2023-09-10
Hur blir det med Nato ifall Trump skulle bli precident igen?
Hur kan en skara oliktänkande länder sammarbeta med varandra?
Halvdiktatorer leker att dom är demokratiska... Nato vill ha Turkiet med för Turkiet har stor arme , är muslimskt och ses som en bro mellan Ryssland och andra på den sidan...USA och Turkiet har fortfarande dödstraffet kvar. 
Nej, man blir lite rädd...allt är bara för att kriga mot Ryssland...nu ler Nato-pampar när Finland blev godkänd, Finland som har jätte lång gräns med Ryssland.

2023-08-31
Rysslands Putin
Att en del av mänskligheten har inte kommit längre än att fortfarande kriga och döda oskyldiga människor...Rysslands Putin går i täten vad gäller barbariskt krigande och dödande, han har sjunkit lika lågt som islamiska terrorister.
Ukrainska folket har rätt till sin frihet och sitt eget land lika väl som alla ryska folket har sin sk. frihet.
Om det finns alien som ser detta slaktande av oskyldiga ukrainare och även oskyldiga ryska män som tvingas kriga, så skulle alien skratta åt Rysslands Putin och tycka att han är en intelligens-befriad tölp :)


2023-08-26
det du ser, det ser du.
Titta inte bort om du ser, för du kan inte ljuga bort det du sett...
T.ex Indien, där finns barnslavar i alla åldrar...fattigas barn...dom luras bort hemifrån av agenter....sedan agenterna säljer barnen...barn säljs till fabriker, krossa stenar, att bli prostituerade och så vidare.
Alla vet detta men det är få myndigheter som bryr sig...rika högre kaster utnyttjar barnen i sina hem som arbetare.
Dessa barn får aldrig gå i skolan, även deras öde bli likadan som sina föräldrars, dom går inte i skolan och måste fortsätta samma fattiga liv som sina föräldrar.
Högre kasters människor ser detta men dom hävdar att sådant existerar inte...
Hur kan man vara så grymma mot barnen? Kastsystemet lever vidare och dom rikare uttnytjar hänsynslöst barnen och dom fattiga föräldrarna på alla vis om dom får möjlighet till det..
När skall Indiens fattiga göra revolution för att få samma rättigheter som dom högre kasterna?
Det är liknande även i västvärlden...tänk på tiggarna i våra gator...många vänder bort blicker från dom och vill inte se deras fattigdom...Sverige tillåter tiggarana på gatorna...hur skulle det bli om även svenska fattiga satte sig på gatan och började tigga? ..då skulle säkert hända något, kanske eller kanske inte.
Varför tittar man bort från eländet? ..Varför vill man inte försöka påverka dom fattigas situation? ..När man är inte själv jätte fattig, kan många inte sätta sig i den fattiges situation...empatin räcker inte till dom behövande.
Hela världen är delat på dom, fattiga-medellösa-rikare-miljonärer-miljardärer...det är en ytterst lite skara som äger jätte mycket av Jordens rikedomar.
Orättvisan finns överallt.

2023-08-20
Världsmedborgare, varför inte? 
Varför nationalist? 
Världen är stor, 
Egen nation är bara som en droppe i havet. 
Roligare känna gemenskap med hela världen. 
Vi kan börja med en gemensam stat, EU, 
EU:s framtid är en stor stat, EU 
med alla sida delstater (nuvarande små länderna i Europa) 
Bättre hålla ihopp och trivas 
än att vara nationalist och "hata" andra.

2023-08-20
Usa och rasism
USA har alltid varit ett rasistik land....amerikaner nästan utrotade indianerna...många indianer lever i små fattiga reservat...sedan kom slavhandeln...USA fraktade oerhört många svarta människor från Afrika och förslavade dom...sedan när slaveriet avskaffades, har strukturell rasism fortsatt att trycka med svarta människor och även andra färgare, så som mexikaner t.ex.
Poliser i allmänt är våldsamma och svarta och andra färgare drabbas ofta av polisvåld.
USAs fängelsesystem har blivit ett ekonomiskt guldklimp för dom som äger eller har aktier i fängelsesystemet...fångar används som billig arbeskraft...allt vad fångarna behöver, har det blivit affär, att tjäna pengar...fångarna skall ha mat och någon måste laga maten och får betalt för det...samma gäller kläder och allt vad fängelserna behöver.
I USA finns allra mest fångar och nästan alla fångar är svarta eller färgare...svarta och färgare misstänks mycket lättare än vita...när man en gång har hamnat i fängelsesystem, är det svårt att bli fri från det, det ser systemet till att det är svårt...små brott kan en svart få många år fängelse...systemet ser till att när man är frigiven, kollas man och åker mycket snabbt in i fängelset igen med lång strafftid.
Fängelserna är lönande i USA...det är som ett ekonomiskt system som har skapat miljoner jobb åt  amerikaner och rika amerikaner som äger dessa bolag, affärer, i systemet.
Rasism är inbyggt i USA...minns ni t.ex The Black Panter, gruppen av svarta människor som kämpade emot rasism och polisvåld för många tiotals år sedan...tyvärr, dom kämpade med våld...våld mot våld och sådat brukar ju inte löna sig...polisen dödade några frontfiguren och fänslade andra, polisen kvävde deras protester.
Nu protesterar även många vita i USA mot rasism och polisvåld och det har spridit sig överallt i världen...rasism finns ju överallt i världen, men USA är tyvärr helt insnöat i rasismen.

Josefsson - Motargument - expressen -
Vill även säga att rasism finns överallt, även här i Sverige och i andra länder...tar bara upp USA som ett "skolexempel" av rasim....och vill också säga att absolut inte alla vita amerikaner är  rasister.
Gör din röst hörd...kämpa emot rasism var du än bor.


2023-08-19
Artic område i US..
Alaska ...det är kallt där, kallt och ogästvänligt kan man tror...men livet där har också sin förtjusning...inuiten bor i många byar...olika indianstammar bor i många byar...ovanpå detta bor det vita människor här och där...urbefolkningen har alltid varit diskriminerade och i viss del är dom det fortfarande..
Naturen är snöig under vintertid...mycket kallt...mycket snö.
Vita rika människor utvinner olja där...förstör naturen...men samtidigt hjälper dom ibland urbefolkningen.
Isen smälter...klimatet ändras där mycket hela tiden i snabb takt
Dessa områden kallas för Jordens sista vildmarker...likaså områden i ryska sidan av Jorden.
Vita människan vill roffa åt sig olja och förstör naturen samtidigt i dessa sista vilda utposter på planeten Jorden.
PS: samma gäller även Sverige, samers rättgheter är minimala.