Älska människan. Vi har fel om vi dömer homosexualitet, bara vissa människor dömer homosexualitet, i andra arter blomstrar homosexualitet, varför är vissa människor intoleranta? är människan det lägsta arten på Jorden?  Lär dig älska alla människor, lär dig respektera alla människor.

Du rasist lyssna på mig, varför är du så ilsken, varför hackar du andra, varför tror du dig vara bäst, du rasist, skärp dig, tänk efter vilken skada du orsakar dina offer, tänk efter vilken skada du orsakar dig själv, gör bot, bli mänsklig igen. När du lär älska dig själv, då kan du älska även andra, kärlek är svaret på nästan allt. 

Ta hand om våra gamla, gamla arbetat länge har, nu skall gamla får vila, men men, stressen ökar, många fattiga är, liten pension dom får, svårt att leva, varför tycker Sverige inte om dom gamla, måste äldre vara rädda, rädda för ålderdomen, 
vad är detta för något, skamligt är vad det är.

Muslimhatare och islamistiska terrorister är beroende av varandra, dom vill splittra världen, det är inte viktigt vad som står i Koranen, det viktigate är hur man läser, hur man förstår det man läser och hur man kan leva i samspel med andra och leva i harmoni med varandra, oavsett vilken religin man tillber, 

Vem känner sig som en invandrare, vilka invandrare känner sig som svenskar, är en som fötts i Sverige en invandrare, en invandrare som känner sig vara svensk..han, hon är då en svensk, var och ens känsla säger vad man är, andra kan inte veta vad man känner, man kan vara svart, brun eller "grön" men känna sig som svensk, kläderna gör inte en till en svensk, religiositet gör inte en till en svensk, det är känslan som är avgörande, ens egen känsla vad man är

2021-10-19
Svenskt politik...
Ordet blåbrun används om högerpolitiska partier...med andra ord, språkrören kallar andra partier för nazister...nu vill MP föreslå riktiga vänsterförslag...dom är desperata, dom önskar stjäla väljare från V och S....folk är inte så dumma att man skulle svälja MPs blåbruna för något gott...Högern närmar sig SD...Kan man säga att vårt lands politik ligger dåligt till, mobbning pågår och helt onödig pajkastning...Hur  skall man kunna lita på politiker? ..Det är svårt med griniga, avundsjuka och mobbande politiker...man tappar tilltron på dessa, helt och hållet

2021-10-19
Journalistiken skall granska makten
, makten skall inte granska journalistiken, makten måste tåla granskningen, så är det bara. Sluta hata och hota journalistiken, makten skall granskas, makten demokratisk måste vara, bort med rasismen, bort med främlingsfientligheten, journalistiken skall skall berätta om makten, många missbrukar sin makt, folket vill veta detta. 

2021-10-19
Stoppa extremismen
, befria kvinnan, prata inte skit om kvinnor, religion skall inte förnedra kvinnor. Kvinnan fri vill vara, du man, var en man, förtryck inte kvinnor, du är inte bättre än en kvinna, du är bara en man och ingenting annat, slappna av, börja leva och låt andra leva sina sina liv.

2021-10-19
Mobbning i skolorna
,  varför görs det inget,  sedan fortsätter mobbningen i vuxen livet,  stackars skolbarn,  stackars mobbade barn,  agera skolan,  agera lärare, ta tag i mobbare.  Mobbare mobbare, varför dåligt mår du,  varför njuter du av att vara elak...du vill förstås att även den som du mobbar skal må lika dåligt som du själv...det är synd om både mobbade och mobbare...samhället måste börja agera kraftigt mot mobbning...Och ni politiker, sluta mobba varanda, ni går före och visar barnen vägen och barnen blir likadana mobbare som ni.

2021-10-19
Vilka är extremister?
   troende extremister,  icke troende extremister,  extremist ateister,  islamofober, antisemiter,  och alla andra mörkets krafter,  alla dom hatar varandra, skäller på varandras tro, en mörk massa på Jorden, mörkets material, det är vad dom är. Alla extremtroende är i princip likadana..

2021-10-16
Jakten på vinst skadar samhället
,  skadar dödligt ibland,  skadar kroppsligt och psykiskt,  arbetarna får stressa till max  och ägarna badar i miljonvinster.

2021-10-12
Kämpa mot rasism...men sjunk inte på rasistens nivå...visa istället vänligt bemötande, ett vuxet korrekt bemötande...finns inga skäl att mobba oliktänkande och finns inga skäl att använda öknamn heller...när man faller  för hat och mobbning, är man ju inte en bättre människa för det...tvärtom, man har sjunkit ner i skiten, sjunkit djupt ner i skiten, men tror sig vara bättre än andra...det är bekglagligt att t.ex politiker uppträder fientigt mot varandra...då är landet på fel väg när man har sådana ledare...många av folket tappar sin tro på politiker...ibland är politik som en dålig komedi...

Fast man är vänlig mot alla, innebär det ju inte att man godkänner allt...men att visa vänlighet mot alla, visar att man bryr sig om människan...
Låt godheter lysa genom dig, sluta hata...älska istället.

2021-10-11
Mobbning i riksdagsnivå
Mp och även S håller på med smutskastning, med ordet blåbrun...ordet brun är ju nazist...det är riktig mobbning det som sker i svensk politik...att skälla och använda öknamn i politik kanske präglar hur det är i samhället...politikerna är inte bättre än vissa mobbande skolbarn...vuxna först, och barnen följer efter...det att man vill t.ex inte förhansla med vissa, är mobbning, några använder det hela tiden...det är ointressant och tröttsamt lyssna på en debatt som präglas av mobbning...så länge partiledarna mobbar varandra, kan man inte vänta sig att barnen slutar mobba...politikerna bör ta itu med detta problem i riksdagen...mobbning måste sluta...det är inte klokt att partiledarna visar vägen för barnen att det är fritt fram att mobba.

2021-10-08
Flera sverigefinnar,  som ett amish-gäng,  håller hårt i sin finska kultur,  umgågs helst bara med andra finnar,  och så vidare :)  men hör och häpna :)  tur i otur, alla är inte sådana,  många finländare har integrerat sig bra. 
😇

2021-10-07
Nu har vaccinerade äldre börjat smittas igen i sina särskilda hem, och några har dött trotts vaccin...nu när vi har vaccin, tycks beslutfattarna reagera alldeles för sakta och sent igen innan man börjar ge dos tre till gamlingarna...många vårdpersonal är ovaccinerade...många unga 15 åringar och uppåt är inte vaccinerade...yngre barn smittar andra...personligen tänkt är det obehagligt att möta barn och ungdomar ute och i affärer...Tegnel uppmanar att sluta använda munskydd...men man kan aldrig vara för försiktig när det gäller covid-19...man vill skydda sig när man är äldre...man vet ju att smittan finns fortfarande i samhället...och nu dansas och festas det helt villt överallt...antagligen kommer smittan att öka igen.

2021-10-05
Vila ifred Vilks...du var en stor konstnär...provokativa bilder av Profeten borde fått folket att stödja dig...men nej, få vågade ge sitt stöd...var alla rädda för extremistiska jihadister, troligen...här i Sverige förstår inte dom flesta ännu vad dessa jihadister och terrorister är för något...man tror att dom är djupt religiösa och vill då inte stödja dom som har kännedom om dessa extremister...fortfarande kan dessa extremister av båda könen gå fria i våra gator, man liksom litar på deras religiositet eller liknande...naivitet ligger till last för Sverige...Vilks var en pionjär att visa vad extremister kan göra...hoppas att naiviteten hamnar så småningom under mattan och istället får bättre kännedom om religiösa fanatikers hatiska ord och göranden.

2021-10-02
Rika vinnare är, dom rika gynnas,  fattiga förlorare är,  arbetarna förlorare är.  Politiker ger till rika,  rika gynnas iaf. men fiskar  röster.  kan dom göra,  smart ¯\_(ツ)_/¯ eller dumt,  politikerleker i sin lekstyga,  varje år likadant,  rika blir rikare och  fattiga blir fattigare.

2021-09-29
Hur man reagerar. Det är så mycket man kan reagera...reagera på olika händelser t.ex...reagera vad man läser...reagera vad man ser på tv...hur man mår beror på hur man reagerar...neutral eller positiv reagerande är det bästa...man kan ju inte påverka det som redan har hänt...man skall bearbeta det hända och  sedan gå vidare

2021-09-29
Otrygga tider...När skall dessa skjutningar och sprängningar ta slut...det har blivit för mycket nu...välfärden sjunker hela tiden...vart är Sverige på väg? ..majoriteten av folket vill vandra en trygg väg...för att få trygghet, behövs det strora kraftag och mod att våga göra stora förändringar i samhället.

2021-09-29
Mer positiv syn på livet behövs...för mycket negativitet är som canser...människan är som sina tankar...så är det bara...granska dina tankar...är du negativ, då behövs putsa lite dina tankar...det lönar sig inte att vara arg hela tiden, arg på andra...att vara nöjd är som en svår konst för mänskligheten...man behöver inte särskilt mycket för att vara nöjd...tänk på detta...sluta sträva efter allt möjligt...ta det lite lugnare...njut av livet...må bra...

2021-09-20
Nu behövs solidaritet,  alla behöver vaccin,  både rika och fattiga,  hela världen behöver vaccin,  covid-19 måste kuvas,  man måste dela med sig,  endast då vinner man över viruset,  var solidarisk,  tänk solidariskt.

2021-09-15
Det finns bara en mänsklig ras. Alla människor på jorden tillhör samma ras, mänskligheten. Det finns många kulturer men det finns bara en mänsklig ras. Kulturer förändras över tiden precis som människor förändras över tiden. Det är naturligt. Tiden kommer att förändra allt. Men människan är alltid mänsklig, oavsett hudfärg. Även idag är det viktigt att acceptera människor som människor, alla människor. 

2021-09-14
Ibland hör man när någon gammalmodig eller rasist använder kränkande benämningar av vissa folk...då bör den som hör det, reagera och säga till att så uppför vi inte oss år 2021...vi måste liksom följa med i tiden och bli lite finare i våra ordval...jag hoppas att alla som använder kränkande rasistiska ordval, skäms mycket när man tar upp det med dom...tyvärr alla skäms inte, särskilt äldre människor kan ha kvar gammalmodiga yttryck som dom slänger ut.

Det är konstigt att människan lär så sakta...hallooo, älska varandra istället och sluta vara kränkande

2021-09-13
Våga reagera mot mobbning...prata med mobbaren, mobbarna...våga göra det...det är skadligt för den mobbade att utsättas för mobbning...och mobbaren mår ju också dåligt på något vis...reagera, please...arbeta mot mobbning.

2021-09-12
Hur regerar man om beslutfattarna är t.ex partiska...håller du då tyst eller vågar du säga din egen åsikt? ..det kan inte vara lätt att ta beslut som alla skulle gilla...men partiskhet är något som syns och hörs, om man alltså känner varandra...själv har jag numera svårt att hålla tyst om jag misstänker partiskhet i beslutet...det bästa är att vara så neutral som möjligt och framförallt att vara rättvis, eller hur?

2021-09-12
Att uppleva en pandemi under sin livstid,  vem hade trott det, nu får hela världen kämpa med pandemin, miljoner människor har dött, otroligt jobbigt tid kan man lugnt säga, men livet går vidare, stackars mänskligheten, hoppas världen tillfrisknar så småningom.

2021-09-11
Jordens mänsklighet, olika slags individer,skrikiga, bittra, arga, sura, känsliga, positiva, trötta, lata, arbetssamma, glada......osv, med andra ord Jorden består av allt möjligt,att hålla samman är svårt för mänskligheten, mänskligheten strävar åt alla möjliga håll,  resultatet blir osämja, bråk, kaos, krig, dödande, 
Hur skulle en ET se på Jordens mänsklighet? Som små små myror kanske, insekter utan hjärna ;) Försvinner mänskligheten någon gång på grund av  allt detta? Varför kan mänskligheten inte förena sig och hålla samman? Egoismen och ofullständig andlighet är orsaken, låg andlig nivå hos en stor del av mänskligheten. Du, ni som önskar fred överallt mellan alla människor, fortsätt vara positiv, visa vägen för andra genom det du gör och säger. ge inte upp.

2021-09-11
Älska Jordens mänsklighet
älska månfaldet, låt oss leva med varandra i fred,  sköt om ditt eget liv, låt även andra sköta om sina liv, med andra ord,  var tolerant, var positiv. Reagera på det som sker på Jorden, våga ifrågasätta,  våga säga din mening, älska dina medmänniskor.

2021-09-10
Covid-19 inte slut ännu
vaccinet inte hundraprocent, så gott folk, ta det lugnt, skydda dig själv och skydda andra...snart försvinner restriktionerna...än så länge finns det ovaccinerade i samhället, vuxna sådaba óch så har vi barnen som är ovaccinerade...så smittan finns kvar i samhället oavsett att man snart tar bort restriktionerna...man måste nog lära leva med smittan i samhället, ha det i tankarna och inte slappna av helt och hållet.

2021-09-06
Att laga mat kan känns mycket tråkigt ibland, som kvinna så lagar man oftas maten själv...man får faktist vara less på saker och göranden ibland, som t.ex det där eviga matlagandet...då skall man passa på och köpa färdig mat, vad som helst som smakar bra och sedan kan man äta det med gott samvete...även en "hemmakock" behöver lite ledigt då och då, det är tillåtet.

2021-09-01
Samarbetet blir till när man växer andligt och tar kärleken med in i spelet...tänk vad underbart det skulle vara om politikerna kunde respektera varandra och visa folket hur viktigt det är att samarbeta... alla är inte klara med denna uppgift i sitt liv ännu...tänker på vissa politiker t.ex, dom klarar inte att samarbeta med varandra...hoppas på andligt växande, då kommer man att förstå hur viktigt samarbete är och att vara en bra förebild for andra.

2021-08-27
Mycket små åskväder just nu...är tacksam att vi inte har dessa henska orkaner som USA har...oftast kommer det upp bara svanssen av molnet och då  åskar det inte mycket...
har upplevt bara en gång i mitt liv en hemsk åskväder...det var över 40 år sedan...det var sent på kvällen...det åskade nästan hela natten...hundratals blixtar på himmelen samtidigt...det mullrade ovbrutet och det öste ner mycket regn och det blåste något enormt...sedan kom ögat och det blev stilla under någon tid, sedan började det igen lika kraftfull...då var jag rädd...var just då på landet i en över hundra år gammal hus, trähus...jag var så rädd att jag skakade...nästa morgon såg man, många träd hade fallit ner och det var vatten överallt.

2021-08-21
Att vara dörrmatta är destruktivt...det betyder att man ger efter för någon eller några hela tiden...det i sin tur gör att folket tappar förtroendet för den som är dörrmatta...vem är nya dörrmattan? Gissa ;)
.

2021-08-20
En religiös människa borde försöka förbättra sig själv och bli bättre och bättre...det är inte religiöst att tvinga andra sin religion och vara en barbar...extremister bryr sig bara om sig själva och sin maktkänsla...dom tycks tro att makten över andra gör dom själva religiösare och dom tror även att Gud accepterar detta...bra exempel på detta är talibanism och salafism...liknande finns även t.ex hos kristna fast för det mesta i mjukare form, men det finns, det skall inte förnekas.

Gud apploderar inte för dessa maktutövare, tvärtom, Gud accepterar inte sådant enligt religiösä skrifter.