2023-09-12
reagoin
Aina kun menee ulos käy mielessä nuo ampumiset. Mutta pelonvallassa ei voi elää kunnolla. Se on ihmeellistä että kaikkeen näkyy tottuvan. Ulos on mentävä raikkaaseen ilmaan ja luotettava siihen että kaikki menee hyvin.
Ihmeellistä muuten että hallitus ei ole saanut aikaan mitään vaikka suurin suin lupasivat :) Demokratiassa kun ei voi laittaa esim. militääriä rikollisten kimppuun. Ja Turkki ei halua luovuttaa kettua kun se on myös Turkin kansalainen. Sieltä Turkista se sanelee ja jakelee tehtäviä nuorille rikollisille Ruotsissa.


2023-08-20
reagoin
Abortti, raskaus
Abortin pitäisi olla mahdollista vain, jos naisen henki on vaarassa. Naiset voisivat synnyttää lapsensa ja adoptoida lapset pois. Monet pitävät tällaista mielipidettä vanhana ja vanhentuneena. Sen voi nähdä niinkin. Länsimaissa on hyväksytty avoin seksuaalisuus, esim. seksi hyvin nuorena ja seksi vasemmalle ja oikealle ajattelematta muuta kuin seksiä. Se on vain seksiä kenen kanssa haluat, milloin haluat, myös ilman suojaa, koska silloin voit tehdä abortin. Aborttia käytetään monissa tapauksissa ehkäisymenetelmänä. Esimerkiksi Ruotsissa tehdään abortteja, uskomattoman paljon joka vuosi.
Ilmaisella abortilla on sekä hyvät että huonot puolensa.
Ajattele sitä, Ruotsi haluaa lapsia, Ruotsissa syntyy liian vähän lapsia. Sen sijaan abortteja tehdään paljon ilmaisen abortin takia, aborttia käytetään usein ehkäisyvälineenä.
Lapsilla ei ole oikeuksia, vähiten sikiöillä. Pääasia näyttää olevan se, että nainen voi tehdä kehollaan mitä tahansa. Toki naisen ruumis on hänen. Mutta sikiö on myös jotain muuta kuin vain naisen keho.
Ehkäisyvälineitä on jokaiselle ostettavaksi/käytettäväksi. Joten miksi ehkäisyvälineitä ei käytetä tarpeeksi usein? Pitäisi panostaa ihmisten opettamiseen käyttämään ehkäisyä myös täällä Ruotsissa, silloin ei tarvittaisi niin paljon abortteja.
Maailma on hullu, muualla syntyy aivan liian paljon lapsia, lapsirikkaita perheitä, vaikka köyhyys on suuri. Ruotsissa huudataan lisää lapsia ja samalla abortteja tehdään uskomattoman paljon.
Tiedän, että minulla on hieman erilainen näkemys ilmaisista aborteista kuin useimmat. Abortin sijaan ihmisten pitäisi opetella käyttämään ehkäisyä, Ruotsi ei ole siinä onnistunut. Se on luultavasti myös moraalinen kysymys, samoin kuin feministinen kysymys.
Mutta se on totta, nainen omistaa ruumiinsa, eikö niin?
Haluan naisen tekevän kehollaan mitä haluaa, mutta samalla vastustan kaikkia näitä Ruotsissa tapahtuvia abortteja. Tavallaan outo mielipide, tai ei mikään mielipide oikeastaan.


2023-04-30
reagoin
Planeettamme
Suurimman osan ajasta ihmiskunta ei katso nenän ulkopuolelle... monet asiat ovat lyhytnäköisiä... et näe vähän pidemmälle... ajattelet liikaa taloudesta, rahasta rahaa. ..planeetta on tuhottu...sää pahenee ja huononee...ihmiskunta ei välitä tarpeeksi...valitettavasti ihmiskunta ymmärtää joskus tulevaisuudessa kun planeetat tuhoutuvat kokonaan...mutta siihen mennessä se on varmasti liian myöhäistä ajatella muutoksia.
Millaisen planeetan lapsemme perivät? ..rikkinäinen planeetta...miksi tämä sukupolvi ei välitä tarpeeksi...monet itse asiassa välittävät, mutta voittoa tuottavat yritykset haluavat enemmän ja enemmän voittoa, jotka omalla tavallaan tuhoavat planeetan...ahneet ihmiset ovat pilaa planeetan...heillä on valta rahojensa kautta...valitettavasti.
Milloin ihmiskunta tulee viisaammaksi?


reagoin
En minä mutku muut

Minä luin että...ja myös maailmaa nähneenä tiedän että...Yleistä on että melkein kaikki haluaa olla oikeassa..."en minä mutku muut"...on yleistä että katsotaan muitten olevan väärässä ja itse oikeassa...Myös syntipukki täytyy aika monella olla...laitetaan joku ihminen syylliseksi jostakin tapahtuneesta...Uhri kokee muitten painostusta, syrjintää...kunhan vain "minä ja minöä ja minä" emme näyttäisi syyllisiltä...Miksi ihminen käyttäytyy noin? ...On helpompaa syyttää kuin katsoa itseään peilistä ja tunnistaa omat virheensä ja vikansa...Omat virheet ja viat peilaamme toisissa ihmisissä...olemme usein sokeita itseemme nähden...emme uskalla edes ajatella että virhe ja vika voisi olla meissä itsessämme...Se luo pahan atmosfärin...ilma saastuu huonosti hoidetuista konflikteista...Koska ihmiset alkavat käyttäytymään niin että syntipukkia ei tarvita? ...Vasta silloin ihminen ymmärtää lla positiivinen ja näkee kaikki ihmiset samanarvoisina...


2014-11-23
reagoin
Muslimit ja juutalaiset

Sama kansa...saman näköisiä...veljeskansoja ovat...sama historia...sama alkukoti-->Lähi-Itä...kuunnelkaa toisianne...ystävystykää...rakastakaa toinen toisianne...Muut sivusta katsojat...rauhoittukaa...yrittäkää olla sivistyneitä...älkää vihatko muslimeja...älkää vihatko juutalaisia...pitäkää extreemiset mielipiteenne sisällänne...


2014-11-30
reagoin
Harmooninen työ- ja koti-elämä on mahdollista

Onko sinulla harmooninen elämä? ...Tiedätkö millainen on rauhallinen elämä? ...Voiko töissä käyvät ihmiset olla rauhallisia, ilman stressiä? ...Voiko työelämän ja vapaa-ajan saada rauhalliseksi kummatkin? ... Totta kai se käy päinsä...mutta silloin on uskallettava rauhoittua, tehdä töitä niin että ei tunne stressiä ja on osattava olla välittämättä jos työkaverit ja pomo alkaa jahtaamaan työskentelemään nopeammin ja nopeammin...Tuohon tarvitaan todellakin uskallusta...Kuka uskaltaa poiketa nykyajan stressi-tyylistä? ...Aika harva sanoisin...He jotka onnistuvat pääsemään eroon stressistä työelämässään...ovat onnellisia ihmisiä...Työelämän ei tarvitse olla stressaavaa...joka ikinen ihminen on oma persoona...oma psykke ja oma motoriikka ja sen takia jokainen on uniikki...jokaisella on oma työtahti...kaikki ei voi olla yhtä nopeita ja kaikki ei ole yhtä hitaita tai siltä väliltä samanlaisia... Se täytyisi hyväksyä...Se on turhaa olla kuin orja ja raataa...saada vaivoja kehoonsa, lihaksiinsa ja psyykkeensä,,,Täytyy pystyä tekemään töitä vanhempanakin...Täytyisi siis pitää huolta itsestään jotta jaksaisi tehdä  töitä...jotta voisi hyvin sekä töissä että kotona...


2014-12-07
reagoin
Ihminen kehittyy aikanaan

Kaikki kehittyy aikanaan...vauvasta tulee kävelevä ja puhetta opetteleva pikkulapsi...pikkulapsesta tulee koulu-ikäinen lapsi...koulu-ikäisestä tulee teini...teini kehittyy nuoreksi aikuiseksi...nuori aikuinen kehittyy 30 vuotiaaksi jne...sitten tulee se keski-ikä 40+ ..sitten 50 vuoden villitykset ehkä...60+ alkaa jo tunnistaa itsensä vanhaksi ihmiseksi. 
Maailmaan siis mahtuu kaiken ikäisiä ihmisiä...eri kehitystasossa olevia.
Annetaan kaikkien eri ikäisten ihmisten kukkia...me aikuisetkin olemme joskus olleet lapsia ja teinejä...ja varmasti muistamme oman teini-ikämme errittäin hyvin...teini-ikä on sellaista etsimistä, harjoittelemista...myös teinien täytyy saada tehdä virheensä, siis pieniä virheitä, mitkä ei pitäisi ketään muuta häiritä millään tavalla. 
Onhan niitä aikuisiakin jotka edelleenkin käyttäytyy kuin teinit...eivät vielä ole kehittyneet sen pitemmälle vielä elämänsä tiellä. 
Joten se on niin, että kehitys ei ole aina iästä kiinni...jokainen kehittyy omaa tahtiaan. 
Käytöstavatkin kehittyy koko ajan, joillakin nopeasti, joillakin hitaasti...käytöstavat useimmiten johtuu siitä millä tavalla henkilö kokee itsensä...kehittyvä ihminen on hapuileva... Kaikki ihmiset on kehittyviä koko ajan, aikuisetkin.
Loppujen lopuksi kaikki ihmiset kehittyy koko ajan jonkin verran iästä riippumatta...harjoittelu, elämä opettaa. Sille taas ei kukaan voi yhtään mitään, että kritiikki lentää aivan mistä tahansa, jollei muusta, niin ikään kuuluvasta tyylistä...on kuitenkin aivan selvää, että aikanaan kaikki kehittyy...käytöstavat muuttuu. 
Mutta tietenkin on myös heitä, jotka ei halua muuttua...he on juutuneet kiinni johonkin iän mukanaan tuomaan tyyliin...kyllä hekin aikanaan kehittyvät eteenpäin, kunhan huomaavat ja uskaltavat "aikuistua"...
Mutta se se vasta aikuista onkin jos uskaltaa antaa kaikkien kehittyä omassa tahdissaan...ainakin näillä keskustelupastoilla...reaalissa elämässä kehitys kulkee omaa rataansa...täällä netissä se on niin helppoa tiuskia ja kritisoida...on oletettavaa, että reaalissa enemmistö käyttäytyy maltillisemmin kun on silmätysten, kasvot kasvoja vastakkain keskustelukumppanin kanssa, niin silloin ei ole taattua, että netissä rehvakkaasti käyttäytyvät kehtaa tai uskaltaa olla yhtä löysästi reaalissa :) 
Jos jokin ottaa aivoon netissä, kääntäkää selkänne, olkaa hiljaa, älkää alkako valittaa sitä jatkuvaa valitusvirttänne...antakaamme ihmisten olla rauhassa niin paljon kuin vain mahdollista. 
Mutta sekin on aivan luonnollista ihmiselle, että hakee vikoja muista ihmisistä, valitettavasti...mutta se kun hakee vikoja muista, on opettavaa monille...tietenkin ei kaikille...mutta sellaista on elämä...joten olisi opeteltava olemaan hieman enemmän suvaitsevaisempi. 
Tällä en tarkoita sitä, että itse olisin parempi kuin muut...kerron vain mielipiteitäni tällä kertaa suoraan ja rehellisesti...kirjoitin siis yleisesti. 
OBS: muistutus: Sopu sijaa antaa.

 

2019-08-07
reagoin
Tarkastele omaa käytöstäsi

Rakkaus voittaa...kritiikki aiheuttaa lisää kritiikkiä...mutta rakkaus toista kohtaan aiheuttaa ainakin sen että toinen osapuoli huomaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin että ainoastaan kritisoi vastapuolta...jos ei tykkää miten joku sinulle puhuu, ota se vastaan rakastavaisesti ja osoita omilla sanoillasi rakkautta toista kohtaan...
Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään...kaikki kehitymme koko ajan omassa tahdissamme...jos esim. sinä ajattelet että näin tai näin voi sinulle puhua ja annat kritiikkiä sellaisesta puheesta mistä et itse pidä, toisin sanoen haluat että kaikki olisi juuri sinunlaisia, samalla kehitystasolla kuin sinä...et siis anna muitten kehittyä omassa tahdissaan, vaadit heitä kehittymään sinun tahdissasi ja sinun pillisi mukaan.
Tuollaisissa tilanteissa useimmiten se joka sa kritiikkiä, antaa takaisin kritiikkiä tietenkin...sillä hän menee omassa tasossaan ja kehityksessää...hään ei välitä kritiikistäsi muuta kuin että pahastuu, loukkaantuu ja tai antaa sinulle takaisin kritiikkiä ja näin ollen sopu on poissa ja tillalle on tullut kärjistynyt ja hapan tilanne.
Elämässä kun ei kaikki mene oman pillin mukaan...on opittava suvaitsemaan muitakin kuin vain itseään...ja toisekseen, vahva hyvin voipa ihminen kestää sen millä tavalla joku puhuu hänelle...nehän on sanoja vain...sanat voi toki olla purevia...Mutta se olet sinä ja ainoastaan vain sinä, millä tavalla sinä reagoitset toisen puheeseen...
Voi olla reagoitsematta negatiivisesti...näyttää että on aikuinen ja hyvä itsetunto, kun osaa välttää negartiivistä reagoimista kaikkeen, jopa toisen puheisiin.
Viisas kestää aika paljon...viisas ei anna toisille valtaa aiheuttaa negatiivisuutta mielessä ja ajatuksissasi...sinä, ainoastaan sinä päätät miten käyttäydyt ja sinä päätät että et välitä kaikesta mitä sinulle sanotaan....kuuntelet mutta et reagoitse negatiivisesti, silloin olet kehittynyt pitkälle-
On myös muistettava että maailma on täyteen ihmisiä ja jokainen on omalla tasollaan kehityksessään, omalla tasollaan henkisessä kehityksessään...siihen ei auta toisen kritisointi silloin...kritiikki on aina destruktiivistä ja sormella osoittelua että sinä olet väärässä ja minä olen oikeassa
Jätä pois toisten kritisointi...ajattele asiaa...kestätkö sen...miksi toisen sanat satuttaa sinua...etsi vastaus omasta itsestäsi...miksi regoitset negatiivisesti...ehkä joskus sen jälkeen kykenet olemaan regoitsemasta negatiivisesti toisen sanoihin :)

 

2019-08-07
reagoin
Näytä että olet vastaan muslimivihaa

Näytä, että olet vastaan muslimivihaa.
Uskalla sanoa vastaan muslimeja vihaaville, 
ystävällisyys maan perii, 
universaalinen rakkaus tavoitteena täytyy olla.
Osoita ja näytä muille ja itsellesi, että olet "hyvä" ihminen. Hyvä ihminen sietää muitakin kuin vain omiaan. 
Syvä ennakkoluuloisuus kukoistaa joidenkin sydämissä ja lopulta se ennakkoluuloisuus voi muuttua rasismiksi palavin vihaisin liekein.
Onnea matkaan suvaitsevaisempaan ja ystävällisempään elämään.


2019-08-07
reagoin
Rakkaus voittaa

Rakkaus voittaa...kritiikki aiheuttaa lisää kritiikkiä...mutta rakkaus toista kohtaan aiheuttaa ainakin sen että toinen osapuoli huomaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin että ainoastaan kritisoi vastapuolta...jos ei tykkää miten joku sinulle puhuu, ota se vastaan rakastavaisesti ja osoita omilla sanoillasi rakkautta toista kohtaan...
Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään...kaikki kehitymme koko ajan omassa tahdissamme...jos esim. sinä ajattelet että näin tai näin voi sinulle puhua ja annat kritiikkiä sellaisesta puheesta mistä et itse pidä, toisin sanoen haluat että kaikki olisi juuri sinunlaisia, samalla kehitystasolla kuin sinä...et siis anna muitten kehittyä omassa tahdissaan, vaadit heitä kehittymään sinun tahdissasi ja sinun pillisi mukaan.
Tuollaisissa tilanteissa useimmiten se joka sa kritiikkiä, antaa takaisin kritiikkiä tietenkin...sillä hän menee omassa tasossaan ja kehityksessää...hään ei välitä kritiikistäsi muuta kuin että pahastuu, loukkaantuu ja tai antaa sinulle takaisin kritiikkiä ja näin ollen sopu on poissa ja tillalle on tullut kärjistynyt ja hapan rilanne.
Elämässä kun ei kaikki mne oman pillin mukaan...on opittava suvaitsemaan muitakin kuin vain itseään...ja toisekseen, vahva hyvin voipa ihminen kestää sen millä tavalla joku puhuu sinulle...nehän on sanoja vain...sanat voi toki olla purevia...Mutta se olet sinä ja ainoastaan vain sinä, millä tavalla sinä reagoitset toisen puheeseen...
Voi olla reagoitsematta negatiivisesti...näyttää että on aikuinen ja hyvä itsetunto, kun osaa välttää negartiivistä reagoimista kaikkeen, jopa toisen puheisiin.
Viisas kestää aika paljon...viisas ei anna toisille valtaa aiheuttaa negatiivisuutta mielessä ja ajatuksissasi...sinä, ainoastaan sinä päätät miten käyttäydyt ja sinä päätät että et välitä kaikesta mitä sinulle sanotaan....kuuntelet mutta et reagoitse negatiivisesti, silloin olet kehittynyt pitkälle-
On myös muistettava että maailma on täyteen ihmisiä ja jokainen on omalla tasollaan kehityksessään, omalla tasollaan henkisessä kehityksessään...siihen ei auta toisen kritisointi silloin...kritiikki on aina destruktiivistä ja sormella osoittelua että sinä olet väärässä ja minä olen oikeassa
Jätä pois toisten kritisointi...ajattele asiaa...kestätkö sen...miksi toisen sanat satuttaa sinua...etsi vastaus omasta itsestäsi...miksi regoitset negatiivisesti...ehkä joskus sen jälkeen kykenet olemaan regoitsemasta negatiivisesti toisen sanoihin :)


2014-12-07
reagoin
Planeettamme asukkaat

Ihmisten pitäisi oppia antamaan maapallomme kaikkien asukkaiten saada osuutensa pallomme rikkauksista...jakaa rikkaudet...asua sovussa kaikkien kanssa...oppia rakastamaan lähimmäisiään ympäri maailmaa.


2014-12-07
reagoin
Yhteinen planeettamme

Maapallo on kaikkien ihmisten yhteinen asuinpaikka...Maapallo on kaikkien ihmisten...Planeettamme on kaikkien ihmisten...kaikkien ihmisten iki-oma maapallo...Rajoja ei ole...maailma on kaikkien...rajat istuu vain ihmisten aivoissa...Rajat on näkymättömiä ihmis-silmille...niitä näkymättömiä rajoja vahtivat...Vahtivat ettei vain ulko-eurooppalaisia...ulko-europpalaisia pääsisi livahtamaan...livahtamaan sisälle Eurooppaan...Järjettömiä ihmisiä...vahtivat ja vainuavat...eivät ymmärrä että maapallo on kaikkien...maapallo on kaikkien kansojen koti...Planeettamme on kaikkien ihmisten koti...kaikkien kansojen asuin-sija...iki-oma koti...Kyllä sopu ja suvaitsevaisuus tilaa antaa kaikille...Pitäisi ainakin antaa...jos omaa lähimmäisenrakkauden...


2016-10-30
reagoin
Luonne ja maine (1)

Eiköhän se taida olla vähän jokaisen ongelma tuo, että se ei aina onnistu tuo rehellisyys itseään kohtaan...Jos aina olisimme täysin rehellisiä itsellemme, silloinhan meidän ihmisten olisi jo sukupolvia sitten ollut opittava parantamaan luonnettamme...Kyllä varmasti tiedämmen paljon asioita omasta luonteestamme, mutta yritämme ehkä salata niitä muilta, vaikkakin se harvemmin onnistuu pitemmän päälle...Ja on monia jotka ei koskaan myönnä sitä, että heidän luonteessaan olisi parantamisen varaa hieman.
Maine voi mennä vaikka ei olisi mitään pahaa tehnyt tai sanononut...Aina on olemassa ilkeämielisiä jotka puhuu phaa muista ja levittävät ilkeämielisiä juttuja muista...Tuollaisissa tapauksissa ei edes ole mitään mikä auttaisi saamaan maineensa takaisin.
Jos itse tietää, että ei ole pahaa tehnyt tai sanonut, niin ei se maineen menetys ole omaa syytä silloin. 
Ihmisen ei auta muuta kuin yrittää vain elää hyvää elämää ja yrittää muistaa kohdella lähimmäisiään rakastavaisesti. Aina ei pysty, sen tiedän omasta kokemuksista 
Minun mielestäni on paljon luonteessaan parantamisen varaa, kohdella muita hyvin, yrittää ainakin voi.
Ihminen ei ole vuosisatojen mennessä paljoakaan kehittynyt psyykkisesti tai henkisesti...sen näkee kun katselee maailmaa ja lukee uutisia...Minun mielestäni maailmalla vallitsee edelleenkin barbaarinen olotila...Kaikki materiella on kohonnut...mutta ihmisen sisäinen olotila on sama...meille ei anneta koulutusta siitä...sen katsotaan kai olevan turhaa...raha näkyy merkitsevän kaikkein eniten, raha ja materia.


2016-10-30
reagoin
Luonne ja maine (2)

Maine on vain sitä mitä muut ajattelee siitä toisesta ja loppujen lopuksi sillä maineella ei ole mitään merkitystä...sillä ei pitäisi ajatella sitä mitä muut sanoo itsestä...sehän on vain niitten mielipide, mitä he tykkää.
On aina kuitenkin parasta tutkia omaa itseään ja yrittää olla rehellinen itselleen, niin silloin aina löytyy jotain luonteestaan mitä voi alkaa parantamaan.
Kun toiset kritisoi, sen voi ottaa niin kuin pienenä neuvona...silloin ei pahastu ja ei suutu kovin helposti ja on silloin mahdollisuus tehdä muutoksia itseensä...Mutta jos suuttuu kun saa kritiikkiä, silloin on aika vaikeat olot, eikä ymmärrä mitä on tapahtunut ja riita on ilmi-elävä sitten ehkä...Vika on silloin itsessä kun ei osaa ottaa sitä kritiikkiä vastaan...Ei se helppoa ole ottaa kritiikkiä vastaan kenellekkään jos sikseen tulee...mutta yritettävä on jotta toimeen tulee...sosiaalinen elämä kärsii paljon jos ei siedä yhtään kritiikkiä.
En ole kritiikin kannalla...Mutta maailmassa on niin paljon kritiikkiä...kukaan ei välty kritiikiltä...siksi oman itsensä takia se olisi hyvöä jos opettelee kestämään kritiikkiä.
Luonne taas puolestaan on se millainen ihminen on, miten käyttäytyy ja miten toimii ja niin edelleen.
Kaikkeen ei tarvitse reagoida...anna kritiikin mennä ohitse jos tunnet että se on aiheeton...sillä useasti kritiikin antaja itse voi huonosti ja haluaa vain osoittaa sormella muita saadakseen ehkä paremman olon itselleen ajatelle että minä ainakin olen parempi kuin sinä.


2016-03-13
reagoin
Hiljaisus voi tarkoittaa montaa eri asiaa

Hiljaisuus ei aina tarvitse tarkoittaa, että on samaa mieltä...Hiljaisuus voi myös tarkoittaa, että ohittaa extreemit kirjoitukset, etenkin jos on kokemusta, sillä tietää ehkä, että extreemien kanssa ei kannata keskustella, sillä se ei johda muuhun kuin vain riitaan ja huonoon oloon...mutta normaalien ihmisten parissa olisi uskallettava sanoa mielipiteensä...yleensä hiljaisuus normaalien parissa katsotaan heikkoudeksi kun ei uskalla sanaoa vastaan tai ei uskalla ilmaista omaa mielipidettään...toiset taas pitää hiljaisuutta hyvänä asiana, karttavat riitelyä :) ..eiköhän se ole ikävää aralle hiljaiselle joka ei uskalla sanoa mielipiteitään...he jotka yrittää olla kaikkien ystäviä eivät koskaan uskalla sanoa mielipiteitää ja heihin ei voi luottaa, ajatelkaa tätä :) ..asiat nähdään monella eri tapaa.


2017-07-04
reagoin
Riitaa haastavat ja he jotka ei halua riidellä

Miksi usein eräät syyttää jatkuvasti muita jostakin, jos ei mistään muusta niin väittävät, että "et ole henkinen", "hengellinen" tippaakkaan...pitäisikö aina olla niitten peppeuja nuolemassa jotka kritisoi muita ja näkevät aina pahaa muissa ihmisissä, etenkin sellaisissa ihmissä joista he ei pidä...tai eivät voi sulattaa, että joku haluaa olla positiivinen ja ei halua ottaa osaa riitelyyn sen suuremmin...onko kysymys ehkä riidanhaluisesta ihmisestä...parempi se on hiljetä ja poistua hetkeksi kuin alkaa riidellä olemattomista asioista...no jaahas, riidan haluiset ja he jotka tykkää kritisoida muita, tietenkin he saa jatkaa tyylillään...viisas kuitenkin kääntää heille selkänsä hetkeksi...riitelijät kutsuu sitä että se poistuja ei halua tunnustaa omia vikojaan ja osaansa riitelyyn...viisaammat tajuaa, että riiteleminen sanojen halkaisuista on turhaa...turhaa myös syyttää toisin ajattelijoita...kun riitelijä suuttuu, hän odottaa, että se joka poistuu, alkaisi riidellä hänen kanssaan...mutta kuin viisas hiljenee ja poistuu, suuttuu riitelijä entistä enemmän...valitettavasti...vielä vuosien kululuttua riitelijä ottaa esille tuollaisia tapahtumia ja voivottelee sitä kun ne poistujat ei jatkaneet riitelyä hänen kanssaan...se on jokaisen oikeus joko riidellä tai hiljentyä ja poistua...poistujat harvemmin alkavat puolustamaan itseään, mutta eivät myöskään syytä itseään tai muita, kritisoivat siis erittäin havoin...se olisi hyväksyttävä...ei kaikki voi olla riidanhaluisia...ihmisissä on paljon sellaisia jotka yrittää karttaa turhaa riitelyä.
ja niin edelleen......
Tässä ajatuksiani riitaa hastavista ja heistä jotka hiljenee ha piistuvat paikalta.

 

2017-07-04
reagoin
Niin sanottu islamofobia

Pelko lisää vihaa, 
viha lisää katkeruutta, 
tiedonpuute kukoistaa, 
tiedon tilla luulottelu ja pelko, 
Etsi tietoa, faktaa, 
älä sorru vihaan.
Islamofobian tunnusmerkkejä
”Islamofobikko ja ylpeä siitä”.
Monikultturistisen ja monietnistä Britanniaa ajavan[13] Runnymede Trust -ajatushautomon mukaan islamofobian tunnusmerkeiksi voidaan luokitella muun muassa seuraavat piirteet:[14]
1) Islamia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
2) Islamia pidetään erillisenä ja ”toisena”. Islamin arvot eivät ole samanlaisia kuin muiden kulttuurien ja uskontojen, se ei omaksu vaikutteita niistä eikä anna vaikutteita niille.
3) Islamilaista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena. Islam nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
4) Islamia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä uskontona.
5) Islamia pidetään poliittisena aatteena, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
6) Koetaan, että islam ei hyväksy arvostelua eikä huumoria, vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
7) Vihamielisyyttä islamia kohtaan käytetään oikeutuksena muslimeihin ja islamilaisiin maihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken islamilaisen torjuntaan.
8) Islaminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.

Wikipedia


2017-07-05
reagoin
Etnisitet

Pahuus ei asu etnisyydessä...rikollisuus ei asu etnisyydessä...rikollisuus ei asu pakolaisissa...rikollisia on kaikissa kansoissa...muistakaa tämä...älkää kollektiivisesti tuomitko etnisiä ryhmiä...yleisesti sanottuna, erilaisuus on rikkautta...kaikki maailman eri kansat on maapallomme rikkautta...älkäämme syrjikö toinen toisiamme.


2017-07-05
reagoin
Muuttuva yhteiskunta

Yhteiskunta on muuttunut valtavasti niiltä ajoilta kun minä olin nuori...silloin Suomessa ei juuri ulkolaisia näkynyt missään päin...Ruotsissa sen sijaa siihen aikaan oli jo hyvin paljon ulkolaisia ympäri maailmaa...siihen tottui silmänräpäyksessä...kun se on niin, on se hyväksyttä, sillä muussa tapauksessa ei voi hyvin jos valittaa, voi huonosti silloin...kaikki muuttuu ajan mukana, myös yhteiskunta...jokin on muuttunut paremmaksi, kun taas jokin muu on muuttunut huonommaksi...siitä huolimatta elämä jatkuu ja tuntuu hyvältä...itsestä riippuu paljon se, miten voi henkisesti, psyykkisesti...mitä suvaitsevaisempi ihminen on muita kohtaan, sitä paremmin ihminen voi...kaikkea ei tietenkään voi sietää, vihaa ei pidä sietää...on aina taisteltava verbaalisti vihaa vastaan...vihaiset ihmiset jotka vihaa muita ihmisryhmiä, voivat huonosti...jokaisen tulee yrittää voida hyvin ja kaikkein tärkeintä on rakastaa itseän, jolloin rakkaudentunne muita kohtaan myös kasvaa...


2017-07-05
reagoin
Andlig, henkinen, hengellinen

Suomen puolella usein näkyy pientä kiistelyjä sanoista, henkinen ja hengellinen...Ruotsissa jo nuoruudesta lähtien asuneelle on vaikea ymmärtää eroja noitten kahden sanan välillä.
Ruotsissa kun tietääkseni käytetään vain sanaa, andlig ja se tarkoittanee sekä uskonnollista andlighet samoin kuin muunkinlaista andlighet....itse olen alkanut käyttää sanaa, spiritual tai spirituell...
Eikös andlighet tarkoittane jotain uskonnollista ja sielullista jossa on muutakin kuin vain uskontoa, esim. news agelaiset on andliga, he ei ole kiinni uskonnoissa ainoastaan, he liikkuu uskontojen yläpuolella enemmänkin...yliluonnollisen puolella rohkeammin mitä uskovaiset...Suomen kielessä näkyy todellakin olevan jonkinlainen erilaisuus noitten sanojen välillä, mutta eipä sellaisesta kai kiistellä tarvitse...kun se, henkinen, hengellinen, andlig, spirituell, spiritual, kuitenkin syvemmin katsottuna tarkoittanee melkein samaa asiaa, vaikkakin asia on tietenkin yksilöllinen, individuell...sillä tasolla missä ihminen juuri nyt sattuu olemaan...jokainen ymmärtää tasonsa mukaisesti.

 

2019-09-11
reagoin
Maailmankansalainen vs nationalaisti

Monet tuntee alemmuskompleksia omasta kehitystasostaan...jos joku sanoo olevansa maailman kansalainen, niin alemmuskompleksia tunteva sanoo että miksi kehut itseäsi...maailmankansalaisten ei toki tarvitse alkaa valehdella ja saoa olevansa nationalistin tasolla jotta he jotka tuntee alemmuskompleksia ei suuttuisi...
Jotkut on maailmankansalaisia jo syntyessään ja useimmiten he saa suuria kolhuja siitä vanhemmiltaan ja ympäristöltään...useimmiten, mutta ei aina, sillä onhan niitä sellaisiakin vanhempia jotka antaa lastensa kehittyä rauhassa ja eivät syötä omaa kehitystasoaan lapsilleen.
Alhainen henkinen kehitys
Miksi maailman kansat, ihmiset, ei ole menneet yhteen ja luoneet yhtä ainoata valtiota planeetellemme?
Miksi lapsille ei opeteta koulussa henkisyytensä ja psyykkensä kohottamista? 
Miksi ihmiset ei halua olla maailmankansalaisia?
Johtuuko egoismista?
Mikä on kehitystasosi
Miksi eräät on jo syntyessään maailmankansdalaisia?
Miksi eräät toiset on egoistisia nationalisteja? 
Ja miksi loput on "ei mitään", menevät tuulen mukana.
Minun vastaus on että jokainen elää omalla kehitystasollaan.

 

2017-07-05
reagoin
Syrjintä

Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta, ohjaamalla heitä tulemaan ihmisystävällisiksi...Homot ei sano pahaa muista ryhmistä...eivätkä syrji muita...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappeutuneen sieluntilan...Toisia syrjivä on paljon huonompi mitä esim. homo on...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille...Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta kiinni...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.
Syrjittyjä on paljon, homot, muslimit, vammaiset, jotenkin muulla tavalla erilaiset...ja niin edelleen.

 

2017-07-05
reagoin
Paljastava tai peittävä vaatetus

Miksi paljastaminen on länsimaissa niin suosittua eikä häveliäisyydellä ja itsensä peittämisellä ole mitään arvoa?"
Länsimaissa naiset haluaa pois miehen vaikutuksesta ja ovat taistelleet jopa tuon puolialastomuuden puolesta...Länsimaalainen nainen haluaa näyttää sulojaan sekä miehille ja naisille, mitä paljastavampaa sen parempaa...Nainen "kuvittelee" noin olevansa vapaa ja samanarvoinen miehen rinnalla...Nainen haluaa olla kaunis ja muita kauniimpi tai ainakin yhtä kaunis kuin muutkin, siksi koreilu ja meikkaus ja puolialastomuus herättää huomiota ja nainen saa ihailevia katseita kiimaisilta miehiltä ja kateellisia katseita muilta naisilta...
Kuitenkin se on niin, että useimmiten se on miehet jotka esim. tekee muotivaatteita naisille...mies suunnittelee ne paljastavat vaatteet naiselle sillä silmällä millä hän ajattelee muitten miesten katsovan naisia...Onkos tuo vapautta naiselle????
**Mitä tulee uskovaisen musliminaisen peittäviin vaatteisiin, hekin sanoo olevansa vapaita...He välttyy kiimaisten miesten katseilta kun eivät näyttele itseään miehille... Saavat vapaasti kuljeskella kaduilla, miehet ei tuijota heitä.
Tai onko se niin että nuo naiset kuvittelee miehistä paljon pahaa koko ajan?
**Muslimimaissa puolialastomuus on häpeällistä.
**Miksi näin on länsimaissa, että puolialastomuus on ihailtua ja peittävä vaatetus halveksittua? ..Puolialastomuuteen on totuttu ja naiset puolustaa omaa vapauttaan pukeutua puolialastomasti, mitä enemmän näytetään, sitä tyytyväisempi on nainen ja nainen tykkää kun miehet himoitsee hänen puolialastonta olemustaan...
Miksi länsimaalaiset tuomitsee peittävän pukeutumisen? ..No sehän johtuu Islamista, moni tuntee pelkoa Islamia kohtaan, vaikka monikaan ei paljoakaan Islamista tiedä... Moni länsimaalainen ajattelee, että kaikki musliminaiset on pakotettuja peittävään vaatetukseen, että naisilla ei ole vapautta pukeutua toisin...
Kun länsimaalainen nainen pukeutuu peittävästi, esim. nunna, ei kukaan halveksi nunnaa...Mutta musliminaisia monet länsimaalaiset halveksii. Se johtuu pelosta ja tietämättömyydestä...
Häveliäisyys ei enää kuuluu paljoakaan länsimaalaiseen tyyliin...
**Poikkeuksiahan tietenkin aina on...Joten yleistän, mutta viisas tietää, että en tarkoita kaikkia länsimaalaisia...
**Esim. ennen vanhaan Suomessa naiset häpesi jos he sai aviottoman lapsen... Naiset häpesi myös jos heidät raiskattiin ja eivät tehneet ilmoitusta...
Häveliäisyyttä oli ennen vanhaan Suomessakin...
**Muistui mieleeni eräs juttu...Eräs Queen-artisti Ruotsissa, mies, esiintyi, hän pukeutui aina naiseksi hyvin paljastavasti...hän sai ihailevia katseita miehiltä, myös heteromiehiltä... Monet heteronmiehet halusi sen miehen/naisen vaikka tiesivät hänen olevan mies...nämä heteromiehet siis rakasteli tuon miehen kanssa...Nyt mies on jo iäkkäämpi...hän on kirjoittanut muistelmiaan...monet odotti ja vapisi...mutta mies ei paljastanut heterorakastajiaan...niitä olisi ollut paljon sellaisia kuuluisuuksia jotka on aviossa ja on lapsia...Artisti ei halunnut pilata heidän elämää.
Nuo miehet siis häpeää tätä jälkeenpäin...silti he halusi sen naisen/miehen, sillä hän oli kaunis ja paljastavat vaatteet...He himoitsi tuota miestä/naista ja samalla häpesivät...
**Tuo on esimerkki mitä paljastavat vaatteet teettää, häveliäisyys unohtuu hetkeksi... estot häipyy...ja tietenkin oli alkholilla myös vaikutuksensa...vasta jälkeenpäin häveliäisyys palaa takaisin...Mutta tapahtunut on tapahtunut ja sitä ei saa tapahtumattomaksi. 
Se taitaa olla se välimuoto paljastavan ja peittävän väliltä, joka on ehkä kaikkein neutraalisin vaatetus, ei näytä liian paljon ja ei peitä liian paljon. Ja eiköhän enemmistö pukeudu juuri noin, peittävän ja palstavan väliltä.
Se on vaan niin että peittävä ja paljastava vaatetus herättää huomiota monissa ja jotkut ei voi sietää muitten vaatteita, etenkin jos on paljastavasta tai peittävästä vaatetuksesta kysymys.
Mutta eiköhän se loppujen lopuksi ole jokaisen oma asia miten pukeutuu kunhan ei alasti ole :)
Tietenkin sellaiset ihmiset jotka pukeutuu toisista eroavasti eivät välitä muitten mutinasta, ovat kai kasvattaneet hyvän itsetunnon itselleen.

 

2017-07-05
reagoin
Sardiinipurkin kulttuuri.

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa.
- (Alan Bennett)    

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.

 

2017-07-05
reagoin
Vapaus kaikille

Jos haluaa olla vapaa, haluaa vapaiksi myös muut.
- (Simone de Beauvoir)

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....

 

2017-07-05
reagoin
Kiusaaja etsii nautintoa

Miksi kiusaajat etsii itselleen nautintoa esim. foorumeilta? ..Onko heillä heikko seksielämä, tai ovatko yksinäisiä ja sen takia etsivät ihmissuhteisiinsa nautintoa kiusaamalla muita? ..Jostain heillä täytyy olla puute kun hyvin himokkaasti etsivät nautintoa itselleen kiusaamalla muita...He tyytyy siis "sekunda" nautintoon verkossa.
He jotka joutuu eniten kiusaaajien uhreiksi on, uskovaiset ja maahanmuuttajat ja maahanmuuttajia puolustavat, ainakin näin on tällä IL-foorumilla.
Emme saa unohtaa myöskään sellaista seikkaa että usein lopulta kiusatuilta palaa päreet ja he antaa samalla mitalla ulos kiusaajilleen jonkin aikaa...Mutta lopulta kiusattu ymmärtää että ei kannata alentua kiusaajien tasolle.
Onko kokemuksia kiusaajista, siis henkilöihin, nikkeihin menevistä kiusaajista?


2 ==================================

 

2019-08-01
reagoin
Vierasta kulttuuria pelkäävät

He jotka kuvittelee 10%-20% ulkolaisten valtaavan Suomen ja suomalaisuuden ja laittavan omansa tilalle, sellaiset ihmiset ei ymmärrä miten esim. suomalaista kulttuuria pidetään yllä, pysyvänä, sen takia he mölisee ja kiukkuilee ja syyttää ulkolaisia...Jos suomalainen kulttuuri häviäisi, kenen vika se oliisi? ..Suomalaisten oma vika kun jättävät kulttuurinsa ja eivät ole älykkäitä pitämään kulttuuriaan. .Sillä kukaan ei tyrkytä vierasta kulttuuria suomalaiselle, suomalainen päättää itse ja jos hän päättää kuten muukalaisvihamieliset että Suomen kulttuuri on mennyttä, silloin se on mennyttä, kun eivät älyä itse pitää kiinni kulttuuristaan.
Ulkolaiset ei syö suomalaista kulttuuria loppuun, eivät syö sitä ollenkaan, heillä on oma kulttuuri ja loppujen lopuksi he ottaa hieman Suomen kulttuurista omaan kulttuuriinsa ja näin ollen he elää monikulttuurisena...
Suomalainen puolestaan tekee myös niin kuin itse haluaa, joko sekoittaa hieman vierasta omaan kulttuuriinsa, tai pitävät kiinni suomalaisesta kulttuurista kynsin ja hampain.
10-20% ulkolaisista Suomessa asuvista ei pysty hävittämään Suomen kulttuuria...Jos suomalainen kulttuuri häviää noin pienen ulkomaalaisryhmän takia, on vika suomalaisissa itsessään, heidän omassa heikkoudessa kun vähättelevät itseään ja kulttuuriaan niin huonoksi että 20% ulkolaisista kykenisi hävittämään suomalaisen kulttuurin.... 
----Arabikulttuuri esim. ei ole sen huonompi mitä suomalainen kulttuuri...Muukalaisvihamieliset ei halua tutustua kulttuureihin, antavat vihamielisyyden ja pelon värittää ajatuksiaan koko ajan.
Suomalainen kulttuuri tarvitsee vivahteita muista kulttuureista koko ajan...Kaikki kulttuurit vaikuttavat aina jonkin verran toisiinsa...Näin on ollut aina ja tulee olemaan tulevaisuudessakin näin.
Muukalaisvihamielisten kirjoitusten perusteella kuvittelevat maahanmuuttajia aseellisiksi ja sotiviksi indiviideiksi...
Se on muukalaisvihamieliset jotka sotii sanojen kanssa, verbaalisti siis, he on niitä ainuita sotijoita Suomessa, sotivat sanojensa kanssa, toivottavasti pysyvät sillä tasolla, eivätkä tartu aseisiin ja ala tappaa maahanmuuttajia... Heillä se on paljon suurempi potentiaali alkaa räyhäämään ja tappamaan, mitä ulkomaalaisilla...Ulkolaiset on aika hiljaa,..Se on muukalaisvihamieliset jotka vinkuvat ja narisevat ja ovat tyytymättömiä kaikkeen, jopa itseensä ja kulttuuriinsa, kun heillä ei näytä olevan älyä edes pitää suomalaista kulttuuria yllä...Muukalaisvihamieliset on roskajoukko Suomessa 
::Tämä on provosoivaa kirjoitusta minulta :)

 

2019-08-01
reagoin
Kritiikki

Kun ottaa vastaan kritiikkiä, on se näin: kiitos kritiikistä, katselen onko jotain mitä minä voisin muuttaa. :)
Vastakohta kritiille on hyväksyminen kaikelle mitä tapahtuu.
Sillä tapahtunutta ei voi muuttaa, se on tapahtunut, ollutta ja mennyttä.
Kritiikin antaminen on yksi destruktiisimmistä malleista mitä on.
Kritiikki on hyvin itsedestruktiivistä, se vahinhoittaa ihmistä psyykkisesti ja fyyssisesti, sillä ihminen ei voi hyvin kritisoidessaan, ei ole harmoonisesti tasapainoinen, kun tulee haluja kritidoida muita.
Maailma valitettavasti on täynnä kritiikkiä, kritisoime kaikkea mahdollista. Sisäisesti ihminen voi huonosti kun tuntee tarvetta kritisoida muita tai jotain, harvemmin ihminen on itse tietoinen miksi voi huonosti, miksi ei ole tyytyväinen muihin ihmisiin ja niin edelleen. Mieluummin ihminen syyttää muita jotka eivät elä heidän tavallaan ja ajattele heidän tavallaan.
Kaikki ei ymmärrä että muitten vaikeudet ja konfliktit näyttää usein poispääsyn vaikeuksista, opettavat, ovat siis opettavaisia. Kritiseeraamalla muita ottaa niin kuin oikotien parempaan päin, ymmärtämättä että kritiikki johuu omasta voinnista ja halusta muuttaa toisten ajattelutapaa ja elämäntapaa. Kaiken tuon sijasta olisi muutettava omaa elämäänsä ja ajattelutapaansa, parempaan suuntaan, sisäiseen harmoniaan.
Harmoniaa elämäänsä ei saavuteta kritisoimalla muita.
Kun kritiseeraa, silloin on odotuksia että kaiken pitäisi olla jollakin speciella tavalla. Joka kerta kun avaamme suumme, jätämme käyntikorttimme.
Jos välittäisimme koko ajan muitten heikkouksista ja niin edelleen, silloin "suuri työmme" on niin suuri että hukumme "suuren työmme" paljouteen. Meille ei riittäisi aikaa elää ja muuttaa itseämme paremmaksi. Voimme silloin erittäin huonosti.
Eikös tarkoitus kuitenkin ole että elää ja voi hyvin?
Kun katselee toisen puutteitten ohitse, silloin näkee myös sen ihmisen hyvät puolet ja varmasti löytyy myös sellaista jota voi "kehua" ja pitää hyvänä.
Elä omaa elämääsi. Anna sinun tavoitteesi olla vain sinun. Anna uskosi olla vain sinun usko. Anna sinun totuusesi olla vain sinun totuusesi. Anna nuitten pitää omansa. Acceptera toisten mielipiteet sata procenttisesti, äläkä vain 99,99%. Ei tarvitse olla samaa mieltä kuin muut, mutta opettele accepteeraamaan.
Ne ihmiset jotka jatkuvasti kritisoi muita, he on tavattoman onnettomia, he ei tykkää itsestään. Kun he kritisoi muita, kritisoi he oikeastaan itseään. Se on "spegeleffekt", reflektion.
Olisi opittava hyväksymään erilaisuudet. Monet haluaa että ympäristö voi huonosti heidän kritiikkinsa takia kun he kritisoivat muita ihmisiä. Miksi odottaa että muut onnistuvat kehityksessään kun et itsekkään ole vielä onnistunut siinä mitä vaadit muilta kritiikkisi kautta.
Kun sinua kritisoidaan, kiitä kritiikistä, Jos kritiikki ei osu sinuun, anna kritiikin mennä menojaan, unohda se.2019-08-01
reagoin
Kritiikki on negatiivistä
Kritisointi vaikuttaa olevan maailman laajuista...Ihmisillä on erittäin vaikeaa hyväksyä toinen toisiaan ja toistensa mielipiteitä.
Totta kai asiaa voi kritisoida, jos haluaa, mutta parempi on että ei kritisoi.,,Tarkoitinkin etupäässä sitä että toisen ihmisen kritisointi sille ihmiselle, on hyvin negatiivistä ja destruktiivistä kritiikkiä...Se kritiikki osoittaa että se kritisoiva ei pidä siitä jota kritisoi ja haluaa yrittää muutta sen toisen miepidettä, tai muuttaa koko ihmisen ajattelutapaa tai elämäntapaa, sellaisiakin kritisoivia on hyvin paljon maailmassa...He aiheuttaa paljon konflikteja ihmisten välille, he viljelee pahuutta ja pahansuopaa ympärilleen. Sellaisten ihmisten olemuksesta, eleistä jo näkee ja tuntee heidän negatiivisen energian, he imee itseensä toisten energiaa.
Lähimmöäisenrakkaus ja muu hyvyys, ystävällisyys, ei ole synonyymi kritisoinnin kanssa.
Jokainen kuitenkin itse päättää millä tavalla haluaa käyttäytyä muita kohtaan, ystävällisesti, tai esim. kritisoivana...
Jokaisen ihmisen sanat, kirjoitukset, kertoo millainen se ihminen on. Ihminen on sanojensa kaltainen...2019-08-01
reagoin
Valehtelija leikkii korkean tason ihmistä
Itseensä menneet fantasiassa eläjät saavat energiansa verkosta kun provovoivat muita ja muut kiukuissaan vastaa heille, siitä he saa energiaa itselleen ja samalla voivat pitää fantasiaansa elossa muitten avustamana.
Annat energiaasi heille joka kerta kun vaivaudut puuttumaan toisen fantasiakertomuksiin oikaisten heitä takaisin todellisuuteen. Sillä niitten fantasia ei voi elää ilman, että muut moittii heitä tai kehuu heitä. Hiljaisuus laimentaa niitten fantasiaa, sillä heillä ei ole tarpeeksi paljon energiaa pitää fantasiaansa päällä. Ei kannata edes lukea noita fantasioita. Kaikkein tärkeintä on, että pitää oman elämänsä tasapainossa ja voi hyvin kaikin puolin, eikä anna toisten varastaa energiaansa. Tietenkin joskus pieni huomautus voi olla paikallaan jos fantasiat menee liian pitkälle 2019-08-01
reagoin
Subjektiiviset kirjat

Jos paljon on lukenut, monet monet kirjat, erona vain, että kirjailija on eri ihminen, silloin havaitsee, että monet kirjoittaa samasta asiasta, mutta eri sanoilla, ilmaisten itseään ja tunteitaan sanoilla, sanat jotka ovat hänen omat....kun taas toinen kirjoittaa eri sanoin siitä samasta asiasta omin sanoin. Silloin kymmeninen ja edelleen kymmenien kirjojen jälkeen alkaa valita mitä kirjasta ottaa vastaan ja mitä ei, sillä en minä ainakaan voi ammentaa kaikkea itselleni jokaista vivahdetta kaikkien mielipiteistä. Tarkoitan, että aikanaan kyllästyy, vuosien vieriessä. Silloin useinkin avautuu näkökulma, että voi alkaa ajatella itse, tehdä omat mielipiteensä kaikesta, hiljakseen itselleen. Subjektiiviset tunteilut kirjamuodossa, avaa varmasti kirjailijan silmiä ja antaa kahisevaa taskuihin :)
Lukijat lukee oppiakseen jotain, jolleivat muulla tavalla opi. Kirjasta jää aina mieleen jotain ja kirjan tunteilu on tarttuvaa, tarttuvaa kuin jokin tartuntatauti. Toisin sanoen oma tunne-elämämme värittyy kirjailijan sanoilla. On hyvin helppoa alkaa ottaa todesta kaikki mitä subjektiivisen kirjan kirjoittaja tunteilee henkimaailmasta. On aiheellista lopulta pysähtyä ja miettiä ja kysyä itseltään, kuinka paljon on antanut noitten kirjojen värjätä ajatuksiaan ja tunteitaan.2019-08-01
reagoin
Median negatiivisuus
Lue uutisia neutraalisti, 
älä masennu uutisten negatiivisuudesta, 
elä omaa elämääsi hymyillen, 
elä ja nauti, 
anna myös muitten elää  ja nauttia.
Maailmaan mahtuu hyvin  paljon hyvyyttä...se on vain niin että media kertoo mieluiten vain negatiivisistä tapahtumista.
Media syöttää lukijoille koko ajan negatiivistä...monet menettää luottamuksensa maailmaan ja alkavat voida huonosti...medialla suuri vastuu kuvasta mikä lukijat luovat itselleen maailmasta. 
Miksi mediat ei voi kertoa yhtä paljon positiivisiä uutisia kuin kertovat negatiivisiä uutisia? Onko se niin vaikeaa?
Negatiivinen uutinen saa aina paljon lukijoita...media tietää tämän ja käyttää tätä hyväkseen  ja siksi media syöttää lukijoitaan vuorokaudet ympäsi kaikenlaisella negatiivisillä uutisilla.
Tietenkään media ei  ota vastuuta siitä miten lukijat reagoitsee...lukijat joutuu itse ottamaan vastuun siitä miten reagoitsevat ja toimivat.
Tämän takia  ei lukijan pitäisi ottaa kaikkea pahaa niin tosissaan mistä media kertoo...
Kaikkein tärkeintähän on se että lukija voi hyvin ja että lukija edelleenkin osaa katsella maailmaa avoimin silmin, positiivisesti ja luuttavaisesti...sillä lukija elää tässä maailmassa ja lukijan on osattava olla sen verran positiivinen että lukija ei ala vihata muita ihmisiä, vihata muita ihmisryhmiä median kirjoitusten takia:
Eräille lukijoille on raskasta ottaa oma vastuu lukemastaan...kaikki ei valitettavasti kykene lukemaan mediaa neutraalisti, heillä alkaa negatiiviset tunteet jyllätä.
Jokainen elää elämäänsä omien tunteittensa mukaisesti.

 

2020-02-17
reagoin
Sananvapaus on kaikilla

Rasismia ja muukalaisvihaa ja muitten ryhmien syrjintää ei tarvitse hyväksyä vaikka sanookin rakastavansa kaikkia ihmisiä siellullisella tasolla, siis rakastaa kaikkia ihmisiä.
Kaikkia rakastaminen ei tarkoita pahuuden suvaitsemista ja se puolestaan ei tarkoita että ei rakasta "pahoja" ihmisiä. .)
Jokaisella on oikeus sananvapauteen, vaikkakin rajalliseen sellaiseen. Mutta jokaisella on se sama oikeus.
Jos joku kirjoittaa esim. muukalaisvihamielisesti tai näyttää vihaa jotain valtiota kohtaan, on hänellä oikeus sanoa sen.
Ja esim. muilla on oikeus sanoa että sellainen on pahuutta ja rasismia ja syrjintää.
Kummallakin on samanlainen sananvapaus.
Sananvapaus ei ole ainostaan joitakin vihaavilla ja muukalaisvihamielisillä ja Ruotsia vihaavilla.
On siis kestettävä saamansa kritiikki eikä alkaa solvata persoonaa ja alkaa käyttää ad hominem.
On yritettävä pysyä erossa henkilöön kiinni menemisestä, siis ad hominem kommentit osoittaa vain että argumentit loppui ja alkoi solvaus ja se jos jokin näyttää että ei pidä siitä henkilöstä ollenkaan.2019-08-01
reagoin
Nauti elämästäsi
Mietin maailman menoa...ei mitään uutta taivaan alla...samat metkut melkein kaikkialla...on sotaa...on kahinaa...ihmiset tappaa toisiaan...
miksi rauhaa ei rakasteta? 
Millainen olisi maailma jos maailma olisi vain yksi ainoa valtio? 
Olisiko sodat silloin poissa? 
Miksi ihminen tappaa toisen ihmisen? ..Onko kyseessä älyn puute, tai musta negatiivinen pahoin voipa psyykke? ¯\_(ツ)_/¯
Maailma on kaaoottien...kaaos melkein kaikkialla tavalla tai toisella kertoo media.
- - - - 
Mutta ei vaivuta synkkyyteen...maailma on myös kaunis...oma pieni pallomme avaruudessa...kaikkien ihmisten koti...on  ihanaa elämää ja onnellisuutta...
Se pahuus vain näkyy ja kuuluu eniten, valitettavasti.
Joten hymyä huuleen ja elämännautintoa...ihmisen täytyy etsiä onnellisuutta elämässään...ei siis tarvitse masentua pahuudesta mitä maailmassa on...sillä hyvyys on se joka antaa ihmiselle hyvän mielen...jota ottakaamme enemmän hyvyyttä  vastaan kuin pahuutta, oman itsemme takia ja lastemme takia...Eikö niin?

 

2020-02-22
reagoin
Suomen kaksi virallista kieltä
Ruotsia puhuvat ei puhu ruotsia ärsyyttääkseen suomen kielisiä tai pahoittaakseen suomen kielisten mielen.
Ruotsi on Suomen toinen virallinen kieli.
Suomessa eräät puhuu pakkoruotsista.
Ei ole kuulunut pakkosuomesta mitään vielä.
Jokaisella on oma kieli mitä osaa paremmin ja silloin se on täysin normaalia että tarvittaessa puhuu omaa kieltää, etenkin kun suomen kieliset ymmärtää ruotsia ja ruotsin kieliset ymmärtää suomea, siis Suomessa.
Turhaa sanahelinää kielistä, Suomen kahdesta virallisesta kielestä.
Sopeutukaa, se on sopeutumisesta kiinni jos puhuu pakkoruosista.2019-08-01
reagoin
Kritiikistä
Maailma on täynnä kritiikkiä, mutta maailmaan mahtuu myös ilman kritiikkiäkin tai ainakin niin vähäisellä kritiikillä kuin vain mahdollista...Ilman kritiikkiä ihminen muuttuu rauhallisemmaksi ja saa harmoonisemman elämän, silloin on erittäin helppo hyväksyä muut ihmiset ja heidän mielipiteensä ja antaa heidän itse etsiä sitä mitä etsivät ja kohottaa henkistä olemustaan kykyjensä mukaan, silloin kun se sopii heille...
Kaikki olemme maapallon asukkaita, yhtä hyviä ihmisiä ja täytyy osata  rakastaa kaikkia ja olla auttavainen, etenkin hädässä olevien auttamista.
Jokainen menee menojaan, aikanaan valmistautuu, opettelee ja niin edelleen...Kritiikin viljely ei ole auttavaa tai neuvovaa...Kritiikkissä kohotetaan aina etusormi pystyyn ja osoitetaan muita, ymmärtämättä, että todellisuudessa he osoittaa sormellaan itseään. kertovat itsestänsä, jättävät käyntikortin joka on negatiivinen. ..Mielipiteitään tulee aina joskus vaihtamaan jonkin verran, se on kehitystä se, aika ja kokemukset kehittää...Tietenkin kritiikin saaja voi saada ahaa elämyksiä kritiikistä...Mutta mukavin tie oppia ja saada ahaa elämyksiä on kun ne tulee omalta itseltään, ymmärtää...Maailma on täynnä kritiikkiä vielä, se on opittua jo lapsesta lähtien.2019-08-01
reagoin
Sanojen tulkintaa

Se on tulkintaa, se on sananvapautta ilmaista itseään...Jokainen tulkitsee tavallaan...Hyvät ja pahat tulkinnat erottaa toisistaan helposti...Pahat tulkinnat syrjii muita, tuomitsee muita...Hyvät tulkinnat rakastaa kaikkia ihmisiä... Tämä pätee pyhien kirjojen tulkitsijoihin ja myöös muihin, kuten esim. ateistien ajatteluun, sillä ateistejakin monen eri ajattelun ilmaisijaa, sekä hyvää ja pahaa2019-08-01
reagoin

Fanaattisuus
Fanaattisuutta on monenlaista...Uskonnollista fanaattisuutta ja maallistunutta fanaattisuutta...Plus paljon muuta...
Entäs pelifanaattisuus? ..Pelaa ja pelaa pelejään ja jatkaa reaalissa pelin teemaa leikkimällä olevansa peliin kuuluva hahmo.,,
Ja sitten on roolipelejä, joissa todellakin pelaavat rooleja ja yrittävät eläytyä rooleihinsa hyvin...Jotkut menee niin pitkälle, että yrittävät pelata, leikkiä rooliansa myös reaalielämässä, kaikkialla ja samalla he tekee itsestään naurunalaisia...
Fanaattisuus on negatiivistä, oli sitten kysymyksessä millainen fanaattisuus tahansa.
Ajatelkaa esimerkiks Star wars filmien fanittajia, eräiltä on mennyt filmi, roolipelit ja reaalielämä aivan sekaisin, leikkivät olevan jedejä, sellaisia kuin niissä elokuvissa oli...Se on ymmärrettävää kun lapset leikkii jedejä ja muita filmin teemoja...Star wars filmien tarinoitten keksijä ei koskaan arvannut, että eräät ihmiset alkaa hupsutella hänen kuvitustarinoittensa kanssa tullen fanaattisiksi ...Jos aikuinen leikkii fanaattisesti silloin on jotain vialla sillä ihmisellä ja fanaattisuus on saanut asuinsijan siinä ihmisessä....
...aivan samalla tavalla kuin jokaisesa uskonnossa on fanaattisia yksilöitä, niin on jediä leikkivät aikuiset myös fanaattisia.
Mistä sen huomaa, että ne on fanaattisia?
He on täysin kiinni teemassaan, pelissään, roolipelissään, syöttävät syöttämällä satujaan muille, jopa uhkailevat kriittisiä... Fanaattinen ei halua puhua muusta kuin siitä mikä hänen fanaattisuutensa teema on.
Fanaattisuus on hyvin ikävää kuultavaa, fanaattisuus on toisinaan hyvin lapsellista ja joskus tappavaa, riippuen mistä fanaattisuudesta on kysymys.
Monet fanaattiset kuvittelee, että se on heidän oikeus pilkata muita, tappaa muita, kehua omaansa, kehua itseään, kerskua, sanoa olevansa parempia kuin kaikki muut, ja niin edelleen.
Jostkut fanaatikot ei uskalla näyttää omia kasvojaan muille he tekee kaikkensa internetissä yrittäen pysytellä piilossa niin, anonyyminä ja menevät esim. kirjoitusvirheitten taakse piiloon , jotta henkilöllisyys ei paljastuisi ja sellainen osoittaa, että se fanaattinen ei edes itse usko roolileikkiinsä, pelkää tulla naurunalaiseksi reaalimaailmassa siksi toimivat anonyymisti...He jotka on täysin aivopestyjä uskomaan fanaattiseen rarinaan he uskaltaa näyttäytyä julkisesti omalla nimellään, sillä hehän kuvittelee, että se fanaattisuus on totta ja että kaikki muut on väärässä.
Herkkä ja huonoa itsetuntoa poteva on helppo saalis fanaattisuudelle heidät on helppo aivopestä.


2019-08-02
reagoin
Elä tässä ajassa
Koraania kuten Raamattua tulee viisaitten osata paneutua nykymaailmaan. Emme elä enää menneisyydessä. Elämme nykyajassa ja viisas ihminen seuraa aikaa ja elää ajassa, eikä menneisyydessä.
Menneisyyttä rakastava haluaa menneisyydessä elää tai ainakin haluaa että eräät muut täytyisi elää menneisyydessä edelleenkin, eivät ymmärrä sitä että kukaan ei sellaista ihmistä tottele.
Viisas ihminen etsii hyvän tien kulkea, tien joka on Jumalaa rakastava ja elämää rakastava. Jumalaa ja elämää rakasta kulkee nykyajassa. Tätä on faktaa. Vain fanaattiset kulkee menneisyydessä ja toisille pahaa haluavat kulkee menneisyyden varjossa vaatimuksineen toisille

 

2019-08-10
reagoin
ERÄILLÄ miehillä on suuri himo yrittää päättää naisen vaatteista.
Useat modehuset om miesvaltaisia ja naiste vaatteista päättää mies silloin.
Nuo miehet ei päätä ainoastaan millaisia vaatteita naisille tehdään....
....he päättää myös millainen naisen vartalon täytyisi olla. Niin laiha kuin vain mahdollista.
Modellit jotka esittelee ne vaatteet on laihija ruipeloita. Modehuset haluaa modellejen olevan niin laihoja kuin vain voivat.
Modellit rääkkää itseään nälässä ja voivat huonosti ja ovat fyyssisesti heikkoja vähäisen ruuan takia.
Ja tuosta nuoret naiset ja tyttölapset ottaa mallia ja monet saa anorexin.
Kaiken tuon päälle on miehiä jotka haluaa päättää miten musliminaiset pukeutuu ja joissakin maissa jo on esi. hijab kiellett
ja nigab kielletty...
myös muslinaista vartioivat millaiset uimavaatteet musliminaisella on ja nekin kielletty joissakin maissa.
Mustat vaatteet mitä jotkin musliminaiset pitää yllään haluaa myös ERÄÄT miehet päättää pois heiltä.
Se että ERÄÄT muslimiperheet määrää tyttätiään pitämään hijabia on myös väärin.
Ja siihen päälle siis ERÄÄT länsimaalaiset miehet valittaa koko ajan musliminaisten vaatteista ja haluaisi pakottaa musliminaiset pukeutumaan oman tahtonsa mukaisesti.
Tuo tuo esille että kaikissa kansoissa on miehiä jotka haluaa päättää jopa naisen pujeutumisesta, ainakin musliminaisen pukeutumisesta ja se taas puolestaan heijastaa heidän ennakkoöuuöojaan ja tai rasismiaan.
Naisen täytyy saada olla vapaa.
Länsoimaalaiset naiset ERÄÄT heistä kuten ERÄÄT miehetkin kulkee kesäisin läskit hyllyen puolialastomina ja se hyväksytää. Hyvä näin.
Mutta myös musliminaisille täytyy antaa avapaus pukeutua miten he itse haluaa.
Täytyisi siis antaa kaikille naisille samat arvot ja kohdella heitä tasaveroisesti.
Ja antaa musliminaisille niin kuin muillewkkin naisille vapauden päättää itse pukeutumisestaan.
Niin kauan kuin on miehiä vaatimuksiensa kanssa mitä tulee ERÄITTEN musliminaisten vaatteisiin, ei ole tasaa-arvoa kaikilla anaisilla.
ERÄÄT miehet, oli he muslimimiehiä tai länsimaalaisia miehiä, ovat samaa maata, naisten sortajia.

 

2019-08-12
reagoin
Lue Koraania ja Raamattua nykyaikaisesti

Koraania kuten Raamattua tulee viisaitten osata paneutua nykymaailmaan. Emme elä enää menneisyydessä. Elämme nykyajassa ja viisas ihminen seuraa aikaa ja elää ajassa, eikä menneisyydessä.
Menneisyyttä rakastava haluaa menneisyydessä elää tai ainakin haluaa että eräät muut täytyisi elää menneisyydessä edelleenkin, eivät ymmärrä sitä että kukaan ei sellaista ihmistä tottele.
Viisas ihminen etsii hyvän tien kulkea, tien joka on Jumalaa rakastava ja elämää rakastava. Jumalaa ja elämää rakasta kulkee nykyajassa. Tämä on faktaa. 
Vain fanaattiset kulkee menneisyydessä ja toisille pahaa haluavat kulkee menneisyyden varjossa vaatimuksineen toisille

 

2019-09-01
reagoin
Erilausuuden hyväksyminen

Erilaisuus on maailman rikkautta. 
Erilaisuus on maailman rikkautta ja erilaisuudesta saa puhua jos puhuu positiivisesti niistä.
Ei saa ummista silmiään erilaisuuksille maailmassa
Miten kurja paikka maailma olisi jos kaikki olisimme samanlaisia.
Onneksi maailmassa on paljon erilaisuutta josta me jotka hyväksymme erilaisuuden ja me jotka uskallamme puhua erilaisuudesta positiivisesti, hyväksyen.
Mutta tietenkin lakeja noudattaen, kaikista löytyy paljon hyvää jos jos vain uskaltaa katsella tai etsiä sitä hyvää erilaisuuksista.
Erilaisuutta ei pidä pelätä tai arastaa. Erilaisuuteen pitää tutustua, silloin se ei enää tunnukkaan niin erilaiselta vaikka erilaista onkin, siihen siis tottuu erilaisuudesta huolimatta.
Mutta harva tottuu rikollisuuteen ja muuhun pahaan vaikka ne onkin tavallaan erilaisuuksia.
Viisas pysyy erossa rikollisuudesta ja rikollisista ja "pahasta" sillä ne ei ole positiivistä ja ei mukanaan mitään hyvää kenellekkään.

 

A-ak
2019-09-04
reagoin
Pakolaismaahanmuutto tai työperäinen maahanmuutto?

Se alkaa mennä täysin ulalle kun pakolaismaahanmuutosta alkaa tulla työperäinen maahanmuutto.
Kenen toimesta? No tietenkin porvarien toimesta.
Luvataan ja annetaan työlupia esim. irakilaisille, huonosti koulutetuile, heidät palkataan esim. tiskaajiksi, siivoojiksi ja niin edelleen, Työnantajat maksaa sen mahdollisimman pienimmän palkan heille ja teettävät paljon töitä.
Työnantajat rikastuu kun eivät tarvitse maksaa yhtä hyviä palkkoja mitä oman maalaisille täytyy maksaa ja lisäksi pakolaistyöläinen on tyytyväinen, ei valita ja vaadi lisää, kuten usein oman maalaiset vaatii ja valittaa.
Eräät porvaripuolueet haluaa pienentää pakolaisten vastaanottoa melkein olemattomiin nykyisestä ja sen sijaan he haluaa enemmän työperäistä maahanmuuttoa mutta he ei puhu koulutetusta maahanmuuttajista. He haluaa haaliaa ihmisiä tänne jotka tekevät halpahommat pienimmällä mahdollisella palkalla, sillä oman maalaiset ei sellaisiin palkkoihin suostuisi.
Porvarit siis keksineet raha-arkun pakolaisista :( Tuollainen on hyväksikäyttöä eikä mitään muuta.

 

A-ak
2019-09-09
reagoin
Mihin ihmiskunta on menossa?

Taistelua, ympäristön pilaantumista ja sotaa jatketaan herkällä planeetallamme kaikkialla.
Minne olemme menossa? Meillä on Yksi planeetta, ja sitä todella lyödään!
Ympäristön tuhoaminen, salametsästykset, soturit, tyrannit, vallan hulluus, korruptio ... luetteloa voidaan tehdä pitkä ... valitettavasti!
Onko rauhan merkkiä tulevaisuudessa?
Mietin yhä enemmän sitä, onko seuraavalle sukupolvelle mahdollista kokea rauhaa ja vapautta. Voidaksesi kasvaa myrkyttömänä, suojella eläimiä, luontoa, ilmaa, vettä ja ympäristöä.
Kuinka hemmetissä se voi olla näin? Miksi me kaikki heräämme niin myöhään? - liian myöhäistä?
Ei riitä se että myrkytämme ja saastutamme planeetan, syrjimme myös muitten valtion kansalaisia, emme halua heille hyvää, haluamme heidän elävän sotaisissa valtioissaan, ilman ruokaa ja ilman suojaa. Onneksi ei kaikki ole egoisteja, pieni valo pilkistää hyväntahtoisuutta, mutta maailman egoistit laittaa vastaan.
Inhimillisyyttä, rakkautta, empatiaa ja naurua ei ole enää tällä hetkellä paljoakaan.
Mistä luulet voimme aloittaa? Me kaikki!
Sen ei tarvitse olla mega iso, ei ollenkaan ... on aina hyvä aloittaa joka päivä, pienten asioitten kanssa. Jostainhan on aloitettava.


3 ==========================================

A-ak
2019-09-13
reagoin
Mikä maailmaa vaivaa

Maailmaa ja kaikkia ihmisiä rakastava toivoo ja haluaa rauhaa maailmaan ja että kaikki kansat, ihmiset voisi hyvin pallollamme. Se on hyvä ajatus, toiveajatus, joka ehkä joskus tulee tapahtumaan. Sehän riippuu siitä miten ihmisen kehitys edistyy.
Materiaalinen kehitys maailmassa on edennyt paljon eräillä alueilla maapallolla, mutta eräillä muilla alueilla ihmisä kulee nälkään ja janoon ja kuivuuden runtelemaan luontoon. Ja kaikki tuo johtuu siitä että ihmiset kokonaisuudessaan ei ole vielä tarpeeksi kehittyneitä ajattelemaan koko maapalloa ja toimimaan niin että kaikilla olisi hyvä olla.
Itsekkyys ja nationalismi estää rauhan ja hyvän olon kaikille
Useat siis valitsee polun joka syrjii muita.
Harvemmat valitsee polun joka rakastaa kaikkia.
Se on kylmä totuus maailmasta.
Ihmiset itse aikoinaan harmaassa menneisyydessään teki valtioita ja alkoi varjella omaa kansaansa ja hyljeksiä muita kansoja.
USAn osavaltiot pystyi yhdistymään yhdeksi valtioksi.
EU-valtioittenkin tulisi yhdistyä yhdeksi valtioksi.
Kaikki yhteenkuuluvaisuus maapallolla on aika uutta vielä. Nationalistiset ihmiset ei ymmärrä vielä mikä tuo rauhaa maailmaan, mutta he ajattelee omalla kehitystasollaan ja heille heidän nationalistinen ja sisäänpäin kääntyvä ajattelu on hyvää, sillä he ei vielä osaa ajatella sitä että kaikki ihmiset on samanarvoisia ja että kaikilla on mahdollisuus hyvään elämään pallollamme jos yhteenkuuluvaisuus lisääntyisi.
Tiedän toki että tuollainen vie kauan aikaa, sillä ihmisen on kehityttävä ensin eteenpäin aika paljon.
Vaikka useimmat ihmiset ei ole tarpeeksi kehittyneitä, ei se saa olla esteenä siinä että ei saisi puhua yhteenkuuluvaisuudesta, globaalisuudesta, rakkaudesta, empatiasta ja niin edelleen. Sillä ehkä jotkut harvat heräävät ja ymmärtävät että globaalisuus on parempi vaihtoehto kuin sisäänpäin kääntyvä syrjivä nationalismi.

 

2019-09-24
reagoin
Ad hominem argumentointi

Ad hominem pilaa aina ketjut ja sitten he jotka menevät samoille linjoille yrittävät laittaa enemmän sytykkeitä.
Kun ei suutu ja ei ala kinastelemaan ja jankkaamaan ad hominem heittäjille, se tietenkin suututtaa heitä, sen ymmärtää jokainen.
Ad hominem argumenteilla on aina tarkoitus yrittää saa da toinen suuttumaan tai tulemaan pahoilleen ja kun he ei onnistu, suuttu he itse ja purkavat kiukkuaan.


2019-10-27
reagoin
Huonot pöytätavat

Hyvät kansalaiset, ihmiset, näettekö saman asia kuin minä, että monissa keskustelupalstoissa on monia, joilla on "huonot pöytätavat"?
Käyttäytyvät kuin "siat" muille keskustelijoille. On erittäin vaikeaa, melkein turhaa keskustella heidän kanssaan. He eivät ole vielä oppineet hyviä pöytätapoja. He yrittävät edelleen tulla aikuisiksi tai siviliserade.
On tärkeää käsitellä toisinaan sitä, mitä he heittävät ilkein sanoin itsestään ulos, käsitellä sitä rauhallisesti ja harkitusti ja siirtyä eteenpäin, ei ole syytä aloittaa keskustelua heidän kanssaan, koska ei ole mahdollista keskustella heidän kanssaan, kun heidän pöytätavat on heikkoja. mutta voi kuitenkin sitten kertoa heille asioista, antaa tosiseikkoja, faktaa jne.
Ei keskustele heidän kanssaan, antaa vain tietoja, ei muuta ja siirtyy sitten eteenpäin, se on parasta.

 

2019-12-11
reagoin
Käyttäydy hyvin kaikkia kohtaan

Alankohtainen asia aina, joka päivä.
Yhteiskunnassa se on tärkeää että yrittää käyttäytyä hyvin muita kohtaan.
Netissä se on vielä tärkeämpää.
Netissä anonymiininä on niin hjelppoa haastaa riitaa ja alkaa kinastella, se anonymiteetti vie estoja pois.
Rekesteröidytkin on tavallaan anonyymejä, sillä emmeän kirjoita omilla nimillämme.
Mutta täysin anonyymiset, on täysin anonyymejä.
Kaikenlaista saa lukea ja sanoa hiljaa itselleen että ölä välitä kaikesta, anna olla.
Joskus saa oikein taistella että ei tartu kiinni riidansiemeneen, syyttelyyn ja niin edelleen
Ei ole ainuttakaan ihmistä jotka ei koskaan tarttuisi vastaantulevaan riidansiemeneen, sehän niin helppoa mennä virran mukana.
Joskus sattuu jokaisen kohdalle että itse aiheuttaa riitaa, silloin kun sen huomaa, on parasta vaihtaa puheenaihetta eikä jatkaa.
Se on kiinnostavaa seuraialla nettikeskusteluja, ja ei niitä edes aina voi keskusteluiksi sanoa.
Paljon riippuu iästä miten käyttäytyy ja millaisella foorumilla on.
Ihmisen kieli on kuin ratsu.
Jos hoidat hyvin kieltäsi, hoitaa kielesi hyvin sinua.
Jos laiminlyöt kielesi, pettää kielesi sinut.
Noinhan se on.
Hyvä pitää muistissa tuo. Jos ei tunne että itse on aiheuttanut riitaa tai kinastelua, on parasta olla hiljaa, sillä anonymiteetin takana on aina joku ihminen.
Joskus se on niin helppoa kirjoittaa provosoivasti.
Provosoimalla aivan kuin herrätää toisten tunteet, sillä monilla on vaikea hillitä tunteitaan ja etenkin netissä anonyymina ollessamme tunteet saattaa leimahtaa ja se on hyvin valitettavaa jos annamme tunteittemme leimahtaa jotain toista kirjoittajaa kohtaan.
Netissä voisi sanoa seuraavanlaisesti:
Ihmisen tunteet on kuin ratsu.
Jos hoidat hyvin tunteesi, hoitaa tunteesi hyvin sinua.
Jos laiminlyöt tunteesi, pettää tunteesi sinut. 
Ajatuset on se josta ne sanat tulee ulos, ajattelemme ja sitten kirjoitamme/sanomme sen.
Onhan meitä ihmisiä monen eri tyyppisiä ja jokaisella meillä on oma luonne. Luonteen samankaltaisuuksia tietenkin on, hiljainen, puhelias, ujo, ja niin edelleen.
kaikki mahtuu nettiin omalla tyylillään, on vain opeteltava että ei reagoitse kaikkeen.
Provoiluunkaan ei kannata aina reagoida vaikka mieli tekee 
Käyttäytyminen on ajankohtainen asia, se on ajankohtaista aina kun on toisten kanssa tekemisissä.
Hillitä itsensä ja yrittää pysyä asiallisena ja ystävällisenä muita kohtaan on suuri kysymys kanssakäynnissä muitten kanssa. Jätämme koko ajan jäälkiä jälkeemme ja ne jäljet ei mene koskaan pois 2020-01-05
reagoin
Lukemisen ymmärtäminen

Lukemisen ymmärt'misessä on hyvä esim. Raamattu ja Koraani.
Monet lukivat ymmärtää lukemansa sanat ja lauseetkin, mutta eivät ymmärrä missä tilanteessa ne jakeet on yhteydessä, sillä pelkkä yksi jae ei aina kerro koko totuutta jos se jae on irrotettu kokonaisuudesta.
Mutta onhan niitä jakeita myös olemassa joita voi ymmärtää ilman että ajattelee missä yhteydessä ne jakeet on edellisiin jaakeisiin ja jäljessä oleviin jakeisiin. Esille astuu myös usein eräitten halua alkaa tulkata jakeita omien mielipiteittensä mukaisesti.
Ok. kaikkea tulkitaan, myös pyhiä kirjoja, mutta tulkintojen kanssa tulee olla varovainen.
Mitä tulee muuhun lukemiseen, on helppoa lukea nopeasti, ajattelematta sen enempää ja ymmärtää lukemansa täysin väärin.
lukimat -

 

2020-01-15
reagoin
Se on vaarallista alkaa rajoittaa kansalaisten vapautta

Kun poliitikot haluavat rajoittaa henkilökohtaisia vapauksiamme, meidän on reagoitava, vastattava, sillä kun valtio on tarttunut siihen, se ei vapauta sitä vapaaehtoisesti. Niille, jotka ajattelevat olevansa väärässä, suosittelen lukemaan vähän esimerkiksi Kiinasta, Venäjältä, Iranista, Puolasta, Unkarista, Saudi-Arabiasta, Afganistanista, Pohjois-Koreasta.
Kun politiikot puuttuu kansalaisten vaatteisiin ja haluaa kieltää jotkin vaatteet, on se vapauden riistämistä eräiltä kansalailta ja se ei ole demokraattista.
Esim. huivikielto ei ole demokraattista, se on kuin fundamentalistista vapauden rajoittamista aivan samalla tavalla kuin vapaus on hyvin rajoitettua esim. Saudi arabiassa.
Se on ymmärrettävää, että lakeja täytyy olla, mutta se ei ole oikein rajoittaa jonkun ihmisryhmän pukeutumista.
Kuten se ei ole esim. demokraattista jos kieltää ruotsinkielisiä puhumasta ruotsia, tai jos kieltää lain voimalla suomalaisia ulkomailla puhumasta suomea koulussa.
Huivikieltoa monet puolustaa sanomalla, että uskonto Islam pakottaa pikkutytöt pitämään huivia.
Mutta ei se ole uskonto Islam joka pakottaa, 
se on lapsen vanhemmat jotka ehkä pakottaa, eivät ymmärrä mitä Koraani sanoo asiasta.
Ne länsimaalaiset jotka haluaa rajoittaa esim. muslimien elämää, käyttäytyvät samalla tavalla kuin diktaattorivaltiot diktatuureineen ja uskonnollisine moraalipoliiseineen.
Se olisi eri asia jos hallitus päättäisi, että ala-ja keski-luokilla ei saa pitää huivia päässä, mutta yläluokilla se olisi sallitua, silloin se käsittäisi koko maata ja perustuisi siihen mitä Koraanissa sanotaan milloin tyttölasten tulee peittää hiuksensa huivilla.
Näin ollen lasta ei voisi pakottaa pitämään huivia alhaisessa iässä koulussa.
Mutta siltikin hallituksenkin tekemä kielto olisi vapauden riistämistä.
Sillä uskonnonvapaus sallii vanhempien päättää lastensa uskonnollisesta kasvatuksesta ja näin ollen tuollainen huivikielto olisi uskonnonvapauden vastustamista.
Euroopassa jyllää ja kuhisee kovaääninen muslimiviha.
Toivottavasti tappava fasismi ei iskeydy noihin muslimeja vastustaviin, sillä se olisi kuin historia toistamista, Euroopan aikaisempien harha-askelten matkimista.
Jumala meitä varjelkoon fasismilta ja vihalta.

 

-------2020-02-03
reagoin
Kaksi ikäluokkaa sorrettuina yhteiskunnassa

Monella ihmisellä on nykyaikana syvä hätä omasta voinnistaan ja olemisistaan ja toimeen tulostaan.
Tuollaisessa tilassa ihminen voi huonosti psyykkisesti ja silloin on myös aika helppo retkahtaa rikoksiin ja rötöksiin mitä ja riitelyyn tulee nuorempiin.
Vanhukset, vähäosaisemmat vanhukkset tuntee että yhteiskunta ei välitä heistä että yhteiskunta on kääntänyt vanhuksille selkänsä.
- Nuoret on vailla suurempia kokemuksia elämässään ja katsotaan epäkypsiksi ja osaamattomiksi.
Vanhukset katsotaan valmiiksi hautaan, joten heihin satsataan hyvin vähän ja vanhukset kärsii ja jotkut kuolee huonoon hoitoon tai pikemminkin hoidon puutteeseen.
- Yhteiskuntamme on muuttunut pahaksi ihmiselle, etenkin nuorille ja vanhuksille.

 


-------2020-02-03
vielä
"Yhteiskunnan "ongelmajäte-ryhmät"

Kenestäkään ei pitäisi tulla "ongelmajätettä" jos yhteiskunta toimisi niin kuin sen pitäisi.
"Ongelmajäte-ryhmä"
Eri aikakautena on eri ryhmät jotka yhteiskunta hyljeksii monilla eri tavoilla.
Yhteiskunta:
Yhteiskunta on me ihmiset :)
Miksi ihminen toimii niin että jotkut ryhmät syrjäytetään tehokkaasti?
onko kyseessä enemmän voiton saanti?
Olosuhteet ovat olleet, eristäytyminen, varallisuus, köyhyys, hyvä ilmasto, huono ilmasto, hyvä johtajuus, huono johtajuus, erilaiset olosuhteet.
Tuollainen on maailma, kansat, ihmiset ei ole idiootteja, on vain erilaisia olosuhteita kansoilla maailmassa.
Erilaiset olosuhteet luo elämän kansalle.
Silti kaikki olemme yhtä-arvoisia kaikki, samanarvoisia.
Opetelkaamme "rakastamaan" toinen toisiamme :)
Ihmisen hyvä ominaisuus on, ystävällisyys. Ole ystävällinen kaikille ihmisille. Älä unohda sitä että kaikilla kansoilla, ihmisillä ei ole samanlaiset mahdollisuudet samaan elämän tyyliin, mutta se ei tee kenestäkään parempaa tai huonompaa.
Viisas tämän ymmärtää.
Empaattisesti terve ihminen osaa kunnioittaa kaikkia maailman kansoja.
Kokeilkaa.
Tee experimentti itsesi kanssa ja ajattele millainen sinun elämä olisi ja miltä sinusta tuntuisi jos sinua koko ajan haukuttaisi etnisyytesi tai uskontosi takia?
Miltä se sinusta tuntuisi?
Hyvä neuvo:
Kohtele muita niin kuin toivot muitten kohtelevan itseäsi.


4 ======================================================


-------2020-06-30
vielä
Kritisoinnin negatiivisuus
Ihmisellä on monia vapauksia. Hän joka haluaa jatkuvasti kritisoida toisia, tekee sen, katsoo sen vapaudekseen.
Se joka ei halua toisia jatkuvasti kritisoida, ei tee sitä jatkuvasti, sekin on vapautta se.
Vapauteen kuuluu myös kertoa näistä asioista. Kertominen ei ole sama kuin henkilökohtainen kritiikki, eihän sillä heitetä lokaa toisen niskaan. Jos joku siitä loukkaantuu, on silloin kyse hänen tunne-elämästä, herkät tunteet, loukkaantuu helposti.
He jotka jatkuvasti kritisoi toisia, eivät siedä että kritisoinnista huomautetaan, he pahastuu ja näin ollen he katsoo senkin kritisoinniksi ja ottavat nokkiinsa.
Tunne-elämä jyllää negatiivisesti jatkuvasti kritisoidessa. Silloin ihminen elää negatiivisuudessa, negatiivisuuden varjossa, pälyilee koko ajan ympärilleen, ketä voisi kritisoida ja saada sillä hetken ajan hyvänolon tunteen.


-------2023 -5-13
vielä
Miksi kritisoit? Mistä ajattelette johtuvan sen että harrastatte toisten kritisointia ja menette niin pitkälle että tulkitsette toisten kirjoituksia ja näette ne juuri sinulle ja sinulle ja sinulle tarkoitetuiksi piikeiksi???
Miksi ei voi lukea suoraan sitä mitä on kirjoitettu ja jättää pois tulkinta ja kuvittelu että se olisi juuri sinulle kohdistettu kirjoitus???
Jos ei tunteile liikaa lukiessaan kirjoituksia ja syvällistyy vain sanoihin ja lauseisiin ilman tulkitsemista, silloin voi paljon paremmin, ei tuntisi huonoa vointia kirjoituksien takia, kun ymmärtää lukemansa.
Minä en kritisoi paljoakaan ketään henkilökohtaisesti, se ei kuulu tapoihini, mutta joskus minäkin lankean, valitettavasti, enhän ole täydellinen
Lukemisen ymmärtäminen tai pikemminkin ymärtämättömyys lukemaansa, johtaa aina itsetunnon alenemiseen ja huonoon vointiin sen takia.
On hyvin tärkeää yrittää opetella rakastamaan itseään niin paljon että hyväksyy itsensä, tykkää itsestään ja näin ollen ei pahoita mieltään omilla kuvitteluillaan joita on näkevinään toisten puheissa tai kirjoituksissa. Parasta on siis jättää pois kuvittelu ja toisten puheitten ja kirjoituksien tulkitseminen.
Myönnän että se ei ole helppoa, mutta ajan mittaan se helpottuu kunhan sitä opettelee aikansa. Siitäkin huolimatta joskus tuntuu pahalta edelleenkin jos sortuu kuvittelemaan toisten kirjoituksista. Mutta ei saa lannistua.
Ei siis saa antaa valtaa negatiivisille tunteille tuolla tavalla, on työskenneltävä niitten kanssa, jotta kehittyy.