs ansvarslös
Kristersson vågar inte ta ansvar för det vad hans samarbetspart SD säger om vissa saker, saker som är farliga för Sverige. Kristersson är rädd att SD slutar stödja hans regering. Därför håller Kristersson "käften" och är tyst om detta. Kristersson, alltså M, KD, och L skrev i tidöavtalet att alla parterna skulle uppträda sakligt och fint mot varandra. Vem tror ni krävde denna klausul dit? Sd så klart. Nu sitter regeringspartierna i SDs rävsax. Det är Sd som regerar där bakom och regeringspartierna är som SDs små springpojkar.
Vilket öde Kristersson skaffade åt sig. Undra på att Åkesson är numera ganska så tyst, för regeringen gör för det mesta så som han säger. Tror Kristersson att folket inte förstår detta?

2023-08-20
Yttrandefrihet
För en gång skull håller jag med Kristendemokraten Ebba Busch. Att det är inte modernt att ändra på ordningslkagen och att Koranbränning bör fortsätta att vara lagligt.
Det var ju 1970 någon gång när trofrihetslagen togs bort. Alla kan kritisera religioner om man så vill. 
Det är gammalmodigt och auktoritärt att förbjuda yttrandefrihet vad gäller religioner. Svenska muslimer bör vänja sig i att bo i ett modernt stat. Att känna sig kränkt betyder att man måste granska sig själv, bli stark och inte ge makten åt dom som beteer sig tvivelaktigt mot en. 
Sverige kommer inte att bli ett muslimskt land. Sverige är ett modernt land. Man får tro eller inte tro. Här kan man inte förbjuda allt som en människa kanske känner sig kränkt. Arbeta med dig själv, bli stark. Du kan inte kräva att andra skall leva efter dina känslor. Att känna sig kränkt kommer från ens egna tankar och den lättkränkta börjar ropa att "ändra lagen så att jag må bra". Man alltså vill förminska andras frihet för att själv må bra.
Sverige skall bli Sverige, ett fritt modern samhälle. Hoppas att regeringen ser till att det blir så.

2023-08-19
borgarna + högerexrema = rörig röra
Att regera med hjälp av högerexrema partiet, har gjort Sveriges regering mycket sårbar. I stort ser det ut att det är stödpartiet som har den egentliga makten och regeringen måste lyda vad dom säger. Det är alltså SD som visar sina muskler och regerinen vågar inte säga emot för regeringen är rädd att det blir regeringkris och risken skulle vara stor att dom fölorar makten, makten dom strävade efter och fick med hjälp av SD. 
Detta är så klart olyckligt för regeringen och skamligt för hela Sverige

2023-08-19
Islam och islamism.
Staten Sverige och dess politiker måste lära skilnaden mellan Islam och islamism. Det är farligt att börja fjäska islamister. Islamister kan vara hårda, upmanar folket till våld med mera. T.ex dom islamistiska ledarna i Irak, Iran och Libanon uppmanar folket till våld mot Sverige, det är inte Islam, det är dessa islamisters syn på politik som blandas med Islam och våld. Sverige får inte ge efter för islamister. Samtidigt bör SD sluta med sitt hånande. Och Kristersson måste våga kritisera SDs islamofobi.

===2023-08-19
Legalisera rasism?
Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det extrena partiet och få deras godkännande och deras röster...så ville dessa partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet.
Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten ville dom ha och ta.
Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt.
Det är farligt att försöka normalisera rasism.
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" för makten.

=====================================

2022-05-04

Muslimska partiet Nyans, vad vill dom, föra muslimernas sak. Men demokratiska Sverige kan och får inte ge efter för religiösa saker. Religion får inte blandas med politik. Politik skall vara politik, enbart politik och muslimer får inte ges särskilda regler bara på grund av deras religion och eller kultur. Däremot måste muslimer smälta in i Sverige. Detta är Sverige, här härskar inte religion. Alla, även muslimer måste lära sig att acceptera svenska lagar. Så är det bara. Det är nog så att den stora majoriteten av muslimer i Sverige är laglydiga, bara en liten grupp som strävar bakåt och vill fortsätta att leva på sitt hemlands sätt här i Sverige. Hur som helst, alla religiösa politikska grupper kan bli farliga.


2022-05-04
– Det är klart att man vetat att segregeringen har gått väldigt långt. Men det är helt uppenbart att man borde ha ingripit mot de här barnen och ungdomarna som det gick snett för långt tidigare.
- Morgan Johansson (S)
Numera är det svårt att vända på kakan, man borde ha gjort något för länge sedan.


2022-05'04
– Det finns grupper i det svenska samhället som inte accepterat de här grundläggande yttrande- och tryckfrihetsreglerna vi har. Som på rent ideologisk grund är emot det och inte verkar förstå vad det är för land de bor i. Sedan har vi de gängkriminella som tar chansen när tillfälle erbjuds att angripa polisen
- Morgan Johansson (S)
Visst är det fantastiskt att numera även S vågar tala i klarspråk, att det finns problem med vissa invandrargrupper.


2022-04-30
Rekordryck av Andersson – avståndet till M och SD har ökat rejält sedan tillträdet---Andersson effekten fortsätter...det var bra för S att Löfven byttes ut.


2022-04-25
Källor: Sverige och Finland överens – kan ge besked om Nato samtidigt i maj...samtidigt jo till nato...kan detta verkligen vara sant


2022-04-11
Varför är hon så aggressiv, KDs ledare...att anklaga hela tiden andra, och samtidigt tro att man är bäst själv, är idioti...det är inte kristligt att göra så...varje gång  någon troende gapar och anklagar elakt andra, undrar man, varför har dom glömt bort vänlighet och den kristna budskapen...hon har släppt många grodor ur sin mun när hon anklagat andra...man kan inte se henne som kristen...och annars också, politiker måste inte vara elaka mot varandra...hör du, vanlig sunt förnuft, ta fram det.


2022-04-08
Vad var meningen med Sabunis avgång när Pehrson har precis likadan politisk anda som Sabuni...detta kommer nog inte att hjälpa L att få mer röster...samtidigt sägs det att Klipp om Norgeflykt en orsak till Sabunis avgång...hennes motståndare var ju sega, så Sabuni kanske helt enkelt orkade inte mer för hon har ju fått massvis kritik hela tiden...det var kanske fel att Sabuni närmade sig SD?


2022-04-08
Källor inom C: Stödet för att sitta i S-regering växer...men detta skulle innebära att S och C skulle putta undan V igen fast dom skulle vara beroende av Vs röster, på grund av Lööfs "kommunistfobi"...undrar om V skulle tåla detta en gång till...framtiden efter valet visar vad som händer...hoppas iaf att Magdalena inte sviker V igen.


2022-04-08
Nyamko Sabuni avgår som L-ledare: ”Diskussionen om mig skymmer det viktiga”...detta skedde hastigt och omedeldart, omedelbar avgång...avgick hon självmant eller tvingades hon att avgå...det vet ingen...Johan Person fortsätter som partiledare iaf till valet om 5 månader...L har stora interna problem som troligen blir inte bättre utan Sabuni och Person har samma politisk linje som Sabuni...så ingenting nytt kommer säkerligen inte att hända...L ligger på botter oppinionmässigt...L kanske överlever inte valet, alltså stor risk att L hamnar utanför riksdag.


2022-03-31
Kan bli olagligt att rymma från fängelset..."herregud", trodde faktisk att det är olagligt, kriminelt att rymma från fängelset...men nej, ok...S, C och V säget emot...andra partiet vill att rymmandet görs olagligt...otroligt, detta är Sverige och kriminella behandlas med silkesvantar.


2022-03-30
Andersson utesluter inte medlemskap i Nato...självkart inte...man går med i Nato när det är lämpligt...eller så beslutar man at talliansfrihet är bäst...alliansfrihet har ju varit bäst för Sverige tidigare, vi har sluppit krig under 200 år.


2022-02-27
Regeringen Blev beroende av FHM.+-

*+

 

Lööf: SD-inflytande hotar den liberala demokratin-
Annie Lööf: Inflytande från SD kan hota demokratin-
Lööf har rätt...sd agerar och pratar ofta odemokratiskt fortfarande...sd är inte ännu salongfärdig så att säga...sedan, det är svårt att förstå Lööfs negativa syn på V...för V har ju vuxit bort från kommunismen och är salongfäriga så att säga...så Lööf och C blir i valet igen den som bestämmer vilken slags regering det blir..Lööf har närmat sig S, mycket, men fobin mot kommunismen sätter stopp för Lööf...hoppas att Lööf mognar och sätter SD och V mot varandra och bestämmer vilket av dom hon kan tänka sig att samarbeta med...annars vinner högern med hjälp av SD...men Lööf sitter i sina höga hästar där i hennes så kallade "breda mitten" och troligtvis fortsätter hon att vara rädd för V.

 

2022-02-20
Analyser: ”Bolunds besked är obehagligt för S”---Bolunds och MPs besked att inte rösta på den regeringen som dom själva ingår inte...det är MPs eviga hot och med denna hot vill dom förstås att t.ex nu S skall fjäska för MP och få MP att gå med i regeringsbildningen efter valet...det är en svår dilemma för Magdalena, för troligen skulle MPs röster behövas i regerinsbildningen...S borde spola bort MP och kanske gå i opposition...så få vi se hur M agerar, vad dom kan åstadskomma eller inte...hur som helst det är inte värt att fjäska för MP för då skulle S sitta igen i MPs rävsax.


2022-02-19
Bolund: Jag hade förväntat mig mer av S och Strandhäll
Bolund och hela MP borde stannat kvar och kämpat med klimatet...men Bolund och MP lämnade regeringen...nu gnäller dom, dom har tappat många väljare, dom försöker få sin röst hörd i media.


2022-02-19
MP-källor ångrar avhoppet: ”S försöker trycka ned oss”
Självklart ångrar dom sig nu...nu har dom inte precis någon makt att köra över S med vissa frågor...både Bolund och Märta använder flitigt ordet "blåbruna", men det har inte hjäpt MP det minsta, tvärtom skulle jag säga...folk litat inte på mobbarfasoner.


2022-02-12
Många misstror Ryssland just nu, men den största faran är USA...USA brukar vilja visa sin makt och leker sig vara världspolis...det är klart att om USA ökar sin närvaro i Europa t.ex i ett grandland till Ryssland, så klart reagerar Ryssland...USA skulle göra likadant...när skall mänsklighen förstå att fred är att föredra.


2022-02-09
M-väljare stödröstar hellre på KD än L: ”Bistert besked”...Sabuni har det inte lätt idag...kanske hade det varit bättre att L stannade hos S...Sabuni väntar Ms stödröster, men nu kan det hända att dessa röster uteblir...högerblocket klarar sig nog utan L, särskilt nu när Ebba och Kristersson gullar mrd SD ...Ebba har förut om jag inte minns fel, anklagat S att S gör vad som helt föt att behålla makten...vad gör KD och M nu...dpm gör också sådant nu dom tidigare har lovat att aldrig göra, dom förhandlar med SD...dom är lika maktgalna som S.


2022-02-07
Tittade på partiledaedebatten på TV4, ca 2 timmar mellan 20:00-22:00...vad hetsiga vissa var...Magdalena och Kristersson tog det lungt...hetsigaste gaphalsen var Ebba...även Nooshi och Märta var lite hetsiga...och Sabuni försökte hänga med...Magdalena var bäst av alla, hon var lugn och sansad och höll sig till sakfrågorna...Åkesson och Annie var även dom hyffsat lugna...många andra beskyllde hela tiden på S och MP...att så många svenska politiker har svårt att hålla sig till sakfrågan. Ebba har det svårast..Klimatet och brottslighet var huvudfrågorna i debatten och så klart var ledarna inte sams, typiskt :)


2022-02-03
MP och L fortfarande under riksdagspärret...”MP:s avhopp kan ha varit ett strategiskt magplask”...vilken funktion fyller L...L ligger så pass lågt att det är inte säkert alls att S är villiga att ge MP stödröster...L ligger allra längst, i botten...inte där heller säkert att M vill ge stödröster åt L...för M har själv problem...det skall bli en intressant val där partierna lovat ena och det andra men självklar kommer dom inte att hålla sina ord...Sabuni sa att L kommer att rösta fram en regering där SD ingår...straxs senare äter Sabuni  upp sina ord och säger att det hon sa blev en pannkaka....Sabuni verkar ordentligt beskymrad...samma med MP, som säkert ångrar sitt avhopp.

 

2022-02-02
 ”Nu kan både elen och vinsterna skickas utomlands”...nya kärnkraftverk...mer el skickas till andra europeiska stater, t.ex Tyskland...ägarna vill ha höga vinster...folket få höga elpriser...att sälja billig el till andra stater och samtidigt ta höga priser av egna folket och säga att det är brist på el...detta är fel...förbaskade marknar ;)

 

2022-02-01...
Experten: Svårt läge för Lööf – ”står ensam i mitten”...inte lätt att vara Lööf i dessa dagar...ensam i den sk. "breda mitten"...genom att januariavtalet föll och att Löfven avgick, blev C enam, helt ensam...ändog fortsätter Lööf sitt mantra om den "breda mitten" och fortsätter att mobba V...det är kanske  förståerligt att Lööf vill inget med SD att göra med...man skall ju agera mot rasism...men V då...V är inte längre ett kommunistisk parti, V ser klart och tydligt vissa problem i samhället som är riktade mot "fattiga" människor...Lööf ser bara till landsbygden och till företagen...dags för Lööf att bilda sid en bredare uppfattning av allt, eller hur ;)


2022-01-31
Regeringen höjer pensionen för en miljon pensionärer...det sägs att SD  kanske stödjer detta...C, M, KD och L vill säkert inte ge detta till S, V och MP...varför...borde förslaget  kanske kommit från högerpartier själva...vad händer och högerpartier sätter stopp för förslaget...det som händer är kanske det att pensionärer vänder högern rygger helt och hållet.


2022-01-28
Märta Stenevi om sin Veepiga ledarstil, "blåbruna blocket" och MP:s låga stöd...Märta har börjat använda ordet blåbrun lika ofta som kollegan Bolund...tror dom verkligen att det skulle ge MP mer röster...det är mobbarstil det där...alla vet ju att dom lagt ordet bruna för att peka finger åt SD och antyda att SD är nazistisk...i politisk sett betyder ju ordet brun nazist och det vet även MP, fast dom leker att dom vet inte det...man kan vara emot nazism och rasism och mobbning, men man bör göra det så att man inte halkar själv i samma grop t.ex genom attsyfta på att vissa är nazister i Sveriges Riksdag...MP har alltså mobbningtendenser som tyvärr inte går hem hos många...Stenevi och Bolund, sluta mobba, städa ert mun och agera på ett människovänligt sätt i fortsättningen.


2022-01-26
Sabuni: Januariavtalet kom till för att skada Socialdemokraterna. 
– Det var vad hela avtalet handlade om – vad skadar socialdemokraterna mest? Det ville vi ha in i avtalet, säger hon till SVT:s 30 minuter.
Kanske är det bara så att Sabuni fiskar röster...sådant där prat är ju detsamma som att förråder t.ex Lööf och flrsöker försvåra S och C sammarbete...före valet försöker vissa smutkasta andra, tyvärr...fast iofs, Löfven var ju villig att göra vad som helst bara han fick makten, det har vi ju fått se.
Få se ifall L kan stiga upp från sin bottennivå?


2022-01-26
LO-toppen har förståelse för petningen av SD-politiker...– För oss fackliga är alla människors lika värde en kärnpunkt. Kollektivavtalen gäller lika för alla. När SD kommer med direkt löntagarfientliga förslag så kan jag förstå att man tycker att det blir en krock, säger Gideonsson.
Tror det är svårt att ha fötterna på olika lägen för SDs och Ss syn på många saker är helt oilika...och ovanpå detta det  främlingsfitlighet som vissa Sverigedemokrater spottar ur sig...tyvärr,, därför är SD mot S hela tiden...det räcker att t.ex lyssna vad Åkesson och andra SD-politiker sägwr om Socialdemokrater.


2022-01-26
Bolund ser djupare spricka mot S: ”Det är ett svek”...MP hade ju kunnat stanna kvar i Regering och sett till deras intressen...men nej, MP hoppade av...nu ligger MP risigt till....S sviker inte MP...S ser till sina egna intressen först och främst...när MP inte längre är med i Regering, behöver S inte följa slaviskt det vad MP tycker och tänker...det borde även MP förstå.


2022-01-25
SD-politiker petas som Metall-fackordförande
Ulf Karlström, fackordförande inom IF Metall på SSAB i Luleå, petas från sitt förtroendeuppdrag. Detta eftersom han samtidigt har kommunpolitiska uppdrag för Sverigedemokraterna
Han har ju så att säga fötterna på två olika lägen...det går inte att tjäna två herrar, man måste välja

 

2022-01-21
Peter Wennblad: Jag har sett dokumenten Hallengren säger inte finns...tycs vara som i USA att regeringen vill mörka hur dom tänkte.


2022-01-20
Riksdagsledamöter kräver genomlysning av Samhall...Samhall har blivit giriga...människor kommer i kläm...dom som allra bäst skulle behöva ett arbete, vill Samhall inte ha...Samhall tycks glömt bort varför Samhal startades...girigheten har pågptt länge...bli svårt för politiker att ändra på något.


2022-01-20
Miljöpartiets budskap till Andersson: Vi röstar nej till de regeringar som vi inte ingår 
Det är ett hot till S och Märta hoppas att S vill ha med MP...S har det bättre ytan MP...men samtidigt S behöver röster från MP, V och C.

 

2022-01-20
Stenevi: Vi vill se en fyrpartiregering
En regering bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Det är vad Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi helst hade sett, om hon fick välja.
MP har det svårt när dom hoppade bort från regeringen...Märta drmmer.

 

2022-01-18
Moderaterna: Känns som att regeringen mörkar om corona...vad finns det att mörka...dom flesta vet ju att regeringen och även andra  vaknade ganska sent vad gäller corona...att anklaga andra hela tiden är dålig politik...sådant ger inte mer röster i det kommande valet...det går ju dåligt för Moderater, så dom försöker...S partiledarbyte var mycket ogynsam för Moderater.


2022-01-12
Andersson: ”Pratkvarnar kan inte värma hushåll”, sa hon i riksdagens partiledar-debatt till Liberalernas Johan Pehrsson när han frågade om kärnkraften...Magdalena kan de svar ;) ..när andra pratar om mer kärnkraft, kan dom inte säga, när, hu, var och vem betalar.


2022-01-12
Liberalerna vill stoppa en förlängd pandemilag...Sabuni vill nog bara väcka uppseede med denna begäran...pandemin pågår ju fortfarande, så vad håller hon på...fiskar hon röster på detta vis ;)


2021-12-28
Sifo: Svenskarna väljer Andersson före Kristersson...återstår att se om detta håller ända till valet...att byta partiledare tycks vara gynnsamt för S...kanske även M borde göra likadant...tror att Kristersson har föstört mycket för M genom sitt närmande på SD.


2021-12-26
Oförstående regering...äldre smittas och dör av ovaccinerad personal...men regeringen gör inget...man skulle faktiskt kunna flytta ovaccinerad personal till andra sysslor, som t.ex till städjobb, disk, matlagning osv, om dom alltså vill inte vaccinera sig...men regeringen skiter i gamla...S borde skämmas och ställas till svars om detta...


2021-12-24
Krisrerssons minspel med ansiktet när han försöker förklara hur SD har förändrat sig...men Kristersson kan tyvärr inte svara på frågan om det är han själv, Kristersson som har förändrat sig eller SD...Det är tydligt att SD är likadan som förut, det är Kristersson som har förändrat sig...men det törs Kristersson inte erkänna ens för sig själv :)


2021-12-19
MP har blivit skällande hundar...dom fortsåtter att skälla och använder skällordet blåbruna  om andra partier...men skällandet hjälper inte, tvärtom, ju mer herr Bolund skäller, desto mer sjunker MP ner i sin egen dynga.


2021-12-15
Att Bolund orkar hacka på med sitt "blåbruna"...han söker bråk, för denna bråk ger han uppmärksamhet i media...och samtidigt försvarar Bolund lite sitt agerande, fast felet är 100% enbart Bolunds eget fel....Bolund är mobbare...iaf just nu...tror inte att hans blåbruna ordval ger mer röster åt han, tvärtom skulle jag tro.,hoppas att Bolund vaknar och börjar agera på ett vuxet sätt så småningom och samma gäller Märta.


2021-12-12
Bolund om S klimatpolitik: ”Faller för populism”...i opposition kritiseras det friskt regeringens arbete...allra mest kritiserar Ebba, väldigt elakt...Bolund hade kunnat försöka se till att MP stannade kvar i regeringen och kämpat för miljön...men det ville dom inte göra...troligen tror dom att dom kanske kan fiska mer röster i opposition än i regeringen...röstfiske pågår...svenska riksdagen är ibland som en lekstuga, sandlåda.


2021-12-09
S lockar väljare från alla håll: ”Andersson-effekt”...Så skulle svenska folket rösta om det var val i dag
Vänsterpartiet: 10,1 %
Socialdemokraterna: 29,3 %
Miljöpartiet: 3,7 %
Centerpartiet: 7,5 %
Liberalerna: 2,9 %
Kristdemokraterna: 4,7 %
Moderaterna: 21,2 %
Sverigedemokraterna: 19 %


2021-12-07
Skandal efter skandal i Anderssons regering...media undersöker ministrarnas historia...det värsta tycks vara Ida Karkiainen, som heilade som ung i en bild, hitlerhälsning...trogigen kommer S ha nu svårt att fortsätta hacka på SDs rötter när det finns heilare i det egna laget...Andersson säger sig ha fortsatt förtroene för heilaren.


2021-12-03
Efter kaoset – stort ras för Lööf i ny förtroendemätning...Lööf rasar från 30% till 22%, hon tappar 8 procentenheter...alltså förtroendet för Lööf rasar, men det är inte konstigt alls så som hon har betet sig...det lönar sig inte att vara för envis och mobbare.


2021-12-03
Stor SCB-mätning, L i botten, C backar...L har inte lyckats, för mycket oenigheter inom partiet...antagligen har dom senaste regeringskriserna påverkat C-väjare negativt, Lööf har ju gjort konstiga val på sistone.


2021-12-03
Taffsa på kvinnor...borde inte den socialdemokratiske regeringmannen ta en time out som det är brukligt under tiden som undersökningen pågår`? ...men nej, han får sitta kvar, Magdalena Andersson säger sig ha fullt fötroende för mannen...Anderson säger alltså så...hur kan Andersson veta att mannen är oskyldig? ..hon litar helt och hållet på vad mannen säger...Ok. mannen är oskyldig tills han döms, om han döms alltså....
Direkt efter att nya regeringen bildades, öppnar pressen ministrars hemligheter och släpper fram i ljuset saker om ministrar, såsom t.ex skulder, taffsande osv...ok. det är medias jobb att granska ministrar...skall bli intressant att se om taffsandet var sant eller inte...skulderna var sant.


2021-12-03
Regeringskrisen förbi nu...hur skall det gå nu med enparti-regering...S måste nu fortsätta att fjäska för C och V...alla tänker på valet som nalkas sakta men säkert...om S kan inte leverera vissa saker, blir det säkert regeringsskifte och då blir det andra, hårdare bullar för folket.


2021-12-01
När Moderaterna styrde kunde de inte säga rakt ut att de ville sänka facket, i stället införde man kryphål för oseriösa arbetsgivare, inte minst när det kommer till arbetskraftsinvandringen.
- Magdalena Andersson - omni -


2021-11-30
Jo visst jo, Andersson är nu statsminister, den första kvinnliga statsministern i Sverige...
GATTIS Magdalena!


2021-11-29
Andersson framröstad till ny statsminister igen –... får leda S-enpartiregering......kan tänka sig förhandla med alla utom med SD...nu fortsätter alltså Anderssom föra gram Löfens linje att mobba SD...det är irriterande denna sandlådenivå i Riksdagen...även MP mobbar SD...C mobbar både SD och V...vilken röra det bvarit under flera år redan, riktig sörja.
Imorgon skall Andersson utse offentligt sin regering samt göra ett besök hos kungen, efter det är hon statsminister.


2021-11-29
Lööf och Åkesson i "bred mitten-politik...båda två hävdar att dom är i mitten...söndagens Agenda på TV sa Åkesson flera gånger detta om SD...Lööf säger hela tiden samma sak om C...dom tycks inte se varandra där i det "breda mitten"...ganska lustigt...Lööf är tydliga förloraren, tyvärr...Lööf har svårt att vinna något med mobbarfasoner, tyvärr...återstår att se vilka är vinnarna i valet...kanske Lööf ger efter och börjar samarbeta med sina gamla allians kamrater med stöd av SD...hon har inte mycket val, antingen eller acceptera V och bita i det sura äpplet...eller vara ensam, helt ensam...snart är det val, nog har Lööf någon strategi hon försöker, eller, tänker hon fortsätta mobbandet och vara helt ensam där i sin "breda mitten"...eller om Andersson skulle nu bli statsminister så kanske Lööf börjar bearbeta Andersson så att Vs avtal med S skulle brytas...vem vet vad som händer...vad som helst kan hända i denna obalanserad svensk politik.


2021-11-29
Dadgostar:... C måste välja sida –... finns ingen bred mitt...Nooshi har rätt, det finns ingen bred mitt i politiken...Cs handling visar att C har redan valt sida...C gav SD makt svensk politik, men självklart vågar C inte erkänna detta, men deras handling säger mer än deras ord.


2021-11-28
C-topp: Regeringen valde V som långsiktig partner...regeringen visste väl som alla andra att C kan svänga igen mer åt höger...S har ju haft lång period sammarbete med V och Vs rösrer har alltid räknats till "rödgröna" blocket...S gjorde rätt...det borde varit C som kunde svalt sin "kommunistfobi" och slutat mobba V...det verkar nu vara genant till C att försöka förklara varför dom gav makt till SD...kanske C går snart till mötes med M och KD och accepterar SD på något konstigt formulerat "trolleri".


2021-11-27
Blir Magdalena Andersson Sveriges första kvinnliga stasminister?...på måndag vet vi det...MP-språkrören är mycket arga på Andersson, dom kan inte fatta att Andersson är villig att regera med en budget som främlingsfientliga Sd har varit med och gjort...nu återstår att se ifall Mp röstar för Andersson som dom sagt tidigare...och hur röstar C...både MP och C  är sådana att ingen gillar dom som äter upp sina ord heller som Lööf gör ofta...Lööf har nu närmat sig SD oavsett vad Lööf säger i media...ganska opålitliga av sig...högern gillar inte MPs "blåbruna" skrikandet, ingen gillar mobbare...även Lööf är mobbare, hon mobbar V...tycker att det vore dags nu att alla mobbare i Riksdagen tar en fundernde och blir demokratiska.


2021-11-26
Mätning: Väljarna splittrade över att C la ner sina röster...47% anser att C gjorde fel som la ner sina röster...41% tycker att det var bra att C la ner rösterna....11% vet ej...detta kan innebära att C kommer att tappa väljare...Cs agerande var märkligt...C mycket emot SD...nu har C hjölpt SD att få inflytande i svenskt ekonomi och annat också...SD har skrattat och tackat Lööf...Lööf har fallit från sina höga hästar och har stoppat nu huvudet i sanden som strutsar brukar göra...hur kommer C att agera i framtiden? ...hur mycket kommer dom att ge till SD...Annie har ätit upp sina ord precis som Kristersson...Lööf står ensam i hennes "inbillade" breda mitten"...mitten finns men den är mycket smal, lika smal som C...det är Lööfs "smala mitten".


2021-11-26
Svenskarna om regeringskaoset: ”Sandlådepolitik"...många av dagens politiker har svårt att kompromissa, särskilt Lööf...Lööf är specielt kompomisslös, hon kör sin egen race och bryr sig inte om andra, tyvärr....resultatet blit sanlådepolitik...Lööf är inte den enda som leker på sandlådan...t.ex båda MP-språkrören beter sig barnsligt, sluta mobba, sluta använda ordet brun.


2021-11-26
S-ledaren Magdalena Andersson fick veta att MP avsåg att lämna regeringen om oppositionens budget gick igenom först efter onsdagens statsministeromröstning. 
- Johan Ekström, pressekreterare hos Magdalena Andersson - omni -


2021-11-25
Annie Lööfs löftessvek om att hålla extremhögern från inflytande i svensk politik börjar alltmer likna Ulf Kristerssons glidning, som slutade i en direkt lögn till förintelseöverlevaren Hédi Fried. 
- Markus Kallifatides och Linn Svansbo från Reformisterna. - expressen -


2021-11-25
Talmanner anser att MP bär skulden för kaoset...MP meddelade inte tidigare att dom  accepterade inte ifall regeringens budget skulle förlora...detta kommer troligen att ge mer eld för alla partier att skylla på varandra... anser att C hade också kunnat säga direkt hur illa dom tyckte om resultatet av förhandlingarna mella S och V, med andra ord kan man rimligen anse att både C och Mp är skyldiga för denna politiska kaos.


2021-11-25
Andersson nomineras på nytt – ny omröstning på måndag..


2021-11-25
Annie Lööf försvarar sig...partiledarna ger skulden till C...detta kan inte Lööf åter igen förstå...Lööf har svårt för självkritik...kaoset är till stor del på grund av Lööfs agerande vad gäller budgetfrågan...med andra ord hjälpte Lööf SD in maktens centrum en liten bit...Lööf mobbar både Sd och V...i denna budgetfråga tycks hon nu visa att hon anser SD som bättre allternatin än V...handlingen säger tusen gånger mer än orden.


2021-11-25
Talmannen skall hålla idag pressträss kl.14:30 och berätta hur man skall fortsätta...V, MP och C har sagt att dom åter tänker godkänna Anderssom som statsminister...om talmannen godkänner detta så kommer han åter igen att föreslå Andersson till statsministerkandinat...Andersson har sagt att hon vill bilda en renodlad S-regering.


2021-11-24
Sjöstedt (SD): "En milstolpe – går segrande i kammaren"...Och det var C-ledaren Lööf som gjorde SD glada...otroligt...Lööf höll högfärdigt hakan uppåt i slutet av intevjun hon gav...tycks att hon tycker att hon gjorde bra ifrån sig fast hon vill inget ha med SD att göra, säger hon iaf...men men, hon gjorde sitt och hjälpte SD.


2021-11-24
MP lämnar regeringen: ”Kan inte genomföra politik som SD förhandlat fram”...vad innebär det...ny omröstning om statsministerposten...om Andersson väljs igen till statsminister måste hon regera med högerns budget...MP skyller mycket på SD och C...det är klart att SD är oerhörrt glada just nu...Lööf hjälpte Sd så att säga...konstigt för Lööf säger ju hela tiden att hon vill inte ha något med SD att göra med...samtidigt säger C även att dom vill inte ha heller med V att göra med...KAOS, regeringskris igen...Lööf vandrar nu åt Kristenssons håll,  kanske hennes acceptans mot Sd ökar just nu...C har nu stoppat huvudet i sanden helt enkelt, Lööf pratar med kluven tunga...MP och C är riktigt fula mobbare i Riksdagen, samt vissa V-politiker...dagens händelse är konstig och mycket ovanlig...och MPs Bolund fortsätter att använda ordet "blåbrun" hela tiden, han målar alltså igen KD, M, L och SD till nazister.


2021-11-24
Att om MP lämnar regeringen blir det en ny omröstning av statsministerposten...det verkar bli bara värre och värre...om MP lämnar kommer ju Kristersson att bli statsminister efter Andersons korta period...vilken soppa...Lööfsoppa 


2021-11-24
Lööf fortsätter med sin "breda mitten"...var ser hon det, kommer inte att rösta på regeringens budget, är rent av upproriskt...hon är arg på grund av S avtalet med V...Lööf fortsätter att  sin odemokratiska linje...synd, hon är ju själv en förlorare nu...C står ensam i sin " breda mitten-politik", "breda  mitten-politik" - som finns ingenstans...C vill medverka att budget som även SD har varit med och gjort, bli den nya budgeten som Andersson tvingas regera med...Lööf är ute och cyklar nu
Samtidigt fungerar MP att inte vara med i regeringen på grund av budget fiaskot...S har låtit MP styra lite för mycket kanske?..vore kanske bäst att S regerar ensam under dessa fåtal månaden innan det blir val....samtidigt diskuterar en V-politiker hårt i Riksdag...ordet "blåbrun" används igen mycket...det lilla avtalet med Andersson har stigit i huvudet på denna V-kvinna, med sådan Trump-aktig debatt vinner hon ingenting.


2021-11-24
Andersson vald till statsminister – är Sveriges första kvinna på posten


2021-11-24
Vänsterpartiet kommer att släppa fram Andersson, dom har nu en överenskommelse...S, V och MP förhandlade...nu återstår hur C reagerar, C har ju sagt att dom vill inte ge inflytande till V...återstår alltså att se ifall Lööf fortsätter att mobba V i Riksdag...Lööf, sluta mobbandet, uppträd demokratiskt, V är inte ett fiende till Sverige och svenska folket...det är faktist nu dags att vissa politiker börjar agera denokratist.


2021-11-22
Vilken rysare, 
får vi en kvinnlig statsminister på onsdag? 
eller inte? 
om oppositionen vinner till slut 
skulle det vara en läxa till det andra, 
väx upp S, MP, och C, 
sluta mobba V, 
när får vi demokrat in i Riksdag?


2021-11-22
Statsministeromröstning om Andersson nu på onsdag – ännu ingen uppgörelse nådd...alltså inget överenskommelse ännu med V...talmannen tycks ha brottom.


2021-11-21
S-politiken vågade inte svara på frågor i Agenda...många politiker är hala, sådant inger inget förtroende alls...raka ärliga svar skulle vara det bästa...S är numera tyvärr alldeles för höger och t.ex månar om C och mobbar V....odemokratisk S,och C,  tyvärr.


2021-11-21
Spännande väntan, kommer V att ge efter?...trots allt vill V inte ha högerregering...vad kommer Magdalena att säga till talmannen på måndag?


2021-11-19
"En del av er undrar varför vi inte bara röstar ja till Magdalena Andersson utan att hålla på att förhandla. Svaret är enkelt: Det handlar om demokrati”
- Nooshi Daadgostar (V) - aftonbladet -


2021-11-18
– Vanliga centerväljare har inte den syn på Vänsterpartiet som Annie Lööf eller Martin Ådahl har. Jag tror att många till och med skulle välkomna någon form av öppet samarbete. Centerpartiet har intagit en sådan oförsonlig attityd som inte speglar väljarnas verklighet. Det är egendomligt att fortsätta tala om mittens rike, det existerar helt enkelt inte.
- Göran Greider. - expressen -


2021-11-18
– Socialdemokraterna måste våga syna Centerpartiet, de har ingen annanstans att gå. Det var Stefan Löfvens problem, han vågade inte pressa Centern i någon fråga, men det kanske Magdalena Andersson med sin lite rakare stil vågar göra. Om Centerpartiet skulle ta ett kliv mot samarbete med Ulf Kristersson, då faller hela den retorik som de har drivit i åratal. Det skulle skapa en känsla av hyckleri som blir svår att hantera
- Göran Greider - expressen -


2021-11-16
Lööf förstår inte att V vill inte längre vara en dörrmatta...V önskar vara med för Vs röster är avgörande hela tiden, så därför vill V att mobbningen måste sluta...men detta vill Löff inte förstå...Lööf kör samma race som tidigare, mobbar V.


2021-11-16
S och V inte överens...Bra att Nooshi ger inte efter...det är fel att S har struntat i V fast S är helt beroende av Vs röster...arrogansen S har visat gentemot V är svårt att förstå....S vill nog ha en dörrmatta kvar.


2021-11-18
-Jag har jättesvårt att förstå vad Vänsterpartiet håller på med.
- Annie lööf - TV4 -


2021-11-13
– Vi är inte regeringens röstboskap eller Centerpartiets nickedockor, 
- Nooshi Dadgostar - omni -


2021-11-11
Nu börjar det igen...att försöka bilda regering...
högerkonservativa blocket gnäller och 
M beskyller på C, 
C fortsätter att ignorera V, 
V vill inte vara längre en dörrmatta, 
S och C agerar arrogant mot V fast 
S är beroende av Vs röster hela tiden, 
Sveriges politik är inte demokratiskt, 
mobbning pågår på riksdags nivå.


2021-11-11
Nu kom silkesvantarna fram...synd...hon borde pratat och även förhandlat med V redan tidgare...arrogant.


2021-11-11
S förhållande till V...arrogant...men nu skall tar man fran silkesvantarna för att  smeka V


2021-11-08
Nu får vi.---skörda frukten,  frukten av alltför stor invandring   under många tiotals år,  staten har misslyckats med integreringen,  nu syns misslyckanden på våra gator,  kriminakitet och dödskjutningar.  


2021-11-08
Det är odemokratiskt det där hur Löfven, Lööf och Andersson behandlar V..
.Nooshi, var hård och kräv förhandlingar, om Andersson svarar nej, släpp inte då genom Andersson som statsminister, låt Kristersson husera och ställa till, efter valet kanske S och C fattar vinken och accepterar V som en del av blocket och förhandlar med V, ge en stor läxa till C coh S, var inte rädd, du är modug...


2021-11-07
V:s har två val, Att släppa fram S- eller M-ledare som statsminister. Det är Magdalena Anderssons budskap...Magda tänker köra samma linje som Löfven, hota och trampa ner V för att få sin vilja genom.


2021-11-06
användarna av ordet blåbrun vet precis vad ordet syftar på,
 nytolkningen av ordet tycks ge dom mod att använda ordet iaf... trots nytolkning av ordet brun, så betyder det fortfarande, nazist.


2021-11-05
Man ville inte ses som rasistisk...det har tyvärrvarit mångas dilemma...därmed har man inte vågar prata rakt och ärligt om vissa problem i samhället.

 

2021.08-24
Tapp hos S
Sorligt att Socialdemokrater har tappat många väljare...orsaken är tydlig, Löfvens högerpolitik...att svänga bort åt höger från sin ideologi, det gillar inte alla väljare, dom känner sig svikna...Centern lurpassar och kommer med sina krav, Löfven gör som Lööf säger...varför? För att att få Lööfs stöd...att vända ryggen åt Vänstern på grund av Lööf...vilken komedi, vilken drama detta politik är...är det inte dags att Socialdemokrater svänger nu och går tillbaka till sina rötter och lämnar högerpolitiken...att vara med i regeringen är inte allt...man får inte sälja sig åt höger för maktens skull...detta har hänt och det är beklagligt...socialdemokrater har grävt en grop för sig själva som dom ramlar i djupare och djupare.


2021-08-22
Löfven avgår
Statsministern avgår i  november, det var nog väntat, alla svårigheter som det varit måste ju vara mycket kännbara för statsministern...nu kan sosialdemokrater byta inriktning i sin politik och börja verka igen som sosialdemokrater...alltså förhoppningsvis...återstår att se vem blir hans efterträdare och hur den nya efterträdaren agerar...om man vill klamra sig fast att vinna nästa val och fortsätta samarbetet med Centern, eller om man vill ha tillbaks förtroendet för Vänsterpartiet, alltså börja samarbeta med Vänsterpartiet...det där kommer att vara avgörande för socialdemokraternas framtid, vilken väg man kommer att välja, arbetarklassen eller hägerpolitik.


2021-07-13
Byta ut Ebba??
Visst kan det hända att partiledaren kan skada partiet med sitt agerande, särskilt om det handlar om partiledarens  privatliv...här syftar jag på Ebba Bucsh, Kristendemokraters partiledare...hon erkände förtal och fick straff för det...samt hon festade hårt med kändisar under pandemin...samt att hon är rapp och elak i munnen i princip hela tiden, alltså i politik och annat offentligt.
Det heter ju att högmod går före fallet...är rädd att Ebba gräver en grop till sig själv, en grop som hon komme att falla i.
Själv har jag inget förtroende för Ebba, har aldrig haft det...Ebba är högfärdig av sig och elak i sina ord...det inger inget förtroende...kristligheten är långt borta från ett sådant uppträdande...kanske är det dags att Kristendemokrater byter ut Ebba?
Omni - tt.omni -


2021.07-08
Stenevi kräver ursäkt
Stenevi från MP kräver ursäkt av Kristersson när Kristerssom sa att Sverige har haft alldeles för stor invandring som har skapat problem, att den stora invandringen har blivit en belastning...men detta är ju sant...man måste kunna förstå vad som  sas ...alla vet ju att Sverige har under många nånga år haft en enorm stor invandring om t.ex jämför med Finland eller andra nordiska länder...
Detta innebär inte att invandrare är dåliga...detta innebär att Sverige har inte kunnat integrera invandrare...detta har gjort att vissa lever liksom utanför samhället...även vissa ungdomar lever utanför samhället...Sverige har inte haft krafter att integrera dessa ungdomar fast många av dom är födda i Sverige...även skolan fungerar dåligt för dessa utsatta områden.
Stenevi tycks inte vilja se dessa problem som Sverige har...ok. Kristerssom pratade typ som sverigedemokrat, korthugget...oavsett....det är inte ok. att blunda för dessa problem...Kristerssom menade inte att alla invandrare är dåliga för Sverige...Stenevi, ta upp glasögon och tänk lite till så kanske du förstår 
Allt vad jag nu sagt, innebär inte att jag skulle gilla Kristerssons politik...snart kan man inte tycka om någons politik...allt tycks bara vara teater, mobbning, krav, bråk, elände...enbart Vänsterpartier tycks ha växt...bra...Nooshi är bra...snart är det kanske dags att bli vänsterpartist.
omni -


2021-07-08
Kaos regering
Regeringen kommer att ha det mycket svårt...regeringen är ju inte ens överens om t.ex Lööfs dikterade krav...MP var inte med alls, dom var ovetande...Löfven lovade Lööf utan att informera MP...det är arrogant...arrogant agerande av Löfven gentemot MP...nu skall alltså MP vara dörrmatta åt Löfven.
Samtidigt struntar Löfven totalt i Vänsterpartiet, fast S är beroende av Vs mandat hela tiden...även det är arrogant gjort av Löfven.
Arrogant var även Lööfs krav på Löfven, mycket arrogant.
Man kan säga att Lööf och Löfven är som parhästar, eller rättare sagt paråsnor 
Allt detta ser inte bra ut...detta är ett slags kaos...en mycket svag regering...Löfven vill vara statsminister och tycks ge efter nästan vad som helst att få vara statsminister...Löfnen har svikit socialdemokratisk politik totalt...ovanpå detta åratatals mobbning av SD...mobbningen inkluderar nu även Vänsterpartiet...hur tänker Löfven...bara sig själv och sin status.
Jag är mycket missnöjd med allt detta...men en regering med SD skulle inte det heller varit bra...så jag säger, skit detsamma...just nu är politik i Sverige som komedi, teater...maktgalna människor, politiker och partilledare som mobbar varandra, bråkar, uppträder diktaturisk som t.ex. Lööf och Löfven.
Nu gäller det att vänta och se och hoppas att allt kommer att flyta någorlunda framåt...sen få vi se vad som händer efter nösta val.
omni -


2021-07-07
Röstningen avslutad
Så har vi åter en regering, men en svag sådan...svag var den ju även tidigare...Löfven suttit  i Lööfs knä ;) och varit tvungen att vara en dörrmatta åt Centern...Nu har Lööf lämnat men kräver betalnig för att hon och C röstade på Löfven...nu är MP Socialdemokrates dörrmatta istället,.. Vänsterpartit hat delvis befriat sig från det.
Bra att ha en regering fast den är otroligt svag...snart är det ju val och då kanske det blir andra bullar, vem vet...lyssnade när höjdarna i riksdeagen pratade innan röstningen...Ebba Busch från Kristendemokrater var som vanligt som en spottande monster...hennes tal var den elakaste som vanligt...hennes dåliga negativa attityd inger inget förtroende alls.
Nu är Lööf borta från regeringens närhet, men hon kommer att stryra och ställa där i bakgrunden...Lööf är sicklig politiker, men alldeles för diktatoriskt...hon kallar sig och C för mitten, men hon är långt åt höger med sina metoder och attityd och ovanpå det är hon en riktig mobbare...t.ex Lööf och Löfven har inte ännu förståt att mobbning är fel, helt fel...Lööf och Löfven visar folket hur man mobbar,...detta är hermskt
Vissa säger att nu kan Löfven gå tillback till sossepolitik, men jag tror inte det...det har ju alltid varit Löfvens dröm att regera amed andra partier, alltså med högerpartier...nu är hon fast vid Lööf och där kommer han säkert att bli under det kommande året iaf.


2021-07-05
Löfven föreslås  till statsminister
Talmannen föreslår Löfven som statsminister...omröstning sker på onsdag...dom som röstade bort Löfven, hade ingen lösning, Kristersson kastade handsken och sa att han har inte majoritet i riksdagen att bilda regering...nu kanske Löfven åter blir vald till statsminister...
Detta är skådespel på högsta nivå...Lööf spelar högt och girigt...Lööf verkar vara mycket girig och en mobbande individ, tyvärr...Lööf är en skicklig politiker, men girighet och mobbarfasoner sänker henne, tyvärr...
Och Löfven ivrig alltid ivrig att vara statsminister, därför kan Lööf pressa på honom...Socialdemokrater har vandrat till höger och sitter nu vackert i Lööfs knä :)
Antagligen kommer fler och fler av väljarna att vända ryggen åt Socialdemokrater...S har ju dom senaste åren sjunkit mycket, tack för den blandpolitik som Löfven så ivrigt vill ha.
Samtidigt har Vänsterpartiet vuxit, ökat...Nooshi är bra...hon vågar...hon står för sin politik, men är villig att förhandla...men varken Löfven eller Lööf vill förhandla med V...mobbningen fortsätter alltså...hoppas att V ökar så mycket att S till slut måste ta hänsyn till V...för Vs röster är ju trots allt avgörande för Socialdemokrater.
Det bästa vore att Socialdemokrater skulle förlora nästa val och tvingas till opposition...då måste dom ju fatta att börja hålla ihopp med V och gå tillbaka till Socialdemokratisk politik, om  dom vill ha chansen att komma tillbaks någon gång.
Eller kan det vara så att vanliga arbetare gillar högerpolitik????
omni -


2921-07-05
Löfven tyst
Tyst från Löfven än så länge...idag skall han ju prata med talmannen och säga hur sonderingen gick...läste just att Centerns Lööf bestämt att ha egen budget och gå i opposition men släppa fram Löfven...om det är sant återstår att se senare idag.
Lööf fortsätter att mobba Vänsterpartiet och vill inte förhandla om budgeten med V...Lööf är en högfärdig en...hon tror sig att C är en mittenparti...men högerpartier är inte några mittenpartier...hörde även KDs Ebba kalla sitt parti för mittenparti...dom ser S, V och SD som höger eller vänsterpartier...Lööf är mycket höger...hon har utnjutjat Löfven i januariavtalet och sugit åt sig så mycket som möjligt...nu tycks det vara slut kanske...allt spricker på grund av Lööfs mobbaraattityd.
På sätt och vis skulle det vara bra om detta januariavtal sprack helt och hållet...men Lööf vill ha januariavtalet kvar och trycker på Löfven om detta, i gengäld skulle Lööf släppa fran Löfven...
Tyvärr, svensk politik handlar alldeles för mycket om personliga negativa åsikter om andra partier och partiledare...det är som på en snadlåda...barnen bråkar ;)
Det är svårt att lämna det gamla bakom sig...vissa vuxna är helt fastlåsta i sina vanor och sina vanemässiga åsikter om andra...ingen respept där, nej...synd att att dett skall vara på det sättet...vissa politiker är som åsnor helt enkelt....tyvärr Löfven har anammat mycket av denna åsneaktighet från Lööf...vilken parhäst det varit men nu kanske paråsnorna skall skiljas åt och orsaken är mobbning....Löfen fortsätter också att mobba SD.
Förståt dessa politiker inte att man anammar inte andras politik genom att prata med alla? ..hur länge skall detta mobbning pågå i Sveriges riksdag?
omni -


2021-07-04
V ingen dörrmatta längre
Vad bra att Vänsterpartiet har blivit starkare och slutat vara som en dörrmatta åt Socialdemokrater...detta är mycket intresant...S har ju delvis kastat bort socialdemokratisk politik...istället driver Sociademokrater nu ganska mycket högerpolitik...om Löfven kan bilda åter regering med hjälp av Centern, kommer förstås centerns Lööf att kräva ännu mer högerpolitik och Löfven ger efter i sin iver att kunna fortsätta som statsminister. 
Allt detta S djupa samarbete med C gör att V växer och mår bra...detta är bra...nu får V agera som parti som står i arbetarnas sida...sossarna har ju så att säga vänt blad och glidit åt höger i sin iver att få regera...är det värt för S...knappast...S väljarna är besvikna...hoppas många vänder sig nu till V istället
Tycker att vanliga arbetare måste tänka på vilket som är bäst för dom, vänsterpolitik eller högerpolitik.
omni -


2021-07-01
Talmannen har talat
Talmannen har talat...nu ska Löfven sondera möjlighet att bilda regering...fast även Löfven har tydligen sagt att han har inte har stöd att bilda regering just nu...efter Löfvens sondering isf kommer talmannen att föreslå Kristersson som statsminister, alltså låta riksdagen rösta...
Vilken sida kommer att vinna?
Båda sidorna har både bra och dåligt....så det kanske inte spelar någon roll vem som vinner och vem som förlorar...S har ju inte längre socialdemokratisk politik och M har lerat sig med högerextrema.


2021-07-01
Sluta med mobbningen (2)
Regeringskrisen fortsätter...Kristersson har gett upp...talmannen bestämmer nu vad som händer nu...låsta lägen...Kristersson har inte tillräckligt mandat att bilda regering.
Fortsättning följer...spännande.
Detta är alldeles onödig kris...synd att Löfven och Lööf har mobbat Vänsterpertiet och fortsätter att mobba...Lööf i spetsen med Löfven hängande efter bör bli mer människovänliga och sluta detta mobbande...att dom inte ens skäms...vuxna människor...om Lööf och Löfven skulle inte mobbat V så det skulle inte vara någon kris nu...skärp er, ni mobbare, ni är inte trovärdiga.


2021-06-25
Sluta med mobningen (1)
Vem har ansvaret för regeringkrisen? ..Center skyller på Liberalerna...men vad då...Liberaaler har inte orsakt krisen...krisen är enbart Löfvens och Lööfs, dom orsakade krisen genom att försöka ge svenska folket marknadshyror och genom att dessa två ville inte backa från marknadshyror...Lööf den största aktören i krisen...hon höll tjurskalligt fast vi punten om marknadshyror...Lööf mobbade Vänsterpartiet och gör det fortfarande.
När Nooshi krävde bort punkten om marknadshyror från avtalet, struntade Lööf i det...Lööf har ju inte ens pratat med Nooshi om detta...det har rått total isolering och mobbning av Vänsterpartiet...Lööf är en mobbare på högsta nivå...samma gäller förstås Löfven, han är mobbare på högsta nivå vad gäller Sverigedemokrater...allt detta sker helt öppet i Riksdagen
Lööf lägger nu skulden för kriser för Liberaler...att Lööf inte skäms...det är ju hon själv som är en av dom skyldiga...det brukar ju heta att högmod går före fallet...nu börjar Lööfs "gloria" mattas :) ..hon gjorde en stor tabbe när hon ignonerade och mobbade Vänsterpartiet...hur skall hon rida ut från detta...genom att skylla på Liberaler...löjligt.
Det här är teater på högsta nivå ;) ..vi tittare har fått en gott skratt genom Lööfs tjurskallighet.
Trots teatern i riksdagen, önskar jag bra fortsättning för alla parterna och
kräver följande:  Sluta med mobbnigen.


2021-06-24
Löfven och Lööf, sluta mobba andra
Sluta mobba...ni vuxna som monnar varandra, sluta mobba...vet ni inte att barn och ungdomar ser ert mobbande och anser då att det tillåtet att mobba någon. 
Vuxna först och barn efter, barnen apar ofta efter vuxnas beteende. 
Nu borde det vara tid att sluta med mobbningsfasoner även i riksdagen...Lööf och Löfven, sluta mobba...Lööf mobbar vänsterpartister och Löfven mobbar sverigedemokrater.
Detta har pågåt i flera år nu...nu har M, KD och L slutat med mobbandet...dom kanske gjorde det av fel orsak, men mobba slutade dom...det är bra.
Om man pratar med varandra, t.om förhandlar med varandra, betyder det inte att man skulle börja idka andras ideologi...i ett demokratiskt land bör politiker visa ett vuxet beteende och inte mobba andra
Jag personligen iaf är väldigt trött på detta mobbande...jag litar inte på en mobbare och skulle tro att många andra känner likadant och har knappast något förtroende kvar för er mobbande politiker.


2021-06-24
Mobbning i Riksdagen fortsätter
Lööf fortsätter sin tjurskalliga mobbning av Västerpartiet...lika så som Löfven fortsätter sin tjurskalliga mobbning av Sverigedemokrater...
Trots att man har olika åsiker, bör man kunna prata med varandra, komma överens så att mobbning och ilska läggs undan...ingen behöver ju ta andras ider...visa respekt för varandra...uppträd som vuxna.
Jag uppmanar Lööf och Löfven att lägga hatet åt sidan och vara som vuxna. 
Inte konstigt alls att barn och ungdomar mobbar varandra när vissa i riksdagen visar öppet hur man mobbar
Hur länge skall Lööf och Löfven fortsätta med mobbning? ..dom är ett skam för Sverige.
Kan föstå att rasister känns olustiga, men man kan prata iaf och vackert påminna hela tiden att rasism är fel och omänskligt...man bör komma ihåg att även isolering och mobbning av någon, några, är avskyvärt och det västa slag, är inte bättre än rasism.
Man måste kunna och få ifrågasätta detta pågående mobbning i riksdagen...mobbning är alltid fel vem det än är som mobbar


2021-06-23
Januariavtalet spökar för Lööf
Januariavtalet tycks spöka för Lööf...hon vill förhandla om det och samtidigt säger hon att hon släpper punkten med friahyror...måste vara då mycket fördelaktigt för C att inte vilja släppa januariavtalet...hon vill förbättra det...förbättra för vem...så klart för henne och Centern, inte för vanliga arbetare...och Lööf kritiserar fortfarande Nooshi.
Lööf borde släppa januariavtalet...det har ju fallit med regeringen...det finns inte längre någon januariavtal...men Lööf försöker förbättra januariavtalet för hon vet att utan Centern kan det inte bli sosiademokratiskt regering...hon trycker på som en hyena...återstår att se vilka nya punkten hon skulle vilja ha med i avtalet....förstår hon inte att hon måste sluta isolera V...för utan V kan dom inte bilda en regering...
Lööf, sluta mobba Vänsterpartiet.
omni -

 

2021-06-21
Tjurskalliga mobbare i riksdagen
Riksdagen har blivit öppare...liksom lite mer accepterande genom att M och KD började närma sig SD i sin iver att får SDs stöd för att kanske kunna bli nästa statsminister...
S och C fortsätter att isolera SD.
Samtidigt har januariregeringen isolerat V, fast regeringen är beroende av Vs mandat i riksdagen...Ss Löfven gick med på detta när C och L krävde detta...på det viset kunde Löfven bli statsminister.
Så visst kan man säga att januariavtal-partierna har en ohelig allians dom med.
Hoppas att detta leder till att alla så småningom kan samtala med varanda...men vägen tycks vara lång dit...Löfen vill inte förhandla med SD och C och vill inte förhandla med V. 
Vilken soppa det varit. 
Hur skall vanliga medborgare kunna samarbeta, när politikerna i riksdagen visar öppet sitt förakt till vissa partier, V och SD...fast man har helt olika åsikter och olika ideal, kan man trots detta prata med varandra som intelligenta vuxna människor...man bör alltså kunna göra det...men icke sa nicke...vissa politiker är tjurskalliga, åsneaktiga mobbare och ingenting annat.
Att prata med varandra, att förhandla med varandra, är inte detsamma som att man skulle ta motståndarens ideologi till sig själv.
Hur är det möjligt att det har kunnat vara så här jätte länge i riksdagen.
Jag tror att isolering och mobbning kommer att fortsätta i riksdagen, tyvärr. 
VAKNA ni mobbare i riksdagen, bli vuxna, var ett bra förebild för barn och ungdomar...sluta mobba...visa mer tolerans och mänsklighet mot varandra


2021-06-21
Statsministern fälldes
En historisk händelse...första gången som en statsminister har fällts...det var starkt gjort av Vs partiledare Nooshi...V har varit en dörrmatta åt regeringen...Vs röster räknas i riksdagen till januaripartierna, men dom får ingen möjlighet att påverka något...och det på grund av att Cs partiledare Lööf åsneaktigt vill ingenting ha med V att göra.
Så det är alldeles riktigt och bra att Nooshi ger inte efter regeringen.
Man skall inte behandla ett parti som skit  när man ändog är beroende av deras röster...här har C med Lööf i spetsen pekat med fingret åt V att hit men inte längre.
Samtidigt har Ss partiledare Löfven accepterat detta i sin iver att vara statsminister...Löfven och Lööf pratar om högerns och Vs oheliga allians i denna fråga...men man kan säga samma sak om regeringskonstellationen S, MP, V, C, L, den är också ohelig när när C kan inte ens prata med V.
Men det är som vanligt att det är svårt att se sina egna fel...man ser felen hos andra men inte hos sig själv.
Nu återstår att se vart denna politisktkris leder.
Önskar lycka till till Vs partiledare Nooshi, kör hårt


2021-96-20
Teater?
De flesta politiker kan spela spelet...dom spelar som i realityprogram, som t.ex i PH...Lööf visar nu upp sin envishet...Lööf envis som en åsna...Löfven har skitit i V i tron att han kan hantera V, men Nooshi är inte som Jonas (hoppas vi)...Sabuni vet inte sitt partiets bästa, hon svamlar och svajar åt alla håll...dom andra vill fälla Löfven i tron att dom kan sedan ta makten...vad händer på måndagens röstning...eller händer det något redan innan det.
Det där att acceptera inte 2 partier, har varit en stor dilemma i Sverige...nu har högern tagit SD in i värmen...återstår då V som fortfarande är ute i kylan...S har utnjutat V i åratal...nu visar V fötterna och Löfven ligger illa till...
Lööf är för envis för sitt bästa...Lööf visar öppet sitt förakt mot V, precis som hon visar sin förakt mot SD...ok. Lööf är ju inte den enda, men i den här konflikten bör Lööf agera för Sveriges bästa att glömma sin förakt mot V.
Om der bli extraval, troligen faller då L bort helt och hållet, har svårt att tänka mig att M och KD skulle ge bort sina röster till L, alltså hjälpa L...
Det är ju inte så länge sedan när vi hade politiks kris i Sverige och nu igen...när skall vissa politiker lära sig att vara lite mer flexibla och putta bort sina förakt?


2021-06-18
Regeringskris??
Blir det kris i landet...blir det regeringkris...blir det nyval...ellet kommer Löfven att avgå...kommer V att försonas med S...många frågor...inga svar än så länge...V kör hårt...Nooshi mycket tuffare än Jonas...om V slutar vara kompis med S, då har S ingen majoritet...detta är drömskenariet för M, KD och SD...kommer dom att agera...vågar dom...senast på måndag får vi veta, om int redan innan.
Detta är inte bra för Sverige att skapa kris mitt i pandemin...men iofs skall pandemin inte få påverka allt i politik...vilka kommer att rädda Löfven...eller?
omni - omni -


2020-11-24
IVO-larm
Hårresande är vad det är..tidningar har ju skrivit om detta...så politiker kan ju inte vara helt ovetande...hela Sverige visste ju om detta efter alla skriverier i tidningar, hur äldre i äldreboenden fick ingen vård när dom insjuknade i corona och att gamlingarna istället för vård gavs palliativvård med medicinering som orsakade att deras andning blev ännu sämre och så dog dom...varför säger politiker nu att det är hårresande...när det skrevs om detta tidigare, politikerna var tyst...varför...måste det alltid vara en viss organisation som undersöker innan politikerna tror på det som händer...
Många äldre hade kunnat räddas med vård...måste Löfven säga att även äldre har rätt till vård innan det händer något...alla har rätt till vård...äldre har diskrimineratst så pass illa att många äldre dog av corona när dom inget vård fick...och annars också, äldre diskrimineras hela tideń, äldre tycks inte ha något värde i Sverige.
Det är verkligen hårresande hur äldre behandlas i Sverige.
omni - omni - omni -