2021-12-01
När Moderaterna styrde kunde de inte säga rakt ut att de ville sänka facket, i stället införde man kryphål för oseriösa arbetsgivare, inte minst när det kommer till arbetskraftsinvandringen.
- Magdalena Andersson
 - omni -

Vi är med och styr – nu är det på riktigt
- Jimmie Åkesson
- omni -

2021-11-26
S-ledaren Magdalena Andersson fick veta att MP avsåg att lämna regeringen om oppositionens budget gick igenom först efter onsdagens statsministeromröstning. 
- Johan Ekström, pressekreterare hos Magdalena Andersson
 - omni -

2021-11-25
Annie Lööfs löftessvek om att hålla extremhögern från inflytande i svensk politik börjar alltmer likna Ulf Kristerssons glidning, som slutade i en direkt lögn till förintelseöverlevaren Hédi Fried. 

- Markus Kallifatides och Linn Svansbo från Reformisterna. - expressen -

2021-11-19
"En del av er undrar varför vi inte bara röstar ja till Magdalena Andersson utan att hålla på att förhandla. Svaret är enkelt: Det handlar om demokrati”
- Nooshi Daadgostar (V)
 - aftonbladet -

2021-11-18
– Vanliga centerväljare har inte den syn på Vänsterpartiet som Annie Lööf eller Martin Ådahl har. Jag tror att många till och med skulle välkomna någon form av öppet samarbete. Centerpartiet har intagit en sådan oförsonlig attityd som inte speglar väljarnas verklighet. Det är egendomligt att fortsätta tala om mittens rike, det existerar helt enkelt inte.
- Göran Greider.
 - expressen -

2021-11-18
– Socialdemokraterna måste våga syna Centerpartiet, de har ingen annanstans att gå. Det var Stefan Löfvens problem, han vågade inte pressa Centern i någon fråga, men det kanske Magdalena Andersson med sin lite rakare stil vågar göra. Om Centerpartiet skulle ta ett kliv mot samarbete med Ulf Kristersson, då faller hela den retorik som de har drivit i åratal. Det skulle skapa en känsla av hyckleri som blir svår att hantera
- Göran Greider
 - expressen -

2021-11-18
-Jag har jättesvårt att förstå vad Vänsterpartiet håller på med.
- Annie lööf
- TV4 -

2021-11-13
– Vi är inte regeringens röstboskap eller Centerpartiets nickedockor, 
- Nooshi Dadgostar
 - omni -

2021-11-13
– Det parti som gett V inflytande under de här senaste åren är Moderaterna, som tillsammans med V har stoppat liberala reformer här i riksdagen.
- Annie Lööf
- omni -

– Det skulle jag gärna göra men alla vet ju hur läget ser ut när centern har givit besked att de vill ha en ny S-regering. Så länge Centerpartiet vill ha en S-regering så finns det inga förutsättningar för en borgerlig regering
- Ulf Kristersson
- aftonbladet -

– Jag kommer inte ignorera Vänsterpartiet, jag är beredd att diskutera sakfrågor med dem, säger Andersson, men vill inte avslöja exakt vilka sakfrågor de ska prata om.
- Magdalena Andersson
- omni -

– Antingen accepterar man mig som statsminister, eller så accepterar man Ulf Kristersson, som då skulle leda den mest konservativa regering som Sverige någonsin haft
- Magdalena Andersson
- omni -

– Det är uppenbart att Ulf Kristersson vill bli statsminister till vilket pris som helst
- Tobias Baudin 
- omni -

”Alla arbetsföra som får ekonomiskt bistånd ska möta en tydlig förväntan”
- Magdalena Andersson
 - expressen -

– Det fanns en ängslighet tidigare att beskriva en del problem, man ville inte ses som rasistisk och så vidare. 
- Mikael Damberg (S)
.- aftonbladet - omni -

Ensamstående mammor med fyra till åtta barn som lever i trångboddhet. Frånvarande pappor som har åkt tillbaka till hemlandet eller har barnkullar med flera olika kvinnor. Den sociala grogrunden till gängbrottsligheten måste upp i ljuset.
- Anna Dahlberg
 - expressen -

– Det var nog via personalen snarare än de anhöriga som smittan kom in på äldreboenden. Det ställer också diskussionen kring besöksförbudet i ett annat ljus, 
- Torsten Persson
 - 
omni -

”100 procent av de svensk-somaliska flickorna från Järva, hur trångt de än bott, inte blir gängkriminella” sällan berörs.
”Vill ni minska risken för att begrava era barn är det sönerna och deras umgänge ni bör hålla koll på – inte döttrarnas”.
- Hanne Kjöller
 
omni - 

– Det var också någonting som han (Einar) blev kritiserad för i den här världen, att han sjöng om något han inte kunde leva upp till.
- Diamant Salihu.- 
omni -

Flera olika rapporter visar att antisemitismen är mer utbredd bland invandrare från Mellanöstern. I en jämförande studie från 2013 från Berlin social science center uppger 37 procent av invandrade muslimer i Sverige att "man inte kan lita på judar" medan motsvarande siffra för dem som uppger sig vara kristna är tio procent.
- Peter Hjörne - GP
-  Göteborgs-Posten

”Det är inte bara Ebba Busch som Märta Stenevi kränker när hon kallar den politiska oppositionen i Sverige blåbrun. Hon kränker dem som överlevt nazismens fasor, varav en del ännu finns bland oss. Hon kränker minnet av nazismens brott genom sin skamlösa relativisering. Hon kränker exempelvis minnet av Regina Korn, min farfars mor, och alla de av hennes barn och barnbarn som brutalt mördades. Därmed kränker hon även mig. Det är svårt att förlåta sådant.”
- Dan Korn
Rabbin och författare

expressen

Att brunmåla politiska motståndare är detsamma som att hävda eller antyda att de är nazister. 
Per Bolund och Märta Stenevi tar på sig ett tungt ansvar om de fortsätter kränka minnet av nazismens brott
Att brunmåla politiska motståndare som tillhör partier som är representerade i riksdagen är därför detsamma som att hävda eller antyda att de är nazister.
Partiets språkrör tar på sig ett tungt ansvar om de, kanske i förhoppning att vinna över en och annan V-väljare, fortsätter med att ”[kränka] minnet av nazismens brott genom sin skamlösa relativisering”.
- Sven-Göran Malmgren
 - expressen

2021-11-13
 
Problemet med Moderaterna och hela den
 BLÅBRUNA sidan är att man utgår från att människor är lata och ovilliga att arbeta. 
- Per Bolund  MP- 
expressen

Jag tillhör också en klan, en matriarkalt styrd klan, en fantastisk klan”
- Märta Stenevi MP