Elä ilman alkoholia


Alkoholi ei ole terveellistä...siitä huolimatta monet käyttävät alkoholia...Kyllä juhlia voi ilman alkoholia...Riittää jos esim. maistaa vain hieman, niin kuin muodon vuoksi, tai on maistamatta ja sanoo että on raitis...Se on kuin taidetta olla juomatta alkoholia...juhlia ja pitää hauskaa ilman alkoholia...Silloin on oma itsensä, aivot ei ole häiriytyneet alkoholista...Silloin ajattelee järkevästi omilla terveillä aivoillaan, jäljellä on myös normaalit estot tilanteisiin joiden katsotaan olevan epäsosiaalisia tai muuten vain huonoja.........Kun on alkoholin vaikutuksen alla, silloin alkoholi tekee temppujaan ihmisen aivoissa...estot häipyy pois ja ihminen käyttäytyy usein aika huonosti...............Kun juhlii ilman alkoholia, silloin on vapaa...vapaa luottamaan itseensä että osaa käyttäytyä kunnolla...on jäljellä oma terve itseluottamus...uskaltaa nauraa ja pitää hauskaa...
--------------------------------------------------------------------
Alkohol är inte bra...trots det är det många som dricker...man kan ju festa lite, mottligt alltså...men helst skall man festa utan alkohol...det räcker att bara smaka lite...man måste kunna festa utan alkohol...det är som konstverk att vara utan alkohol...man skall alltså festa med sina rena hjärnor...då tänker man likson intellektuelt, kanske...då är man sig själv...och man har kvar sina naturkĺiha och kloka "spärrar" föe dåliga saker.
När man har druckit, fungerar hjärnan inte normalt...spärren är borta...och människan agerar inte bra då...
När man festar utan alkohol, fungerar hjärnan som det brukar...man likson agerar bra och man även vågar skratta och ha roligt utan alkohol.
Man skall alltså inte använda alkohol för att ha trevligt.


Miksi juoda itsensä humalaan? 
Ei kannata, unohda alkoholi, 
hauskaa ilman alkoholia pitää voi, 
ole oma itsesi ja hymyile, 
ota vastuu itsestäsi, 
elä raittiina ja onnellisena, 
rakasta itseäsi paljon, siis 
niin paljon että et pilaa elämääsi alkoholilla. 

 

 Rypyt on vanhuuden merkki :)

Kun vanhemmaksi tulee, tulee ryppyjä iän mukana...Se luonnollista on...se ajan kulkua on...Kaikki aikanaan vanhoiksi tulee jos elää saa...Täytyy hyväksyä rypyt ja muut vaivat mitkä vanhuuden myötä tulevat...Ei saa vaipua synkkyyteen vanhuuden takia...Jos on hyvin laiha, näkyvär rypyt paljon...Jos lihavampi on, ryppyjä silloin vähemmän...Kun on iloinen ja hyväksyy itsensä...silloin se sisäinen minä loistaa auringon tavoin...ja jollakin ihmeellisellä tavalla rypytkin vaikuttavat sileämmiltä...iho loistaa...Positiivisuus vaikuttaa ulkonäköön...

Hermostutko rypyistö?
häpeötkö lisääntyvää ikääsi? 
aiotko käyttää botiksia? 
Aiotko leikkauttaa kasvosi`
----------------------------------
Rypyt ei ketään pahenna, 
rypyt on merkki vanhuudesta, 
rypyt luonnollinen asia on, 
ihminen vanhenee joka vuosi, 
vanhetessa iho rypistyy, 
rypyt on luonnollinen tapahtuma, 
älä pelkää ryppyjä, 
ikä tuo ryppyjä ja viisautta.

 

 

 Osaatko rakastaa kaikkia?

Se on taito jos osaa prakastaa, tykätä, pitää, kaikista ihmisistä...Rakastatko kaikkia ihmisiä samalla tapaa kuin rakastat itseäsi ja sukulaisiasi? ...Ihmisystävällisyys, rakkaus muita kohtaan...se on rasismin/muukalaisvihamielisyyden vastakohta...Rakkauden sanoma on että rakasta kaikkia...Älä vihaa...Miksi vihata? ...Siksi koska vihaajat ei pysty rakastamaan itseään ja he ehkä tuntevat että eivät koskaan ole saaneet rakkautta osakseen...Tällaisen sanomisesta saan usein vastarintaa joiltakin...he sanovat minulle että totta kai he rakastavat itseään mutta että heidän ei tarvitse rakastaa esim. maahanmuuttajia...Mutta, vihallaan he vahingoittavat itseään, psyykkeään...Ei he silloin itseään rakasta kun antavat vihan asustaa sisimmässään...Viha katkeroittaa mielen.............Vihan ja välinpitämättömyyden sijasta, aito rakkaus auttaisi moneen ongelmaan mitä maailmassa on...

Osaatko rakastaa kaikkia? 
maailman kaikkia ihmisiä? 
Ihmiset samanlaisia on maailmassa, 
ihmisiä kaikki olemme vain, 
sisaria ja veljiä toisillemme olemme,
--------------------------
Osoittamalla maaialmanlaajuista rakkautta, 
olemme maailman kansalaisia, 
psyykkemme noussut hieman ylemmän, 
olemme silloin empaattisempia, 
universaalinen rakkaus silloin loistaa sinusta, 
olet päässyt pitkälle kehityksesssi, 
tunnet että olet kehittynyt, 
olet myös silloin onnellinen.

 


filosofia----hit
 

 

Minkälainen puun oksa olet

Meitä ihmisiä voi verrata puhuin ja puitten oksiin...Oksalla tarkoitetaan kaiketi luonettamme, ja tai perimäämme ulkonäköä ja muuta geeni-perimäämme. Runko on se mistä tulemme, mikä on lähisukumme, äitimme, isämme… Runko on myös oma luonteemme, omat mielipiteemme ja muu mitä ulos “syötämme” suustamme ja tekomme tietenkin. Näistä asioista toiset tunnistavat meidät ja voivat sanoa millainen runko meillä on, onko se hyvä, tai paha tai siltä väliltä. Sanamme ja tekomme kertovat tavattoman paljon ihmisestä. Itseään ei voi piilotella jos on tekemisissä muitten ihmisten kanssa.....Oksa näyttää millaisesta rungosta tulet. Se kertoo historiaasi. Ehkä olet runkosi kaltainen, siis isäsi tai äitisi kaltainen. Jos vanhempasi on rasisteja, on he voineet muokata sinustakin rasistin. Kasvatus jättää aina jollakin tapaa jälkensä, joko positiivisest tai negatiivisesti. Aikuisena voi parannella itseään, jos ei lapsena ja nuorena ole siihen kyennyt. Ei tarvitse olla rasisti koko elämäänsä. Jos järkeä on, järki auttaa pääsemään eroon rasismista.

Osa ihmisestä mistä tulemme, 
näyttää sukumme, juuremme, 
--------------------------
Suvulta saamme ulkomuotomme, 
osan luonteestamme myös, 
perimme osan itsestämme vanhemmiltamme, 
puunpunko näyttää mistä tulemme, 
Kaikki muu on omaa itseäämme, 
opittua ja tai itsemme muuttamista.

 

 

Ymmärtävät ystävät
“Ymmärtävä ystävä on sinulle enemmän sukua kuin oma veljesi, sillä jopa omat sukulaisesi eivät ehkä tiedä sinun todellista arvoasi.” (Kahlil Gibran)
Ketkä on todellisia ystäviä ja ketkä ei? ...Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan. Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi. Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta...Kun on hätä ja tai tarvitsisi apua, silloin huomaa ketkä on ystäviä ja ketkä ei...Ymmärtäväinen ja rakastava ystävä ei jätä...Ystäviä tarvittaessa on aina halu siivota pois ystävät jotka ei ole ymmärtäväisiä, empaattisia ja rakastavaisia...sellaisiin ystäviin kyllästyy helposti...on vain havaittava että kaikki ystävät ei ole ystäviä...oikeastaan ystävät, todelliset ystävät on hyvin harvassa....siti voi kohdella kaikkia kunnolla jos tarvetta ei ole työntää heitä pois luotaan...

Onko sinulla oikeita ystäviä? 
rakastaako ystäväsi sinua?
---------------------------
Oikeat ystävät jätä sinua ei koskaan, 
oikeat ystävät kuuntelee sinua, 
sanoit sitten mitä tahansa, 
oikeat ystävät rakastaa sinua. 
Kohtele hyvin oikeita ystäviäsi, 
näytä heille että rakastat heitä.

 

 

Jos ego on suuri


On sekä suuri egoisia, pieni egoisia ja siltä väliltä...Millainen on ihminen jolla on suuri ego? ..Kaikki ihmiset näyttävät ulospäin egoansa aika usein...Mutta ihmiset joilla on suuri ego, he ovat hyvin kiinnostuneita itsestään ja kehuvat itseään... He on tietävinään kaiken paremmin mitä muut... Kaikki heidän puheet menee aina lopulta heihin itseensä... Suuri egoinen ihminen näkee vain itsensä ja heillä on vaikeata nähdä, tajuta että maailma ei pyöri ainoastaan vain heidän itsensä jalkojen alla...Ihmisen on etsittävä ja löydettävä balanssi oman egon ja maailman välille... Oma ego ei kiinnosta kovinkaan paljon kuita ihmisiä... ainoastaan vain suututtaa muita ihmisiä egoistisilla puheillaann...jatkuva omasta itsestään puhuminen väsyttää kuuntelijat...Kaikki ihmiset tarvitsee ilmaa ympärilleen, tilaa itselleen... Siksi se on vaikeaa olla suuren egon omistajan lähettyvillä, koska on suuri vaara täyttyä vieraasta egosta ja alkaa voida huonosti... Totta kai on autettava muita, mutta auta niin että et satuta itseäsi, pidä hyvää huolta omasta minästäsi, älä anna muitten egojen vaikuttaa itseesi.
Niin, ja mitäs se ego sitten on?
Ego on psyykken tapa nähdä ja ajatella maailmaa ja tapahtumia, oikeastaan kaikkea jolla on jotain tekemistä minän kanssa...psyykke siis puolustaa itseään ja korostaa itseään ja kutsutaan nimeltä ego...oikeastaan ei ole mitään egoa...on vain psyykken toiminta...että silleen :)

Onko sinulla suuren suuri ego? 
egosi tappelee kanssasi, 
ego haluaa tahtonsa läpi, 
olet egosi orja`Kokonaanko?
---------------------------
Älä anna aina periksi egolle, 
taistele egoasi vastaan, 
egon ei tarvitse voittaa aina, 
ego on egoistinen, 
vähennä hieman egon valtaa, 
silloin alat tuntea muittenkin tunteita, 
ymmärrät että sinä et ole ainoa.

 

 

Anteliaisuus on hyvyyttää

Oletko antelias tuttavillesi ja tuntemattomille? ...Anteliaisuus on hyvyyden osoitus. Se osoittaa että antaja, auttaja, hänellä on jalo ja syvä sydän, empaattinen kanslainen...Kaikkein jalointa on osoittaa hyvyyttää jos ennen kuin joku sanoillaan ilmaisee tarvitsevansa jonkin laista tukea...Anteliasta ihmistä kunnioitetaan ja myös antelias ihminen kunnoittaa itseään, siksi hän on antelias, hän voi hyvin, hän kunnioittaa ja rakastaa itseään ja sitä mukaa hän on oppinut kunnioittamaan ja rakastamaan muitakin...Hyvä esimerkki anteliaisuudesta on esim. raha-kolikon anti katu-musiikki-soittajalle. Se on hyvyyden osoitus antaa soittajalle lantti. Ethän siitä edes rikastu tai köyhdy...Älkää unohtako hädässä olevia, avun tarpeessa olevia, sairaita, käyhiä, kerjäläisiä, pakolaisia, jne jne. Ole antelia, ole hyvä-sydäminen, ole jalo, rakasta itseäsi ja rakasta muita.

Oletko ehkä saita? 
oletko ehkä kateellinen? 
oletko ehkä rasisti?
---------------------------
Ole antelias, ole ystävällie, 
rakasta lähimmäisiäsi,
kaikki ihmiset lähimmäisiäsi on, 

 

2018-09-23
Rakkaat naiset, olkaamme ystävällisiä toisillemme

Kyllä se pitäisi olla niin että sopu tilaa antaa
Meistä naisista eräät ei osaa käyttäytyä hyvin toisia naisia kohtaan...kateellisuus paistaa hyökkäänistä sanaoista. 
Naisten tulisi pitää yhtä..jättää pois turha riitely ja turha kateellisuus.
Rakkaat naiset, olkaamme ystävällisiä toisillemme.

Naiset, pitäkäämme yhtä, 
yhdessä olemme vahvoja.

 

-- Itsensä kunnioittaminen

On suuri lahja osata kunnioittaa itseäsi ja muita ihmisiä...Kunnioitus toisia kohtaan havaitaan ihmisen käyttäytymisestä ja puheista ja kirjoituksista. Jos esim. puhut ja kirjoittelet viha-viestejä jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista, osoitat sillä että et kunnoita sitä kansaa tai muslimeja. Ajattelet vain pahaa heistä ja haluat levittää näkemystäsi heistä eteenpäin...Tuolla tavalla osoitat muille että et kunnioita itseäsikään. Jokin vaivaa jatuksiasi, mieltäsi, voit huonosti ja näytät huonon vointisi, moittimalla ja puhumalla pahaa jostakin kansasta tai muslimeista. Hyvin voivalla ihmisellä ei ole tarvetta etsiä synti-pukkia jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista.

Opettele kunnioittamaan itseäsi, 
kunioita itseäsi ja muita, 
jos et kunnioiya itseäsi, 
et osaa kunioittaa muitakaan.

 

 Vahva kaunis puu
Olemme kuin puita...koko, vointimme, ekä sisäinen että ulkoinen, näyttää millainen on, miten voi...Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta. Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.

 

-- Olet puheittesi kaltainen

Puheesi on sinä...Olet sanojesi kaltainen, se mitä puhut, olet sinä...Puheistasi sinut tunnistetaan, sanasi kertoo mielenlaatusi, sanasi kertoo miten voit...Jos voit huonosti, ovat sanasi negatiivisiä, olet vihainen muille...Jos voit hyvin, silloin olet positiivinen ja sanasi on positiivisiä, olet tyytyväinen itseesi ja tyytyväinen muihin. Ole positiivinen sanoissasi, silloin sinusta pidetään...Älä kuitenkaan unohda hyväksyä negatiivistä ympärilläsi, sillä negatiivisyyttä on ja se on kestettävä...

Olet puheittesi kaltainen, 
sanasi kertoo kuka olet.

 

 Mielipide ja tosiasia on usein kaksi eri asiaa

Monet julistavat mieliåireitään tosiasioina...Monella on taipumus esittää mielipiteitään tosiasioina. Yrittävät muuttaa muitten mielipiteet samoiksi kuin itselläänkin. Se on pelkkää riitaa. Lueskelen usein foorumeita, niissä näkyvät ihmiset paljon kiistelevän mielipiteistään...Mielipiteistä voi keskustella. Jos alkaa heittää lokaa toisin ajattelijan päälle, silloin on sillä loan-heittäjällä olettamus että ainoastaan hänen mielipide on oikea ja aito tosi-asia, fakta.

Mielipide vs tosiasia/fakta, 
erota mielipide faktasta, 
rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, 
käyttäydy hyvin, 
älä sorru pahuuteen, 
opettele mikä on hyvää ja mikä on pahaa, 
pysy aina hyvyydessä.

 

 -- Kirjoituksesi kertoo kuka olet

Mitä kirjoitat, se olet sinä, olet sanojesi kaltaianen...Kaikki mitä kirjoitamme, kertoo millainen ajatus-maailmamme on, millaisia mielipiteitä meillä on...Kirjoituksistaan ei pääse pois. Kirjoituksia ei voi pestä, puhdistaa, ne on ja pysyy. Kirjoituksethan on sisäisiä ajatuksiamme ja ne kertoo millainen ihminen on...näytämme koko ajan muille millaisia olemme...ja jokainen kirjoittaja tietenkin ajattelee kuuluvansa hyvään ihmisjoukkoon, parhaimpiin :) ..se on yleistä että ihmisen on vaikea nähdä omia heikkouksiaan ja omia huonoja puoliaan,sillä ego yrittää pitää huolen siitä että oli kuinka huono ihminen tahansa, niin näkee itsensä hyvänä...ego siis tavallaan hidastuttaa ihmisen kehitystä.

 

 Kaksi ajattelutapaa, usko/luulo ja tieto
Uskotko? Tiedätkö? ...Paljon me ihmiset uskomme. Jotkut uskoo uskontoihin, vaikkei mitään todisteita ole. Eräät toiset taas puolestaan, saattavat uskoa moniin eri asioihin ja alkavat pitää niitä totuuksina, varmoina asioina. Harvemmin tajutaan että kysymysessä ei ole totuus tai varma tieto. Paljon on vain mielipiteitä, erilaisia tulkintoja ja nehän ei ole mitään sata procenttisen varmoja tietoja. Mutta monet jakelee mielipiteitään varmoina totuuksina, ovat jähmettyneet omiin totuuksiinsa, joita yrittävät kiivaasti jaella muille ja tai käännyttää toisten mieli siksi omaksi mielipiteeksi. Jooo joooo, kaikki kait tuota harrastamme jonkin verran elämämme aikana. Emmehän ole täydellisiä, jotta tulisi pitää mielessä, millä tavalla jakelee niitä mielipiteitään. Älä ole koskaan täysin varma…ole flexiibel.

 

 Vastatuuli elämässä
Elämä on useimmiten kuin vastatuulessa kävelyä...on yritettävä...Meno elämässä saattaa tosiaankin olla joskus vastatuuleen menemistä ja silloin se meno voi tuntua hankalalta. Tuulet kun ei aina puhalla meidän menosuuntaan. Elämä on kuin laiva. Joskus mennään vastatuuleen ja meno on hankalaa ja täytyy työskennellä kovasti itsensä kanssa, jotta pääsisi kunniakkaasti eteenpäin. Ja joskus saamme mennä tuulen mukana, rauhallisesti, hymyillen, nauttien elämästämme. Paljon voi itse vaikuttaa, mihin suuntaan ne tuulet puhaltavat. Ole positiivinen, yritä ainakin. Jos vaipuu negatiivisyyteen, alkaa vastatuuli ahdisistella. Älä vaivu synkkyyteen vastatuulessa. Vastatuuli aikanaan loppuu ja saat taas sitten mennä tuulen mukana reippaasti elämästä nauttien.

 

Erilaisuus
Ihmisten erilaisuus, kansojen erilaisuus...erilaiset kielet...erilaiset kulttuurit...erilaiset uskonnot...Erilaisuus on rikkautta, maailmamme suurin rikkaus on erilaisuutemme...Mikä maapallo olisi samanlaisine, samanlaisine ihmisineen? ...Yksitoikkoinen harmaa massa, harmaa massa täyttäisi maapallon...Nyt on rikkautta, värin rikkautta, kulttuurin rikkautta, kielien rikkautta, kaikkialla, kaikkialla maapallollamme...Huolta pitäkäämme maapallostamme, maapallomme rikkauksista...Kenenkään ei tarvitse olla samanlainen, ei tarvitse olla samaa kulttuuria, monet kulttuurit, monet kansat, on maapallomme rikkautta...Vapaaksi liikunta maapallollamme, maapallo on kaikkien kansojen koti.

 

 Anteeksi antaminen
Osaatko taidon antaa anteeksi? ...Monessa tapauksessa voisi tuottaa vahinkoa jollekkin jos vain olisi haluja tehdä pahaa. Mutta onneksi on ihmisiä jotka eivät vahinhoita ketään vaikka voisivatkin. Vahingoittamisen sijasta he antaa anteeksi kaikki menneet ja osoittavat kärsivällisyyttä suuttuessaankin. Sellaisia hyviä ihmisiä ei kasva joka puun oksilla. Nämä hyvät ihmiset ei ole usein tavattavissa. Niin vähän on hyvyyttä ihmiskunnan keskuudessa. Meidän tulisi aina pitää mielessämme että on hyvyys osata antaa anteeksi ja olla kärsivällinen joka tilanteessa...

 

 Kaipaatko vapautta elämääsi?
Kaipaatko vapautta elämääsi? ...Työvapautta? ...Kysytkö, miksi täytyy töissä käydä...miksi ei saa olla vapaa ja tehdä mitä itse haluaa? ...Miksi maailma, yhteiskunta on tehty sellaiseksi että on töissä käytävä? ...Miksi ei saa nauttia vapaudesta jos niin haluaa? ...Maailma, yhteiskunta on tehty sellaiseksi että raha ja rikkaus on elämää, siksi töitä tehtävä on...ruokaa on saatava...kaikkien on pidettävä itse itsestään huolta...toiset pärjää hyvin, eräät kärsivät...On etsittävä se hailean kolea ja samalla myös nautinnollinen keskitie, tallustettava eteenpäin, tehden töitä ja ollen myös vapaa...tasapuolisesti, tai ainakin vähentäen työtuntejaan jotta vapautta olisi hieman enemmän...Elämä ei ole pelkkää työntekoa...on pidettävä omasta fysiikastaan ja psyykestään huolta...työ ei ole kaikki kaikessa..on myös osattava rakastaa itseään tarpeeksi paljon jotta soisi itsellee  vapautta ja nautintoa elämäänsä niin paljon kuin mahdollista...Ken sen tekee, jos rikas ole ei, on opittava elämään pienemmällä palkalla, mutta nauttien elämäänsä tulleesta lisävapaudesta...Jokaisella on valinta...jokainen valitsee...rahan ei pitäisi olla numero ykkönen elämässä...Numero ykkönen elämässä pitäisi olla vapaus ja hyvinvointi...Mutta os koko sydämestään ja sielustaan rakastaa työtään...silloin tekee töitä...mutta älä unohda hoitaa psyykkeäsi.

 

 Uskotko kaikkeen lukemaasi ja kuulemaasi?
Uskotko sinisilmäisesti kaikkeen mitä kuulet ja kaikkeen mitä luet? ...Kun lukee ja tai kuuntelee muitten puheita, on aina aiheellista ymmärtää että ne puheet ja kirjoitukset on mielipiteitä, etenkin silloin jos ne on yhteiskuntaa ja ihmis-arvoja vastaan, rasistia tai muslimi-viha-mielisiä. Kaikkeen ei ole uskomista. Kaikki viha-puheet/kirjoitukset, on vain henkilön oma probleema. Se joka vihaa muita ihmis-ryhmiä, ei ole uskottava ihminen. Vihaajat ei suo samoja ihmis-arvoja kaikille ihmisille...Ole siis huomaavainen, älä usko vihaajien sanoihin. Vihaajat näyttävät vain viha-puheillaan/kirjoituksillaan oman vajaavaisen psyykkensä. Älä silti syyllisty samaan ja ala vihata vihaajia.

 

 Positiivinen hyvyys
Hyvyys? En nyt tiedä, enentääkö hyvyys ystävien rakkautta. Liiallinen hyvyys vaikuttaa mielistelyltä. On uskallettava argumenteerata ja debattoida tarvittaessa. Jos ystävät vähenee sen takia, ei ne ystävät silloin ole oikeita ystäviä. Mutta ystäville täytyy olla ystävällinen, eikä puhua pahaa heistä, silloin ystävät ehkä pysyy. Viholliset jos niitä on, he ei välitä vihansa kohteen hyvyydestä, jatkavat vihaamistaan loputtomiin...Hyvyys kuitenkin on hyvä piirre ihmisessä...hyvyys kohentaa itsetuntoa...hyvyys antaa mielenrauhan...Se on jokaisen oikeus parantaa elämäänsä...osoittamalla hyvyyttä, on parantanut sisiäistä minäänsä...

 

Älä toivo liikaa
On niin helppoa toivoa koko ajan lisää ja lisää jotain elämäänsä, unelmoida...Jos ihminen koko ajan vain toivoo ja toivoo saavan sen tai sen, tai toivoo elämästään tulevan sellaisen tai tällaisen, jne. Silloinhan sen ihmisen elämä on täyteen toivomuksia joita hän odottaa. Odottaessaan toivomuksiaan hän on stressaantunut, koska lopulta ne toivomukset täyttää hänen aivot niin paljon että muulle ei ole enää tilaa. Sellaisessa ainaisessa toivomis tilassa ei ihminen voi hyvin. Jos opettelee olemaan tyytyväinen elämäänsä, saa sielulleen rauhan, kun ei tavoittele kuuta taivaalta eikä taivaan tähtiä…


Toive että voi hyvin sekä itse ja muut

Eikö olekkin miellyttävä  olo silloin kun voi hyvin? ..mieli on lempeä ja suvaitsevainen. Kun itse voi hyvin henkisesti, silloin toivoo että myös muitten vointi olisi hyvä.

Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi...
Kuka on lähimmäinen? ..kaikki maailman ihmiset on lähimmäisiämme...kaikki ihmisiä olemme.
Voiko itseään rakastaa?
Itseään voi rakastaa...suvaitse itsesi...suvaitse sekä hyvät ja huonommat puolesi...yritä aina parataa niitä huonompia puoliasi kuitenkin...ihmisen toive on voida hyvin...sitten toive laajentuu ja alkaa toivoa että muutkin voisi hyvin.
On siis lähdettävä omasta itsestä...
Toive on siis että voi hyvin...vaikka elämä joskus hankalaa voi olla, silti voi henkisesti voida hyvin, sillä tiedämmehän että vaikeuksiata voi päästä irti ja jollei pääse, voi hyväksyä tilanteen ja voida hyvin siitä huolimatta.

 

 

 Vältteletkö ihmisiä?
Vältteletkö eräitäitä ihmisiä? Tai uskallatko kohdata ihmisiä joista et pidä? ...Hyvä ja korkea-mielinen ja henkinen ihminen ei karta pahoiksi sanottuja ihmisiä. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä. Hyvä ihminen ei mobbaa, ei puhu pahaa kenestäkään, eikä ota osaa edes juoruiluihin muista...Harvassa ne tuollaiset ihmiset taitaa olla. Mutta heitä on kuitenkin olemassa siellä sun täällä. Oi kun olisi tuollainen. Toivoa aina voi, mutta toiveet ei auta. On tehtävä itsensä kanssa paljon sisäistä uudistusta, jotta olisi valmis muuttamaan itseään paremmaksi ja paremmaksi. Ensin on tunnistettava ne omat huonot puolet. Kun on ne tunnistanut itsessään, silloin voi alkaa yrittää karsia risuja pois omasta itsestä.

 

 On vaikea tuntea itseään
Tietomme omasta itsestämme on vajaavaisia...Olemme ehkä tuntevinamme itsemme. Varvoin tunnemme itseämme kokonaan. On kuin ummistaisimme silmämme monille vioille itsessämme. Muut näkee useimmiten vikamme helpommin mitä itse teemme, peilaavathan monet vikojaan toisista. Mutta ei kaikki muitten peilaus tarkoita, että pailaavat oikein. Monet on näkevinään ne omat vikansa muissa. On paljon alitajunnassamme sellaista, jota emme tunne. Ja emme edes halua tuntea itseämme. Se on hyvin harvinaista että uskaltaa kaivaa sisäisiä mietteitämme esille, on kuin häpeäisimme jotakin itsessämme, niin paljon että emme edes itsellemme halua tunnustaan kaikkea itsestämme. Emme tunne itseämme kokonaan.

 

 Pidentääkö nauru ikää?
Pidentääkö nauru ikää? ...Jos hyvin voi psyykkisesti, silloin myös voi fyyssisesti paremmin, koska silloin ei jännitys ja hermoilu ja stressi pysty vahingoittamaan lihaksiasi ja elimiäsi...Kaikki ei osaa nauraa kunnolla. Nauravat vain hieman ja teennäisesti. Hymykin näillä on vastahakoista, suu on vain hieman virnussa, mutta aitous kaukana. Mistä johtuu tuollainen? Johtuuko se hermostuneisuudesta? Tai tyytymättömyydestä itseensä ja tai elämäänsä? ...Jokaisen tulisi opetella nauramaan. Totta on että sanon, opetella. Nauramaan voi opetella jonkin avustamana. Onhan niitä olemassa esim. naurukurssejakin. Minä itse saan usein railakkaita naurukohtauksia, nauran niin että en voi kontrollerata nauruani, en voi lopettaa nauramista. Sellainen nauru tekee hyvää kropalle ja etenkin psyykelle.

 

 Kokemuksista viisastuu
Kokemukset antaa viisautta...Tietoa voi saada opiskelemalla ja jonkun verran viisauttakin siinä mukana. Kaikkein tärkein viisaus on sitä oman kokemuksen kautta tullutta viisautta. Kokemuksista viisastuu. Pelkkä toisten kirjoitusten lukeminen ei tee sinusta viisasta. Sillä melkein kaikki mitä luet, on toisten mielipiteitä, joita ehkä lukiessasi alat pitää tosi-asioina, totuuksina. Noin kun tekee, ei se ole viisautta. Se on tyhmyyttä.
Esimerkki: Nuori muslimein vihaaja lukee ääri-oikeistolaisten fanaattisia viha-kirjoituksia muslimeista ja alkaa pitää niitä totuuksina, universaalina totuuksina. Se mikä tuossa on totuus, on se että tyhmyys on vallannut sen ihmisen...Ajatteleva ihminen hakeutuu muslimien seuraan, kyselee, katselee, kuuntelee ja oppii sillä tapaa tuntemaan muslimit. Oma kokemus on tehnyt hänet viisaaksi. Omat kokemukset on aina paremmat...Moni muslimien vihaaja ottaa esille esim. yhden Koraanin jakeen, vetoaa siihen, luullen sen jakeen selittävän jotakin muslimien elämästä tänä päivänä.

 

 Uskallatko nuhdella itseäsi?
Uskallatko nuhdella itseäsi? ...Kun joku toinen nuhtelee sinua ja kritisoi viostasi, on helppo suuttua, ei ole mukavaa kuunnella kritiikkiä ja silloin ei mielellään ala muuttamaan itseään jonkun toisen pillin mukaan...Mutta jos itse nuhtelet itseäsi, silloin ymmärrät yrittää päästä eroon vioistasi. Kun itse huomaa vikansa, se on helpointa silloin luopua vioistaan, himoistaan.

 

 Rakasta itseäsi ja rakasta muita
Rakkautta on monenlaista...Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi. Siinähän se monen vaikeus piilee, eivät osaa rakastaa itseään, niin eivät osaa rakastaa lähimmäisiäänkään. Kaikkein tärkeintä on tarkastella omaa vointiaan, tykkäätö itsestäsi, oletko tyytyväinen itseesi. Jos et tykkää itsestäsi, mieti miksi et tykkää itsestäsi ja koeta yrittää hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi. Silloin sinulla on suuret mahdollisuudet rakastaa lähimmäisiäsi. Sinun ei tarvitse silloin etsiä ja olla näkevinäsi omia vikojasi muissa ihmisissä, et tarvitse enää peilailla omaa “huonouttasi” lähimmäisissäsi...Terveen, hyvän itsetunnon omaavan ihmisen tuntee siitä että hän ei koko ajan moiti muita ihmisiä, hän on suvaitsevainen ja lähimmäisiään rakastava ja hän ei ole fanaattinen...Jokainen voi muuttaa itseänsä lähimmäistään takastavaksi, opettelemalla ensin rakastamaan itseään, silloin pikku hiljaa tulee esille se rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan. Suuremmoinen asia, eikö vai.

 

 Kylvätkö hyvyyttä?
Kylvätkö hyvyyttä itsellesi ja ympäristöllesi? ...Jos kylvää hyvyyttää, silloin myös niittää kiitoksia...Jos kylvää vihaa, silloin joutuu niittämään kritiikkiä itseään kohtaan...Jokainen ihminen valitsee tiensä, joko hyvän tien tai pahan tien. Valitsee myös samalla mitä haluaa niittää...On vaikea olla hyvä, eikö niin? Se on niin helppoa olla paha. On kuin hyvyys olisi joidenkin mielestä paha asia. Kylvä hyvyyttä, mutta älä unohda että sinulla on oikeus kuitenkin puhua pahoista asioista ja toimia pahoja asioita vastaan, kuten esim. toimia rasismia vatstaan.

 

 Onko viisas hiljaa?
Ei taida olla aivan hiljaa, mutta viisaat ei sano kaikkea mitä sylki tuo suuhun. Siinä on viisaitten ja typerien ero. Typerät on ilkeitä muille ja valittavat muista, voivat huonosti ja laittavat huonon vointinsa muitten syyksi. Viisaat ei tee niin. Viisaat tietää että toisia loukkaaminen ei ole viisasta ja että jos voi huonosti, niin on itse valinnut voida huonosti. Se on yksi esimerkki viisaasta ja typerästä...Viisaat ei myöskään ikävystytä toisia ihmisiä pitkäveteisillä kertomulsillaan omasta itsestään ja tai kehumalla itseään ja tai haukkumalla muita...

 

 Tekosi arvostellaan loppupäästä
Elä niin että rekojasi ei arvostella negatiivisesti...Kun olet tekosi tehnyt, tai puheesi pitänyt, tai kirjoituksesi julkaissut, sen jälkeen ne saa arvostelut. Niitten hyvyyttä tai pahuutta katsellaan, mietitään. Tekojesi, puheittesi, kirjoitustesi, vaikutus muihin, vaikuttaa niitten arvosteluun. Jos ne tuo negatiivistä kaikua yhteiskuntaan, saat negatiivistä arvostelua. Jos ne saa positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan, saat positiivistä arvostelua...Jos tekosi, puheesi ja kirjoituksesi on lapsellista lörpöttelyä, sinulle nauretaan ja sinut sivuutetaan melkein kokonaan...Mieti mitä haluat saavuttaa teoillasi, mieti mikä lopputulos teoillasi tulee olemaan...yritä välttää tekoja jotka saavat negatiivisen kaiun elämääsi...

 

 Miksi muitten kömmähdykset naurattaa
Miksi, miksi...Miksi naurat toisille tapahtuvien kömmähdysten takia? Olla katselijana sivusta, on kuin olisi teatterissa katsomassa komediaa. Siksi se naurattaa. Vain pienen pieni osa naurajista nauraa pilkaten ja ilkeämielisesti. Enemmistö nauraa koska se näyttää niin koomiselta. Hän jolle nauretaan voi toki loukkaantua naurusta, mutta useimmiten alkaa hänkin nauraa. Nauru kertoo myös vapautuneisuudesta, naurun sanotaan pidentävän ikää ja naurun jälkeen tuntuu ihana olo, koko kroppa tuntee että on nauranut ja psyykke voi hyvin.  Onko siis sallittua nauraa muille huvittavissa tilanteissa? On toki, koska se nauru taitaa tulla ihan automaattisesti. Silmämme havaitsevat koomisen tapahtuman ja alamme automaattisesti nauramaan, emme siis tarkoita naurullamme pahaa. Naurun täytyy myös ottaa huumorina ja huvittavana ihan samalla tapaa kuin koomiselle tapahtumalle automaattisesti nauretaan.

 

 Ajatuksia
Ajatuksia liikkuu aivoissa koko ajan...muistanko mitä ajattelin minuutti sitten? ...Harvoin muistaa mitä ajattelee...kun ei mitään erikoista ajattele...Ajatukset lentää aivoissa...hitaasti...vilkkaasti...riemukkaasti...ajatellen...Ajatuksiaan ajattelee ja ajattelee...ajatukset on lentäviä aivoituksia...ajatukset joita ei ajattele vakavasti...ne lentävät keveät ajatukset on keveitä...tuulen lailla ne leijuu ja häipyy pois ja uusia leijuvia katoavia ajatuksia ilmestyy...Ajatusten maailma voi olla ihmeellinen...fantasiaa täynnä...sekavia ajatuksia.

 

 Ajatukset
Ajatuksia...ajatuksia...mietteitä...mietitään...ajatellaan...ajatellaan...Ajatellaan positiivistä ja ajatellaan ehkä negatiivistä...Ilmaiskaamme itseämme positiivisesti...neutraalisti...kyllä se siitä menee...Iloa mieleen...tunteet positiivisia...hymyä huuleen...pilke silmään.

 

 "Mitä muut ihmiset ajattelevat ei ole sinun asiasi"
Älä vaivaa päätäsi ajattelemalla mitä muut ajattelevat...Se mitä muut sinusta ajattelee, ei ole sinun asiasi. Jokainen on vastuussa ainoastaan vain omista ajatuksistaan. Jos joku ajattelee pahaa sinusta ja sinä tiedät sen, älä hermostu, sillä se ei ole sinun asiasi. Ei ole sinun vastuulla mitä se toinen ajattelee sinusta. Älä siis vaivaa päätäsi siitä ehkä mitä muut ajattelee sinusta. Et voi kuulla heidän ajatuksiaan. He ehkä vihjailee sinulle, mutta älä välitä. Jos he ei puhu suoraan, ei kannata haaskata aikaansa pahantuulisten ajatukssiin.

 

 "Anteeksiantamisen ilo on suloisempi koston ilo..."
Anteeksi on vaikea antaa...se saattaa viedä aikaa ennen kuin pystyy anteeksi antamaan...anteeksi kun antaa...silloin olo tuntuu helpommalta...ei sitä unohda sitä tapahtunutta...mutta anteeksiantaminen lieventää omaa pahaa oloa...Kosto ei kannata...kosto ja koston ajatteleminen kalvaa sisintä...mitä iloa on kostaa...Onko se iloinen tapahtuma kun kostaa? Mikä siinä iloista on? ...Kostaminen osoittaa vain että on kova viha päällä ja haluaa toiselle pahaa...Täytyy antaa anteeksi jotta pääsee pois pahasta olostaan...sehän on lempeyden merkki jos osaa antaa anteeksi...Anteeksi voi aina antaa ja sitten mennä menojaan...

 

 "Lempeä ihminen on kaunis ihminen"
Oli ihminen minkä näköinen tahansa, lempeys tekee kaikista ihmisistä kauniin...kasvot...lempeät kasvot on paljon kauniimmat kuin mitä vihaisten ja hermostuneitten kasvot...vihaisten kasvot kiristyneitä on, kasvot kurtussa, silmät vihaisesti tuijottavia, keho jäykkä ja poistyöntävä...Kaunis lempeä ihminen sen sijaan hymyilee rennosti, kasvot loistaa sisäisestä hyvästä olosta...lempeä ihminen antaa ympäristölleen positiivista energiaa joka säteilee koko hänen olemuksestaan...On siis paljon parempi olla lempeä ja rakastava...jotta olemuksemme näkyisi muille ja itsellemme "kauniina", miellyttävänä....Kaunista lempeää ihmistä on paljon helpompi lähestyä kuin mitä vihasta kurttuista ihmistä...Toisin sanoen, lempeä ihminen helpommin kykenee kommuniseeraamaan muitten kanssa koska lempeys ei karkoita pois ihmisiä lähettyviltämme...

 

 Perjantai, 2013-12-13
Perjantai ja 13 päivä...taikauskoiset pelkää perjantaita jos se on 13 päivä...Mitään pelkäämistä ole...päivä kuin päivä...Moni ajattelee että jospa sittenkin tapahtuu jotain pahaa...usein se taitaa olla niin että kun ajattelee negatiivisiä ajatuksia, silloin saattaa päivästä tulla jollakin tavalla negatiivinen...Jokainen meistä itse elämämme regisseeraamme..pääosin ainakin elämämme on sellaista kuin sen itse olemme sellaiseksi tehneet...Pahaa ja huonoa voi tulla jos sitä oikein odottamalla odottelee...Ajattelemalla hyvää, saa hyvää osakseen, enimmäkseen hyvää...Ajatuksilla on suuri mahti ja valta mielenalaamme, elämäämme...siksi ajatustemme täytyisi enimmäkseen olla positiivisiä jotta elämämme tuntuisi positiiviselta ja hyvältä...Jos ajattelee negatiivistä koko ajan, silloin on hapan ja luo ympäristöönsä happamuutta ja happamuutta saa myös silloin osakseen...Muistakaamme siis, ohjatkaamme jatuksiamme positiivisiksi...Ajattele, tämä perjantai 13 päivä joulukuuta on ihana päivä...

 

Positiivinen usko
Miten uskoo, usko, sanat ja teot kertoo ja näyttää millainen ihminen olet...Ei sen puoleen, ateistikin uskoo omalla tavallaan ja ateistinkin sanat ja teot kertoo millainen ihminen hän on...Lisäksi, ei ole olemassa mitään universaalista uskoa. Jokaisella on oikeus uskoa omalla tavallaan, ainakin niin kauan kun ei uskonsa kautta vahingoita muita...Mikä on tarkoitus uskomisella? Jokainen ihminen joka vähänkin uskoo Jumalaan, etsii iiselleen rauhaa sieluunsa, etsii voimia ollakseen hyväsydäminen ja ihmisiä ja luontoa rakastava...Sellaiset ihmiset jotka käyttää uskontoja mahtivälineinään jollakin tapaa, olivat he uskovaisia tai ateisteja, hakevat uskonnosta mahtia ja valtaa jollakin tavalla, johonkin merkitykseen, elämässään, mielipiteissään jne...Kun ihminen etsii vain itselleen rauhaa, silloin ei uskonnolla painosteta muita...Islam kuten kaikki muutkin uskonnot, on jokaisen henkilökohtainen asia miten uskoo, Sanoista tunnistaa millä tavalla uskoo, sanat kertoo oletko positiivinen ja hyvä ihminen, tai oletko negatiivinen ja fanaattinen ja lyöt pyhillä kirjoilla muita päähän saadaksesi tahtosi läpi.

 

 Millaisen puun oksa olet?
"Oksa kertoo, mistä rungosta se tulee.” (arabialaista viisautta)
Oksalla tarkoitetaan kaiketi luonettamme, ja tai perimäämme ulkonäköä ja muuta geeni-perimäämme. Runko on se mistä tulemme, mikä on lähisukumme, äitimme, isämme… Runko on myös oma luonteemme, omat mielipiteemme ja muu mitä ulos “syötämme” suustamme ja tekomme tietenkin. Näistä asioista toiset tunnistavat meidät ja voivat sanoa millainen runko meillä on, onko se hyvä, tai paha tai siltä väliltä. Sanamme ja tekomme kertovat tavattoman paljon ihmisestä. Itseään ei voi piilotella jos on tekemisissä muitten ihmisten kanssa.
- Oksa näyttää millaisesta rungosta tulet. Se kertoo historiaasi. Ehkä olet runkosi kaltainen, siis isäsi tai äitisi kaltainen. Jos vanhempasi on rasisteja, on he voineet muokata sinustakin rasistin. Kasvatus jättää aina jollakin tapaa jälkensä, joko positiivisest tai negatiivisesti. Aikuisena voi parannella itseään, jos ei lapsena ja nuorena ole siihen kyennyt. Ei tarvitse olla rasisti koko elämäänsä. Jos järkeä on, järki auttaa pääsemään eroon rasismista.

--------------------------------------------------------

 

Varo imartelijoita
Varokaa kaikkia imartelijoita. He on useimmiten epäluotettavia. He imartelee ollakseen kavereita kanssanne teidän silmienne edessä. Takana päin tahtoo puheet olla aivan toisenlaisia. Miksi he imartele? Haluavat miellyttää sinua, eivät uskalla sanoa mitään negatiivistä tai sinua vastaan silmiesi edessä. Haluavat olla kavereita kanssasi. Oikeastaan nuo jotka imartelevat ja ovat kaikkien kanssa kavereita olevinaan, he ei loppujen lopuksi ole hyviä kavereita, he saattaa olla hyvinkin epäluotettavia.

 

Voitko huonosti, tai hyvin?
Meidän sisimpämme, psyykke, käyttäytyminen, puhe ja eleet, kertoo muille millaisia me olemme. Jos on hyvä ihmis-tuntija, tunnistaa ihmisen mielenalan helposti. Aina on tietenkin vaara analysoida väärin. Mutta yleensä analyysissä on aina jotain perää, siis jos on taito lukea ihmisiä kuin kirjaa, vain katselemalla heidän olemustaan ja kuunnella mitä he puhuu ja mitä he kirjoittaa ja miten he kirjoittaa. Hyvyys ihmisessä paistaa empaattisuudessa ja inhimillisyydessä ja sivistyneisyydessä. Pahuus ihmisessä paljastuu esim. rasistisissa puheissa ja kirjoituksissa, kateudessa, rikollisuudessa, ilkeässa kritiikissä jotakin persoonaa kohtaan, jne jne.

 

Loan heittäjä
Loan-heitto on eräänlainen ilkeä käytöstapa, jota jotkut indiviidit käyttää, halutessaan alentaa jotakin tai aiheuttaa tuskaa ja huolta sille toiselle. Samanaikaisesti kuvittelee loan-heittäjä olevansa se ainoa joka on intelligentti. Intelligentti tai akadeeminen koulutus ei ole sama asia kuin loan-heitto toisten päälle verbaalisesti. Loka istuu loan-heittäjän aivoissa, hän on itse loassa, mutaisessa loassa. Loan-heittäjä yleensä tykkää vain itsestään ja loan-heiton avulla kuvittelee loan-heittäjä toisten ajattelevan hänen olevan intelligentti. Loan-heittäjä ei voi hyvin, siksi hänellä on suuri himo loukata muita jotta muutkin voisivat huonosti. Loan-heittäjä toivoo että se jonka päälle hän lokaa heittää tulisi voimaan huonommin kuin hän loan-heittäjä.

 

Sinä omistat omat vaikeutesi
Miksi on olemassa egoistisia ihmisä, joiden elämä kretsaa koko ajan heidän oman navan ympärillä, heidän omissa ajatuksisissa ja mielipiteissä itsestään, joita he sitten ilmituovat kuuntelijoille, aivan kuin kuuntelijat olisi kiinnostuneita??? Huono psyykkinen vointi aiheuttaa myös tuon että puhuvat vain itsestään ja omista vaikeuksistaan. Heidän elämä on aivan liian negatiivista, negatiivisyys on ottaanut valla heissä. Kukaan ei voi heidän mieltään kääntää positiiviseksi. Heidän on itse joskus tajuttava ja muutettava negatiiviset ajatuksensa positiivisiksi. Ainoastaan silloin he tulevat voimaan hyvin. Jokaisella meistä on oma taso, henkinen taso ja käyttäydymme tasomme mukaisesti.

 

Kirjoitus/puhe kuin makkaran teko
Jos puhuu/kirjoittaa pitkiä pätkiä yhteen, väsyy kuulujat/lukijat. Kirjoitus/puhe liian pitkä ja yksitoikkoinen ollakseen kenellekkään mielenkiintoinen. Se on kuin korv-stoppning. Makkaran sisuksia työnnetään makkaran-kuoren sisälle on ihan samalla tavalla kuin sanoja/kirjoituksia työntää metri-kaupalla esille. Kuulijat/lukijat ehtii kyllästyä ja alkavat ajatella jotain muuta, eivät enää jaksa keskittyä pitkää puheeseen/kirkoitukseen. Ajatukset täytyy silloin ehkä fantisoimalla jotain hauskaa. Puhe/kirjoitus tarvitsee pienen tyhjän välin/tauon, tyhjuuden ja pieni huumorin-poikanen ei olisi pahitteeksi.

 

Peilailu
Keskusteluissa tapahtuu hyvin usein peilailua. Peilataan omaa itseään toisista ihmisistä. Yleensä peilaaja on täysin tietämätön peilailustaan. Peilaaja on sitä mieltä että vika on toisessa, ei missään tapauksessa hänessä itsessään. Ihminen on paljon taipuvaisempi antamaan risuja, ruusuja ei hevillä anneta. Ihminen joka ei ymmärrä peilaamista, kuvittelee että kaikki joilla ei ole samoja mielipiteitä kuin hänellä itsellä, ovat väärässä ja ovat huonoja keskustelijoita. Mitä kertoo tämä peilaajasta? Peilaaja näkee vain vikoja toisissa ihmissä, kuvittelee olevbansa itse kaikkein parhain.
Tuollainen on itserakkautta/narcissismia. Peilaaja on tietämätön peilailustaan. Hän hyväksyy vain itsensä, ei muita. Heillä on aina vaikeusksia yhteistyössä muitten ihmisten kanssa.

 

Tyhmät voi joskus olla oikeassa
Kaikki voi olla joskus oikeassa, sekä viisaat että tyhmät. Kun sen ymmärtää, on tullut hieman viisaammksi. Ihminen on erittäin tyhmä silloin kun hän kuvittelee olevansa aina oikeassa ja että muut olisi väärässä. Täytyy yrittää ymmärtää että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta.

 

Oletko tietävinäsi jotain?
Noin yleisesti sanottuna, tiedämme sen mitä muut ovat kirjoittaneet kirjoihinsa, mitä olemme lukeneet. Se on se mitä tiedämme. Usein joudumme käyttämään toisten ihmisten tietoja, koska emme itse tiedä tai emme ole itse keksineet tietoja. On taas jällen kerran aika muistuttaa että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta tieto. Usein kuulee joidenkin puhuvan/kirjoittavan mielipiteistään ja vaativan että kuulijat/lukijatpitäisivät pitäisi niitä fattoina tietoina. Fakta ja mielipide on joidenkin mielestä sama asia. Kuinka väärässä he ovatkaan.

 

Miksi puhut pahaa muista ihmisistä?
Onhan se niin että kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus jostakin ihmisestä. On tyhmää väittää että ei mukamas koskaan ole puhunut pahaa. Se on erittäin paha asia jos puhuu pahaa ystävistään, tuttavistaan, työkavereistaan. Kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus, minä, sinä, te ja he. Kaikkein parhaiten tulee esille päivän-valoon sellaiset jotka puhuvat kavereistaan pahaa koko ajan. Mitä sellaiset ihmiset on? Ovat tyytymättömiä itseensä, siksi he kohdistaa pahansuopaisuutensa kavereihinsa, tuttaviinsa, työkavereihin. Se on sitä peilaamista, peilavat omia vikojaan muista. Omia vikojaan harvoin haluavat tunnustaa, eivät edes itselleen, siksi se on olevinaan heille erittäin hyvä että he kuvittelee että on sentään muita ihmisiä jotka ainakin on huonompia kuin he itse.

 

Aina voi tulla paremmaksi ja paremmaksi ihmiseksi
Mikä tarkoitus on ihmisillä jotka jatkuvasti kirjoittaa negatiivisiä kirjoituksia foorumeissa ja blogeissa? Jos he uskaltaisivat katsoa peiliin avoimin silmin, ymmärtäisivät he ehkä mistä se johtuu, riippuen tietenkin ovatko he uskaliaita myöntämään itselleen omat vikansa. Jos on tullee siihen pisteeseen että uskaltavat myöntää omat vikansa itselleen, silloin voi alkaa muuttamaan itseään, käyttäytymistään. Se on melkein se ainoa tapa heille löytää itsensä, tulla onnellisimmiksi, tykätä itsestään ja lopulta jopa oppia rakastamaan itseään. Vasta silloin on ihmisellä kyky kuunnella mitä muut puhuvat ja sanovat, eikä vain ainoastaan mitä he kuvittelevat että muut sanovat.

 

Huonoa värähtelyä, negatiivistä energiaa
Kun lukee eräitä negatiivisia blogeja, saa huonoja tunteita niistä, negatiivinen energia, negatiivinen värähtely alkaa tuntua. Parasta on silloin häipyä pois sellaisilta sivustoilta. Jos lukee blogia mikä on läpeensä kuukaudesta toiseen, negatiivinen ja muita kirjoittajia soimaava ja toisten syyttely omasta huonosta voinnista, kuluttaa se lukijan energiaa. Ei siis kannata upottautua liikaa lukemaan sitä negatiivisyyttä. Se negatiivisyys voi tarttua, kuin tarttuva tauti, viirus, bakteeri. Pitää olla varovainen oman itsensä takia.
Sama on foorumeilla. Aikansa kun lukee foorumeita, oppii eroittamaan jatkuvasti kirjoittavat nickit ja silloin on helppo alkaa hypätä yli esim. islamofobisten jaarittelut ja jaarittelut missä vain soimataan muita kirjoittajia. Viisas hyppää sellaiset kirjoitukset yli, ei lue niitä ja ei edes vahingossakaan vastaa. Tee ja elä kuten opetat muita tekemään ja elämään.----On helppoa puhua, mutta paljon vaikeampaa elää puheittensa mukaan. On siis vaikeaa elää ja tehdä samoin kuin opettaa muita tekemään ja elämään. Yleisesti sanottuna se on noin.
Ihmisen kieli on liukas, kieli sanoo månta kertaa aivan liikaa. Ihminen joka tekee ja elää niin kuin neuvoo muita tekemään ja elämään, saa respektiä muilta. Siksi se onkin tyhmää sanoa muille miten heidän täytyisi elää ja tehdä. Puhuu siis kuin käärmeen kielen tavalla, kaksi-osaisesti, puhuu neuvoo yhdellä tapaa, mutta itse tekee toisella tapaa. Kuinka moni tekee noin? Luultavasti kaikki ihmiset on joskus toiminut noin. Muistatko mitä neuvoit lapsiasi? Älä kiroa, mutta kirosit itse. Älä polta tupakkaa, mutta tupakoitset itse. Älä juo viinaa, mutta juot itse viinaa, jne jne. Ihminen on arvaamaton olento.

 

Imartelija, makeilija
Imartelija ei ole koskaan todellinen ystävä.Imartelijoilla on aina jokin taka-ajatus imartelullaan. Takanapäin he puhuvat aivan jotain muuta sinusta, jotain vähemmän mukavaa. Edeääpäin imartelija on hyvin makeaa sinulle. Miksi? Hän ei uskalla seisoa sanojensa takana, siksi hän mielistelee kaikkia jatkuvasti.

 

 2014-01-13
Osaatko puhua hyvin?
Eikös vain olekkin aika vaikeaa puhua, tuoda esille ajatuksiaan niin että kaikki sen ymmärtäisi mitä tarkoittaa? ...Ei helppoa puhua ole niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina valinnan varaa on käsittää väärin kuulemansa, lukemansa. Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti, nopeaan, valitettavaa on, emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe aina on ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi. Se todellinen taito on, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se hyvin yleistä on, kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan, senhän tiedämme, niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.

 

Osaatko puhua/sanoa sen minkä haluat?

Ei helppoa puhua ole niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina valinnan varaa on käsittää väärin kuulemansa, lukemansa. Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti, nopeaan, valitettavaa on, emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe aina on ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi. Se todellinen taito on, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se hyvin yleistä on, kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan, senhän tiedämme, niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


Älä päästä kärpäsiä suuhun
Kun pitää suunsa kiinni, eivät kärpäset pääse sinne sisään. (arabialainen sananlasku)

Tuo kai tarkoittaa että ei pitäisi puhua liikaa, tai ainakin että ei puhu turhuuksia ja pahaa toisista. Jos suu on koko ajan auki, voi suuhun lentää kärpänen, ihan samalla tapaa kuin jos suu on aina auki niin sieltä suusta juoksee sammakoita ulos

 

Vanhuus, viisaaus, nuoruus
Vanhus puhuu siitä, mitä hän on nähnyt, ja nuorukainen siitä, mitä hän on kuullut. (arabialainen sananlasku)

Vanhus/vanhempi, on kokenut paljon elämää, elämä on opettanut ja kokemukset on kasvattanut ja viisautta ja tietoa on kerääntynyt. Vanhus puhuu kokemuksistaan.
Nuorukainen ei ole kokenut, häneltä puuttuu elämän viisaaus. Elämän viisauden nuorukainen saa vuosien varrella. Nuorena nuorukainen puhuu vain siitä mitä on kuullut ja mitä on lukenut.

 

Sitä mitä puhut, saat sen myös takaisin
Joka sanoo, mitä hänen ei tulisi sanoa, saa kuulla semmoista, jota hänen ei tekisi mieli kuulla. (arabialainen sananlasku)

Jos puhut hyvää, saat hyvää takaisin toisilta. Jos puhut pahaa, saat myös osaksesi pahoja puheita. Niin yksinkertaista se on.
Se mitä ihminen puhuu/kirjoittaa, johtuu ihmisen mielenalasta. Jos sinulla on hyvä olla, voit hyvin kaikin puolin, silloin sinulla ei ole tarvetta puhua pahaa muista ihmisistä, muista kansoista. Jos voit huonosti, silloin sinulla on tarve etsiä syntipukki, alat puhumaan pahaa joistakin ihmistä, kansoista, tunnet silloin olevinasi ainakin parenpi kuin ne. Tuo on itsensä pettämistä.

 

Totuuden pahuus
On asia joka on panetteluakin pahempi: totuus. (De Talleyrand)

Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia. Viisas pysyy erossa totuksien julistajista. Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena. Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.

 

Kirjaimet muodostaa sanan
Kirjain kirjaimelta tulee sanoja esille, sanat ilmaisee millainen ihminen olet. Monta kirjainat muodostaa hyviä sanoja, positiivisia lauseita, hyvää kirjoitusta. Miksi haaskata aikaa negatiivisyyteen, miksi olla negatiivisellä mielellä? Ilmaise itseäsi positiivisesti, älä loukkaa ketään, älä san pahoin. Kirjaimet voit muodostaa hyviksi sanoiksi, hyviksi lauseiksi, positiivisiksi, tai vain pelkästään neutraaliksi. Onnistuitko? Onnitteluni!

 

Ei kauhalla voi vaatia, jos on vain lusikalla saanut
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia (sanonta vain)  

Paljon näkee foorumeja lukiessa että he jotka on vain lusikalla saaneet, yrittävät kauhalla saada ja kauhalla antaa. Vain lusikalla saaneet ei pysty kauhalla saamaan tai antamaan. Heidän taso ei vielä yllä sinne “kauhan” tasolle. Aikansa jos ottavat oppia, oppivat, ehkä hekin joskus oppivat kauhomaan kauhalla. Se lusikka kun on niin pienen oieni, eihän siihem paljoa mahdu tietoa.

 

Värähtely
Jos osaa, on helppo nähdä millä mielellä ihmiset on. Näkee ovatko he positiivisia tai negatiivisiä ja millä tavalla he reagoitsee asioihin. Jotkut ihmiset yrittää peitellä sisäistä reagointiaan ja enemmistö tietenkin ei kykene peittämään yhtään mitään.
New Age ihmiset kutsuu värhtelyä myös aura, he on näkevinää auran ihmisen ympärillä. Todellisuudessa he ei näe mitään ihmisen ympärillä, mutta näkevät ihmisen ilmeet ja eleet, jotka on hyvin puhuvia. Ei tarvita aina kuulla sanoja, eleet ja ilmeet kertoo enemmän. Joskus sanat sanoo yhtä ja eleet ja ilmeet aivan jotain toista. Yleensä eleet ja ilmeet kertoo mitä ajattelee ja sanat saattaa siis valehdella.
Tuollainen hiljainen kommunikation ihmisten välillä on jokapäiväistä, se kuuluu kaikkien elämään.
Jotkut new age ihmiset kyselee jatkuvasti, miten päästä eroon näkemästä muitten ihmisten negatiivisiä auroja? Ainoastaan erakko välttyy. Kun on elettävä silmät auki ja malliin kuuluu olla sociaalinen, ei se silloin käy olla erakko tai yrittää vältellä ihmisiä. Tuollaiset new age ihmiset on väärillä poluilla, he ei ymmärrä sitä että kaikki ihmiset puhuu hiljaa eleittensä ja ilmeittensä kanssa, se on normaalia. Myös nuo new age ihmiset jotka ei hyväksy muitten värähtelyä, näyttää koko ajan muille omaa värähtelyään, sekä negatiivistä että positiivista.

 

Kirjoitus on kuin makkaran teko
Jos puhuu/kirjoittaa pitkiä pätkiä yhteen, väsyy kuulujat/lukijat. Kirjoitus/puhe liian pitkä ja yksitoikkoinen ollakseen kenellekkään mielenkiintoinen. Se on kuin korv-stoppning. Makkaran sisuksia työnnetään makkaran-kuoren sisälle on ihan samalla tavalla kuin sanoja/kirjoituksia työntää metri-kaupalla esille. Kuulijat/lukijat ehtii kyllästyä ja alkavat ajatella jotain muuta, eivät enää jaksa keskittyä pitkää puheeseen/kirkoitukseen. Ajatukset täytyy silloin ehkä fantisoimalla jotain hauskaa. Puhe/kirjoitus tarvitsee pienen tyhjän välin/tauon, tyhjuuden ja pieni huumorin-poikanen ei olisi pahitteeksi.

 

Ihmisen käsitys omasta itsestään
Millainen on ihminen jolla on suuri ego? Kaikki ihmiset näyttävät ulospäin egoansa joskus. Mutta ihmiset joilla on suuri ego, he ovat hyvin kiinnostuneita itsestään ja kehuvat itseään. He on tietävinään kaiken paremmin mitä muut. Kaikki heidän puheet menee aina lopulta heihin itseensä. Suuri egoinen ihminen näkee vain itsensä ja heillä on vaikeata nähdä, tajuta että maailma ei pyöri ainoastaan vain heidän itsensä jalkojen alla. Ihmisen on etsittävä ja löydettävä balanssi oman egon ja maailman välille. Oma ego ei kiinnosta kovinkaan paljon kuita ihmisiä. Omasta itsestään puhuminen väsyttää kuuntelijat. Kaikki ihmiset tarvitsee ilmaa ympärilleen, tilaa itselleen. Siksi se on vaikeaa olla suuren egon omistajan lähettyvillä, koska on suuri vaara täyttyä vieraasta egosta ja alkaa voida huonosti. Totta kai on autettava muita, mutta auta niin että et satuta itseäsi, pidä hyvää huolta omasta minästäsi, älä anna muitten egojen vaikuttaa itseesi.

 

Varo imartelijoita
Varokaa kaikkia imartelijoita. He on useimmiten epäluotettavia. He imartelee ollakseen kavereita kanssanne teidän silmienne edessä. Takana päin tahtoo puheet olla aivan toisenlaisia. Miksi he imartele? Haluavat miellyttää sinua, eivät uskalla sanoa mitään negatiivistä tai sinua vastaan silmiesi edessä. Haluavat olla kavereita kanssasi.
Oikeastaan nuo jotka imartelevat ja ovat kaikkien kanssa kavereita olevinaan, he ei loppujen lopuksi ole hyviä kavereita, he saattaa olla hyvinkin epäluotettavia.

 

Voitko huonosti, tai hyvin?
Meidän sisimpämme, psyykke, käyttäytyminen, puhe ja eleet, kertoo muille millaisia me olemme. Jos on hyvä ihmis-tuntija, tunnistaa ihmisen mielenalan helposti. Aina on tietenkin vaara analysoida väärin. Mutta yleensä analyysissä on aina jotain perää, siis jos on taito lukea ihmisiä kuin kirjaa, vain katselemalla heidän olemustaan ja kuunnella mitä he puhuu ja mitä he kirjoittaa ja miten he kirjoittaa.
Hyvyys ihmisessä paistaa empaattisuudessa ja inhimillisyydessä ja sivistyneisyydessä.
Pahuus ihmisessä paljastuu esim. rasistisissa puheissa ja kirjoituksissa, kateudessa, rikollisuudessa, ilkeässa kritiikissä jotakin persoonaa kohtaan, jne jne.

 

Loan heittäjä
Loan-heitto on eräänlainen ilkeä käytöstapa, jota jotkut indiviidit käyttää, halutessaan alentaa jotakin tai aiheuttaa tuskaa ja huolta sille toiselle. Samanaikaisesti kuvittelee loan-heittäjä olevansa se ainoa joka on intelligentti. Intelligentti tai akadeeminen koulutus ei ole sama asia kuin loan-heitto toisten päälle verbaalisesti. Loka istuu loan-heittäjän aivoissa, hän on itse loassa, mutaisessa loassa. Loan-heittäjä yleensä tykkää vain itsestään ja loan-heiton avulla kuvittelee loan-heittäjä toisten ajattelevan hänen olevan intelligentti. Loan-heittäjä ei voi hyvin, siksi hänellä on suuri himo loukata muita jotta muutkin voisivat huonosti. Loan-heittäjä toivoo että se jonka päälle hän lokaa heittää tulisi voimaan huonommin kuin hän loan-heittäjä.

 

Sinä omistat omat vaikeutesi
Miksi on olemassa egoistisia ihmisä, joiden elämä kretsaa koko ajan heidän oman navan ympärillä, heidän omissa ajatuksisissa ja mielipiteissä itsestään, joita he sitten ilmituovat kuuntelijoille, aivan kuin kuuntelijat olisi kiinnostuneita??? Huono psyykkinen vointi aiheuttaa myös tuon että puhuvat vain itsestään ja omista vaikeuksistaan. Heidän elämä on aivan liian negatiivista, negatiivisyys on ottaanut valla heissä.
Kukaan ei voi heidän mieltään kääntää positiiviseksi. Heidän on itse joskus tajuttava ja muutettava negatiiviset ajatuksensa positiivisiksi. Ainoastaan silloin he tulevat voimaan hyvin. Jokaisella meistä on oma taso, henkinen taso ja käyttäydymme tasomme mukaisesti.

 

Kirjoitus/puhe kuin makkaran teko
Jos puhuu/kirjoittaa pitkiä pätkiä yhteen, väsyy kuulujat/lukijat. Kirjoitus/puhe liian pitkä ja yksitoikkoinen ollakseen kenellekkään mielenkiintoinen. Se on kuin korv-stoppning. Makkaran sisuksia työnnetään makkaran-kuoren sisälle on ihan samalla tavalla kuin sanoja/kirjoituksia työntää metri-kaupalla esille. Kuulijat/lukijat ehtii kyllästyä ja alkavat ajatella jotain muuta, eivät enää jaksa keskittyä pitkää puheeseen/kirkoitukseen. Ajatukset täytyy silloin ehkä fantisoimalla jotain hauskaa. Puhe/kirjoitus tarvitsee pienen tyhjän välin/tauon, tyhjuuden ja pieni huumorin-poikanen ei olisi pahitteeksi.

 

Peilailu
Keskusteluissa tapahtuu hyvin usein peilailua. Peilataan omaa itseään toisista ihmisistä. Yleensä peilaaja on täysin tietämätön peilailustaan. Peilaaja on sitä mieltä että vika on toisessa, ei missään tapauksessa hänessä itsessään. Ihminen on paljon taipuvaisempi antamaan risuja, ruusuja ei hevillä anneta. Ihminen joka ei ymmärrä peilaamista, kuvittelee että kaikki joilla ei ole samoja mielipiteitä kuin hänellä itsellä, ovat väärässä ja ovat huonoja keskustelijoita. Mitä kertoo tämä peilaajasta? Peilaaja näkee vain vikoja toisissa ihmissä, kuvittelee olevbansa itse kaikkein parhain.
Tuollainen on itserakkautta/narcissismia. Peilaaja on tietämätön peilailustaan. Hän hyväksyy vain itsensä, ei muita. Heillä on aina vaikeusksia yhteistyössä muitten ihmisten kanssa.

 

Tyhmät voi joskus olla oikeassa
Kaikki voi olla joskus oikeassa, sekä viisaat että tyhmät. Kun sen ymmärtää, on tullut hieman viisaammksi. Ihminen on erittäin tyhmä silloin kun hän kuvittelee olevansa aina oikeassa ja että muut olisi väärässä. Täytyy yrittää ymmärtää että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta.

 

Oletko tietävinäsi jotain?
Noin yleisesti sanottuna, tiedämme sen mitä muut ovat kirjoittaneet kirjoihinsa, mitä olemme lukeneet. Se on se mitä tiedämme. Usein joudumme käyttämään toisten ihmisten tietoja, koska emme itse tiedä tai emme ole itse keksineet tietoja. On taas jällen kerran aika muistuttaa että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta tieto. Usein kuulee joidenkin puhuvan/kirjoittavan mielipiteistään ja vaativan että kuulijat/lukijatpitäisivät pitäisi niitä fattoina tietoina. Fakta ja mielipide on joidenkin mielestä sama asia. Kuinka väärässä he ovatkaan.

 

Miksi puhut pahaa muista ihmisistä?
Onhan se niin että kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus jostakin ihmisestä. On tyhmää väittää että ei mukamas koskaan ole puhunut pahaa. Se on erittäin paha asia jos puhuu pahaa ystävistään, tuttavistaan, työkavereistaan. Kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus, minä, sinä, te ja he. Kaikkein parhaiten tulee esille päivän-valoon sellaiset jotka puhuvat kavereistaan pahaa koko ajan. Mitä sellaiset ihmiset on? Ovat tyytymättömiä itseensä, siksi he kohdistaa pahansuopaisuutensa kavereihinsa, tuttaviinsa, työkavereihin. Se on sitä peilaamista, peilavat omia vikojaan muista. Omia vikojaan harvoin haluavat tunnustaa, eivät edes itselleen, siksi se on olevinaan heille erittäin hyvä että he kuvittelee että on sentään muita ihmisiä jotka ainakin on huonompia kuin he itse.

 

Aina voi tulla paremmaksi ja paremmaksi ihmiseksi
Mikä tarkoitus on ihmisillä jotka jatkuvasti kirjoittaa negatiivisiä kirjoituksia foorumeissa ja blogeissa? Jos he uskaltaisivat katsoa peiliin avoimin silmin, ymmärtäisivät he ehkä mistä se johtuu, riippuen tietenkin ovatko he uskaliaita myöntämään itselleen omat vikansa.
Jos on tullee siihen pisteeseen että uskaltavat myöntää omat vikansa itselleen, silloin voi alkaa muuttamaan itseään, käyttäytymistään. Se on melkein se ainoa tapa heille löytää itsensä, tulla onnellisimmiksi, tykätä itsestään ja lopulta jopa oppia rakastamaan itseään. Vasta silloin on ihmisellä kyky kuunnella mitä muut puhuvat ja sanovat, eikä vain ainoastaan mitä he kuvittelevat että muut sanovat.

 

Huonoa värähtelyä, negatiivistä energiaa
Kun lukee eräitä negatiivisia blogeja, saa huonoja tunteita niistä, negatiivinen energia, negatiivinen värähtely alkaa tuntua. Parasta on silloin häipyä pois sellaisilta sivustoilta. Jos lukee blogia mikä on läpeensä kuukaudesta toiseen, negatiivinen ja muita kirjoittajia soimaava ja toisten syyttely omasta huonosta voinnista, kuluttaa se lukijan energiaa. Ei siis kannata upottautua liikaa lukemaan sitä negatiivisyyttä. Se negatiivisyys voi tarttua, kuin tarttuva tauti, viirus, bakteeri. Pitää olla varovainen oman itsensä takia.
Sama on foorumeilla. Aikansa kun lukee foorumeita, oppii eroittamaan jatkuvasti kirjoittavat nickit ja silloin on helppo alkaa hypätä yli esim. islamofobisten jaarittelut ja jaarittelut missä vain soimataan muita kirjoittajia. Viisas hyppää sellaiset kirjoitukset yli, ei lue niitä ja ei edes vahingossakaan vastaa. Tee ja elä kuten opetat muita tekemään ja elämään.----On helppoa puhua, mutta paljon vaikeampaa elää puheittensa mukaan. On siis vaikeaa elää ja tehdä samoin kuin opettaa muita tekemään ja elämään. Yleisesti sanottuna se on noin.
Ihmisen kieli on liukas, kieli sanoo månta kertaa aivan liikaa. Ihminen joka tekee ja elää niin kuin neuvoo muita tekemään ja elämään, saa respektiä muilta. Siksi se onkin tyhmää sanoa muille miten heidän täytyisi elää ja tehdä. Puhuu siis kuin käärmeen kielen tavalla, kaksi-osaisesti, puhuu neuvoo yhdellä tapaa, mutta itse tekee toisella tapaa. Kuinka moni tekee noin? Luultavasti kaikki ihmiset on joskus toiminut noin. Muistatko mitä neuvoit lapsiasi? Älä kiroa, mutta kirosit itse. Älä polta tupakkaa, mutta tupakoitset itse. Älä juo viinaa, mutta juot itse viinaa, jne jne. Ihminen on arvaamaton olento.

 

Imartelija, makeilija
Imartelija ei ole koskaan todellinen ystävä.Imartelijoilla on aina jokin taka-ajatus imartelullaan. Takanapäin he puhuvat aivan jotain muuta sinusta, jotain vähemmän mukavaa. Edeääpäin imartelija on hyvin makeaa sinulle. Miksi? Hän ei uskalla seisoa sanojensa takana, siksi hän mielistelee kaikkia jatkuvasti.

 

Mitä ajattelet?
Mitä ajattelet, ajatteletko positiisia, ajatteletko negatiivisiä ajatuksia? Mikä vie voiton sinussa, positiiviset tai negatiiviset ajatukset? Ole positiivinen, ole iloinen, saat rauhan sieluusi, psyykkeesi. Positiiviset hyvät ajatukset, muokkaa sinusta empaattista ihmistä. Ajatuksesi kertoo sinulle , millainen ihminen sinä olet. Harvoin näytät muille millainen olet, millaisia ajatuksia pyörii ajatuksissasi. Ajatuksiaan voi hävetä, jos ajatukset on negatiivisiä. Osaatko hävetä negatiivisiä ajatuksiasi? Tai syytätkö muita negatiivisistä ajatksistasi? Ole rehellinen itsellesi, tunnusta jatuksesi ainakin itsellesi. Ehkä sitten voit muuttaa ajatuksiasi hieman positiivisimmiksi.

 

Kirjaimista tulee sana
Kirjain kirjaimelta tulee sanoja esille, sanat ilmaisee millainen ihminen olet. Monta kirjainat muodostaa hyviä sanoja, positiivisia lauseita, hyvää kirjoitusta. Miksi haaskata aikaa negatiivisyyteen, miksi olla negatiivisellä mielellä? Ilmaise itseäsi positiivisesti, älä loukkaa ketään, älä san pahoin. Kirjaimet voit muodostaa hyviksi sanoiksi, hyviksi lauseiksi, positiivisiksi, tai vain pelkästään neutraaliksi. Onnistuitko? Onnitteluni!

 

Voitko hyvin tai huonosti?
Meidän sisimpämme, psyykke, käyttäytyminen, puhe ja eleet, kertoo muille millaisia me olemme. Jos on hyvä ihmis-tuntija, tunnistaa ihmisen mielenalan helposti. Aina on tietenkin vaara analysoida väärin. Mutta yleensä analyysissä on aina jotain perää, siis jos on taito lukea ihmisiä kuin kirjaa, vain katselemalla heidän olemustaan ja kuunnella mitä he puhuu ja mitä he kirjoittaa ja miten he kirjoittaa.
Hyvyys ihmisessä paistaa empaattisuudessa ja inhimillisyydessä ja sivistyneisyydessä.
Pahuus ihmisessä paljastuu esim. rasistisissa puheissa ja kirjoituksissa, kateudessa, rikollisuudessa, ilkeässa kritiikissä jotakin persoonaa kohtaan, jne jne.

 

Minä olen uniikki, sinä olet uniikki, olemme ainutlaatuisia
Tuntuu ihanalta olla väsynyt. Väsymys tekee rauhalliseksi, harmooniseksi, ajatukset juoksee hitaasti, harhaillen sinne sun tänne. Silloin ei ole tilaisuutta stressata. On naurattava olo. Kaikki naurattaa, ei tarvitse paljoakaan että alan nauramaan, nauran eikä siitä naurusta tahdo tulla loppua. Minä niinkuin leijun tuolla ylhäällä, vapaana ja iloisena. Siksi olo tuntuu hyvältä.
Sitten on taas toisia jotka itkee väsymyksestä, hermostuvat ja stressaantuvat. Mistähän se johtuu että väsymykseenkin reagoidaan eri tavalla? Siitä kai että olemme kaikki ihmiset uniikkeja, ei ole muita kaltaisiamme.

 

Ihana elämä
Joskus on elämä aurinkoinen, joskus pilvinen, joskus sataa. Mutta linnut laulaa ilmoista välittämättä. Kohta on talvi. Tämä on sää, emme voi auttaa. Joten ei ole mitään järkeä suuttua tai olla vihainen sään takia. Oikeastaan ​​sinun täytyy kohdata päivät sellaisenaan kuin ne eteesi tulee, hyväksy sää ja ole iloinen, että vielä on uusi päivä elämässäsi, harmaa sää, mutta mitäs sillä on väliä. Sillä aina voi itse tehdä päivänsä onnellinen, valoisiksi ja positiiviseksi, säästä riippumatta;) …. hymyille kanssani, nauraa minun kanssani ja elämäsi tuntuu hyvältä. Elämä on aivan liian lyhyt olla vihainen esim. säästä tai muusta pikkuisesta asiasta, joille ei voi yhtään mitään. Såååå, elä elämäsi onnellisena. Hymyile, ole tyytyväinen pieneenkin. Ei se auriko voi joka päivä paistaa ja jollei paista niin anna sisäisen valosi paistaa, jolloin sinusta hehkuu positiivista energiaa.

 

Hysteerinen nauru
Opettele nauramaan hysteerisesti. Kaikki voi oppia sen taidon. Mutta meitä on monia jotka osaamme nauraa hysteerisesti jo kait lapsuudestamme lähtien. Ja oikeastaan nauretaan vaikka ei edes ole mitään erikoista mikä naurattaisi, sitä vaan nauraa. Ja sitä naurua ei voi noin vain lopettaa.
Jos ei osaa nauraa hysteerisesti, voi mennä nauru-kursseille. Täällä päin kuulema on sellaisia kursseja, olen lehdistä lukenut. Se opettaja alkaa nauraa hahattamaan. lopulta yksi toisensa jälkeen nauraa kaikki. Ensin kai hieman väkinäisesti, mutta lopulta nauroi he hysteerisesti kaikki. Alkoi naurattamaan kun katselin sitä videosta. Kaikki nauroi kyyneleet silmistä valuen, olkapäät vaan nytkyivät naurusta.
Tuollaisesta naurusta saa lopulta vatsa-lihakset helliksi. Mutta jälkeenpäin tuntuu ihanalta, ihana olo, rauhallinen ja mukava kaikin puolin. Vatsa-likaset rentoutuu, kaikki lihakset rentoutuu, rauhallisuus tuntuu kehossa/lihaksissa ja psyykessä. Kertakaikkiaan ihana olo. Minä saan ainakin kerran kuussa noita hysteerisiä “nauru-kohtauksia”.  Ihana olo jälkeenpäin. Kokeilkaa.

 

Tyhmät voi olla joskus oikeassa
Kaikki voi olla joskus oikeassa, sekä viisaat että tyhmät. Kun sen ymmärtää, on tullut hieman viisaammksi- Ihminen on erittäin tyhmä silloin kun hän kuvittelee olevansa aina oikeassa ja että muut olisi väärässä. Täytyy yrittää ymmärtää että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta.

 

Aina voi tulla paremmaksi ja paremmaksi ihmiseksi
Mikä tarkoitus on ihmisillä jotka jatkuvasti kirjoittaa negatiivisiä kirjoituksia foorumeissa ja blogeissa? Jos he uskaltaisivat katsoa peiliin avoimin silmin, ymmärtäisivät he ehkä mistä se johtuu, riippuen tietenkin ovatko he uskaliaita myöntämään itselleen omat vikansa.
Jos on tullee siihen pisteeseen että uskaltavat myöntää omat vikansa itselleen, silloin voi alkaa muuttamaan itseään, käyttäytymistään. Se on melkein se ainoa tapa heille löytää itsensä, tulla onnellisimmiksi, tykätä itsestään ja lopulta jopa oppia rakastamaan itseään. Vasta silloin on ihmisellä kyky kuunnella mitä muut puhuvat ja sanovat, eikä vain ainoastaan mitä he kuvittelevat että muut sanovat.

 

Onko elämäsi tasapainoista
Tasapainoinen balanssissa oleva elämä voi olla vaikea saavuttaa. Elämä kun ei kulje piikki-suoraa polkua, tietä. Elämä on lainehtivaa, puolelta toiselle, välillä tasapainoisesti, toisinaan taas lainehtien laidalta laidalle, ylös ja alas. Elämässä on opittava kulkemaan lainehtivaa polkua, mutkikasta polkua, ettei tippuisi pois polulta. Sama pätee pyöräillessä, polkuryörän on pysyttävä tasapainossa jotta ei kaatuisi.

 

Ole rohkea ja kysy
Kysymällä oppii jos kysymyksiinsä saa vastauksia. Jos ei tiedä, on se silloin viisasta kysyä. Oikeastaan ei ole huonoja kysymyksiä, on vain huonoja vastauksia. Kysyjä on tietoa janoava, haluaa tietää enemmän. Vastaaja vastaa jos osaa vastata. Joskus vastaaja saattaa olla ärtynyt tai ei osaa vastata, sellaiselta vastaajalta voi kysyjä saada huonon vastauksen.
Kun uskaltaa kysyä, se osoittaa kaikille että haluaa tietää, haluaa oppia ja että on kiinnostusta. Älä välitä huonoista vastauksista, jatka ja kysy joltakin toiselta.

 

Unelmointi
Unelmoida, kaikki unelmoi joskus, ajatuksissaan, elävät hetken unelmissaan, nauttien siitä. Niin tekee sekä naiset että miehet. Unelmointi keventää elämää. Pitää vain aina muistaa että kaikki mitä unelmoi, ei voi saada elämäänsä ja että kaikki mitä unelmoi, on mahdottomuus kokea elämässään. Pitää siis erottaa unelma reaali elämästä.
Unelmoimalla spontaanisesti, joskus, on kuin mauste reaali elämäm lisäksi. Unelmointi on melkein sama asia kun kirjoittaisi kirjan, unelmoi ensin kirjan aiheen ja sitten kirjoittaa unelmointinsa kirjaksi.

 

Positiivinen energia/värähtely kaunistaa
Vaikka olisikin kaunis, ei ole sama asia kuin että olisi viisas. Viisas nainen/mies ei aina ole kaunis. Mikä on kaunista, se istuu katselijan silmissä. Siksi voi yksi ja sama nainen/mies kuulla eri tahoilta että hän on, kaunis, ruma, mitään-sanomaton, mukava……
Kaikkein tärkeintä on se miten käyttäytyy, onko ystävällinen, onko ystävälliset ilmeet. Ilmeet kertoo paljon ihmisen sisäisestä olotilasta. Positiivinen ihminen säteilee positiivista energiaa/värähtelyä, jonka johdosta katselijan silmä havaitsee sisäisen kauneuden. Toisin sanoen, hiljainen kommunikaatio, on sama asia kuin ilmeet/värähtely, niistä näkee oletko positiivinen tai negatiivinen.

 

Positiivinen kommunikaatio
Positiivinen on lämmin ja empaattinen ihminen. Osaa ja jaksaa keskustella lempeästi ja sanomatta pahaa muista ihmisistä. Positiivinen on aika vaikeaa olla, maailma on täynnä negatiivisyyttä. Täytyy vain usein miettiä omia sanomisiaan ja kysyä itseltään, onko ollut positiivinen vai negatiivinen.
Josakus voi negatiivistä luulla positiiviseksi ja sitten yht äkkiä havahtuu että narraa jopa itseään. Kun aloitin tätä kitjoittamaan, kolmen lauseen jälkeen huomasin että olin sanoissani negatiivinen. Aloitin uudelleen, uusi yritys  Kun jätin kaiken negatiivisen pois, tuli tästä kirjoituksesta erittäin lyhyt .

 

Harmooninen elämä
Olen havainnut itsestäni sen seikan että esim. silloin kun olen nuhassa ja kuumeessa ja tunnen oloni raskaaksi ja väsyneeksi, nautin tilanteesta kuitenkin. Psyykke tuntuu rauhalliselta, nautin levosta ja rauhallisuudesta. Miksi en hermostu? En tiedä. Rauha on sielussani. Stressiä ei ole enää. Silloin tuntuu elämä harmooniselta jopa nuhassa ja kuumeessa ollessakin.
Ei häiritse olleenkaan että kotityöt jää tekemättä sairastellessa. Aina on uusia päisiä jolloin voi kotityöt hoitaa.

 

Oletko joustava, tai tapojesi orja?
Ajatelkaa, miltä se tuntuisi, jos kaikki tuntuisi harmaalta ja ikävältä? Voi tuntea itsensä onnelliseksi jos harvoin tuntee olonsa ikäväksi.
Jos kehittää itseänsä niin että ei ole enää tapojensa orja, silloin on flexibel, joustava ja mikään ei tunnu vaikelta ja ahdistavalta. Ottaa vain kaiken vastaan, kaiken uuden. Vanhaan ja menneisyyten ei saa jähmettyä kiinni. On paljon paljon parempi olo jos on joustava.
Elämä joka on jo etukäteen valmiiksi suunniteltu, tuntuu ehkä turvalliselta, mutta harmaalta ja ankealta. Monet ovat peloissaan, eivät uskalla muuttaa elämäänsä. Sitten kun heidän jokapäiväiset suunnitelmat ei onnitu, he hermostuu ja alkavat voida huonosti.

-----------------------------------------------------------

 

Rakasta itseäsi, silloin kykenet rakastamaan muitakin ihmisiä
Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi. Siinähän se monen vaikeus piilee, eivät osaa rakastaa itseään, niin eivät osaa rakastaa lähimmäisiäänkään. Kaikkein tärkeintä on tarkastella omaa vointiaan, tykkäätö itsestäsi, oletko tyytyväinen itseesi. Jos et tykkää itsestäsi, mieti miksi et tykkää itsestäsi ja koeta yrittää hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi. Silloin sinulla on suuret mahdollisuudet rakastaa lähimmäisiäsi. Sinun ei tarvitse silloin etsiä ja olla näkevinäsi omia vikojasi muissa ihmisissä, et tarvitse enää peilailla omaa “huonouttasi” lähimmäisissäsi.
Terveen, hyvän itsetunnon omaavan ihmisen tuntee siitä että hän ei koko ajan moiti muita ihmisiä, hän on suvaitsevainen ja lähimmäisiään rakastava ja hän ei ole fanaattinen.
Jokainen voi muuttaa itseänsä lähimmäistään takastavaksi, opettelemalla ensin rakastamaan itseään, silloin pikku hiljaa tulee esille se rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan. Suuremmoinen asia, eikö vai.
- Osaako rasisti rakastaa? Ei, ei osaa. Rasisti ei osaa edes rakastaa itseään. Siksi hän ei osaa rakastaa muitakaan. On ensin opeteltava rakastamaan itseään, ennenkuin kykenee rakastamaan muita.

 

Nauru pidentää ikää
Kaikki ei osaa nauraa kunnolla. Nauravat vain hieman ja teennäisesti. Hymykin näillä on vastahakoista, suu on vain hieman virnussa, mutta aitous kaukana. Mistä johtuu tuollainen? Johtuuko se hermostuneisuudesta? Tai tyytymättömyydestä itseensä ja tai elämäänsä?
Jokaisen tulisi opetella nauramaan. Totta on että sanon, opetella. Nauramaan voi opetella jonkin avustamana. Onhan niitä olemassa esim. naurukurssejakin. Minä itse saan usein railakkaita naurukohtauksia, nauran niin että en voi kontrollerata nauruani, en voi lopettaa nauramista. Sellainen nauru tekee hyvää kropalle ja etenkin psyykelle.

 

Ihmisen oma käsitys itsestään
Millainen on ihminen jolla on suuri ego? Kaikki ihmiset näyttävät ulospäin egoansa joskus. Mutta ihmiset joilla on suuri ego, he ovat hyvin kiinnostuneita itsestään ja kehuvat itseään. He on tietävinään kaiken paremmin mitä muut. Kaikki heidän puheet menee aina lopulta heihin itseensä. Suuri egoinen ihminen näkee vain itsensä ja heillä on vaikeata nähdä, tajuta että maailma ei pyöri ainoastaan vain heidän itsensä jalkojen alla. Ihmisen on etsittävä ja löydettävä balanssi oman egon ja maailman välille. Oma ego ei kiinnosta kovinkaan paljon kuita ihmisiä. Omasta itsestään puhuminen väsyttää kuuntelijat. Kaikki ihmiset tarvitsee ilmaa ympärilleen, tilaa itselleen. Siksi se on vaikeaa olla suuren egon omistajan lähettyvillä, koska on suuri vaara täyttyä vieraasta egosta ja alkaa voida huonosti. Totta kai on autettava muita, mutta auta niin että et satuta itseäsi, pidä hyvää huolta omasta minästäsi, älä anna muitten egojen vaikuttaa itseesi.

 

Anteliaisuus hyvyyden merkki on
Anteliaisuus, avuliaisuus, on osoitus lähimmäisenrakkaudesta. Anteliaisuus on hyvyyden osoitus. Se osoittaa että antaja, auttaja, hänellä on jalo, syvä sydän, empaattinen kanslainen. Kaikkein jalointa osoittaaon  hyvyyttää jo ennen kuin joku sanoillaan ilmaisee tarvitsevansa jonkin laista tukea. Anteliasta ihmistä kunnioitetaan, myös antelias ihminen kunnoittaa itseään, siksi hän on antelias, hän voi hyvin, hän kunnioittaa ja rakastaa itseään ja sitä mukaa hän oppinut on kunnioittamaan ja rakastamaan muitakin. Hyvä esimerkki anteliaisuudesta on esim. rahakolikon anto katumusiikkisoittajalle. Se on hyvyyden osoitus antaa soittajalle lantti. Ethän siitä edes rikastu tai köyhdy siitä, mutta katumisikantti on rahan tarpeessa. Älkää unohtako hädässä olevia, avun tarpeessa olevia, sairaita, käyhiä, kerjäläisiä, pakolaisia, jne jne. Ole antelias, ole hyväsydäminen, ole jalo, rakasta itseäsi ja rakasta muita.

 

---Mitä ajattelet?
Tee kysymys itsellesi: mitä ajattelit minuutti sitten? ..Harvoin muistaa mitä ajatteli minuutti sitten...Sillä ajatukset lentää salaman vauhdilla...ajatuksia tulee...ajatuksia uusia koko ajan tulee....hajanaisia ajatuksia...ajatukset lentää sinne ja tänne...Asia erikseen on jos alkaa ajatella jotain pitempään...se mieleen jää...Ajattele jos muut saisi tietää koko ajan mitä ajattelet :) Ei mukavaa taitaisi olla....Ajatukset kun olla saattaa hyvin omituisia...unelmia ja haaveiluita ja muuta sen sellaista...Minä annan ajatusten rauhassa lentää...kaikki ajatukset ole ei hyvää aivoitusta...siksi ne lentää ja leikkii ;) Tärkeintä on mitä antaa itsestään ulos...miten kommunisoi muitten kanssa.

 

Onko ihminen ajatustensa kaltainen?
Onko ihminen ajatustensa kaltainen? Osikseen on...ajatukset on sisäisiä aivoituksiamme...niitä paljon on...hyviä, pahoja, ilkeitä, naurettavia, älyttömiä, fantasiaa...ihminen peittää paljon ajatuksistaan, halua ei muitten tietävän mitä ajattelee...Mitä se kertoo? ...Se kertoo että olemme vielä hyvin vajaavaisia..psyykkemme on labiili ja ailahteleva...mieli muuttuvaa...mieli, ego hallitsee meitä...emme ole omien ajatuklsiemme herroja...olemme egon orjia...onneksi kukaan voi ei ajatuksiamme lukea :)  saamme pitää kaiken sisällämme piilossa jos niin tahdomme...Yksikään ihminen maanpäällä omista ei ainoastaan vain hyviä ajatuksia...

 

Rakkaus on
Rakkaus on...kaukonäköinen...hellivä...intohimoinen...nautinto...

 

Lempeä ihminen kaunis on
Lempeä ihminen...lempeä kaunis on...kaunis ja jalo ihminen. Kasvot loistaa hyvyyttä...kasvot kertoo lempeydestä...kauniit ja lempeät kasvot...Lempeät kasvot on ärtyneitten rumien kasvojen vastakohta.

 

Kissa-ihminen vs koira-ihminen
Oletko kissa-ihminen? ..Olet kissan palvelija, sinä palvot kissaa. Oletko koira-ihminen? ..Koira on sinun palvelija, koira palvoo sinua. Onko niin että koira-ihminen on hallitseva, määräilevä? Onko niin että kissa-ihminen on ystävällinen ja pehmeä?

 

Varma lempeyden merkki
Hellyys hulluja kohtaan on varma merkki lempeydestä...hellyydellä osoittaa hyvyyttä hullujakin kohtaa, malttiansa menetä ei...Hullu suutu ei, kun lempeän kohtelun saa.

 

Tunnemaailma
Tunnemaailna suuri...tunteet maailmaa hallitsee...tunteet ihmisiä hallitsee, omat tunteet...toisten tunteet...orjia tunteitten olemme. Oppikaamme tunteemme tuntemaan...elämään hyvillä poluilla.

 


Auttaminen on tärkeää
Auttaa pakolaisia...se tärkeää on...pakolaisella parempi täällä asuntoa odotellessa...kuin hädässä muualla...Tärkeintä on olla pois sodan jaloista...tuntea turvallisuuta...nukkua yönsä hyvin...Auttamianen tärkeää on...toisten auttaminen osoittaa että osittaa ihmisarvon tärkeyttä kaikille.

 


Vanhuus ja rypyt
Vanhuus ja rypyt yhteen kuuluu...kuihtuva ihminen...veltostuva iho...ryppyinen iho...luita kolottaa :) ...Ihminen...syntyy...kasvaa...elää ja oppii...keho rappeutuu...ihmisen kohtalo se on....kaikkien ihmisten kohtalo sama...Eletään iloisesti ja mukavasti...niin kauan kuin vain voi...Nauttikaamme elämästämme...rypyt kuuluu vanhenemiseen...hyväksykäämme se...mitään voi ei ikääntymiselle.

 


Vihamies itselleen 
voi olla monella eri tavalla, tahallisesti tai tahattomasti...Ihminen ei tunne itseään täysin kokonaan...Ja vaikka paljon tuntisikin itseään...on se hyvin vaikeaa tunnustaa omia vikojaan muille...etenkin jos ei uskalla edes niitä tunnustaa itselleen...Variationer on tietenkin paljon meissä ihmisissä...He jotka on enemmän vihamiehiä itselleen...heillä on vaikeaa olla ystävällisiä ja tai ystäviä muille...Etenkin, olla ystävällisiä kaikille tuottaa vaikeuksia monille. 

 


Tunnemaailna suuri
tunteet maailmaa hallitsee...tunteet ihmisiä hallitsee...omat tunteet...toisten tunteet...orjia tunteitten olemme...Oppikaamme tunteemme tuntemaan...elämään hyvillä poluilla.

 


Onnellinen vs onneton
Onnellisisella ihmisellä on positiiviset ajatukset muista.,,hän voi hyvin...
Onneton etsii vikoja muista ihmisistä...hän huonosti voi 

 


Paras ystävä?
Ihmisen paras ystävä? ..Parhain ystävä, on jokainen itse itselleen...niin se on...He jotka voivat erittäin huonosti...heistä voi sanoa samaa me muut...mutta he myös pitää itseään parhaan ystävänä itselleen...sillä ihminen näkee hyvin helposti egonsa ehdotukset totuuksina...Normaalisti...ystävä...paras ystävä on itse itselleen...Sillä se on niin helppoa kuunnella egoaan...uskoa siihen että näin se on...Kyllä se niin on. Tai onko? ..jokaisella on omat ajatuksest itsestä...Toisten ajatukset jostain toisesta on sekunda ajattelua toisesta...sillä kukaan ei tunne toista ihmistä samalla tavoin kuin itse kukin tuntee itsensä...vaikkakin itsetuntemus usein on värjäytynyt itserakkaalla egollamme...Näin on jokaisen ihmisen kohdalla.

 


Ongelmien onginta
jotkut himokkaasti onkii itselleen ongelmia...Omat mielikuvat muista ihmisistä voi joillekkin tulla suuriksi ongelmiksi...He kuluttaa paljon aikaa oman ongelmansa kanssa...esim. antamalla pahaa mielikuvituksellista kritiikkiä muille...Silloin on sillä ihmisellä suuri ongelma...Ongelma ei ole hän jota kritisoi...ongelman omistaa kritisoiva itse...Ei ole tarpeellista kritisoida muita ja tehdä siitä suuri ongelma itselleen.

 


Elämän pelko
Elämän pelko...Pelko toista sukupuolta kohtaan...pelko lähimmäisen rakkautta kohtaan...johtaa elämän pelkäämiseen...jokaista varjoa nuo pelkurit pelkäävät...jokaista ihmistä joka on erilainen he pelkää...Sellainen johtaa elämisen pelkoon...Elämää pelkääviä on paljon...He ei ymmärrä parantaa omaa elämäänsä...He kuvittelee että vain muissa ihmisissä on vikoja...Se on elämän pelkäämistä...Taitavat pelätä omaa itseäänkin...Elämää rakastava ei pelkää muita ihmisiä...elämää rakastava osaa rakastaa kaikkia...jopa heitä jotka on pahoja...Pahoja on ohjattava paremmille poluille..hyville poluille...näytettävä heille tietä...olla tien avaaja...Kaikki ei kuitenkaan ymmärrä vaihtaa huonoa polkuaan parempaan polkuun...sanoi heille mitä tahansa...Monen ihmisen akilleskantapää on huonojen polkujen kulkeminen...He on enemmän kuolleita kuin eläviä tunteiltaan. 

 


Älä usko kaikkeen
Älä usko kaikkeen...Kaikkea mitä kuulee tai lukee...ei pidä uskoman...On aina otettava selvää mikä on faktaa ja mikä huhua ja tai vääristelyä...On tutkittava... eikä luotettava kuulemaansa...lukemaansa...on otettava alkuperäiset lähteet esille...katsottava pitääkö kuulemat ja lukemat paikkansa...Jos ei sitä tee...tulee kompastumaan omiin jalkoihinsa kun sokeasti uskoo muitten puheisiin ja kirjoituksiin...Opettele tunnistamaan faktat eroon mielipiteistä. 

 


Pahaa puhuva
Se joka tulee huonojen argumenttejen kanssa...häntä voi vastustaa parhaiten antamalla hänen puhua...Siis parhain tapa vastustaa huonoa puhujaa...on antaa sen puhua...Näin voi tehdä....Kuunnella...lukea pahaa puhujaa...mutta olla hiljaa...on turhaa ajan haaskaa yrittää keskustella suuttuneitten pahaa puhuvien kanssa...Siinä sitten näkee kuinka kauan pahaa puhuja jaksaa yksikseen puhua. 

 


Iva pikkusieluisten huumetta on
Pikkumaiset ivailee muita ihmisiä...Ivaamalla muita...he tuntevat olevansa parempia itse...Iva on heille kuin huumetta...He ivaa ihmisiä...he ivaa uskontoja...he ivaa kulttuureja...Iva on tärkeää heidän elämässä....Ovat jääneet kiinni huumeeseen nimeltä..."iva"...Iva-puheet...ivailut och negatiivistä ja detsruktiivistä...Iva loukkaa aina jotain...Kun iva loukaa...ilostuu ivajaa ja saa siitä huumeen tavoin riemua sieluunsa...riemua toisten kustannuksella.

 


Rakasta lähimmäistäsi
Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi...Siinä se monen vaikeus piilee... eivät osaa rakastaa itseään...niin eivät osaa rakastaa lähimmäisiäänkään...Kaikkein tärkeintä on tarkastella omaa vointiaan...tykkäätö itsestäsi...oletko tyytyväinen itseesi...Jos et tykkää itsestäsi...mieti miksi et tykkää itsestäsi ja koeta yrittää hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi...Silloin sinulla on suuret mahdollisuudet rakastaa lähimmäisiäsi...Sinun ei tarvitse silloin etsiä ja olla näkevinäsi omia vikojasi muissa ihmisissä...et tarvitse enää peilailla omaa “huonouttasi” lähimmäisissäsi...Terveen, hyvän itsetunnon omaavan ihmisen tuntee siitä että hän koko ajan ei moiti muita ihmisiä... hän on suvaitsevainen ja lähimmäisiään rakastava ja hän ei ole fanaattinen...Jokainen voi muuttaa itseänsä lähimmäistään takastavaksi...opettelemalla ensin rakastamaan itseään...silloin pikku hiljaa tulee esille se rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan..

 


Älä toivo liikoja
Toivotko paljon? ..Jos ihminen koko ajan vain toivoo ja toivoo saavan sen tai sen...tai toivoo elämästään tulevan sellaisen tai tällaisen, jne...Silloin sen ihmisen elämä on täyteen toivomuksia joita hän odottaa...Odottaessaan toivomuksiaan hän on stressaantunut...koska lopulta ne toivomukset täyttää hänen aivot niin paljon että muulle ei ole enää tilaa...Sellaisessa ainaisessa toivomis tilassa ei ihminen voi hyvin...Jos opettelee olemaan tyytyväinen elämäänsä...saa sielulleen rauhan...kun ei tavoittele kuuta taivaalta eikä taivaan tähtiä…

 


Äärirajat viisaudessa
Viisauden äärirajat...Viisaudellakin on äärirajat...jos ne ylittää on se hulluutta...Viisas ihminen osaa pysyä viisauden-rajojen sisäpuolella...Hän osaa taidon olla niin että hulluus ei hänessä ilmene...Viisas tietää rajat mitkä yhteiskunnassa hyväksytään....Hulluuteen vajonnut viisas...esim. politiikko...alkaa puhua ja kirjoitella rasistisesti maahanmuuttajista...Yhteiskunta tuomitsee hänet...Hän on tuonut esille huulluutensa...Viisaus antoi periksi
hulluudelle...Olikin enemmän hullu kuin viisas.

 


Viha ja pelko
Pelko, viha...Muukalaisvihamielinen pelkää muukalaisia....Pelkuri hän on...Kykene ei hän rakastamaan kaikkia ihmisiä...Rasisti on sama kuinmuukalaisvihamielinen...Rasisti on itse itsensä rasistiksi tehnyt...Kukaan ei ole vastuussa toisen teoista ja sanoista...Jokainen valitsee tiensä itse.

 


Ole rohkea ja kysy
Kysymällä oppii...rohkea kysyy...Tyhmä uskalla ei kysyä, pelkää näyttää
tietämättömyyttään...Viisas uskaltaa näyttää tietämättömyytensä, kysyy ja oppii...Kysymykset ei ole tyhmiä...sen sijaa eräät vastaukset voi vaikuttaa tyhmiltä

 


Sanasota
Sanaharkkaa syntyy helposti...jos alkaa moittia muita koko ajan...Sanat voi satuttaa...On varottava ettei loukkaa sanoillaan muita...vaikka suoraan haluaakin sanoa mitä tahansa...sanomalla...että "olen vain rehellinen"....Sillä tyylillä saa aina nenilleen muilta...on valinnut tien jolla moititaan muita... "Rehellisyys" sanoissa moittiessa jotakin...on vain sen ihmisen "rehellisyys"...ei muitten...sillä jokaisella ihmisellä on oma "rehellisyys" ja oma tulkinta.

 


Oman kehuminen ja vieraan kritisointi
Miksi pitää aina alentaa jotain uskontoa? ..Ja ylistää jotain toista uskontoa? ..Tai ylistää uskonnottomuutta? ..Miksi ei voi tarkastella kaikkia uskontoja uskontoina...ilman äärikiivasta sananheittoa ja sen oman kehumista? ..Totta kai eri uskonnoissa on eroja...mutta kaikkein eniten on kuitenkin samanlaisuutta...Olisi paljon hienompaa jos etsii samankaltaisuutta...sillä eroavaisuuksista puhuttaessa tulee aina riita ja toisten haukkkuminen. 

 


Lähimmäisenrakkaus
Ruotsin kielessä lähimmäisenrakkaus tarkoittaa kaikkia ihmisiä...ei siis ainoastaan lähettyvillä olevia ihmisiä...Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi...Jos ei ole kykyä ja haluja rakastaa lähimmäisiään,
silloin se ihminen ei osaa rakastaa itseäänkään...oman rakkauden puutteesta itseään kohtaan...ei se ihminen tajua rakastaa muita...kun rakkaus on  hänelle aika tuntematon asia vielä...Kehoitan kaikkia rakastamaan lähimmäisiään...maailman ihmisiä..antamaa tukensa ja apunsa heille jotka esim. eniten apua tervitsevat...esim. pakolaiset on suuressa hädässä...opetelkaa mitä lähimmäisenrakkaus on ja opetelkaa ensin rakastamaan itseänne...kyllä se siitä sitten se lähimmäiserakkauskin valkenee mitä se on...Avatkaa sydämenne...

 


Kaikki on "syntisiä"
Kaikki ihmiset tekee "syntiä"...Homoseksuaalisia on kaiken uskonnon harrastajissa...Samoin on esiavioliiton harrastajia myös kaikissa uskonnonharrastajissa...Syntinsä saa jokainen aikanaan anteeksi jos Jumala sen katsoo aiheelliseksi...Nykyaikana se on vain ääriuskovaiset etupäässä jotka nokka pystyssä sormellaan osoittaa muita...etsien ihmisiä joita haukkua, aivan kuin se olisi ihmiselle Jumalalta antama käsky haukkua muita ihmisiä ja moittia heitä heidän elämäntavastaan...On paljon parempi kun parantelee omaa elämäänsä ja antaa muitten olla...sillä kukaan meistä ei ole uskonveljiemme...uskonsisartemme, ja emme muittenkaan vartijoita...Vartioikaamme omaa elämäämme...vartioikaamme omia sanojamme...sillä sanat näyttää millaisia olemme ja tekomme kertoo suoraan
sielumme laadusta...Jos joku on homoseksuaalinen...ei se ole minun tai sinun asia tuomita sitä henkilöä... Kaikkeen miten muut elää...ei ole soveliasta takertua kiinni alkaen soimata ja syyttää syntiseksi...sillä jokainen on syntinen uskontojen teesien mukaan...Miksi syntinenosoittaa sormellaan muita syntisiä? ..Peilaavat omaa itseään siitä toisesta...näkevät omat vikansa...Vaikea huomata ja tunnustaa omia vikojaan...mutta ne omat viat heijastuu siitä toisesta ihmisestä...Ja tietenkin eräillä on suuri himo osoittaa muita sormellaan...se aiheuttaa hetken hurmiollisen tilan sellainen ihmisen mielessä...hän tuntee olevansa parempi kuin tuo tai tuo...Mutta se on vaan hetken hurmiotila...ihminen ymmärtää kyllä omat heikkoutensa ja häpeää itseään itselleen...siksi sormet usein eräillä osoittaa muita...syytellen ja tuomiten. 

 


Nöyryytys
Jos tuntee itsensä nöyryytetyksi, voi siitä oppia ja muuttua paremmaksi ihmiseksi, tuntea että tulee kestämään enemmän mitä oli luullut aikaisemmin kestävänsä, esim. psyykkistä tunnetta kun on nöyryytetyksi jollakin tavalla joutunut. Tällaiseta oppii kaikki, sekä uskovaiset ja uskomattomat, jos on viisautta ottaa opikseen.
Lisäksi:
Se on jokaisen oma asia esim. nöyrtyykö Jumalan tahtoon vai ei ja kuinka paljon nöyrtyy vai nöyrtyykö vähän vain. Se on jokaisen henkilökohtainen asia, miten tulkitsee pyhien kirjojen sanomaa, sillä kaikki on tulkinnasta kiinni ja tietenkin siitä, valitseeko hyvän tien, tien jossa on mukana lähimmäisenrakkaus, hurskaus.... 

 


Älä pelkää huomista
Kun kerran tässä maailmassa elämme, on yritettävä elää tässä maailmassa jotta toimeen tulisi. Turha huolehtia ja murehtia huomisen, tulevaisuuden murheista. Tulevaisuus tuo tullessaan jotain, mutta on terveellisempää ajatella tämän päivän elämäämme, sillä eläessämme teemme hyviä tai pahoja tekoja, eläessämme sanomme hyviä tai pahoja. On siis huolehdittava siitä mitä juuri nyt teemme ja sanomme, sillä se olemme, sinä, minä hän te ja niin edelleen. Huominen ei kerro muusta kuin omista kuvitteluistamme ja haaveistamme. Elämä tänään kertoo millainen ihminen on. Myös ihmisen menneisyys kertoo paljon ihmisestä.

 


Kaikki olemme "syntisiä"
Kaikki ihmiset tekee "syntiä"...Homoseksuaalisia on kaiken uskonnon harrastajissa...Samoin on esiavioliiton harrastajia myös kaikissa uskonnonharrastajissa...Syntinsä saa jokainen aikanaan anteeksi jos Jumala sen katsoo aiheelliseksi.
Nykyaikana se on vain ääriuskovaiset etupäässä jotka nokka pystyssä sormellaan osoittaa muita...etsien ihmisiä joita haukkua, aivan kuin se olisi ihmiselle Jumalalta antama käsky haukkua muita ihmisiä ja moittia heitä heidän elämäntavastaan.
On paljon parempi kun parantelee omaa elämäänsä ja antaa muitten olla...sillä kukaan meistä ei ole uskonveljiemme...uskonsisartemme, ja emme muittenkaan vartijoita...Vartioikaamme omaa elämäämme...vartioikaamme omia sanojamme... sillä sanat näyttää millaisia olemme ja tekomme kertoo suoraan sielumme laadusta.
Jos joku on homoseksuaalinen...ei se ole minun asiani tuomita sitä henkilöä... Kaikkeen miten muut elää...ei ole soveliasta takertua kiinni alkaen soimata ja syyttää syntiseksi...sillä jokainen on syntinen uskontojen teesien mukaan...Miksi syntinen osoittaa sormellaan muita syntisiä? ..Peilaavat omaa itseään siitä toisesta...näkevät omat vikansa...Vaikea huomata ja tunnustaa omia vikojaan, mutta ne omat viat heijastuu siitä toisesta ihmisestä.
Ja tietenkin eräillä on suuri himo osoittaa muita sormellaan...se aiheuttaa hetken hurmiollisen tilan sellainen ihmisen mielessä...hän tuntee olevansa parempi kuin tuo tai tuo...Mutta se on vaan hetken hurmiotila...ihminen ymmärtää kyllä omat heikkoutensa ja häpeää itseään itselleen...siksi sormet usein eräillä osoittaa muita...syytellen ja tuomiten. 

 


Ihmisen on osattava elää tässä ja nyt
Ihminen kasvaa sekä fyyssisesti ja henkisesti. Iän myötä alkaa tajuta, että elämme nyt tässä maailmassa, että meidän on osattava elää tässä maailmassa, eikä haaveilla muista maailmoista, sillä sellaiset haaveet on vain haaveita, haaveilulla tähtiläisyydestä, ei auta elämään tässä maailmassa, päin vastoin ehkä. Niin kovalta kuin se joillekkin saattaa tuntua, niin kaikkein tärkeintä on osata elää tässä maailmassa niin, että voi psyykkisesti hyvin kaikin puolin. Sillä täällä olemme, pois emme pääse muuta kuin kuoleman kautta sitten kun se aika koittaa. 

 


Elä hyvin tässä ajassa
Miten elää...Jos haluaa pysyä "normaalin kirjoissa", silloin kyllä ymmärtää elää tässä maailmassa hyvin. Mitä hyötyä on haaveilla henkimaailmoista, koska snne kaikki pääsee aikanaan kuitenkin? Ehkä. Sillä kukaan ei tiedä varmuudella sanoa yhtään mitään. Tämä maailma missä nyt olemme, on kuin opetusta meille, kokeilua, kuka osaa elää tässä maailmassa hyvin ja voida hyvin. Kaikki on ihmiselle koettelua vain, kaikki ei kestä tätä maailmaa, heillä on psyykkisiä vaivoja. Terve ihminen jaksaa kaikki koettelemuksensa tässä maailmassa, oppii kokemuksistaan ja ymmärtää kohottaa sielunsa tilaa elämällä hyvin tässä maailmassa. Haaveet tuon puoleisesta elämästä, on haavaita. Paljon tärkeämpää on haaveilla tämän maailman elosta ja yrittää toteuttaa niitä, elää hyvin, tasapainoisesti sielunsa ja maallisen kanssa...Miksi olemme täällä nyt? Oppiaksemme jotain itsestämme, elämästä tällä planeetalla. Minne menemme kuoleman jälkeen, siellä opimme elämästä mitä se siellä on, mutta se on sen ajan murhe tai riemu, sillä kukaan ei tiedä varmuudella missä olemme kuoleman jälkeen.
(Tämä on minun mielipide. Seison jalat tukevasti maassa, en anna haaveiluitten viedä ylivaltaa ajatuksissani.) On osattava elää täällä ja nyt. Jollei täällä ja nyt osaa elää, silloin ei varmasti osaa elää muuallakaan ja sellainen ihminen etsii ja suree koko ajan, eikä osaa elää. Tuolloin se ihminen jää vajaavaiseksi koko ajan, kun ei ole oppinut elämään. Elämä on opettavaa ja itsensä parantaminen paremmaksi on opettavaa ja antoisaa. 

 


Älä pelkää huomista
Kun kerran tässä maailmassa elämme, on yritettävä elää tässä maailmassa jotta toimeen tulisi. Turha huolehtia ja murehtia huomisen, tulevaisuuden murheista. Tulevaisuus tuo tullessaan jotain, mutta on terveellisempää ajatella tämän päivän elämäämme, sillä eläessämme teemme hyviä tai pahoja tekoja, eläessämme sanomme hyviä tai pahoja. On siis huolehdittava siitä mitä juuri nyt teemme ja sanomme, sillä se olemme, sinä, minä hän te ja niin edelleen. Huominen ei kerro muusta kuin omista kuvitteluistamme ja haaveistamme. Elämä tänään kertoo millainen ihminen on...Myös ihmisen menneisyys kertoo paljon ihmisestä.

 


Ihmisen on osattava elää tässä ja nyt
Ihminen kasvaa sekä fyyssisesti ja henkisesti. Iän myötä alkaa tajuta, että elämme nyt tässä maailmassa, että meidän on osattava elää tässä maailmassa, eikä haaveilla muista maailmoista, sillä sellaiset haaveet on vain haaveita, haaveilulla tähtiläisyydestä, ei auta elämään tässä maailmassa, päin vastoin ehkä. Niin kovalta kuin se joillekkin saattaa tuntua, niin kaikkein tärkeintä on osata elää tässä maailmassa niin, että voi psyykkisesti hyvin kaikin puolin. Sillä täällä olemme, pois emme pääse muuta kuin kuoleman kautta sitten kun se aika koittaa. 

 


Kaikki olemme vain ihmisiä
Kaikki olemme ihmisiä vain, omine ajatuksineen...kukaan meistä ei ole toinen toistamme parempia tai huonompia...Mutta tekomme ja sanamme kertovat millaisia olemme.

 


Olet sanasi ja tekosi kaltainen
Jos ihminen ei tee mitään ja ei puhu mitään ja ei kirjoita mitään, silloin ei kukaan voi sanoa että se ihminen on sellainen tai tällainen, sillä se ihminen on töäysin tuntematon ja hiljainen, ei ole siis ilmaissut millään tavalla itseään, silloin hän vielä on yhtä hyvä ihminen ehkä...se ihminen ei ole vielä julkaissut ajatuksiaan ja mielipiteitään muille.
Mutta heti kun aukaisee suunsa, julkaisee silloin ajatuksiaan muille ja muut saa nähdä millaisia sen ajatukset on...joko hyviä tai pahoja ja sitten ne sanat ja teot määrittelee millainen se ihminen on :)
Paremmuudesta ei ole kysymys, eikä huonoudesta...on kysymys ihmisen sieluntilasta, millainen psyykke on, miten voi, onko lähimmäisiään rakastava tai ei...
Jos ihminen ei aukaise ajatuksiaan muille, muut ei voi tietää hänestä yhtään mitään ja silloin ei ole hyvä eikä paha eikä parempi muitten silmissä, vaan aivan samanlainen kuin kaikki muutkin tuntemattomat tai sellaiset jotka ei ajatuksiaan jakele muille.
Mutta heti kun aukaisee suunsa, antaa silloin ulos omaa itseään muille ja näyttää millainen on.

 


Rypyt ja hymykuopat
Kun vanhenet, saat ryppyjä ... Se on aivan luonnollista ... Se on ajan myötä tulevaa ... Jokainen tulee vanhaksi jossain vaiheessa, jos saa elää kauan aikaa ... On hyväksyttävä rypyt ja pienet tai suuret vaivat, jotka tulevat iän myötä ... ei pitäisi vaipua apatiaan vain sen takia että on saanut ryppyjä ... täytyy oppia elämään niiden ryppyjen kanssa ... Kun on onnellinen ja hyväksyy itsensä, niin säteilee sitä ulospäin, kaikki voi nähdä, että tuntuu hyvältä ... specielt jos mitään vakavampaa vaikeutta tai sairautta ole...on vain ne pienet harmittomat rypyt...voi olla rauhallinen, tuntuu hyvältä, olla positiivinen ja nauttia elämästä.
Teen nyt juuri niin... nauttia elämästä, vaikka olen vanha ja hieman ryppyinen ... siitä huolimaatta, minä elän, olen kunnossa ... rakastan kaikkia ihmisiä...rakastan maailman kaikkia ihmisiä...elämä jatkuu ... kukaan ei välty vanhuuden rypyiltä :)

 


Maailma ei pyöri oman navan ympärillä
Yhteiskuntaan on uskallettava ottaa osaa, sillä yhteiskunnassahan elämme...pahaa pitää uskaltaa vastustaa ja hyvyyttä pitää uskaltaa puolustaa ja tuoda julki...minä otan osaa kaikenlaiseen...en syvenny vain hyvyyteen ja lukijoita ja kommentteja onkimaan...minun elämäntarkoitus on avustaa hyvyyttä maailmassa ja kertoa pahuudesta ja yrittää kääntää pahuutta pois pahuudesta...sillä sehän on jokaisen ihmisen oma valinta millainen on ja miten käyttäytyy...kun valaistuu hieman, silloin voi pahakin muuttua hieman hyvemmäksi.
Annan suuren arvon sellaisille ihmisille jotka uskaltavat vastustaa pahuutta ja puolustavat hyvyyttä...kumpaakin on tehtävä...olla tasapainossa kaiken kanssa...maailma ei liiku ainostaan oman navan ympärillä...on osattava katsella maailmaa ilman että koko ajan puheet ja kirjoitukset pyörii oman navan ympärillä kirjoittamalla omista hyveistään ja niin edelleen :)

 


Osaatko rakastaa itseäsi? 
Rakasta lähimmäisiäsi niin kuin 
rakastat itseäsi
...siitä näkee kuinka paljon 
se ihminen rakastaa itseään, tai rakastaako 
ollenkaan...tai rakastaako itseään vain vähän, 
Jos ei osaa rakastaan itseään, silloin ei osaa 
rakastaa muitakaan...silloin on itsekäs muita kohtaan, 
ei esim. halua että pakolaisia autetaan, jne.
Jos itseään osaa ja ymmärtää rakastaa tarpeeksi 
paljon, silloin on myös ymmärrystä rakastaa muita, 
täysin vieraitakin...silloin rakkaus näkyy auttamisen 
halusta...lähimmäisenrakkaus ei tunne rajoja,
lähimmäisenrakkaus on kaikkia ihmisiä käsittävä,
rakkaus on kaunista ja empaattista.

 


Maailma kaipaa enemmän rakkautta
Rakkaus voittaa kaiken...ainakin melkein aina...
rakkaus tuo rauhaa ystävällisyyttä ja huomaavaisuutta ja
auttavaisuutta mukanaan...rakkaus tuo mukanaan
kansainvälistä rauhaa...rakkaus yhdistää ihmisiä...
rakasta kaikkia niin omalta osaltasi edistät ihmisten hyvinvointia.

 


Ihminen
Maapallon asukas...ajatteleva ihminen...puhuva ihminen...muista aina, ajattele hyvää...toimi viisaasti...rakasta luontoa...rakasta kaikkia ihmisiä...rakasta itseäsi...näin hyvä tulee...maailma paranee...toimi maailman parantajana.

 


Ajatukset lentää
Ajatukset lentää...lentää hiljaisuudessa...yön hiljaisuudessa...päivän hiljaisuudessa...lentävät sinne ja tänne...ajatuksetlentää...antaa lentää vaan...älä pysähdy...älä ajattele ajatuksiasi...
ajatukset tulee...ajatukset menee...älä välitä...nauti hiljaisuudesta...nauti hetkestä 
ihanasta :)

 


Rajaton rakkaus
Rajaton rakkaus, 
rakkaus voittaa, 
rajat katoaa, 
kansainvälinen rakkaus, 
suurta on, 
rajat estä ei, 
rakkaus kukoistaa, 
rakkaus voittaa.

Rajaton rakkaus...valtioitten rajat ei rakkautta estä...rakkaus on rajatonta...vain muukalaisvihamielisten rakkaus on rajallista...kansainvälisten rakkaus on rajatonta...äärettömän avaraa ja antavaa...maailmalta oppii...maailma suuri on...rajaton rakkaus opettaa maailmasta, ihmisistä, kiúlttuureista, tavoista...se elämää rikastuttaa...katse muuttuu avaraksi...alkaa huomata enemmän samankalisuuksia kuin erilaisuuksia...erilaisuuksia on, mutta ne hyväksytään jos ne ei haittaa elämää...ja toisaalata, erilaisuus rikastuttaa...oppii että ei tuijota vain omaan napaansa...

 


Anna anteeksi
Anna anteeksi, 
katso älä taakse, 
eteenpäin vaella,  
uudet hetket, 
iloa tuovat, 
surua tuovat, 
se elämää on, 
menneet menneitä on, 
anna anteeksi.

Anteeksi anto on hyvin tärkeää...Niin kauan kuin ei voi antaa anteeksi, tulee  voimaan hyvin huonosti...Lopulta kun koittaa se valoisa hetki...ja uskaltaa ja osaa antaa anteeksi...se helpottaa...helpottaa synkkää ja vihaista sieluntilaa...Anteeksi anto valaisee sielun...antaa voimia mennä eteenpäin... jättää negatiivinen taaksepäin...ei unohtaa sitä...mutta laittaa se tapahtuma pieneen "lokeroon" sen jälkeen kun on pystynyt antamaan anteeksi...sen jälkeen askeleet etenee keveästi elämässä 

 


Uusi päivä
Uusi päivä, 
aamu pilvinen, 
aamu aurinkoinen, 
päivä valkenee, 
yhteiskunta herää, 
herää unistaan, 
herää aamuun uuteen, 
hymyillen, 
mieli iloisena, 
hyvää huomnta!

Valo silmiä häikäisee...aamu sarastaa...valoisena...mustat sadepilvet taivaalla liitää vinhaa vauhtia...aurinko välillä säteitään näyttää...miltä tuntuu...iloisuus aamulla antaa iloisuutta ja levollisuutta lopuksikin päivää...aamuhetket ihanat, sanelee ehkä päivän olotilan...muista hymyillä aamuisin...muista olla tyytyväinen...sadepilvet ei aamusta huonoa tee...opettele rakastamaan sadetta yhtä paljon kuin aurinkoista säätä...älä anna sään lannistaa itseäsi...pilvet liitää taivaallla, mutta ihmisen mieli hyvä olla voi...hymyilkäämme aamuhetkessä ihanassa...aloita uusi päivä iloisin mielin...voit silloin hyvin ja myös ympäristösi voi hyvin...iloisuus, positiivisyys on tarttuvaa aivan yhtä lailla kuin kiukkuisuus, negatiivisyys on tarttuvaa.

 


Peilaatko usein itseäsi muista
Jokainen ihminen peilaa jonkin verran itseään muista...useimmiten alitajuntaisesti...ei tiedä peilaavansa...Mutta joskus tietää peilaavansa ja usein silloin se hermostuttaa ihmisen...ihan kuin häpeäisi omia ajatuksiaan...Tuo tunne on varmati tuttu meille kaikille jonkin verran...jos vain haluaa tunnustaa, että näin on...Kaikki ei halua tunnustaa tätä...he keksivät jotain muuta syyksi...eivät uskalla edes itselleen tunnustaa, että peilasivat.
On myös olemassa ihmisiä jotka syyttää kaikkia peilaamisesta...he tulkitsee...että se on niin...eivät tiedä...mutta tulkitsevat muitten sanomisia ja väittävät, että näin on aina...Omaa tulkintaansa alkavat pitämään todellisena totuutena muitten ihmisten ajatuksista...ihan kuin he olisi ajatusten lukijoita. :)
Asiahan on niin että toisista helpommin tunnistaa omat vikansa...taui on ainakin tunnistavinaan.

 


Ainainen negatiivisuus ei ole hyväksi
Ainainen negatiivisyys kalvaa sydäntä js tekee elämän vaikeaksi kulkea...pieni epäily joskus ei pahaa tee...mutta ainainen epäily tekee vahinkoa epäilijälle monessa eri muotoa, epäilijä ei vain vielä ymmärrä tätä...
Totta kai asioista puhutaan ja jopa ehkä kiistelläänkin, sehän on normaalia elämää että on mielipiteitä...mutta jatkuva epäily ja negatiivisyys on haitallista ihmisen psyykelle...negatiivisyys harvoin tuo hyvää mukanaan ihmiselle, epäilijälle...miksi negatiivisyys houkuttelee? ..ehkä siksi jos ei kerta kaikkiaan osaa olla positiivinen, ei ole oppinut vielä...vaikka positiivinen onkin, ei se todellakaan tarkoita sitä että käännetään jatkuvasti toinen poski esille jokaisessa tilanteessa :)
Elämänkoulussa oppii koko ajan jotain uutta...elämänkoulu kehittää ihmistä...kaikesta oppii jotain...ehkä joskus jopa oppii sen että hyvyys on hyvää ja pahuus on pahuuttaa ja lopettaan pahuuden harrastamisen elämässään ja yrittää etsiä vain positiivisiä teitä itselleen...sillä nehatiivisuus on kalvavaa ja turmelevaa...negatiivinen ihminen säteilee, värähtelee pahaa negatiivisuutta ympäristöönsä ja läheskään kaikki ei vielä osaa olla neutraalisti negatiivisen läheisyydessä, jolloin se negatiivisyys on tarttuvaa, kuin bacilli...

------------------------------------------------------

 


Marisija
Miksi määrätä haluat?  Miksi mariset? Rauhoitu, Elä ja Anna myös muitten elää.
Älä valehtele
Älä valheisiin usko, tutki tarkkaan, razzet valehtelee, satuja kertovat, vihaa lietsovat, usko vain tilastoihin, usko "totuuteen", vihasivustot vihaa uhkuu, huono vointi, huono itsetunto, vihaisen ihmisen tuntomerkkejä on.- Rajaton rakkaus
Rajaton rakkaus, rakkaus voittaa, rajat katoaa, rakkaus kansainvälinen,  suurta on, rajat estä ei, rakkaus kukoistaa, rakkaus voittaa.- Tuuli vinkuu
Tuuli vinkuu, ulisee ja ulvoo, sihinä ja ujellus ulkona, myrskytuuli öinen, hyväksy sää, sää kuin sää, säälle mitään voi, myrsky hurjaa on, hurjaa mutta jännittävää, kuin Alaskassa olisi, kylmä myrskytuuli.- Miksi negatiivinen
Negatiivinen, houkutteleeko, miksi miksi? näetkö negatiivisyyttä, etsitkö negatiivisyytta, saatko mielihyvän, et positiivinen ole, et neutraali ole, etkö osaa olla, mikä sisimmässäsi jyllää, mikä sisimmässäsi kalvaa, etsi positiivisyyttä, voi paremmin, kritiikkinsä hän unohtaa, elämä mansikalle maistua alkaa :)- Ihminen
Ihminen, Maapallon asukas, ajatteleva ihminen, puhuva ihminen, ajattele hyvää, toimi viisaasti, rakasta luontoa, 
rakasta ihmisiä, rakasta itseäsi, hyvä näin tulee, maailma paranee :)- Ihmisystävä
Ihmisystävä, kuka on, oletko sinä, tai sinä, tai minä, ihmisystävä kaikkia rakastaa, ihmisiä rakastaa, kaikkia ihmisiä, positiiviset sanat esillä, empatia jyllää, harmoonisuus loistaa, ihanaaaaa!- Kukkahattu
Kukkahattu. Kuka kuka? Minä, minä, minä kukkahattu, kukkahattu iloinen, Kuka sinä? Kukkahattu? Rassehattu? Poista rassehattu, kukkahattu ole, kaikkia kunnioita, kaikkia rakasta, ihmisystävä ole.

 - Positiivinen kasvu
Elä sovussa, hyväksy kaikki, älä syyttele, kollektiivinen syyttely pois jätä, ole ihmisiksi, ole ihminen, ole empaattinen, elämäsi muuttuu, positiivisuus kasvaa, mukavalta tuntuu.- Menneisyydelle anteeksi anna
Menneisyys jätä, nykyhetkestä nauti, nykyhetkessä elä, menneisyys mennyttä, anteeksi menneisyydelle anna, elät nyt, elät tässä ja nyt, - Paranna maailmaa
Maailma, maailmamme, ihmisten maailma, yhteinen maailma, elä sovussa, "rakasta" kaikkia, tee maailmasta hyvä, ole hyvä esimerkki, esimerkki hyvästä.- Virkistävä erilaisuus
Virkistävä erilaisuus, erilaisuus rikastuttaa, asioita opit, tietosi kasvaa, empatiasi kasvaa, maailmankatsomuksesi kasvaa, tulet maailman kansalaiseksi, internationell, rajaton ihminen :)- Ajatuksien voima
Ajatuksien voima, voima voimakas, ajatuksiesi kaltainen olet, etsi positiiva ajatuksia, ajatuksesi muokkaa,  pois negatiivisyys heitä, negatiiviset ajatukset negatiivisyyttä luo, opettele, opettele, uneksi valveilla ollessasi, uneksi positiivisiä tapahtumia, nauti mielikuvitus unistasi :) ajatukset luovia on, positiivisiä ajatuksia etsi, positiivisesti toimi, nauti täydellä sydämellä, - Rakasta elämää
Rakasta elämää,kaikki elämää rakastaa, elä itse, anna muitten elää, iloitse elämästä, anna muitten iloitaelämästä, nauti elämästä, anna muitten iloita elämästä, ihmisiä olemme kaikki, maapallon asukkaita, 
rakastakaamme elämää, rakastakaamme toisiamme, näin hyvä tulee.- Ole tyytyväinen
Ole tyytyväinen, valita älä, vähempään tyydy, varojesi mukaan elä, elämästäsi nauti, positiivinen ole, raha merkitse kaikkea ei, terveys ja hyvinvointi kaikkein tärkeintä on, terveellistä elämää elä, nauti ja elä.- Ymmärtävä mieli
Ymmärtävä mieli, kaikkia rakastaa, kaikista tykkää, kaikista huolehtii, kaikille hyvää toivoo, ymmärtävä mieli, 
ystävällinen käytös, maaimaa parantaa, maailmaa avustaa, rakastaen kaikkia.- Hyvyyden tie
Hyvyyden tiellä pysy, kulje hyvää tietä, ekksy pahalle tielle älä, Hyvä tie hyvyyteen vie, hyvyys voittaa, hyvä antaa hyvää, paha antaa pahaa, hyvyys elämääsi valitse.- Ole ihmisystävä
Oletko ihmisystävä, rakastatko ihmisyyttä, rakastatko ihmisiä, rakastatko maailman ihmisiä, osoitatko rakkautta, 
osoitatko vihaa, osoitatko kateutta, millainen olet, miksi olet hyvä ihminen, miksi olet paha ihminen, hyvä ihminen tekee hyvyyttä, paha ihminen tekee pahuutta, Hyvä ihminen puhuu ystävällisesti, paha ihminen puhuu ilkeästi, 
kumman valitset...hyvyyden tai pahuuden, ehdotus...valitse hyvyys elämääsi.

Sana, rakasta, ei tarkoita sitä että hyväksyisi kaiken, pahuudenkin, 
pahuutta on uskallettava vastustaa, mutta pahuudesta huolimatta
voi tuntea ihmisrakkautta pahaakin ihmistä kohtaan, 
on oltava varuillaan jotta ei mene ansaan ja vaivu alas pahaan itse 
"taistellessaan" pahaa vastaan...pahaa vastaan voi "taistella" 
sivístyneessti, verbaalisti

 


- Elä tässä hetkessä
Elä tässä hetkessä, katso älä taaksepäin, katso älä etennpäin pitemmälle, elä hetkessä, elä ja nauti, elä tässä ajassa, iloitse ja nauti.- Olet uniikki
Ihminen. uniikki olet, kaikki uniikkeja on, ihmisiä olemme, maapallon asukkaita, sinä uniikki, minä unikki, he uniikkeja, anna ihmisten elää, saat itsekkin elää, sopu sijaa antaa.- Aukaise sisäinen silmäsi
Aukaise silmäsi, aukaise sisäinen silmä, mitä näet, paljon ihmisiä, ihmisiä kadulla, kansainvälisiä ihmisiä, silmäsi näkee yhteyden, kaikki ihmisiä olemme, maapallon asukkaita, pehmennä sydämesi, ajattele kaikkia, rakasta kaikkia, ihmisiä vain kaikki olemme, samaa verta ja lihaa, pallomme asukkaita.- Rakas Stockholm

Katse länteen, katso oikealte, Katse taaksepäin, Katse eteenpäin, kaikkialla autoja. kaikkialla ihmisiä, suurkaupungin elämää rakas Tukholma, ihana kaupunki, ihmissuku...eri puolilta maailmaa, ihanaa musiikkia, ihanoa ääniä :) Tukholma, "Rakastan" sinua:) 

- Ihminen

Ihmiset, Inhimillisyys, monet värit sisimpä sama, kaikki ihmisiä on kaikki samanarvoisia, Olemme maailman väestö,  Olemme veljet ja sisaret, Meidän on rakastettava toisiamme.

 

 


- Rakasta kaikkia

Rakkaus ihmiskuntaaole inhimillinen, osoita rakkautta, tunne sympatiaa,  rakasta ihmiskuntaa. rakasta maailman ihmisä.

 - Todellinen ystävä

Tule tänneanna minulle halaus, halaan sinua  Olet ystävä  olet todellinen ystävä olet ihana minulle rakas olet

 

 


- Tykkää kaikista

Tykkää  kaikista,  rakasta kaikkia, pakolaistia romaneja, ...rakasta  kaikkia...kaikki ihmisiä olemme, ole inhimillinen, ole suvaitsevainen, osoita rakkautta, ole empaattinen

 


- Etsi harmoniaa

Etsi rauhaa etsi harmoniaa, anna apua tarvitseville, hyväksyä kaikki, rakasta kaikkia uskalla olla kriittinen tarvittaessa,

kriittinen vääryyttä kohtaan, kriittinen vihaa vastaan... rakasta kaikkia, auta rauhan etsimisessä.Älä puhu pahaa muista
Kritisoitko,  puhutko pahaa, juoruatko, kanalauma kaakattaa, kaakattaa ulvoen, ulvoen kuin sudet, nokkivat toisiaan, 
riidanhalu suuri, naiset kuin kanalauma, naiset naiset, tukekaa toisianne, olkaa ystävällisiä, opetelkaa.Älä tulkitse kaikkea
Älä tulkitse kaikkea, lue kirjoitus, luota sanoihin kirjoituksessa, lopeta tulkkaaminen, se luulottelua useimmiten on, riita suuri syntyy, rauhoittukaa, olkaa ystävällisiä, riita destruktiivista on.Älä kritisoi liikoja
Älä kritisoi liikoja, kritiikki negatiivistä on, älä henkilöllisyyksiin mene, yritä neutraali olla, jos joku alkaa riidellä, poistu paikalta, riitaiset riidelköön keskenään :) sinun tarvitse ei moitteita ja piikittelyä vastaanottaa, poistu rauhaisasti, suojele itseäsi riitaisilta.

 


Mikä vaivaa? 
Mikä vaivaa? miksi kritisoit, miksi huudat, miksi osoitat etusormella, mikä vaivaa sinua, miksi pahoin voit, rauhoitu, poistu ja rauhoitu, kasva aikuiseksi.

 


Sanaharkka
Sanaharkkaa syntyy helposti, jos alkaa moittia muita koko ajan...Sanat voi satuttaa...On varottava ettei loukkaa sanoillaan muita, vaikka suoraan haluaakin sanoa mitä tahansa, sanomalla, että "olen vain rehellinen"...Sillä tyyllä saa aina nenilleen muilta, on valinnut tien jolla moititaan muita..."Rehellisyys" sanoissa moittiessa jotakin, on vain sen ihmisen "rehellisyys", ei muitten, sillä jokaisella ihmisellä on oma "rehellisyys" ja oma tulkinta.

 


Osaatko antaa anteeksi
Anteeksi anto on hyvin tärkeää...Niin kauan kuin ei voi antaa anteeksi, tulee  voimaan hyvin huonosti...Lopulta kun koittaa se valoisa hetki...ja uskaltaa ja osaa antaa anteeksi...se helpottaa...helpottaa synkkää ja vihaista sieluntilaa...Anteeksi anto valaisee sielun...antaa voimia mennä eteenpäin... jättää negatiivinen taaksepäin...ei unohtaa sitä...mutta laittaa se tapahtuma pieneen "lokeroon" sen jälkeen kun on pystynyt antamaan anteeksi...sen jälkeen askeleet etenee keveästi elämässä eteenpäin.

 


Syrjintä
Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappautuneen sielutilan...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille...Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta tai kansallisuudesta kysymys...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.Positiivisuden hyvä puoli

Jokainen oman kykyjensä mukaisesti. On vain kamppailtava itsensä kanssa, eikä luovuttaa. Sairaskin ihminen voi voida henkisesti/psyykkisesti aika hyvin, kaikkihan riippuu siitä miten asian ottaa. Jos vaipuu negatiivisuuteen, silloin on jo kuin kaikki toivo paremmasta olisi lopullisesti poissa.
Myös hyvä positiivinen mieli vaikuttaa positiivisesti ihmiseen. Positiivisellä psyykellä on hyvä vaikutus ihmiseen. Sen sijaan negatiivisuus kalvaa ihmistä ja stressaa niin että se ihminen voi paljon enemmän huonosti kuin silloin kun vaikeudet alkoi.
Mutta kaikki ei voi toimia samalla tavalla. Jokainen toimii niin kuin kykenee.

 


Positiivisuus

Elämässä on sekä iloa ja surua. Surut ja vastoinkäymisetkin kuuluu elämään, ne koetaan ja tunnetaan tunteitten kautta. Aikanaan sitten kun on tunteillut tarpeeksi vaikeuksiensa kanssa ne laimentuu ja elämä alkaa taas tuntua kevyemmältä. Kaikki on koettava elämässä. Jokainen itse päättää kuinka kauan esim. vaikeudet huonontaa psyykkistä oloa. Kaikki olemme erilaisia. Työskentelemme omien tunteittemme mukaisesti. Tunteitaan voi kyllä ohjailla itse jonkin verran, mutta se vaatii tavattoman paljon voimaa ja halua, voimaa jota ei aina ole juuri silloin kun sitä tarvitsisi. On hyvä ajatella että vielä koittaa se päivä jolloin surut ja huolet tuntuu keveämmiltä, aika parantaa haavat.
Ihmisen tunne-elämä on yksityinen tapahtuma, jokainen pelaa omalla tavallaan.
Tiedän, se ei tunnu mukavalta jos saa kuulla että ajattele positiivisesti. Sellainen puhe voi vain ainoastaan antaa pienen vihjeen, mutta jokainen päättää itse ottaako vihjeestä oppia tai ei. Aina ei voi tehdä niin kuin muut ehdottavat. Jos on vaikeuksia, on se tavattoman vaikeaa olla positiivinen.
Mutta kuitenkin se on niin että positiivisuus on hyväksi ihmiselle, positiivisuutta tulisi siis aina etsiä elämäänsä jollakin tavalla. Oli miten oli, elämä menee kuitenkin eteenpäin ja jokainen itse muokkaa tunteitaan, tunnustelee niitä ja yrittää vapautua vaikeista ajatuksista voidakseen paremmin. Joillakin se vie kauan aikaa, toisilla taas prosessi on nopea.Ymmärtävät ystävät

Ketkä on todellisia ystäviä ja ketkä ei? ...Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta...Kun on hätä ja tai tarvitsisi apua, silloin huomaa ketkä on ystäviä ja ketkä ei...Ymmärtäväinen ja rakastava ystävä ei jätä...Ystäviä tarvittaessa on aina halu siivota pois ystävät jotka ei ole ymmärtäväisiä, empaattisia ja rakastavaisia...sellaisiin ystäviin kyllästyy helposti...on vain havaittava että kaikki ystävät ei ole ystäviä...oikeastaan ystävät, todelliset ystävät on hyvin harvassa....siti voi kohdella kaikkia kunnolla jos tarvetta ei ole työntää heitä pois luotaan...Osaatko sanoa/ilmaista ajatuksiasi muille?

Ei ole helppoa puhua niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina on valinnan varaa käsittää väärin kuulemansa, lukemansa....Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti ja nopeaan, valitettavaa on että emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe on aina ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi....Se on todellinen taito, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se on hyvin yleistä että kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan ja senhän tiedämme että niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.Geenit, hyvyys, pahuus

Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta...Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta."Sardiiipurkki"

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.Vapaus kaikille

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....Totuuden huonompia puolia

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....Jäljet jää jäljelle

Kaikki mitä sanomme ja teemme...jää jälkeemme historiaksemme...jätämme siis jälkiä...jäljet ei koskaan häihy pois...meidät muistetaan jäljistämme...eikö se olisi parempi jos jättäisimme hyviä jälkiä itsestämme...
Tehkäämme siis hyviä jälkiä...pitäkäämme itsemme puhtaana pahuudesta, niin puhtaana kuin vain voimme...jättäkäämme jälkeemme hyviä muistoja, hyviä jälkiä.Totuuden julistajat

Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia...Viisas pysyy erossa totuksien julistajista...Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena... Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


Vanhuus, kokemus, rauhallisuus

Niin, vanhuus ei tule yksin...vanhaksi elettyään alkaa tuntua ajan mukanaan tuoma patina...iho veltostuu, tulee ryppyjä...hiukset harmaantuu...selkä köyristyy ehkä...jäseniä särkee...askel on hidastunut...muisti heikkenee...kaikki tuo on aivan luonnollista...mutta kaikki ei sitä kestä, etenkin naiset ei kestä, eräät heistä, alkavat tehdä kauneusleikkauksia...valitettavasti jo nuoret naiset tekee kauneusleikkauksia, botoksia kasvoihin, törröttävät kalanhuulet...kalanhuulet ei kauniita ole...televisiossa usein näkee realitetti-ohjelmissa nuoria naisia paksujen turvonneitten törröttävien kalanhuulien kanssa, erittäin rumat huulet...se taitaa olla muotia vain ja kuvittelevat sitä kauniiksi...nuorikin siis haluaa olla kauniimpi mitä onkaan...miten heidän mahtaa käydä kun se aito vanhuus yllättää heidät?Kielesi on ratsusi

Ihmisen kieli on kuin ratsu, hevonen.
Jos hoidat hyvin kieltäsi, hoitaa kielesi hyvin sinua.
Jos laiminlyöt kielesi, pettää kielesi sinut.

Toisin sanoen, puhu niin että puheesi on hyvää kaikin puolin. 
Älä puhu pahaa muista ihmisistä. 
Älä leuhki olevasi parempi kuin muut.
Älä haasta riitta. Käännä riidoille selkäsi.
Älä kritisoi turhaan, sillä kritiikki tarkoittaa: Teet väärin, ajattelet väärin, olet väärässä" ja niin edelleen.

Hoida siis kieltäsi hyvin, älä anan kielesi sykkäistä riitaa, kritiikkiä toista kohtaan, tai leuhkimista itsesi paremmuudesta, ja niin edelleen.

Vaikka kieltänsä hyvin hoitaisikin, siltikin ihminen voi saada osakseen pahuuttta sellaisilta ihmisiltä jotka ei vielä ole oppineet hoitamaan kieltänsä. 
ÄLä välitä, anna se heille ateeksi, he ei tiedä vielä miten kieltänsä hoitaisivat ja eräät ei edes halua hoitaa kieltänsä, heille merkitsee enemmän se että saa vapaasti räyhätä muille, tavalla tai toisella.

Kieltä ei ole helppo hoitaa, mutta jokainen voi yrittää :)

Sillä rauha ja sopu on merkki siitä että on kohottanut henmistä tasoaan.  hieman.

------------------------------------------------------

 

Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta.


Moni ihminen on niin itserakas että ei edes itselleen, saatikka sitten muille, voi myöntää että ei tiedä...Kun se hetki tulee että tajuaa että ei tiedä, silloin alkaa sen ihmisen viisauden alku...Hänestä on tullut viisaampi.


Ystävät loppujen lopuksi vähissä on...Tuttavia monta olla voi, oikeita ystäviä vähemmän...Oikea ystävä auttaa, oikea ystävä kuuntelee, oikea ystävä ei jätä pulaan, oikea ystävä tietää sekä hyvät että huonot puolesi, silti hän ei jätä sinua koskaan...Ole herkkäsieluinen ja rakasta ystävääsi, näytä rakkautesi.


Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta.
- Onko rasisti ymmärtäväinen? ..Ei, ei ole...Jos sinulla on ystävä joka on ystävä ja ystävällinen juuri sinulle, mutta on rasisti, ei se rasistinen ystäväsi silloin ole ymmärtäväinen...Hänellä on vajaa ymmärrys, vajaa empatia ja viha asustaa hänen sydämessään...Ei ole hyvä kaveroida rasistin kanssa...Käännä selkäsi rasistille...Jos jatkat rasisti kanssa kaverointia, olet itsekkin rasisti ja hyväksyt rasismin.


Miksi naurat toisille tapahtuvien kömmähdysten takia? ..Olla katselijana sivusta, on kuin olisi teatterissa katsomassa komediaa...Siksi se naurattaa...Vain pienen pieni osa naurajista nauraa pilkaten ja ilkeämielisesti... Enemmistö nauraa koska se näyttää niin koomiselta...Hän jolle nauretaan voi toki loukkaantua naurusta, mutta useimmiten alkaa hänkin nauraa...Nauru kertoo myös vapautuneisuudesta, naurun sanotaan pidentävän ikää ja naurun jälkeen tuntuu ihana olo, koko kroppa tuntee että on nauranut ja psyykke voi hyvin...Onko siis sallittua nauraa muille huvittavissa tilanteissa? ..On toki, koska se nauru taitaa tulla ihan automaattisesti...Silmämme havaitsevat koomisen tapahtuman ja alamme automaattisesti nauramaan, emme siis tarkoita naurullamme pahaa...Naurun täytyy myös ottaa huumorina ja huvittavana ihan samalla tapaa kuin koomiselle tapahtumalle automaattisesti nauretaan.


Hyvä ja korkea-mielinen ja henkinen ihminen ei karta pahoiksi sanottuja ihmisiä...Hän rakastaa kaikkia ihmisiä... Hyvä ihminen ei mobbaa, ei puhu pahaa kenestäkään, eikä ota osaa edes juoruiluihin muista.
- Harvassa ne tuollaiset ihmiset taitaa olla...Mutta heitä on kuitenkin olemassa siellä sun täällä... Oi kun olisi tuollainen...Toivoa aina voi, mutta toiveet ei auta...On tehtävä itsensä kanssa paljon sisäistä uudistusta, jotta olisi valmis muuttamaan itseään paremmaksi ja paremmaksi...Ensin on tunnistettava ne omat huonot puolet.. Kun on ne tunnistanut itsessään, silloin voi alkaa yrittää karsia risuja pois omasta itsestä.
- Minä olen sitten “paha” koska välttelen rasistien seuraa...Voin väitellä rasistin kanssa, mutta rasisti ei saa minusta ystävää itselleen.


Elämä on ihmisen valitsema tie tallustella maailmassa...Jokaisen on itse päätettävä miten elää...Jokainen on vastuussa elämästään...Jos on siis vapaa ihminen...On vain valittava oikea avain ja avattava elämän ovi auki ja elettävä hyvää elämää...Jotkut löytää avaimem, useimmat ei löydä elämän avainta koskaan ja jatkavat elämäänsä onnettomina.
Jokainen syntyy omaan elämäänsä, maan perheeseen, omaan kulttuuriin, omaan uskontoon, omaan valtioon...Se on elämistä, lapsena vanhemmat muokkaa lasta kaltaisekseen...Aikuisena alkaa jo lapsikin ajatella omilla aivoillaan ja päättää itse mitä tekevät.


 

Viisaudellakin on äärirajat, jos ne ylittää on se hulluutta...Viisas ihminen osaa pysyä viisauden-rajojen sisäpuolella...Hän osaa taidon olla niin että hulluus ei hänessä ilmene...Viisas tietää rajat mitkä yhteiskunnassa hyväksytään....Hulluuteen vajonnut viisas, esim. politiikko, alkaa puhua ja kirjoitella rasistisesti maahanmuuttajista...Yhteiskunta tuomitsee hänet...Hän on tuonut esille huulluutensa...Viisaus antoi periksi hulluudelle...Olikin enemmän hullu kuin viisas


Miksi vaatia muita olemaan kuin itse tai kuin oman maalaiset? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita...Tunnetko ehkä itsesi kahlituksi omiin vihamielisiin ajatuksiisi, mielipiteisiisi? ..Ja sen takia et halua että muutkaan on vapaita...Pysähdy hetkeksi...mieti omaa elämääsi...mieti mistä kumpuaa halusi alistaa muita...Vika löytyy aina itsestäsi.


vaikka uskovainen onkin ja ajattelee tuon puoleista elämää...silti on yritettävä elää kunnolla tässä ja nyt...sillä kaikkien jotka elää, on opittava elämään tässä maailmassa myös kunnolla...rakastamaan kaikkia ihmisiä ja käyttäytymään hyvin kaikkia kohtaan...Tässä maailmassa se nähdään millainen ihminen on...Ei se luonne siellä tuon puoleisessa yht äkkiä voi muuttua hyväksi...Hyvyys on opeteltava tässä maallisessa maailmassa...ei Jumala hyvyyttä ja hyvää luonnetta anna kenellekkään ilmaiseksi...On itse taisteltava oman luonteensa parantamiseksi...se on itsestä kiinni miten puhuu ja toimii...Tietenkin, Jumala on anteeksi antava...jos katsoo aiheelliseksi antaa anteeksi...mutta jos ihminen koko ajan on paha suunsoittaja ja pahat teot...ei Jumala sellaista katsele ja pidä hyvänä...Se on jokaisen oma vastuu omasta käyttäytymisestään...oli uskovainen tai ei.


Tiennäyttäjä...pionjääri...heillä on vaikea polku kuljettavana...he uskaltaa...he on rohkeita...Arat jäljittelijät eivät uskalla koskaan olla tiennäyttäjiä  arkojen on tyydyttävä seuraamaan toisten avaamia polkuja.


Anteeksi anto on hyvin tärkeää...Niin kauan kuin ei voi antaa anteeksi, tulee  voimaan hyvin huonosti...Lopulta kun koittaa se valoisa hetki...ja uskaltaa ja osaa antaa anteeksi...se helpottaa...helpottaa synkkää ja vihaista sieluntilaa...Anteeksi anto valaisee sielun...antaa voimia mennä eteenpäin... jättää negatiivinen taaksepäin...ei unohtaa sitä...mutta laittaa se tapahtuma pieneen "lokeroon" sen jälkeen kun on pystynyt antamaan anteeksi...sen jälkeen askeleet etenee keveästi elämässä eteenpäin. ..Jos ei koskaan osaa antaa anteeksi...silloin on tavallaan itsensä vihollinen...Sillä kun ei osaa antaa anteeksi...silloin se asia on koko ajan mielessä...häiritsee mielentilaa ja vaikuttaa negatiivisesti...voi huonosti ja levittää myös sillä huonolla voinnillaan negatiivisyyttä ympäristöönsä...Jo itsensä takia olisi pystyttävä joskus antamaan anteeksi...jotta voisi mennä eteenpäin elämässä...Se on niin, että ihminen on ajatustensa kaltainen...ei huonompi eikä parempi mitä ajatukset...Ajatukset kertoo millainen on...sillä kukaan ihminen ei kerro kaikkia ajatuksiaan muille...Mutta itse kukin tietää ajatuksensa ja tietävät millaisia ovat...Täytyisi rohjeta "parantamaan" iteään..puhdistamalla joskus ajatuksiaan..jotta ajatukset saisi hieman enemmän positiivisuutta.


Hiljaisuus kertoo myöntymisestä...viisas on hiljaa, on sanonta...viisas puhuu tarvittaessa...aukaisee suunsa puhuu kauniisti, lempeästi...ei tuomiten...ei syytellen...jos osaa viisaasti ja kaubńiisti puhua...parasta silloin on puhua...hiljaisuus ei aina ole visaauden merkki.


Mielipiteitä on monenlaisia....ne vain on mielipiteitä...eivät ole tosisioita, faktoja, vaikka itse kukin niitä hyvin mielellään jakeleekin totuuksina. Monella on taipumus esittää mielipiteitään tosiasioina. Eräät yrittävät muuttaa muitten mielipiteet samoiksi kuin itselläänkin. Se on pelkkää riitaa. Lueskelen usein foorumeita, niissä näkyvät ihmiset paljon kiistelevän mielipiteistään. Jotkut loukkaantuu hyvin helposti. Monet keskustelijat, kuten en minäkään useimmiten, sanoo mielipiteitään suoraan, kainostelematta, vaikka mielipide olisikin täysin erilainen mitä jonkun muun mielipide. Ei kaikkien tarvitse uskoa samalla tavalla. Jokaisella oma mielipide...useimmat ymmärtää sen, hyväksyvät sen. Muutama harva loukkaantuu, katsoo sen loukkaukseksi jos ilmaantuu mielipide täysin omasta eroava. Ei saa myöskään unohtaa että kaikkea voi tulkita. Yhden ja saman puheen, kirjoituksen, voi tulkita kuinka monella eri tavalla tahansa. Kaikki tulkinnat on oikein, koska tulkitsijat ajattelee asiat tulkintansa tavoin. Siksi se on väärin jos alkaa puolustaa omaansa ja väittää toisen tulkintaa vääräksi. Ymmärryksessä ollaan silloin jo aika pitkällä jos tämä ymmärretään. Mielipiteistä voi keskustella. Jos alkaa heittää lokaa toisin ajattelijan päälle, silloin on sillä loan-heittäjällä olettamus että ainoastaan hänen mielipide on oikea ja aito tosi-asia, fakta. On kuin tappelevat kakarat olisivat, aikuiset ihmiset. Naiset näkyy usein kiistelevän ja kinaavan. Jokunen nainen esiintyy miehenä, paljastavaa on se naismainen riitely. Rasismi, rasisti? Rasismi on mielipide, ei mikää tosi-asia, ei totta. Rasisti luulee omaa huonoa vointiaan aseeksi muukalaisia vastaan. Oma huono vointi kiihdyttää rasistia yrittämään tekemään muukalaisista ainakin hieman huonompia mitä hän on itse.


Tämäm sananlaskun voi yhhdistää esim. anonyymiseen sananvapauteen netissä. Anonyyminä kirjoittaminen on salaa kirjoittamista. Salaa henkilöllisyyttään. Ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään kaikkea mitä nettiin tyrkyttää toisille luettavaksi. Useimmat netin anonyymeistä kirjoituksista on toki vain harmittomia päiväistä kirjoittelua. Toista on silloin kun rasismia, vihaa ja ääri-liikkeitten kirjoituksia ilmestyy, he se vasta anonymiteettiä hyväkseen käyttävät.  Se antaa paremman itsetunnon jos uskaltautuu tulemaan kaapista ulos omalla nimellään, kunnioittaen itseään ja olenmalla rehellinen. Rehellisyys maan perii. Internet on kaukana rehellisyydestä, netissä vallitsee viidakon-laki.


Tietoa voi saada opiskelemalla ja jonkun verran viisauttakin siinä mukana. Kaikkein tärkein viisaus on sitä oman kokemuksen kautta tullutta viisautta. Kokemuksista viisastuu. Pelkkä toisten kirjoitusten lukeminen ei tee sinusta viisasta. Sillä melkein kaikki mitä luet, on toisten mielipiteitä, joita ehkä lukiessasi alat pitää tosi-asioina, totuuksina. Noin kun tekee, ei se ole viisautta. Se on tyhmyyttä.
Esimerkki: Nuori muslimein vihaaja lukee ääri-oikeistolaisten fanaattisia viha-kirjoituksia muslimeista ja alkaa pitää niitä totuuksina, universaalina totuuksina. Se mikä tuossa on totuus, on se että tyhmyys on vallannut sen ihmisen. Ajatteleva ihminen hakeutuu muslimien seuraan, kyselee, katselee, kuuntelee ja oppii sillä tapaa tuntemaan muslimit. Oma kokemus on tehnyt hänet viisaaksi. Omat kokemukset on aina paremmat. Moni muslimien vihaaja ottaa esille esim. yhden Koraanin jakeen, vetoaa siihen, luullen sen jakeen selittävän jotakin muslimien elämästä tänä päivänä.


Kun lukee ja tai kuuntelee muitten puheita, on aina aiheellista ymmärtää että ne puheet ja kirjoitukset on mielipiteitä, etenkin silloin jos ne on yhteiskuntaa ja ihmis-arvoja vastaan, rasistia tai muslimi-viha-mielisiä. Kaikkeen ei ole uskomista. Kaikki viha-puheet/kirjoitukset, on vain henkilön oma probleema. Se joka vihaa muita ihmis-ryhmiä, ei ole uskottava ihminen. Vihaajat ei suo samoja ihmis-arvoja kaikille ihmisille.
Ole siis huomaavainen, älä usko vihaajien sanoihin. Vihaajat näyttävät vain viha-puheillaan/kirjoituksillaan oman vajaavaisen psyykkensä. Älä silti syyllisty samaan ja ala vihata vihaajia.
Myös ainaiset toisista valittajat, ainaiset riitelijät...älä mene mukaan riitaisaan joukkoon nälvimään jotain suurella porukalla...ajattele omilla aivoillasi.


Monet puhuu/kirjoittaa muista ihmis-ryhmistä omia negatiivisiä mielipitetään ja julistaa niitä negatiivisiä mielipiteitään totuuksina...Mistä he on saanut ne negatiiviset mielipiteet muista ihmis-ryhmistä? ..Myös jotkut median kirjoitukset eri tapahtumista johtaa siihen että heikot ihmiset sortuu ajatukseen että kaikki siihen ihmis-ryhmään kuuluvat on huonoja ihmisiä...Kuten esim. monet heikot ihmiset kuvittelee kaikkien muslimien elävän Koraanin joka sanan mukaan ja että muslimien mukamas tulee Islamin mukaan elää niin kuin historiallisena aika elettiin...He ei tiedä, he vain lukee muita ihmisryhmiä kritiseeraavia kirjoituksia ja alkavat kuvitella niitten olevan absoluuttinen totuus ja he myös ottaa yhden jakeen Koraanista esille välittämättä mitä lukee ennen ja jälkeen sen jakeen, eivät siis ymmärrä kokonaisuutta, uskovat sanasta sanaan ja kuvittelevat että muslimien on tehtävä juuri niin...Heidän negatiivinen ja vihamielinen tulkinta on kaiken pahan alku...Tietämätömyys on tyhmyyttä, tietämättömyys on köyhyyttä...
Tutki mieluummin asioita, älä usko kaikkeen mitä luet ja tai kuulet...Älä leimaa kaikkia ihmisryhmästä pahoiksi, jos yksi tai muutama tekee pahaa...Etsi tietoa, jotta sisäinen köyhyytesi pienenisi...ja huomaa myös omat pahat sanasi muista ihmisistä ja tajua että sinä et kunnioita ihmisarvoja, siis jos olet muukalaisvihamielinen ennakkoluulojesi kanssa.


Pimeys vastaan pimeyttä, pimeys jatkuu, valo vastaan pimeyttä, pimeys katoaa, viha vastaan vihaa, viha pysyy jäljellä, rakkaus on vastaus, vain valo ja rakkaus voi ajaa pois vihan.


Uskotko että luoja on sinut luonut? Luojan luomia olemme kaikki, sinä, minä, hän, ne, nuo, te, he ja niin edelleen, ihmisiä olemme kaikki, luojamme luomia, sukulaisia olemme kaikki toinen toisillemme, kohdelkaamme toinen toisiamme lempeästi.


Olet se mitä ajattelet, vain sinä tiedät kaikki ajatauaksesi, et kerro muille kaikista ajatuksistasi. Sinun ajatukset, vain sinun, olet ajatuksesi, se sinä olet, ajatus + sinä, yksi ja sama sinä. Aina kun aukaiset suusi, tulee ajatuksiasi esille, jaat ajatuksiasi muille, et kaikkia ajatuksiasi tietenkään, kerrot vain ne ajatuksesi mitkä haluat muitten tietävän, mutta aina esille tulee uutta ja uutta sanoistasi. Varo ettet salaisia ajatuksiasi kerro, kuitenkin, ajatuksesi on sinä, vain sinä, vain sinä tiedät kaikki ajatuksesi ja tiedät millainen olet, mitä ajattelet.


Ketkä on todellisia ystäviä ja ketkä ei? ...Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta...Kun on hätä ja tai tarvitsisi apua, silloin huomaa ketkä on ystäviä ja ketkä ei...Ymmärtäväinen ja rakastava ystävä ei jätä...Ystäviä tarvittaessa on aina halu siivota pois ystävät jotka ei ole ymmärtäväisiä, empaattisia ja rakastavaisia...sellaisiin ystäviin kyllästyy helposti...on vain havaittava että kaikki ystävät ei ole ystäviä...oikeastaan ystävät, todelliset ystävät on hyvin harvassa....siti voi kohdella kaikkia kunnolla jos tarvetta ei ole työntää heitä pois luotaan...


Kaikki värit on ihania, kaikki värit on olemassa, Ihonväri kuin ihonväri, värit luonnollisia on, synnymme väreihimme, veljiä sisaria olemme, rakastakaamme toisiamme.


Ei ole helppoa puhua niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina on valinnan varaa käsittää väärin kuulemansa, lukemansa....Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti ja nopeaan, valitettavaa on että emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe on aina ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi....Se on todellinen taito, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se on hyvin yleistä että kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan ja senhän tiedämme että niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta...Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.


Omatunto tietä että pahaa on tehty, omatunto osaa hävetä, tunnet sisälläsi häpeän tunteen, uskallatko hävetä julkisesti? Omatunto kolkuttava on, moittii jos moitittavaa on, tunnista omatuntosi kolkutus, tee parannus, älä egon anna alkaa puolustelemaan, kolkuttava omatuntosi hyvä "ystävä" on.


Voi niitä tapoja, pinttyneitä tapoja, peseydy joskus tavoistasi, yritä puhdistautua, Tottumusten kahleet kalisevat, vuodesta vuoteen määrää elämääsi, pudota pois joitakin tottumuksiasi, ne tottumuksia vain on, kaikki tottumukset ei hyviä ole, seulo seulo tarkkaan, taistele itsesii onnellisuuden takia, vähennä tyhjänpäiväisiä tottumuksiasi, älä valehtele itsellesi.


Onko sinulle oikeita ystäviä? millainen on oikea ystävä? Oikea ystävä ei koskaan jätä minua, oikea ystävä tietää minust, kaiken, oikea ystävä rakastaa minua aina, aina. Oikea ystävä on ystävistä kaikkein parhain, luotettavin, anna arvoa oikealle ystävälle, 


Sinä luot oman historiasi, sinä päätät oman historiasi, älä syytä menneisyydestäsi muita, Olet se miksi olet itsesi tehnyt, olet vapaa, päätät itse millainen olet, pelkuri tekee itsestään pelkurin, rohkea tekee itsestään rohkean, ystävällinen tekee itsestään ystävällisen, ja niin edelleen,


Ihonväri kuin ihonväri, ihmisiä olemme, tunnemme ihossamme samalla tavalla, tunne-elämämme tunnemme myös samaan tapaan, veremme on yhtä punaista kaikilla meillä, luojamme on tehnyt meidät. Unohtakaa ihonväri, katsokaa toistenne samanlaisuuteen, kunnioittakaa toinen toistanne, olemmehan kaikki me ihmiset samaa kansaa, maapallon asukkaita kaikki olemme.


Tiedätkö, että rakkaus on parantavaa? rakkaus auttaa itseäsi ja muita. Vain rakkaus voi parantaa, viha ei koskaan lopu vihalla, syrjintä ei koskaan lopu syrjinnällä, ainoastaan rakkaus parantaa, rakasta, rakasta kaikkia ihmisiä.


Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....


Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....


Kaikki mitä sanomme ja teemme...jää jälkeemme historiaksemme...jätämme siis jälkiä...jäljet ei koskaan häihy pois...meidät muistetaan jäljistämme...eikö se olisi parempi jos jättäisimme hyviä jälkiä itsestämme...
Tehkäämme siis hyviä jälkiä...pitäkäämme itsemme puhtaana pahuudesta, niin puhtaana kuin vain voimme...jättäkäämme jälkeemme hyviä muistoja, hyviä jälkiä.


Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia...Viisas pysyy erossa totuksien julistajista...Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena... Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


vanhuus ei tule yksin...vanhaksi elettyään alkaa tuntua ajan mukanaan tuoma patina...iho veltostuu, tulee ryppyjä...hiukset harmaantuu...selkä köyristyy ehkä...jäseniä särkee...askel on hidastunut...muisti heikkenee...kaikki tuo on aivan luonnollista...mutta kaikki ei sitä kestä, etenkin naiset ei kestä, eräät heistä, alkavat tehdä kauneusleikkauksia...valitettavasti jo nuoret naiset tekee kauneusleikkauksia, botoksia kasvoihin, törröttävät kalanhuulet...kalanhuulet ei kauniita ole...televisiossa usein näkee realitetti-ohjelmissa nuoria naisia paksujen turvonneitten törröttävien kalanhuulien kanssa, erittäin rumat huulet...se taitaa olla muotia vain ja kuvittelevat sitä kauniiksi...nuorikin siis haluaa olla kauniimpi mitä onkaan...miten heidän mahtaa käydä kun se aito vanhuus yllättää heidät?


Ihminen joka näkee, hänellä on avoin mieli...ihminen joka näkee kun hänelle osoitetaan, ymmärtää...ihminen joka ei näe, hän ei kertakaikkiaan näe, ei halua nähdä, hän tyytyy tietämättömyyteen.


Menneisyyteen ei kannata vaivata energiaansa paljoakaan, menneisyys on mennyttä...ei tulevaisuuteenkaan kannata uhrata aikaansa paljoakaan...entäs sitten nykyisyys? ..kannattaako elää nuet? ..paras elämä on nuet, tässä ja nyt...elämme tässä ja nyt, jolloin tässä ja nyt olisi elettävä niin hyvää kuin vain mahdollista...elä ja nauti tässä aajassa.


Aherra, aherra, aherra, aherra sinä köyhä poloinen, rikas on rikas, tekee mitä haluaa, rikkaalla on varaa laiskotella, idiootti ei tätä ymmärrä.


Tapahtuuko kaikki ennalta määrättynä, korkeimmanko tahdon mukaan; jos niin olisi...miksi katsot sivuillesi tietä ylittäessä, uskot ja et usko, ailahtelevaa :)


Suurilla epäilijöillä on samat merkit kuin tyranneilla...he epäilee kaikkia...ja kaikkein eniten heitä joista he ei pidä, toisinajattelijat aiheuttaa pelkoa tyranneissa ja epäilijöissä...ja se pelko tekee sen että he alkaa vihata ja halveksia ja määräillä.


Sinä olet ihme, usko itseesi, ihmeitä aikaan voit saada, ajattele, rukoile, usko, auta muita ihmisiä, tekosi kertoo kuka olet, olet ihme jos ihmeitä aikaan saat :)


Huono itsetunto, selkärangaton saattaa olla, hän turvautuu rehvasteluun, itsekehuihin ja suosion kainalosauvoihin.


Kun olet tekosi tehnyt, tai puheesi pitänyt, tai kirjoituksesi julkaissut, sen jälkeen ne saa arvostelut. Niitten hyvyyttä tai pahuutta katsellaan, mietitään. Tekojesi, puheittesi, kirjoitustesi, vaikutus muihin, vaikuttaa niitten arvosteluun. Jos ne tuo negatiivistä kaikua yhteiskuntaan, saat negatiivistä arvostelua. Jos ne saa positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan, saat positiivistä arvostelua. Jos tekosi, puheesi ja kirjoituksesi on lapsellista lörpöttelyä, sinulle nauretaan ja sinut sivuutetaan melkein kokonaan.


Ihminen rakastaa elämää. Kuka haluaa tulla vanhaksi? Vanhetessa tuntee että elämä alkaa olla loppuvaiheessa.
Moni ihminen, etenkin naiset, ei halua vanhettua, haluavat aina olla nuoren näköisiä kasvoiltaan ja keholtaan. He pelkää ryppyjä. He ei ymmärrä että kaikki vanhenee aikanaan. Kauneusleikkaukset ei ihmistä nuorenna. Rypytsilottelevat pois, mutta vanhuus on heillä edessä, kehoa ei voi nuorentaa. Lopulta heidän leikelty kasvot romahtaa. Eläkäämme, eläkäämmen onnellisina myös iäkkäänä. Onnellisena että on saanut elää. Hyväksykäämme että vanhenemme, silloin on sielussamme, psyykessämme rauha.


Kunnioitus toisia kohtaan havaitaan ihmisen käyttäytymisestä ja puheista ja kirjoituksista. Jos esim. puhut ja kirjoittelet viha-viestejä jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista, osoitat sillä että et kunnoita sitä kansaa tai muslimeja. Ajattelet vain pahaa heistä ja haluat levittää näkemystäsi heistä eteenpäin. Tuolla tavalla osoitat muille että et kunnioita itseäsikään. Jokin vaivaa jatuksiasi, mieltäsi, voit huonosti ja näytät huonon vointisi, moittimalla ja puhumalla pahaa jostakin kansasta tai muslimeista. Hyvin voivalla ihmisellä ei ole tarvetta etsiä synti-pukkia jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista.

 

Jalo ihminen on aina ystävällinen muille ja koettaa olla ystävällinen pahoillekkin ihmisille. Jalo ihminen antaa aina anteeksi, eikä muistele menneitä vihamielisesti. Tästä sanonnasta tulee heti mieleen se kun fanaattiset ulkolaisten ja muslimien vihaajat takertuvat kiinni joidenkin ulkolaisten tekemiin rikoksiin ja sen nojalla haukkuvat koko kansan/kansat. Muukalaisvhamieliset ei tunne pienintäkään halua antaa anteeksi, ei edes vaikka on kysymyksessä heille tuntemattomat ihmiset. Silti on vihantunne suuri fanaatikkojejn sydämissä ja mielessä.
Jalous ja hyvyys on kaukana fanaatikoista.

Kylvä hyvää, saat niittää hyvää. Kylvä pahaa, saat niittää pahaa. Fanaattinen epäsympaattinen henkilö, joka sylkee pahaa suustaan, tuottaa ainoastaan vain pahaa itselleen. Esim. muslimien vihaaja antaa itsestään huonon kuvan muille. Hän on tehnyt itselleen hallaa, paljon pahaa haukkumalla muslimeja. Hän on saanut haukut tuhannen kertaa takaisin itseensä. Bumerangin tavoin sinkoutuu kaikki takaisin musimien vihaajiin itseensä, veitsen tavalla pistää takaisin.


On nuoruus hulluutta toisinaan. Katsele ympärillesi foorumeissa, blogeilla, näet paljon hulluja nuoria, sekä tyttöjä että poikia. Nuo nuoret on hulluuntuneet, islamistit on aivopesseet heidät. Tuo on vain yksi esimerkki nuoruuden hulluudesta.


Jos ei ole hyvä esimerkki muille, niin silloin voi olla ainakin edes huono esimerkki muille. Huono esimerkki on opettavainen muille. Tajuaa että ei toimi samalla tavoin kuin se huono esimerkki. Pitää vain yrittää jokaisen olla hyvä esimerkki niin paljon kuin mahdollista. Huono esimerkki sinänsä ei ole hyvä olla. Muut ihmiset katsoo yleensä kieroon huonoa esimerkkiä. Huono esimerkki on aina huono esimerkki, oli se sitten kuinka tahansa opettavainen.


Jos puhut hyvää, saat hyvää takaisin toisilta. Jos puhut pahaa, saat myös osaksesi pahoja puheita. Niin yksinkertaista se on.
Se mitä ihminen puhuu/kirjoittaa, johtuu ihmisen mielenalasta. Jos sinulla on hyvä olla, voit hyvin kaikin puolin, silloin sinulla ei ole tarvetta puhua pahaa muista ihmisistä, muista kansoista. Jos voit huonosti, silloin sinulla on tarve etsiä syntipukki, alat puhumaan pahaa joistakin ihmistä, kansoista, tunnet silloin olevinasi ainakin parenpi kuin ne. Tuo on itsensä pettämistä.


Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia. Viisas pysyy erossa totuksien julistajista. Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena. Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


On paljon ihmisiä, jotka uskovat kuultuun ja kirjoitettuun sanaan. Sitten on ne aniharvat fanaattiset jotka uskoo kaikkeen kuultuun ja kirjoitettuun jos ne sanat vain on hänen vihaamiaan ihmisiä vastaan.
Tyhmä ja fanaattinen ihminen uskoo kaikkeen kuulemaansa ja lukemaansa. Tyhmällä ja fanaattisella ei ole mitään omia kokemuksia, itse nähtyjä asioita. Sen takia ei kannata laittaa aikaansa fanaattisen kanssa keskusteluihin, siitähän ei mitään tule. Fanaattinen kun uskoo vain kuulemaansa lukemaansa. Fanaattisella ei ole omia sanoja juuri ollenkaan.


ei pitäisi puhua liikaa, tai ainakin että ei puhu turhuuksia ja pahaa toisista. Jos suu on koko ajan auki, voi suuhun lentää kärpänen, ihan samalla tapaa kuin jos suu on aina auki niin sieltä suusta juoksee sammakoita ulos


Nuori on kokematon. lapset, teinit, ja niin edelleen, oppii uutta elämänsä varrella...Vanha on nähnyt, kuullut ja kokenut paljon, sen takia vanhuksista voi sanoa että elämä on antanut viisautta heille...Kokemuksistaan viisastuu...Vanhus puhuu siitä, mitä hän on nähnyt, ja nuorukainen siitä, mitä hän on kuullut...Vanhus/vanhempi, on kokenut paljon elämää, elämä on opettanut ja kokemukset on kasvattanut ja viisautta ja tietoa on kerääntynyt. Vanhus puhuu kokemuksistaan....Nuorukainen ei ole kokenut, häneltä puuttuu elämän viisaaus. Elämän viisauden nuorukainen saa vuosien varrella. Nuorena nuorukainen puhuu vain siitä mitä on kuullut ja mitä on lukenut.


Se helppoa ole ei, antaa anteeksi...Se ihmisen on kuin akilleshäl...arka paikka...Minä en koskaan pystynyt antamaan anteeksi vanhemmilleni...oletan että he odotti viestiä minulta...en voinut...minun kun oli valittava joko lapseni tai vanhempani...valinta oli helppo...tottakai valitsin lapseni...Anteeksi antaa voi, jos ei satuta joitan muuta sillä anteeksi annollaan.


Lempeys havaitaan kasvojen ilmeissä, eleissä, puheissa...koko ihminen säteilee olemuksellaan, sitä mitä on...oli kyseessä positiivisyys tai negatiivisyys...Elämäni varrella havainnut olen, vaikeaa aina olla lempeä...tai lempeä kaikille...Vaikka kuinka yrittää nyt iäkkäämpänä, niin se on vain niin...että kaikista ei tykkää yhtä paljon...ja se huomataan olemuksestani...Ihminen on kaukana täydellisyydestä...siksi "paha" viettelee


Vanhus/vanhempi, on kokenut paljon elämää, elämä on opettanut ja kokemukset on kasvattanut ja viisautta ja tietoa on kerääntynyt. Vanhus puhuu kokemuksistaan. Nuorukainen ei ole kokenut, häneltä puuttuu elämän viisaaus. Elämän viisauden nuorukainen saa vuosien varrella. Nuorena nuorukainen puhuu vain siitä mitä on kuullut ja mitä on lukenut.


Jos puhut hyvää, saat hyvää takaisin toisilta. Jos puhut pahaa, saat myös osaksesi pahoja puheita. Niin yksinkertaista se on...Se mitä ihminen puhuu/kirjoittaa, johtuu ihmisen mielenalasta. Jos sinulla on hyvä olla, voit hyvin kaikin puolin, silloin sinulla ei ole tarvetta puhua pahaa muista ihmisistä, muista kansoista. Jos voit huonosti, silloin sinulla on tarve etsiä syntipukki, alat puhumaan pahaa joistakin ihmistä, kansoista, tunnet silloin olevinasi ainakin parenpi kuin ne. Tuo on itsensä pettämistä.


Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia. Viisas pysyy erossa totuksien julistajista. Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena. Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


Ei ole helppoa puhua niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina on valinnan varaa käsittää väärin kuulemansa, lukemansa....Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti ja nopeaan, valitettavaa on että emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe on aina ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi....Se on todellinen taito, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se on hyvin yleistä että kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan ja senhän tiedämme että niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


Mielipiteitä on monenlaisia....ne vain on mielipiteitä...eivät ole tosisioita, faktoja, vaikka itse kukin niitä hyvin mielellään jakeleekin totuuksina. Monella on taipumus esittää mielipiteitään tosiasioina. Eräät yrittävät muuttaa muitten mielipiteet samoiksi kuin itselläänkin. Se on pelkkää riitaa. Lueskelen usein foorumeita, niissä näkyvät ihmiset paljon kiistelevän mielipiteistään. Jotkut loukkaantuu hyvin helposti. Monet keskustelijat, kuten en minäkään useimmiten, sanoo mielipiteitään suoraan, kainostelematta, vaikka mielipide olisikin täysin erilainen mitä jonkun muun mielipide. Ei kaikkien tarvitse uskoa samalla tavalla. Jokaisella oma mielipide...useimmat ymmärtää sen, hyväksyvät sen. Muutama harva loukkaantuu, katsoo sen loukkaukseksi jos ilmaantuu mielipide täysin omasta eroava. Ei saa myöskään unohtaa että kaikkea voi tulkita. Yhden ja saman puheen, kirjoituksen, voi tulkita kuinka monella eri tavalla tahansa. Kaikki tulkinnat on oikein, koska tulkitsijat ajattelee asiat tulkintansa tavoin. Siksi se on väärin jos alkaa puolustaa omaansa ja väittää toisen tulkintaa vääräksi. Ymmärryksessä ollaan silloin jo aika pitkällä jos tämä ymmärretään. Mielipiteistä voi keskustella. Jos alkaa heittää lokaa toisin ajattelijan päälle, silloin on sillä loan-heittäjällä olettamus että ainoastaan hänen mielipide on oikea ja aito tosi-asia, fakta. On kuin tappelevat kakarat olisivat, aikuiset ihmiset. Naiset näkyy usein kiistelevän ja kinaavan. Jokunen nainen esiintyy miehenä, paljastavaa on se naismainen riitely. Rasismi, rasisti? Rasismi on mielipide, ei mikää tosi-asia, ei totta. Rasisti luulee omaa huonoa vointiaan aseeksi muukalaisia vastaan. Oma huono vointi kiihdyttää rasistia yrittämään tekemään muukalaisista ainakin hieman huonompia mitä hän on itse.


Tietoa voi saada opiskelemalla ja jonkun verran viisauttakin siinä mukana. Kaikkein tärkein viisaus on sitä oman kokemuksen kautta tullutta viisautta. Kokemuksista viisastuu. Pelkkä toisten kirjoitusten lukeminen ei tee sinusta viisasta. Sillä melkein kaikki mitä luet, on toisten mielipiteitä, joita ehkä lukiessasi alat pitää tosi-asioina, totuuksina. Noin kun tekee, ei se ole viisautta. Se on tyhmyyttä....Esimerkki: Nuori muslimein vihaaja lukee ääri-oikeistolaisten fanaattisia viha-kirjoituksia muslimeista ja alkaa pitää niitä totuuksina, universaalina totuuksina. Se mikä tuossa on totuus, on se että tyhmyys on vallannut sen ihmisen...Ajatteleva ihminen hakeutuu muslimien seuraan, kyselee, katselee, kuuntelee ja oppii sillä tapaa tuntemaan muslimit. Oma kokemus on tehnyt hänet viisaaksi. Omat kokemukset on aina paremmat...Moni muslimien vihaaja ottaa esille esim. yhden Koraanin jakeen, vetoaa siihen, luullen sen jakeen selittävän jotakin muslimien elämästä tänä päivänä.


Kun lukee ja tai kuuntelee muitten puheita, on aina aiheellista ymmärtää että ne puheet ja kirjoitukset on mielipiteitä, etenkin silloin jos ne on yhteiskuntaa ja ihmis-arvoja vastaan, rasistia tai muslimi-viha-mielisiä. Kaikkeen ei ole uskomista. Kaikki viha-puheet/kirjoitukset, on vain henkilön oma probleema. Se joka vihaa muita ihmis-ryhmiä, ei ole uskottava ihminen. Vihaajat ei suo samoja ihmis-arvoja kaikille ihmisille....Ole siis huomaavainen, älä usko vihaajien sanoihin. Vihaajat näyttävät vain viha-puheillaan/kirjoituksillaan oman vajaavaisen psyykkensä. Älä silti syyllisty samaan ja ala vihata vihaajia.


Monet puhuu/kirjoittaa muista ihmis-ryhmistä omia negatiivisiä mielipitetään ja julistaa niitä negatiivisiä mielipiteitään totuuksina. Mistä he on saanut ne negatiiviset mielipiteet muista ihmis-ryhmistä? Myös jotkut median kirjoitukset eri tapahtumista johtaa siihen että heikot ihmiset sortuu ajatukseen että kaikki siihen ihmis-ryhmään kuuluvat on huonoja ihmisiä. Kuten esim. monet heikot ihmiset kuvittelee kaikkien muslimien elävän Koraanin joka sanan mukaan ja että muslimien mukamas tulee Islamin mukaan elää niin kuin historiallisena aika elettiin. He ei tiedä, he vain lukee muita ihmis-ryhmiä kritiseeraavia kirjoituksia ja alkavat kuvitella niitten olevan absoluuttinen totuus ja he myös ottaa yhden jakeen Koraanista esille, uskovat sanasta sanaan ja kuvittelevat että muslimien on tehtävä juuri niin. Heidän negatiivinen ja viha-mielinen tulkinta on kaiken pahan alku...Tietämätömyys on tyhmyyttä, tietämättömyys on köyhyyttä...Tutki mieluummin asioita, älä usko kaikkeen mitä luet ja tai kuulet. Älä lemaa kaikkia ihmis-ryhmästä pahoiksi, jos yksi tai muutama tekee pahaa. Etsi tietoa, jotta sisäinen köyhyytesi pienenisi.

------------------------------------------------------------

 

Maailman levottomuus

Kukaan meistä tavallisista ihmisistä emme voi mitään, en minä, et sinä ja niin edelleene...yksin ei ole vahva tällaisissa asioissa.
Maailman johtajat voisi jos he todella yhdessä yrittäisivät, mutta mitäpä he, jokainen heistä ajattelee vain oman maansa parasta ja oman poliittisen uransa kohottamista olemalla kova muitten maitten johtajille.
Eikös sitä niin sanota että kansat saa sellaisen johtajan kuin kansat on "tienanneet".
Toisin sanoen, johtaja tulee kansasta on samanlainen kuin kansa.
Kansa, osa kansasta kovaäänisiä toisia maita moittijoita, jatkuvasti, vain negatiivisen ottavat esille, ei ihme että maailma voi huonosti.
Kuitenkin voi tuudittaa itsensä siihen uskoon että maailma selviytyy ja ihmiset selviytyy että jossakin vaiheessa kun asiat on jo niin huonosti, alkaisi maailma työskennellä yhdessä maailman ja ihmisten hyväksi.

----------------------------------------------------------

Lukemisen ymmärtäminen

Kaikki jotka lukee, osaa lukea ja ymmärtävät ne lukemansa sanat, mutta usein tulee eteen se että ei tyydytä siihen mitä lukee, tilalle astuu esille epäilevä ihminen joka haluaa tulkita kaikkea omien mielipiteittensö mukaisesti.
Mutta mitä tulee pyhiin kirjoihin, niin monet ei ymmärrä missä yhteydessä ne jakeet on ja sen takia "ymmärtää" lukemansa kirjaimellisesti, jolloin se on usein "väärä ymmärrys".

--------------------------------------------------------------

Rasisti, kiusaajat hoitoon ;)

Samhällsfarliga voisi laittaa pakkohoitoon joksikin aikaa.
En tarkoita aivopesua.
Tarkoitan että ihmisen kanssa voi psykiatri/psykologi keskustella, mutta ei aivopestä.
Aina on nimittäin toivoa että jotkut saavat ahaa elämyksen aikansa keskusteltuaan ja miettyään elämäänsä, vihojaan ja oloaan ja silloin on otollinen tilanne että hän tajuaa muuttaa mieltään.
Kysymys on siitä että itse ymmärtää lopulta muuttaa vihamielisiä mieliåpiteitään.
Mutta ensin on osattava rakastaa itseään, se taito on opittava ensi, vasta sen jälkeen on kykenevä rakastamaan muitakin.
Se on niin että jos rakastaa itseään, tykkää itsestään, silloin voi psyykkisesti hyvin ja näin ollen on se helppoa myös rakastaa muita.
Sanan rakastaa, sijasta voi sanoa esim. tykätä, hyvä'ksyä, ja niin edelleen, tiedän että on indiviidejä jotka ei voi sietää sanaa rakastaa, he katsoo kieroon sanaa rakastaa ja alkavat pitää sitä joka tällaisia puhuu, itserakkaana tai hölmönä :)
Kaikissa ihmisissä on potentiaalia parantua, tulla ihmisystävällisiksi.
Psykiatrinen tai psykologinen hoito ei ole aibopesua. Kysymyksessä on aina se että potilas itse täytyy saada ahaa elämyksen jossakin vaiheessa ja alkaa ymmärtää itseään ja toimintaansa ja sitä mukaa alkaa ymmärtää myös muita, jos on ensin oppinut taidon rakastaa itseään.

----------------------------------------------

 


Maapallo on kaikkien ihmisten koti
Me elämme ihanassa maailmassa...pallomme on kaunis pallo,..miksi pallomme rikkaulsia ei jaeta tasan kaikkien ihmisten kanssa...miksi annetaan joidenkin kerätä rikkauksia ja eräitten muitten annetaan nähdä nälkää ja kuolla nälkään.
Voi kun olisimme kaikki kaikkia rakastavia...maailma olisi hyvä paikka kaikille ihmisille...pallomme on kaikkien auin paikka...antakaamme kaikille heidän osuutensa pallostamme, niin että kukaan ei nälkää näe.
Rakasta nin sinua rakastetaan takaisin.Rakkaus tulee voittamaan
Uskotko että joskus vielä tapahtuu niin että rakkaus voittaa ja rajat katoaa...että ihmisten tekemät valtion rajat katoaa ja että kaikki rakkaus joka ei vahingoita ketään, voittaa ja ihmiset on vapaita rakkaudessaan koko maailmassa.
Utopinen ajatus kun ajattelee millainen maailma on nyt, miten ihmiset ajattelee...liian paljon tuomitsevia ihmisiä maailmassa vielä.
Mutta joskus harmaassa, tai valoisassa tulevaisuudessa koittaa vielä aika jolloin rakkaus on voittanut.Se on rikkautta jos antaa paljon
Se on rikkautta jos antaa paljon...antaa voi melkein mitä tahansa...rahaa, ruokaa, vaatteita ja niin edelleen...antaa voi myös rakkautta, kuunnella toista, antaa ystävyyttä, antaa neuvoja jos neuvoja kysytöön, ja niin edelleen...silloin on rikas.
Rikas voi myäs siis olla ainoastaan vain henkisellä tasolla...rikas sisimmässään.Kohtele lapsiasi hyvin
Jos kohtelet lapsiasi hyvin ja hellästi ja huolehtivasti ja sitten kun sinä itse tulet vanhaksi niin myös sinun lapsesi tulee silloin olemaan hyvä sinua kohtaa kaikella tavalla.Pyyteetön rakkaus on rakkauksista ihanin.
Mitä pyyteetön, täysin ehdoton rakkaus tarkoittaa. Pyyteetön rakkaus, rakkaus ilman mitään ehtoja, on kaikkien uskontojen ydinsanoma. Rakkauden paradoksi on, että rakastaa voi vain tuntemalla rakkautta itse, kukaan meistä ei voi koskaan saada rakkautta keneltäkään toiselta. Todellinen rakkaus on meissä itsessämme ja tulee meiltä itsestämme..Ei kukaan kerro imartelevansa
Ei kukaan kerro imartelevansa jotakin...kun imartelee, silloinhan haluaa miellyttää sitä toista ja saada se toinen puolelleen ehkä...
Parasta olla imartelematta ketään.

 


Ongelmat voi uusiutua
Ongelmat uusiutuu eri tavalla eri aikakausina, jotta mitä niistä ajattelemme, muuttuu myös ajan mukana..toisin sanoen, on opittava elämää tässä ajassa ajan muka ja jätettävä meneisyys taaksepäin, mutta muistaa yrittää oppia menneisyydestä jotain jotta ei erehty tekemään samoja ongelmia ja vikoja uudelleen....ja jos eriin ilmestyy niitä menneisyyden ongelmia, on ne ratkaistava nykyajan mukaisesti.Värit on värejä, kauniita värejä kaikki
Värit on värejä. Värejä on kaikkialla. Kaikki värit on hyviä ja kauniita.
Ihminen lähti eteenpäin Afrikasta. Ihminen silloin ei ollut valkoinen ja Jeeuskaan ei ollut valkoinen.
Polveudumme kaikki tummista ihmisistä, polveudumme Afrikasta.
Hyväksykäämme kaikki kansat, sillä loppujen lopuksi olemme kaikki sukulaisia toisillemme, kuulumme samaan lajiin, ihmisiin.
Kukaan emme ole toinen toistamme parempia tai huonompia. Olemme vain ihmisiä kaikki.Vaihteleva sää
Säästä puhuminen on enimmäkseen neytraalia monilla ihmisillä, sillä emme voi muuttaa säätä, sää on se kuin se on ja siihen on tyydyttävä kun säätä ei muuttaa.
Rauhallisesti vaan sopeutuu säähän, niin se kuumuuskin ja kylmyyskin tuntuu siedettävältä.
Säästä emme pääse eroon. Säät on vaihtelevia, onneksi on näin. Onhan meillä 4 vuodenaikaa, kevät, kesä, syksy ja talvi ja saamme kokea erilaista säätä. Vaihtelu virkistää.
Yhden viikoon kestää kuka tahansa kuumuutta. Ei ole mikään pakko voivotella ja valittaa.
Ottaa päivät niin kuin ne tulee ja elää rauhallisesti, nauttien elämästään, niin hyvin menee, oli sitten kuuma tai kylmä

 


Se mitä teet on korkeampi kuin mitä sanot ... voit puhua paljon täältä ja sieltä, mutta et harjoittele sitä mitä opetat muille ... sinun pitäisi yrittää olla esimerkkinä muille tekemällä mitä vaadit toisten tehdä.Katso itseäsi, muuta itseäsi, tällä tavoin sinulla on mahdollisuus muuttaa maailmaa ... joten sinun on ensin muutettava itsesi paremmaksi henkilöksi, jolla on hyvät ajatukset ... sinun on aina aloitettava muutos itsestäsi ... sinä ei voi muuttaa toisia riippumatta siitä kuinka paljon sinä krisoit tahansa... kaikki menevät oman ymmärryksensä ja tunteittensa mukaisesti ... kukaan ei voi muuttaa toista ihmistä ... voit muuttaa vain itseäsi.


Meitä arvioidaan sen perusteella, kuinka kohtelemme köyhiä tai muita, jotka tarvitsevat apua jollain tavalla ... ole avuksi, auta kykysi mukaan.2021-11-29
Ihmisen ajatukset ovat joskus outoja ja lentävät nopeasti ... ajatukset vilkkuvat nopeasti ja katoavat ja uudet ajatukset tulee koko ajan esille ... joskus alat ajatella jotain erityistä ja keksit sitten omat oletuksesi, omat mielipiteesi ...sitten kun ilmaistaan ​​ajatuksiaan muille, on oltava varovainen ... on oltava tietoinen siitä, että kaikki ajatukset eivät ole tosiasioita tai edes ehkä oikein.


2021-11-20-see
Jos sinulla on vähän lapsuutta itsessään, sitä voidaan pitää myös aikuisena ... koska tietysti on aikuista jotka uskaltaa jättää pienen osan lapsellisuutta tietyissä tilanteissa ... sinun ei aina tarvitse olla vakavaa ja täysin aikuinen ... sinun täytyy rentoutua ja olla kuka olet ..lapsen mieli aikuisena tarkoittaa, että olet aikuinen, et voi aina olla aikuinen ja jäykkä ... sinun on kyettävä elämään, lapsellisuus on joskus kuin raikas tuuli ... se osoittaa, että uskallat, uskallat vitsailla ja uskallat pelata niin sanotusti teatteria :