2023-08-19
utövrig
Varför kritiserar du?
Vad tror du är anledningen till att du ägnar dig åt att kritisera andra och går så långt att du tolkar andras skriverier.
Varför kan du inte läsa direkt vad som står och utelämna tolkningen och inbilla dig att det är skrivandet riktat till dig???
Om du inte känner för mycket när du läser skrifterna och bara går djupt in i orden och meningarna utan att tolka, då kommer du att må mycket bättre, du skulle inte må dåligt på grund av skriverierna, när du förstår vad du läser.
Att förstå läsning, eller snarare att inte förstå vad man läser, leder alltid till dålig självkänsla och dåligt humör på grund av det.
Det är väldigt viktigt att försöka lära sig att älska sig själv så mycket att man accepterar sig själv, gillar sig själv och därför inte mår dåligt över sina egna föreställningar som man kan se i andras tal eller skrifter. Det är därför bäst att utesluta att föreställa sig och tolka andras tal och skrifter.
Jag erkänner att det inte är lätt, men med tiden blir det lättare så länge man tar sig tid att lära sig det. Trots det känns det ibland fortfarande dåligt om man faller för att inbilla sig andras skriverier. Men bli inte avskräckt.
Så man ska inte ge makt åt sådana negativa känslor, man måste jobba med dom för att utvecklas.


2023-08-16
utövrig
Benget

Skilett-kvinnan är tillbacks. Vad hemskt det låter, men det tycks vara sant, kändiskvinnor, kändistjejer blir smalare och smalare. Detta kommer att belasta unga tjejers syn på sig själv, kanske ätstörning på grund av detta. Kninnor skadar sig när dom följer denna smal-trend.
Det är inte lätt att vara kvinna om man vill följa dessa kroppsideal. Alla är inte starka nog att stå emot, dom följer slaviskt nya kroppstrender och mår dåligt.. Dom tjejer som vågar stå emot, dom är starka individer.
Var stark, du kvinna, ha kvinliga former, bär kvinliga former med stollthet. Skilett-kvinnor går och skramlar med sina beniga kroppar och hungriga på mat är dom men hetsen att se smal ut gör att att svälter sig.

 

2023-08-13
utövrig
Människan i arbetslivet.
Människovärdet är redan 
reduserad till lönsamhet. Gå och studera t.ex hur det är i fabriker. Människan är bara en siffra där och räknas till minussidan på grund av sin lön. Det som räknas är hur mycket och hur snabbt människan kan produsera. Om du blir lite långsammare t.ex på grund av ålder eller sjukdom, betraktas du som belastning av chefer och även av vissa medarbetare, tyvärr. Antar att numera är det så överallt på arbetsplatserna


2023-08-08
utövrig
Människans ursprung
Alla människors förfäder kom från Afrika, så dom var inte ljushyade linhuvuden. Det finns alltså bara en mänsklig art. Alla vi människor i världen härstammar från Afrika. Hudfärger och andra skillnader har skapats av tiden då människor migrerade från Afrika runt om i världen. Olika omständigheter fick människor att se lite olika ut, men trots det är vi alla fortfarande en och samma människoart. Om globaliseringen fortsätter, så kommer förmodligen färgerna och andra skillnader någon gång i avlägsna grå framtiden att smälta samman, blandas med varandra till viss del. Men antagligen kommer det fortfarande att finnas skillnader, eftersom förhållandena på planeten är olika.


2023-07-30
utövrig
Samhällets negativa förändring
Som gammal människa har man sett hur vissa saker har förändrats i världen och i ens eget land. Vissa är bra förändringar, vissa andra är mindre bra förändringar.
Man pratar ibland om den gamla goda tiden, men allt var inte bra då. Allt färändras med tiden, men allt blir inte bättre, många saker blir sämre och sämre. 
Bra förändringar har varit t.ex teknologi, vetenskap, globalisering, mm.
Mindre bra förändringar är t.ex klimatförändringar till det extremt sämre vädret,  människans andliga utveckling har stannat, osv.
Vad kan man dra för slutsatser av detta? 
Mänskligheten vill ha mycket och struntar i sin omgivning, särskilt vinstgivande företag förstör natur och ger människor stressiga arbetsplatser.  Ingen leder barnens andliga utvecklig, inte vuxnas heller. Här menas inte religiös andlighet, utan det menas människans tillstånd, att känna empati och annat bra, utvecklas inte. 
Därför råder kaos på många sätt. Religiösa fanatiker skriker ut sin hat. Rasister sprider hat. Företag vill ha mer och mer vinster.  Samhället bantar och bantar. Stressen äkar. Kriminella ungdomar dödar varandra och även oskyldiga i Sverige. 
Nu badar världen i extrem hetta och bränder och eller svåra stormar och annat oväder. Men dom ansvariga ledarna tar inte detta på allvar. Största båvarna är USA och Kina. 
Så visst kan man säga att många saker var bättre förut och vissa saker sämre. 
Människan bör vakna och kräva kraftfullt av världsledarna att göra något radikalt.


2023-07-30
utövrig
Känna sig kränkt
Man kan inte förbjuda allt som vissa blir kränkta av. Många blir kränkta av nästan vad som helt. Många är väldigt lättkränkta av sig. 
Varför är man lättkränkt? Varför vill man att andra ska vara tysta så dom inte blir kränkta? Det är ens känsloliv det handlar om, dom tål inte mycket.
Tror det beror på också vilken livserfarenhet man har, ju äldre man blir, desto tåligare tycks man bli. 
Staten kan dock inte ändra på en massa olika lag eller stifta nya lagar, för lättkränkta kräver mer och mer, dom vill att andra skall vara som dom kanske.
Yttrandefrihet måste bevaras. Religiösa människor ska inte få minska yttrandefriheten. Deras krav måste puttas under mattan så att säga.
Världen har blivit hårdare och hårdare med årtionderna. Man måste lära sig att hänga med i tiden och inte stanna i det förgångna.  
Och dom som agerar provokativt och eller hetsar mot folkgrupp, dom måste behärska sig lite, liksom vara lite mer sakliga i sina ord och inte ge efter för känslorna att hatet.

 

2023-07-23
utövrig
Känslor
Du människa, har du tänkt på att genom ditt beteende visar du upp till alla andra hur din religion är, eller rättare sagt hur du tror och tolkar att din religion är? När du kommer till denna tanke, kommer du att förstå att alla kan inte vara som du, att du har inte rätt att vänta dig att alla andra skall ta till sig din sätt att tro. Alla måste behålla sina tron inom sig, man kan inte tvinga andra leva eller betee sig som du.
Religioner skall ju styra ens liv till det bättre. Är det till det bättre att vara våldsam, hata andra, skrika och gapa? Ditt beteende visar alltså hela världen hur just din religin är, hur du tror.
Tänk fritt, tänk själv, lyd inte fanatiska ledare, fanatiska ledare tänker bara sig själva och sin politik och religiösä ledarskap. Du kan vara bara en lite bricka med i ledarens spel. Istället att lyda ledarens krav, skall du fördjupa dig i din religion och bete sig så som din religion kräver dig, ett gott beteende framför allt. 
Sedan det där med heliga böcker. En bok i sig är inte helig. En bok är bara en bok med flera sidor. Heligt däremot är det att du beteer dig bra så som religiösa skrifter kräver dig. Religiösa skrifter kräver inte att du skall hata och bestämma över andra och vara våldsam.  Alltså, putta bort fanatism.
Det är inte lätt att vara människa, men det hjälper om man lär tänka själv och lär sig att andra kan inte vara som du. Alltså, gehärska dig, lev ett gott liv, älska dig själv och älska alla andra. Visa hela världen att din religion är fredlig.


2023-06-27
utövrig
Invandring
Att prata om invandring är spännande. Men tyvärr många på olika forum pratar då hela tiden om invandrare och invandrares brott, så det blir ingen diskussion om invandring.
Det finns många orsaker varför man blir flykting, varför man lämnar sitt hemland med risk att dö på vägen.  Svårigheter med invandring med flyktingar, visst finns det svårigheter mer eller mindre, beroende varifrån flyktingen är.
Man måste kunna och våga diskutera invandring utan att bli kallad för rasist. Ofta dom som pratar istället om invandrare, är det många av dom visar sin avsky och sin rasism, utam att själv kanske förstå att dom pratar rasistiskt. 
Det är väl intolerans och ovetande som är orsaken att dom hatar invandrare eller rättare saft specifika invandrare, som t.ex muslimer, tyvärr, hatet flödar mot muslimer bland denna grupp.


2023-06-22
utövrig
Känslomänniska
Människan är en känslovarelse. Känslorna styr oss, därför agerar vi oftast hur vi känner inom oss.
Man är liksom van att traditionen är att fira storhelger. Många tänker inte att det finns ett liv även efter storhelgerna. Så man måste ta det lugnt, tänka efter lite mer, men om man är rik eller annars gott om pengar, köp då och njut.
Man skall alltså leva efter sina tillgångar, vara lagom alltså.
Detta bör man specielt tänka på framför storhelger. 
Man kan njuta av det man har, nöja sig och vara glad att man har mat i bordet, det extra lilla kanske räcker. Livert handlar ju inte enbart att köpa och köpa. Minns, köp det vad du behöver att leva. 
Lycka till. :)


2023-04-30
utövrig
Rasism
Ingen vettig person respekterar rasistiska åsikter, åsikter som inte ger samma mänskliga rättigheter till alla människor.
Man måste respektera personen själv, rasisten, som person, men man behöver inte respektera de rasistiska ideologerna, för om de skulle få full makt skulle den rasistiska makten göra det väldigt svårt för alla flyktingar just p.g.a. att den rasistiska makten skulle inte ge flyktingarna samma mänskliga rättigheter som sina egna landsmän. På grund av det får rasistiska åsikter inte respekteras.


utövrig
Man har många friheter. Den som ständigt vill kritisera andra gör det, och ser det som sin frihet. Den som inte ständigt vill kritisera andra gör det inte ständigt, det är också en frihet. Frihet inkluderar också att berätta om dessa saker. Att ta upp detta är inte detsamma som personlig kritik, det kastar inte smuts på en annans hals. Om någon blir skadad av det, handlar det om hans eller hennes känslomässiga liv, känsliga känslor, att bli sårad, kränkt.


utövrig
De som ständigt kritiserar andra, tolererar inte att de kritiseras, de blir arga och därför ser de det också som kritik och blir sura.. Det känslomässiga livet rusar negativt med ständig kritik. Sedan lever en person i negativitet, i skuggan av negativitet, ständigt tittande  runt, vem han kan kritiseras och få en känsla av välbefinnande ett tag det.


utövrig
Man kan inte äga en annan människa...om den andra vill gå, måste du acceptera det...du kan inte hålla en kvar bara för att du vill inte släppa taget...för bådas skull är det därför lämpligt att du släpper taget och låter den andra vara fri om man vill det...själv klart är detta oerhört svårt ibland...man tenderar ju att se bara på sin egen nytta i situationen och glömmer att även den andra ser på sin egen situation och försöker så att hen mår bra...ofta stirrar båda bara sina egna inrtessen.. det svårt att släppa taget...att släppa taget, kan göra livet lättare på många vis...och glöm inte att tiden läker alla sår.


utövrig
Alla får kritik då och då...det finns alltid några som vill kritisera andra...om man aldrig vill ta emot kritik, då är det bäst att vara tyst...men genom att vara tyst får man också kritik, man brukar ju säga att genom tystnad håller du med...så det verkar så att man måste lära tåla kritik...och samtidigt lära sig att kritisera andra så lite som möjligt, för kritiserande är ju det samma som att peka med fingret och säga att du har fel, men jag har rätt...man kan alltså försöka vara utan att kritisera andra personligen.


utövrig
Den som vågar betrakta sig själv, ser sig själv nästan sådan som man är...därför behöver hon inte ägna sig åt det vad andra har för bild av henne...om man har bra självförtroende, bryr man inte särskilt mycket vad anda säger om en...andra kan inte veta exakt hur andra människor är...dom tolkar bara...sedan finns det nog några som är jätte bra att tolka människors beteende och kroppspråk, dom har lättare att se hurudan någon är...alla kan ju inte tolka kroppspråk, så deras tolkning av en är ofta helt fel...specielt om dom ogillar någon, då tenderar dom att komma med negativ kritik om den personen.


utövrig
Jordens befolkning minskar...Moder Jord rensar bland befolkningen...om man tänker efter, så är det för mycket folk på Jorden...resurserna räcker inte...och befolkningen förstör Jorden...Moder Jord gråter...luften är dålig...marken är förgiftad och sur...människor kryllar överallt på Jorden och förstör Jorden...kanske detta är ett sätt för Moder Jord att minska befolkningen...hur som helst, befolkningen minskar nu.

utövrig
Alla länder i Jorden borde dela naturtillgågar med varandra, så att alla människor på Jorden kunde leva ett rikt liv, äta och må bra, Men människan är rätt så egoistisk...tänker bara på sig själv och sin egen nation...vissa har det bra, andra har det dåligt. Undra på att Moder Jord protesterar...så kan man tänka.  Människan får det hon har sått...så enkelt är det.


utövrig
Att älska världen och alla människor, det en hoppfull tanke är...vi skall hoppas och vill ha fred i världen och att alla nationer, människor, kan klara sig bra här i vår planet...Det är en bra idé, en önskan som någon gång kan komma att ske...Det beror på hur mänsklig utveckling utvecklas.

 

utövrig
Den materiella utvecklingen i världen har utvecklats i stor utsträckning i vissa regioner i världen, men i andra regioner svälter människor och är törstiga och naturen är uttorkad...allt detta beror på att människor som helhet ännu inte är avancerade för att tänka på hela världen och agera på ett sätt som är bra för alla.

 

utöver
Själviskhet och nationalism förhindrar fred och välbefinnande för alla. Så många väljer en väg som diskriminerar andra. Färre väljer den väg som älskar alla. Det är den kalla sanningen om världen. Människor själva, en gång i sin gråa förflutna, gjorde stater och började skydda sitt eget folk och avvisa andra nationer.


utövrig
Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...


utövrig
Kära invånare, folket...ser ni att många har ett "dåligt bordsskick"?? ..dom beter sig som "svin" mot andra debattörer...det är oerhört svårt, nästan meningslöst att diskutera med sådana...dom har inte ännu lärt sig ett bra bordsskick...dom är fortfarande där och försöker bli vuxna eller civiliserade...Då gäller det att bemöta ibland det dom slänger ut i svidande ord, benöta det lungt och sansat och sedan gå vidare, det finns ingen andledning att börja diskutera med dom, för det går inte att diskutera med en dom har oerhört dålig bordsskick...men man kan alltså informera dom, ge fakta osv.


utövrig
Vart är mänskligheten på väg? Vi förstör vår planet, 
vissa hatar andra folk, rikare länder vill inte hjälpa fattigare länder, människan hatar och förstör, Har vi någon framtid? Har dom kommande generationerna någon framtid?Troligen inte.


utövrig
Du avundsjuka kvinna, bli mänsklig, bli vänlig, sök sammarbete med andra kvinnor istället, lär dig stödja andra kvinnor, tillsammans är vi starka. Den kvinliga avundsjukan...vad beror det på...att generellt sett kvinnor bråkar och hackar på varandra och är avundsjuka, det är väl rätt så känt...vissa hackar på varandra som höns och kacklar även som höns mot varandra...Kvinnor drar sällan tillsammans, avundsjukan sätter stopp för det...allmänt alltså...alla kvinnor är inte sådana höns. Vissa kvinnor försöker dölja sitt negativt och avundsjukt beteende...men det går ju inte att dölja :) avundsjukan skiner som svettande sol :)


utövrig
Du människa, vakna, ta ansvar för planeten, sluta skita ner planeten. Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren. Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir..


utövrig
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms. Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?


utövrig
Varför har mänskligheten inte kommit längre andligt än den gör? ..varför lever mänskligeten fortfarande på sätt och vis i barbarstadiet? ..vardör vill mänskligheten inte höja sin andlighet? Varför krigas det? ..varför finns det fortfarande olika stater? Varför inte en enda stat för hela planeten? Är det på grund av att människan vill vara egoist? ..Eller att mänskligheten helt enkelt ligger fortfarande på mycket låg nivå vad gäller andlighet och att man är barbarisk fortfarande, iaf i sina tankar?


utövrig
Det bästa vore om man kunde behärska sig och strunta vuxnas fördomar...det är oerhört svårt att påverka rasister...det tar bara på krafterna...dom flesta rasister är redan förlorade individer, det bör man förstå...dom sitter stenhårt fast i sin idiotista rasism...vad man bör istället, det är barnen...man skall försöka påverka barnen...barn är inte rasister...om barn uppträder rasistisk, har dom tagit det från sina föräldrar eller andra vuxna...det är alltså tid att påverka barnen...visa den goda vägen för barnen...för då kommer dessa barn att vara "friska" som vuxna...så låt barnen bygga upp en värld där alla har samma värde...men barn kan inte göra detta själva i dessa svarta tider, dom behöver vägledning.


utövrig
Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???


utövrig
Bekämpa rasismen, bekämpa rasismen, överallt, våga säga nej till rasism Bekämpa rasismen...rasismen brukar visa sitt fula ansikte...vissa försöker liksom ha foten i båda lägen, men sådant syns ju...det kallas för, dubbelspel, 


utövrig
Ta hand om våra gamla, gamla arbetat länge har, nu skall gamla får vila, men men, stressen ökar, många fattiga är, liten pension dom får, svårt att leva, varför tycker Sverige inte om dom gamla, måste äldre vara rädda, 
rädda för ålderdomen, vad är detta för något, skamligt är vad det är.


utövrig
Vissa älskar att bråka och kritisera andra...dom älskar helt enkelt att bråka och kritisera andra...ibland är det bara ordklyveri och ingenting annat...ibland har bråkaren känt sig igen i någons skrivelse och blivit arg och sårad...men oftast är det inbilning...men troligen bråkarens undermedvetna eller hon har analyserat och trott att skrivelsen handlar om henne...och då vill bråkaren ha fortsatta dialog och skyller på och vill att den andre ta på sig skulden...bråkaren brukar också ofta säga att den andre tror sig vara bättre än alla andra fast den andre har inte sagt något sådant...bråkaren påstår att den eller den är inte någon andlig person, att den eller den bara inbillar vara andliga...bråkaren tycks vänta att dom som tystnar skulle slicka på hennes arsel.och erkänna sina fel och erkänna att den tyste är inte andlig osv...en sådan där situation blir den klorare tyst och lämnar platsen för en stund och vill inte bråka...bråkaren gillar inte detta heller...om månader och år kan bråkaren ta upp dessa gamla händelser och fortsätta älta och älta...Den kloke och vise deltar inte i bråket mer...den vise vet att det leder ingenstans, att inget gott följer av det...vad skall man göra åt sådana bråkare...att vara tysta är allra bäst...man vill ju inte att bråkaren suger ens energi och ger tillbaks sin negativa energi...man orkar helt enkelt inte bråka om ordklyverier och srtunt saker som bråkaren inbillar.


utövrig
Kärleken har inget ålder, man blir inte kär i ett ålder, 
man blir kär i en människa.När männen har unga kvinnor som partner, är det knappast någon som reagerar negativt...men när kvinnan är äldre än mannen, oj vad kvinnan fördöms på grund av det..varför? ...varför döms kvinnan men inte mannen fast dom båda två har yngre livskamrater? ..det är kvinnofientligt...nedvärderande av kvinnor...kärlek har ingen ålder...man blir inte kär i ett ålder, man blir kär i en människa


utövrig
Akta dig för manipulation. Låt inte andra manipulera dig, 
visa inte ifall du blir påverkad, låtsas som om det bara regnar :) reagera inte, strunta i manipulation, stå emot, var stark.


utövrig
Man har fel om man dömer homosexualitet, bara vissa människor dömer homosexualitet, i andra arter blomstrar homosexualitet, varför är vissa människor intoleranta? är människan det lägsta arten på Jorden? Lär dig älska alla människor, lär dig respektera alla människor


utövrig
Kan du se variationerna i världen, landskap variationer..skog, grönska, öken, sand, torr savann, floder och sjöar, smutsigt dricksvatten, Kan du se olikeheter i människor, trots olikheter, är vi alla människor, likadana människor vi alla är, Trots alla dessa olikheter..Jorden tillhör alla människor, Jordens rikedomar borde tillhöra alla människor, bli mänsklig, bli vänlig mot alla, lär acceptera alla människor, variationerna på Jorden och hos människor, är Jordens rikedom, alla måste få del av Jordens tillgångar.


utövrig
Det finns bara en mänsklig ras. Alla människor på jorden tillhör samma ras, mänskligheten. Det finns många kulturer men det finns bara en mänsklig ras. Kulturer förändras över tiden precis som människor förändras över tiden. Det är naturligt. Tiden kommer att förändra allt. Men människan är alltid mänsklig, oavsett hudfärg. Även idag är det viktigt att acceptera människor som människor, alla människor.


utövrig
Intresset för politik skall man ha, men man skall inte glömma bort att älska hela mänskligheten, man skall försvara det som extremister och andra trycker på och hatar, Det krävs mod att våga försvara demokratin och hela mänskligheten. Var tycker du? Vågar du älska hela mänskligheten? Eller sjunker du in mörkret med extremhögern?


utövrig
Tänk vad lyckligt lottade vi i västvärden är, vi behöver inte gå hungriga, ingen av oss dör av svält eller på grund av smutsigt vatten, det finns inga krig hos oss, vi behöver inte fly, det finns ingen total torka hos oss, vi har återkommande regn, vi flesta bor i demokratiska länder, visst är vi lyckligt lottade, när vi har det relativt bra bör vi vilja att  även andra sḱulle ha det bra, i Europa hörs det mer och mer, vill inte ha mer flyktingar, kärleken för allt levande tycks många då har glömt bort, dom kanske aldrig har kännt kärlek för andra, kärlek är svaret, älska och bli älskad. 


utövrig
Varför skulle man inte få älska alla människor? Varför blir många sura och elaka om man säger sig älska alla? Är dom kanske avundsjuka? Känner dom att dom mår dåligt och vill få mig också att må dåligt? Det är bra om man känner sina dåliga sidor, då kan man  försöka bättra sig 
Att inte bli arg på dom som skäller på en, är visdom, 
Skäller "hundarna" på dig? Jo visst, så känns det, man har ju inte gjort något fel, Man har bara sagt att man älskar alla människor. Man alltså älskar alla människor på själslig nivå. 


utövrig
Världen är annorlunda nu, vad kommer efter corona? 
Samhället skall inte gå tillbacks till det gamla, Vi måste kunna förändra nu vissa saker i världen, livet innan corona var inte helt ok. förbättringar behövs, corona visade vårt bristfälliga samhälle, hoppas politikerna försöker, hoppas vårdande ledare inser detta att förbättringar behövs, t.ex äldrevården ligger dåligt till idag, alla måste få ett bättre människosyn, bli mänskligare. Pengar är inte allt här i värlen.

 
utävrig
Planeten blöder, dålig luft, marken är förgiftad, extrem hetta på vissa ställen, havet stiger, stormarna ökar, människan har förstört planeten Jorden, corona-virus är människans fel, mer virus kommer senare, hur blir det med människan, tror människan ett planeten Jorden har hur mycket resursser som möjligt, gå samman Jordens folk, rädda planeten Jorden, rädda människans hem, gör det innan det är för sent. 


utövrig
Blått, grått, torrt, blött, solen skiner mycket starkt,
svider i ögonen,  mörkt moln kommer med kylig luft, 
det bara vräker ner vatten från molnet, himmelen öppnat har sin stora port, helt plötsligt är regnet över och solen skiner igen, småfåglarna kvittra glatt och skatan skrattar, nordens varierande väder gör iaf livet varierande och olika, dagarna går med hela tiden olikheter i luften,
ibland går åskan dundrande och blixrande och ösregnande, nordbor vana är, andra rynkar på näsan, 


utövrig
Reklam, överallt stoppas det reklam där det bara går, 
mata inte folk med reklam, värsta reklamen är det som
försöket få folk att spela, det är inte renhårigt, det finns en massa svaga människor som är spelberoende, och nya blir spelberoende hela tiden, sluta locka folk med spel, 
ungdomar kan förstöra hela sitt liv med spel, tänk istället människors välmående och dit hör inte spel, det vet ni väl.


utövrig
Varför finns det så mycket ondska i världen, varför finns det så många oändligt fattiga människor i världen, vilket resulterar i ojämlikhet i världen, är rika länder för giriga, huruvida invånarna i rika länder är själviska, eller om det är svårt att tänka på de fattiga i avlägsna fattiga länder,
massor av frågor, få svar, Världen är delvis barbarisk ännu, egoism lyser, solidaritet finns bara lite.

 

utövrig
De flesta människor i världen tänker bara på sig själva,
de gnäller online i nätet, även om de är bosatta i ett rikt land, är det här livet andra är i gott skick och andra svälter ihjäl och andra lever för att torteras på randen av svält framöver. Vad vi ska göra, låt oss hjälpa, låt oss visa solidaritet.


utövrig
Hej världen, världen, jag tänker på världen, vad är det för värld vi lever i, det en underbar värld är, vi människor över hela Jorden, vi förstör världens natur, vi förstör världens klimat, vi dödar varandra, är vi barbarer fortfarande, du människa, väx upp, bli en människovän, 
en som älskar Jorden och människan.

--

utövrig
Ser du bakom horisonten, 
eller tror du dig veta? 
Man vet faktiskt mycket, 
men men....
allt vet man inte, 
enskilda främmande människors liv kan du inte veta, 
så sluta tro illa om trämmande människor, 
sluta hata, 
sluta tycka illa om främmande människor, 
mjuka upp ditt hjärta och 
älska alla.
Även andra länder ligger bakom din horisont, su vet inte hur alla människor i olika länder lever, hur dom är, sluta döma....sök istället kärlek och medkänsla, gör världen till en lite bättre ställe att vistas på.


utövrig
Journalistiken skall granska makten, makten skall inte granska journalistiken, makten måste tåla granskningen, så är det bara. Sluta hata och hota journalistiken, makten skall granskas, makten demokratisk måste vara, bort med rasismen, bort med främlingsfientligheten, journalistiken skall skall berätta om makten,  många missbrukar sin makt, folket vill veta detta. 


utövrig
Jakten på vinst skadar samhället, skadar dödligt ibland, skadar kroppsligt och psykiskt, arbetarna får stressa till max och ägarna badar i mijonvinster.


utövrig
Att visa sitt ansikte...vad tycker du...oavsett om man är ung, eller gammal är det tillåtet att visa sitt ansikte....det att man är gammal är naturligt...alla blir någon gång gamla...var och en bör inte gömma sig bara att man är gammal...även gamla människor bör acceptera sin ålderdom...ålderdomen hör till livet...det är ingenting att skämmas för...älska dig...det att vissa i omgivningen accepterar inte äldre människor, skall den äldre inte bry sig om detta...världen är full av kritiserande individer vars önskan är att andra borde göra så som den kritiserande individen säger...människor är olika, olika ålder, olika utseende osv...låt oss leva ifred med varandra, oavsett vilken ålder vi än är.


utövrig
Krig är hemskt...tv och tidningar pratar och skriver hela tiden om kriget...många gånger om samma saker...det är meninglöst att förgifta sitt sinne med massiva negativa tankar...men det är klart att man är så klart medveten om världens tillstånd just nu...men det gäller att behärska sig, på så vis behåller man sitt lugn...vad framtider har med sig, det vet ingen...bäst att försäka leva i nuet i sitt liv...hjälpa krigets offer och hoppas på bättre tillstånd till vår Värld.

 

utövrig
Krig är omänskligt...krig är maktgalna männens aktioner...eller rättare sagt deras armens aktioner...inte deltar dessa maktgalna män själva i kriget...dom är rädda om sina egna liv...tyvärr dom är inte rädda för andras liv och lidande...varför lockar makt vissa människor...maktbegär är sjukligt..

 

utövrig
Hur skall barnen och barnbarnen kunna leva på Jorden?  om Jorden blir 2 eller 3 grader varmare, det skulle det vara en stor katastrof, barnen ärven Jorden från sina föräldrar, vilken Jord dom ärver, det beror vad världsledarna gör, dom gör för lite, det räcker inte att rädda planeten, barnen är arga nu, dom kräver att politikerna måste göra något, göra något som skulle ge resultat.


utövrig
Barn och ungdom oroliga för framtiden,  klimatförsämringar det stora hotet, många protesterar,  världsledarna lovar och lovar, ingenting händer, 
världsledarna slipper det värsta,det är barnen som kommer drabbas hårt, vilken planet barnen kommer att ärva efter denna generation.


///Kultur finns, många olika kulturer, när man behöver inte integreras, då behåller man sin hemkultur, ibland är det lyckad, oftast mindre lyckad, man blir utanför samhället.


utövrig
Många olika tro, många olika trosläror...alla tror sig ha den rätta tron...öven ateister tror, dom tror på ateismen att det finns ingen Gud...saken är den att t.ex religionerna har kommit i olika tider med lite olika budskap och även lite samma budskap...men DET FINNS BARA EN GUD och inte ens det tycker alla lika.
Det bästa är att acceptera alla trosläror lika goda eller lika illa, som alla andra religioner.
Gud kan även ses som en universel kraft, istället för gud och himmel.

 

utövrig
Jakten på vinst skadar samhället, skadar dödligt ibland, skadar kroppsligt och psykiskt, arbetarna får stressa till max och ägarna badar i minjonvinster.

 

utövrig
Världsledarna tar inte klimatkatastrofen på allvar, inte Sverige heller...vilken planet barnen ärver från denna generation...ledarna tänker främst på pengar och ekonomi just nu.
Mänskligheten tycks kommit till en punkt där det är stopp, dom vill inte vända på klackarna och ändra sig...mänskligheten skulle klara sig med mindre prylar...bilarna är helt onödiga...fabriker behöver inte massprodusera saker, osv osv...
Klimatet håller på att bli varmare, stormigare, regnigare, torrare...men nej, ledarna vill inte sända standaren på levnad för människor...så fabrikerna, bilarna, flygplanen, jordbruket osv pumpar ut klimatfarliga ämnen i allt större mängder...
Stackars barnen som ärven denna generations skit...antagligen kommer denna generation hamna i världshistorieböcker så småningom i framtiden som planeten Jordens förstörare.

 

utövrig
Journalistiken skall granska makten, 
makten skall inte granska journalistiken, 
makten måste tåla granskningen, 
så är det bara. 
Sluta hata och hota journalistiken, 
makten skall granskas, ✍️
makten demokratisk måste vara, 
bort med rasismen, 
bort med främlingsfientligheten, 
journalistiken skall skall berätta om makten, 
många missbrukar sin makt, 
folket vill veta detta. 

 

utövrig
Är du medrasist, 

du hör rasistisk uttalande..
men du vågar inte säga emot..
du är alltså tyst, 
då är du alltså en medrasist.
Är du medrasist? ..när du hör någån pratar rasistiskt, är du tyst då? ..isf är du en medrasist...vet du inte att tystnad är detsamma som att man håller med...eller åtminstonen uppfattas tystnad som att man håller med...
Våga öppna munnen och säg emot rasister.


utövrig
Undvik löjliga bråk, 
ordklyveri det värsta bråket, 
bättre att tystna, 
lår bråkaren bråka ensam, 
den kloke bråkar inte.
Vissa älskar att bråka och kritisera andra...dom älskar helt enkelt att bråka och kritisera andra...ibland är det bara ordklyveri och ingenting annat...ibland har bråkaren känt sig igen i någons skrivelse och blivit arg och sårad...men oftast är det inbilning...men troligen bråkarens undermedvetna eller hon har analyserat och trott att skrivelsen handlar om henne...och då vill bråkaren ha fortsatta dialog och skyller på och vill att den andre ta på sig skulden...
bråkaren brukar också ofta säga att den andre tror sig vara bättre än alla andra fast den andre har inte sagt något sådant...bråkaren påstår att den eller den är inte någon andlig person, att den eller den bara inbillar vara andliga...bråkaren tycks vänta att dom som tystnar skulle slicka på hennes arsel.och erkänna sina fel och erkänna att den tyste är inte andlig osv...en sådan där situation blir den klorare tyst och lämnar platsen för en stund och vill inte bråka...bråkaren gillar inte detta heller...om månader och år kan bråkaren ta upp dessa gamla händelser och fortsätta älta och älta.
Den kloke och vise deltar inte i bråket mer...den vise vet att det leder ingenstans, att inget gott följer av det...vad skall man göra åt sådana bråkare...att vara tysta är allra bäst...man vill ju inte att bråkaren suger ens energi och ger tillbaks sin negativa energi...man orkar helt enkelt inte bråka om ordklyverier och srtunt saker som bråkaren inbillar.


utövrig
Ta hand om våra gamla, gamla arbetat länge har, nu skall gamla får vila, men men, stressen ökar, många fattiga är, liten pension dom får, svårt att leva, 
varför tycker Sverige inte om dom gamla, måste äldre vara rädda, rädda för ålderdomen, vad är detta för något, skamligt är vad det är.


utövrig
Bekämpa rasismen, 
bekämpa rasismen, överallt, 
våga säga nej till rasism
Bekämpa rasismen...rasismen brukar visa sitt fula ansikte...vissa försöker liksom ha foten i båda lägen, men sådant syns ju...det kallas för, dubbelspel, 


utövrig
Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???


utövrig
Det bästa vore om man kunde behärska sig och strunta vuxnas fördomar...det är oerhört svårt att påverka rasister...det tar bara på krafterna...dom flesta rasister är redan förlorade individer, det bör man förstå...dom sitter stenhårt fast i sin idiotista rasism...
vad man bör istället, det är barnen...man skall försöka påverka barnen...barn är inte rasister...om barn uppträder rasistisk, har dom tagit det från sina föräldrar eller andra vuxna...det är alltså tid att påverka barnen...visa den goda vägen för barnen...för då kommer dessa barn att vara "friska" som vuxna...
så låt barnen bygga upp en värld där alla har samma värde...men barn kan inte göra detta själva i dessa svarta tider, dom behöver vägledning


utövrig
Varför görs det inte mot arbetslpats-mobbning? ..Kränkande särbehandling är förbjudet, men det räcker inte.
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..
Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms.
Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...
När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?


utövrig
Du människa, vakna, 
ta ansvar för planeten, 
sluta skita ner planeten.
Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen, plus länder i Asien...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren.
Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir...

 

--------------------------------------------------

utövrig
Att bli kränkt är inte ett tecken på svaghet, utan en nödvändig förmåga att försvara sig själv. 
Ibland kan emellertid känslan gå för långt och känslan av kränkning 
 blir ett livshotande svar.
Man behöver alltså inte bli kränkt av allt, t.om av det vad andra skriver, isf har man problem.
kränkhetskultur är numera mångas akilleshäl.


utövrig
Alkohol är inte hälsosam ...alla vet det...men många dricker alkohol ... man kan faktiskt festa utan alkohol ... Det räcker att till exempel smaka bara lite eller säga att man är nykterist ... Det är som konst att inte dricka alkohol ... att festa och ha kul utan alkohol ... Då är man sig själv, hjärnan är inte störd av alkohol ... Då tänker du rationellt med dina egna friska hjärnnceller...När hjärnan påverkas av alkohol, gör alkohol knäppa saker i den mänskliga hjärnan ... hjärnan släpper alla hämningar och personen uppträder oftast dåligt då ...När man festar utan alkohol, då är man fri ... fri att lita på sig själva att man kan uppföra sig ordentligt ... det finns kvar ditt eget friska självförtroende ... du vågar skratta och ha kul 


utövrig
En normalt funkande mamma vill väl vara hemma med sina barn, eller hur? Det där att en mamma skulle älska att arbeta utanför hemmet mer än sina barn, är helt tagen ur luften. Skulle tro att man han fått kvinnor att ljuga för sig, för att vara feminister och vara med i kampen att kvinnan skall vara som en man. Kvinnan har hur som helst misslyckats med att vara som en man. Få kvinnor gör man-sysslor så om tvätta bilen, mecka med bilen, laga trasiga saker hemma, mm. Men kvinnorna kräver att männen skall göra kvinnor-sysslor och till och med vara pappa-lediga med lagens hjälp.
Det har varit mycket lätt för kvinnor att ljuga, för att fjäska för feminismen och t.om svenska politiken är helt genom-surad av feminismen. Detta med att kvinnan skall vara som en man, har gjort barnens liv sämre, mycket sämre. Ingen har tänkt på barnen. Man har bara och fortsätter fortfarande att jaga kvinnor till arbetet.


utövrig
Det kan ses och uppfattas som genialt att vara öppen, inga hämningar, säga vad man tycker och tänker, våga alltså mer, våga uppträda fritt. Så gör d flesta små barn. Men när åren går, försvinner barnens öppenhet, barnens spontanitet. Föräldrarna och andra vuxna kväver barnens spontanitet, gör inte så, säg inte så, svär inte, slå inte, osv osv. Samtidigt ser och hör barnen att d vuxna gör själva det vad d kräver att barnen skall inte få göra. Undra på att barnen blir lite förvillade och funderande och till slut har d lärt att uppträda lika falskt som vi vuxna.
Med falskt menar jag att för det mesta tänker vi helt annorlunda än vi pratar. Vi kan ha elaka konstiga tankar om allt och alla, eller roliga tankar, men vi har blivit lärda att inte säga det man tänker, tänk först och tala sedan.
Men ingen har lärt barnen att vårda sina tankar. Ingen tar itu med andras eller sina egna tankar. Ingen pratar om kraften som tanken har. Tankar kan orsaka både det ena och det andra. När vi inte har någon kontroll över våra tankar, blir man ofta sina egna tankars slav, både i gott och ont.


utövrig
Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???

 

utövrig
Ta tag i din aggressivitet.

Varför har vissa människor så mycket aggressioner? ..Varför tar dom inte tag i sina aggressioner? ..Kan det vara så att dom vet inte att dom är aggressiva? ..för man kan ju vara aggressiv på många ilika sätt...vissa är aggressiva passivt...passiva aggressioner kommer fram t.ex att man leker stumskola, är tyst mot dom som man är arga på...sedan det där utåt riktad aggressivitet...
Det är bara att konstatera att aggressioner finns.
Men varför vill den aggressiva inte bättra sig? ..är dom verkligen så blinda? ..eller leker dom bara?
Många känner igen sina aggressioner men vill inte prata om det, istället vill dom stämpla andra som aggressiva istället...på så vis slipper dom prata om sina aggressioner...dom lurar sig själva.
Det är klart att alla är aggressiva någon gång...men det där att vara aggressiva så ofta, det liksom går åt fel håll...aggressiva mår ju inte bra och genom sin aggressivitet förpestar dom även andras liv.

 

--------------------------------------------------------


utövrig
Att vara mer ensam och stilla, det är bra för psyket...det stillar sinnet...stressen blir mindre och mindre...om man har tur så, så småningom kommer lugnet och harmonin och man börjar faktiskt uppskatta det stilla livet lite mer...det är ju så att man måste vänja sig att ta det lugnt...steg efter steg vänjer man sig med det lugnare livet.
Så någonting bra tog corona med sig...lugnet om man vill...det gäller bara att ta det lugnt och acceptera lugnet...att gilla lugnet...då mår man bra.
Men alla kan inte ta det lugnt, specielt sjukhuspersonal, dessa hjältar som kämpar att hjälpa andra.


utövrig
Varför är många kvinnor avudsjuka på varandra? ..det är så dumt...istället bör kvinnor hålla ihopp och stödja varandra...kvinnor har fortfarande inte samma status som män.
Men nej...denna hemska avundsjuka ses här och där...kvinnor retar sig på varandra och blir avundsjuka på vissa kvinnor på grund av någonting...varje gång man råkar på en avundsjuk kvinna, känns det väldigt ledsamt först...sedan beror allt på vad denna avundsjuka kvinna gör...hon kan göra   livet surt för en...om den avundsjuka kvinnan har någon makt, då visar hon det och det drabbade stackaren kan inget göra...undra på att avundsjuka kvinnor sällan har riktiga kvinliga vänner.
Man väntar sig ju att vännerna skall vara ens vänner, inte ens fiender genom avundsjukan.
Men om det handlar om helt främmande kvinnor? ..sak samma..det gör lika ont kanske och man blir arg innerst inne på denna avundsjuka kvinna.
Vad göra? ..försöka att inte bry sig...det är oerhört svårt, men det är det enda som hjälper...man skall ju inte må dåligt på grund av hennes avundsjuka...så man skall strunta i det...vända ryggen åt henne, bry sig inte...rensa tankarna bort från den avundsjuka kvinnan...leva som hon inte fanns.
Man måste ju skydda sig för att mår bra...att må bra, det ens livsuppgift att se till att man själv mår bra.


utövrig
Vissa spottar ut ur sig nästan vad som helst...dom påstår att dom är uppriktiga i allt dom säger, med andra ord, dom pratar så som dom tänker för det mesta, tankar är snabba, ofta tänker man jätte konstigt, 
alla tankar är är inte uppriktiga, utan en stor del av tankar är helt vansinniga, färgade av ens själsliga tillstånd, 
Uppriktighet är det man verkligen menar, inte alltså bara det man tänker eller tror sig vara uppriktighet, man måste försöka komma ihåg att en civiliserad intelligent människa vet hur man skall uppträda inför andra, man skall vara vänlig och hjälpsam, klart är dock att t.ex extremism i alla former bör kritiseras iaf då om extremisten skadar andra med sin extremismantingen i handlingar eller verbalt.


utövrig
Det finns ingen vinnare eller förlorare i debatten ... Förlorare är om någon känner att hen förlorat och det är frågan om känslan av att de har förlorat och sedan brukar dom börja skylla på hen dom tror att dom har förlorat mot och hen börjar odla ofta ad hominem-argument och debatten blir förvrängd och förlorar den meningsfulla konversationsstilen.
Jag vet att det kan vara svårt att inte kritisera en annan om man  börjar känna känslomässigt och känner att man inte längre kan  debattera för sin sak.


utövrig
Den som vågar betrakta sig själv, ser sig själv nästan sådan som man är...därför behöver hon inte ägna sig åt det vad andra har för bild av henne...om man har bra självförtroende, bryr man inte särskilt mycket vad anda säger om en...andra kan inte veta exakt hur andra människor är...dom tolkar bara...sedan finns det nog några som är jätte bra att tolka människors beteende och kroppspråk, dom har lättare att se hurudan någon är...alla kan ju inte tolka kroppspråk, så deras tolkning av en är ofta helt fel...specielt om dom ogillar någon, då tenderar dom att komma med negativ kritik om den personen.


utövrig
Alla får kritik då och då...det finns alltid några som vill kritisera andra...om man aldrig vill ta emot kritik, då är det bäst att vara tyst...men genom att vara tyst får man också kritik, man brukar ju säga att genom tystnad håller du med...så det verkar så att man måste lära tåla kritik...och samtidigt lära sig att kritisera andra så lite som möjligt, för kritiserande är ju det samma som att peka med fingret och säga att du har fel, men jag har rätt...man kan alltså försöka vara utan att kritisera andra personligen.

-----------------------------------

////Räck ditt hjälpande hand, var solidarisk.


utövrig
Världen få mig att tänka
varför finns det så mycket ont i världen
varför finns det så många oändligt fattiga människor i världen,
vilket resulterar i ojämlikhet i världen,
är rika länder för giriga,
huruvida invånarna i rika länder är själviska,
eller om det är svårt att tänka på de fattiga i avlägsna fattiga länder,
massor av frågor, få svar,
Världen är delvis barbarisk ännu,
egoism lyser, solidaritet finns bara lite ,,
De flesta människor i världen tänker bara på sig själva,
de gnäller online i nätet, även om de är bosatta i ett rikt land,
är det här livet
andra är i gott skick och
andra svälter ihjäl och
andra lever för att torteras på randen av svält framöver.
Vad vi ska göra, låt oss hjälpa,
låt oss visa solidaritet.


utövrig
Lyssna 
Vet ni vad som sker på planeten Jorden? 
Planeten blöder, 
dålig luft, 
marken är förgiftad, 
extrem hetta på vissa ställen, 
havet stiger, 
stormarna ökar, 
människan har förstört planeten Jorden, 
corona-virus är människans fel, 
mer virus kommer senare, 
hur blir det med människan, 
tror människan ett planeten Jorden har hur mycket resursser som möjligt, 
gå samman Jordens folk, 
rädda planeten Jorden, 
rädda människans hem, 
gör det innan det är för sent.


-------utövrig
Man kan inte äga en annan människa...om den andra vill gå, måste du acceptera det...du kan inte hålla en kvar bara för att du vill inte släppa taget...för bådas skull är det därför lämpligt att du släpper taget och låter den andra vara fri om man vill det...själv klart är detta oerhört svårt ibland...man tenderar ju att se bara på sin egen nytta i situationen och glömmer att även den andra ser på sin egen situation och försöker så att hen mår bra...ofta stirrar båda bara sina egna inrtessen.. det svårt att släppa taget...att släppa taget, kan göra livet lättare på många vis...och glöm inte att tiden läker alla sår.

------------------------------------------------

 

--------utövrig
Man har många friheter. Den som ständigt vill kritisera andra gör det, och ser det som sin frihet.
Den som inte ständigt vill kritisera andra gör det inte ständigt, det är också en frihet.
Frihet inkluderar också att berätta om dessa saker. Att ta upp detta är inte detsamma som personlig kritik, det kastar inte smuts på en annans hals. Om någon blir skadad av det, handlar det om hans eller hennes känslomässiga liv, känsliga känslor, att bli sårad, kränkt.
De som ständigt kritiserar andra, tolererar inte att de kritiseras, de blir arga och därför ser de det också som kritik och blir sura..
Det känslomässiga livet rusar negativt med ständig kritik. Sedan lever en person i negativitet, i skuggan av negativitet, ständigt tittande  runt, vem han kan kritiseras och få en känsla av välbefinnande ett tag det.


-------utövrig
Varför skulle man inte få älska alla människor? 
Varför blir många sura och elaka om man säger sig älska alla? 
Är dom kanske avundsjuka? 
Känner dom att dom mår dåligt och vill få mig också att må dåligt? 
Det är bra om man känner sina dåliga sidor, 
då kan man  försöka bättra sig 
Att inte bli arg på dom som skäller på en, är visdom, 
Skäller "hundarna" på dig? 
Jo visst, så känns det, 
man har ju inte gjort något fel, 
Man har bara sagt att man älskar alla människor. 
Man alltså älskar alla människor på själslig nivå. 


--------utövrig
Tänk vad lyckligt lottade vi i västvärden är, 
vi behöver inte gå hungriga,
ingen av oss dör av svält eller på grund av smutsigt vatten, 
det finns inga krig hos oss, vi behöver inte fly, 
det finns ingen total torka hos oss, vi har återkommande regn, 
vi flesta bor i demokratiska länder, 
visst är vi lyckligt lottade, 
när vi har det relativt bra bör vi vilja att  
även andra sḱulle ha det bra, 
i Europa hörs det mer och mer, vill inte ha mer flyktingar, 
kärleken för allt levande tycks många då har glömt bort, 
dom kanske aldrig har kännt kärlek för andra, 
kärlek är svaret, älska och bli älskad. 
Istället för att ge asyl, borde västvärlden satsa stora summor pengar på platser varifrån flyktingarna flyr och eller satsa stort så att människor på flyktinglägren runt om i världen fick bättre liv.
Det är ju klart att Europa kan inte ta hand om mycket mer flyktingar. Europa kämpar med integrationsproblem med mera, man måste först se här hemma att skapa bra liv åt flyktingar och deras ättlingar som redan finns här, då skulle vi troligen slippa dessa hemska skjutningar och dödande som sker t.ex i Sverige.

-------------------------------------------


-------utövrig
Visst kan man känna kärlek mot alla människor...man liksom älskar på själsig nivå...men man behöver inte älska allt ont eller elakt som sker i världen...man måste alltså våga reagera mot det onda som sägs eller görs...själva handlingar måste man våga säga ärligt sin mening...men kunna älska på själslig nivå även den elaka människan, fast man tycker kanske inte om hennes/hans ord eller handlingar.
En grupp som någon annan har samlat ihopp, kan inte älska alla i gruppen...det funkar inte så...om dom tvingar till konstgjord kärlek, är det falskt, genom falskt.
Kärlekskänslorna måste mågna i varje person enskilt...alla i stora grupper brukar ligga i olika nivåer i sin fysiska och andliga utveckling...därför kan inte konstgjorda grupper helt plötsligt älska varanda...dom kan leka det...men sedan snackar man skit om varandra bakom varandras ryggar...vad är det för kärlek...det är hat och sura miner...framför andras ansikten ler man igen och leker att alla älskar varandra.
Kärlek är på högre nivå... inte kontgjorda gruppen som inte känner varandra som har tvingats att t.ex på bo ihopp.
Att känna kärlek för medmänniskor är helt annat...i en helt annan nivå...man måste utveckla sin andlighet till lite högre nivåer för att kunna känna kärlek för alla.

 

-------utövrig
Man måste våga försvara mångfald...mångfald är fint...tyvärr alla är inte för mångfald...dessa blandar mångfald med kriminalitet...dom bryr sig inte att i alla folk finns det kriminella, även bland svenskar finns många som är kriminella...det är ok. att straffa dom kriminella...men man skall inte kollektivt döma t.ex alla invandrare för att vara kriminella...man måste kunna skilja mångfald och kriminalitet...att prata om dom kriminella oavsett om det är svenskar eller invandrare, prata likvärdigt om dom...just nu pratas det mycket om gängkriminalitet och då har man lyft upp invandrare...det är ok för dom flesta av dessa gäng är ju invandrare eller invandrarbakgrund och man måste våga prata om detta.
Samtidigt måste man våga även prata om mångfald och dess fina sidor...utan mångfald blir ett folk stilla, som en bakåtsträvare, rädda för olikheter, rasismen blomstrar osv...folk behöver yttre påverkan, nytt, något nytt, för att inte stagnera och för att kunna bli människovänliga individer.
Planeten Jorden är alla folkets hem...ingen speciel äger Jorden...vi tillsammans ägen planeten Jorden och därför bör vi kunna samsas och vara vänliga mot varandra.

 

-------utövrig
Alla är vi lika, likadana människor, oavsett etnicitet, oavsett hudfärg. Acceptera att vi är människor, människor med likadana behov. Vi vill bli respekterade, vi vill äta, sova, må bra. Alla är vi Guds barn, likadana barn. Vi är planeten Jorden’s barn, Jorden är vårat hem, kära kära Jorden.


------utövrig
Oftast tittar mänsklighet inte längre än näsan räcker...många saker ses kortsiktigt...man liksom ser inte lite längre...man tänker alldeles för mycket på ekonomin, pengar pengar pengar...planeten har förstörts...vädret blir värre och värre...mänskligheten bryr sig inte tillräkligt mycket...tyvärr kommer mänsklighet att förstå någon gång i framtiden när planeter är helt förstört...men då är det säkert för sent att tänka på förändringar.
Vilket slags planet ärver våra barn? ..en trasig planet...varför bryr sig inte denna generation tillräckligt mycket...många bryr sig faktiskt men det är vinstdrivande bolag som vill ha ḿer och mer vinst, som på sitt sätt förstör planeten...giriga människor skiter i planeten...dom har makten genom sina pengar...tyvärr. När skall mänskligheten bli klokare.