2023-09-23
Lättkränkhet
Tyvärr, det finns människor som blir provoserade av nästan allt, dom är mycket ömtåliga och lättkränkta. 
Som det där med Koranbränningar, vissa muslimer blir provoserade och kränkta och börjar skrika och vråla och även våldsamma.
Hela den muslimska världen har reagerat på Koranbränningar som sker i Sverige, både folket och deras ledare och politiker protesterar att Sverige har kränkt dom. Med andra ord, dom är lättkränkta av nästan vad som helst.
Det råkar nu vara så att Koranbränning är inte olagligt i Sverige. Sverige kan inte byta ut sina lagar så att det skulle passa för världens alla muslimer. 
Vissa stater tar hem sina ambassader, vissa andra kallar in svenka ambassader och skäller på dom. Vissa landsledare så som t.ex Turkiets Erdogan tuggar fradga, skriker och gormar hur hemsk landet Sverige är.
Samtidigt är det oerhört elakt att provosera andra. särskilt när man vet att dessa eller dessa individer är lättkränkta i sin natur. Den personen vill att dom lättkränkta skall agera och bråka.

2023-09-23
Låt fanatasin flöda, ställ upp för alla människor, gör en ny årlig fest för stockholmare, fira människans variationer i staden, då du acepterar invandrare, då du acepterar svenskar, bli enade i ett årligt firande, älska alla, älska alla människor. En gång per år firas det Stockholms Pride...det är bra...men kan stockholmare tänka sig att börja fira "Stockholms enade människor"...menar alltså stadens mångsidiga ansikte...människor från hela världen...fira och acceptera människornas olikheter i Stockholm...ena er...visa världen och rasisterna, att vi alla är människor, likvärdiga människor...visa kärlek mot varandra oavsett vilken etnicitet du har...oh, ett sådant årlig firande skulle vara något humant, vackert, önskevärt.


2023-09-13
Vem känner sig som en invandrare, vilka invandrare känner sig som svenskar, är en som fötts i Sverige en invandrare, en invandrare som känner sig vara svensk..han, hon är då en svensk, var och ens känsla säger vad man är, andra kan inte veta vad man känner, man kan vara svart, brun eller "grön" men känna sig som svensk, kläderna gör inte en till en svensk, religiositet gör inte en till en svensk, det är känslan som är avgörande, ens egen känsla vad man är.


2023-09-13
Mobbning i skolan, varför görs det inget, sedan fortsätter mobbningen i vuxen livet, stackars skolbarn,  stackars mobbade barn, agera skolan, agera lärarna, ta tag i mobbare. Mobbare mobbare, varför dåligt mår du,  varför njuter du av att vara elak, är du sadist kanke.


2023-09-12
Hemska saker händer i Sverige. Överallt finns fara för livet. Skjutande undomar bryr sig inte vem som får kulan. Men man kan inte vara rärr, nej det går inte. Man måste fortsätta leva som vanligt, men vara lite försiktigare än vanligt. Ovanpå detta finns det terrohot också, koranbränningar sägs vara skälet till deras hot mot Sverige. Galna kriminella extremiska muslimer . Detta är helt galet. Man känner inte längre sitt Sverige. Kriminella invandrare krigar mot varandra. Varje dag står det i tidningar om dessa skjutningar. Varför har vissa föräldrar inte kontroll över sina tonårssöner?


2023-09-10
Flera sverigefinnar, som ett amish-gäng, håller hårt i sin finska kultur, umgågs helst bara med andra finnar, 
och så vidare :) men hör och häpna :) tur i otur, alla är inte sådana, många finländare har integrerat sig bra. 
Precis som många andra har integrerat sig bra.


2023-08-31
Synd om tiggarna, 
vamt väder, kall väder, 
där sitter tiggarna, 
något kan man ge, ibland, 
varje dag samma sak, 
man ropen hör, 
hejssan, please, 
kontokort kan man inte ge, 
så man inget ger, 
ibland finns en krona i fickan, 
varsågod säger man och 
skäms för denna enda krona :(
Men och andra sidan...vad är det för liv att åka till ett främmande land och tigga? ..varje land bör se till sina egna medborgare...men t.ex Romanien, där får romer rasism på sig hela tiden och inte bara av folket, även myndigheter diskriminerar romer...
Så vad är bäst...skall man ge sina små mynt till tiggare...eller...skall man inte ge...det måste ju vara förnedrande att sitta där och tigga och ropa efter helt främmande människor...Jag gav förut små slantar till tiggare...numera har jag väldigt sällan pengar i handen, så tiggarna får inga pengar av mig...hur länge kommer tiggarna att tillåtas tigga här? ..borde inte deras eget land ta hand om dom? Att komma till Sverige innebär ju enligt lagen att man skaffar sig ett arbete...tiggeri klassas inte som arbete...visst tycker jag synd om tiggarna...men tiggeri är inte ett arbete...eller...kanske är jag för hård i mina ord nu...


--------2023-08-18
Abort, graviditet
Abort borde kunna göras bara, då kvinnans liv är i fara. Kvinnor kunde föda sina barn och adoptera sedan bort barnen. Många anser att sådan åsikt är gammalt och förlegat. Kan hända att det ses så. Med den öppna sexualiteten, t.ex sex redan vid mycket unga ålder, och sex till vänster och höger utan tanke på någonting annat än sex, har blivit accepterat i västvärlden. Det är bara att ha sex med vem man vill, när man vill, utan skydd också, för sedan kan man ju göra abort. Abort används i många fall som preventiv-medel. Det aborteras t.ex i Sverige, otroligt mycket årligen.
Fri abort har både för- och nack-delar.
Tänk efter, Sverige ropar efter folk, det födds för få barn i Sverige. Istället aborteras det mycket på grund av den fria aborten, aborten används ofta som preventiv-medel.
Barn har ju inga rättigheter, foster allra minst. Huvudsaken tycks vara att kvinnan kan göra vad som helst med sin kropp. Visst, kvinnans kropp är hennes. Men fostret är även något mer än bara en kvinnan kropp.
Att vara emot helt fria aborter, att abort används som preventiv-medel är inte bra. Det finns ju preventiv-medel för alla att köpa/använda. Så varför används då inte preventiv-medel tillräckligt ofta? Man borde satsa på att lära folket att använda preventiv-medel även här i Sverige, då skulle det inte behövas göra så mycket aborter.
Världen är galen.I annastans födds det alldeles för många barn, barnrika familjer, fast det råder stor fattigdom. I Sverige ropas det efter mer barn och samtidigt aborteras det här otroligt mycket.
Jag vet, jag har lite annorlunda syn på fria aborter, än d flesta. Istället för abort bör man lära sig använda preventiv-medel, i det har Sverige inte lyckats. Det är väl även en moral-sak, liksom en feminist fråga.
Men och abdra sidan, kvinnan äger sin kropp, eller hur.
Jag velar alltså. Vill att kvinnan gör vad hon vill med sin kropp, men samtidigt är jag emot alla dessa aborter som sker i Sverige.