2023-09-29
Avundsjuka mellan Andesson och Kristersson?
Andersson är avundsjuk på grund av att högern vann och att det är Kristersson som är nu statsminister. Kristersson är avundsjuk på Andersson på grund av att Andersson är mycket mer populär hos väljarna än Kristersson. Väljarna har förtroende för Andersson och Kristersson gillar detta inte. Andersson gillar inte att Kristersson kramar SD och Kristersson gillar inte att S kramar V. Kristersson vill inte samarbeta med S i dagens kriser och Andersson är arg på grund av detta. I sitt tal till nationen kunden Kristersson inte ens då vara bara statsminister, han kritiserade S, vilket var ju så klart helt onödigt gjort i en tal till nationen. Det lät som att Kristersson debatterade ;)
ps:
OBS: detta är min analys, inte expressens :)

 

2023-09-28
Magdalena Andersson skyller S fel på andra
S har ju regerat 8 år efter varandra innan tidöpartiet tog över. Varför gjorde S inget åt dessa kriminella ungdomar och barn? Det är lätt nu i opposition att kräva vad andra skall göra. Varför gjorde ni inte det själv? S, MP, V och C har daltat i åratal om dessa kriminella. S tycks nu vänt blad iaf. vilket är bra. Om dom rödgröna vinner nästa val, bör dom agera och sluta dalta.

2023-09-27
KD minst parti just nu. 
Busch har misslyckats kan man väl säga. I opposition var Busch skrikig och gapig och gjorde hela tiden personangrepp. Nu i regering har hon tysstnat. Verkar som hon vore lite handlingsförlamad. Pressen är stor, har man lovat väljarna mycket, gäller det att hålla sina ord. Det har tidöpartierna inte gjort, dom lovade stort, men har inte kunnat hålla sina löften. Dom alltså kom bara med valfläsk och inget annat. Busch verkar trött och inte trivas med regeringsarbete. Vad skall hon göra nu? Söka kanske EU-arbete. Men om man klarar inte regeringsarbetet, kommer man inte att klara EU-arbetet heller.

2023-09-23
Centerns Demirok 
Demirok fortsätter i samma anda so Lööf, tar avstond från V, fast han vet att S behöver Vs röster hela tiden. Han putta självklart även SD till sidan. C vet fortfarande inte vilken sida dom står i, dom velar som vanligt Tyvärr det verkar att S ledaren Andersson vill samarbeta mmed C men lämna V åt sidan. Där gör Andersson troligen fel, för C går alltid dit dom tror sig vinna mer. Det går alltså inte att lita på C.

2023-09-23
Rasism i politiken
Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det rasistiska partiet och få deras godkännande och deras röster...så vill dessa två partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet. Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten vill dom ha och ta. Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt...men vad man kan se hur det är nu, så verkar det att en del av folket är villiga att putta bort moralen och sitt samvete för att högern skulle kunna ta makten. Det är farligt att försöka normalisera rasism...detta land får inte bli som t.ex Ungern...nej...
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" om dom makten skulle få.

2023-09-20
SD-har makten
Tyvärr har Kristersson sålt sig till SD för att bli statsminister. Budgeten speglar SD. SD har för övrigt annars fått sin vilja fram vad gäller t.ex invandring. Välfärden blir sämre och sämre. Det kommer att bli mycket svårt för många att klara sig ekonomiskt. Hur kommer moderata väljare att reagera? SD-väljare är troligtvis nöjda. Det finns en jätte stor risk att Kristerssons regering får inte regera en mandatperiod till. Alla tidöpartier har tappat väljare. Det är svårt att ge till alla, alla blir aldrig nöjda vilka det än är som regerar.

2023-09-19
Asylsökande
Regeringen tänker ta bort EBO och börja med det gamla systemet med asylboende för alla flyktingar och även återvändingscenter. Det är för bra att vara sant. Eller? EBO har skadat Sverige, inte bara Sverige, även asylsökanden har missat många saker på grund av EBO. Regering har väl en eller två rösters övertag i Riksdagen. Återstår att se hur oppositionen reagerar på detta förslag. Vad säger S? MP kommer att sätta emot, för MP använder mjuka silkesvantar på invandrare, oavsett vilka problem man har i samhället.

2023-09-13
Vilken komedi
Magdalena och Jimmie var bäst på komedi i partiledardebatten i Riksdgen idag. Andra skrattade åt deras miner och den dramatiska tystnaden dom hadde.  Inte mycket till partiledardebatt, precis som tidigare, dom bara skälde på varandra. Förstår inte varför dom kan inte uppföra sig. Det blir värre år efter år. Dom kan inte låta bli att kasta små eller stora gliringar på varandra. Det tycks amerikaniserats, typ USA gormanden liksom, lite åt ditåt faktiskt.
Jag skulle vilja se en politisk debatt utan detta eviga bråkanden. Magdalena var på hugget hela tiden, ganska ovanligt var det, men hon är ju också bara en helt vanlig människa. Och Jimmie var tvungen att försvara sig. Kristersson verkade nervös och Ebba var städad för det mesta, ovanligt att se Ebba utan hennes elaka gliringar. Det debatterades inte mycket om politik, vissa saker togs upp, och det ställdes mångas frågor, men dom flesta vägrade svara på frågorna. Tyvärr så gör dom för det mesta så. Tror dom att vi tittare uppskattar det?

 

2023-09-10
Rika vinnare är, dom rika gynnas, fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. Politiker ger till rika, rika gynnas iaf. men fiska röster. kan dom göra, smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, politiker leker i sin lekstuga, varje år likadant, rika blir rikare och fattiga blir fattigare.

2023-09-02
Hur är det möjligt att denne irakiske man kan få fritt provosera i Sveriges gator och bränna Koraner?
Nu det senaste verkar det som att man har undersökt mannens historia och upptäckt att han har troligen att göra med Iranska regimen. Iran hatar ju Sverige och har skrikit högt om dessa Koranbränningar och fördömt och hotat Sverige. Kan det vara möjligt att denne man hjälper Iran? Han bränner ju flitigt sina Koraner. Borde det inte i normala fall räckt med en enda bränning? 
Mycket tycks vara spekulationer. Men mannen verkar mystisk, han tycks ju inte ha någon nytta av sina Koranbränningar. Tvärtom, Ticktok har stoppat pengarflödet till han, SD tar avstånd från han osv osv.
Agerar han i I rans namn? Återstår att se.

 

2023-08-27
Kristerssons öde vid nästa val- Tidöavtalet med M, KD och L visserligen är bra men att det är som ”silvertejp”.
- Silvertejp är inte den optimala långsiktiga lösningen för att reparera vare sig en trasig kanot, cykel eller parasoll.

Jimmie Åkesson
Vad menar Åkesson med silvertejp? Han menar att det är svårt att reparera andra partiets felgöranden med "tejpad mun och händer". Han antyder alltså att dom vill ha hel yttrandesfrihet och fria händer att göra så som SD vill.
Kristerssons öde vid nästa val lär bli en mycket svår situation för honom. Eller vem vet, han måste säkert göra som Åkesson säger, för att huvudtaget kunna bilda en höger-regering.

2023-08-27
Rika vinnare är,
dom rika gynnas, , 
fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. 
Politiker ger till rika, 
rika gynnas iaf. men 
Fiskar 🐟 röster. 🗣
kan dom göra, 
smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, 
politikerleker i sin lekstyga, 
varje år likadant, 
rika blir rikare och 
fattiga blir fattigare.


2023-08-26
Främlingsfientliga SD

Åkesson berättar hur han tänker göra. Efter nästa val är SD i regering eller i opposition. Han pressar M-ledaren Kristersson. Kristersson vet att om han inte får SD-stöd, finns det inga möjligheter för han att fortsätta att vara statsminister Hur kommer Kristersson att göra? Det troliga tyvärr är att Kristersson tar Sd med i regering, alltså lovar det till SD. Men det troliga är faktiskt att det rödgröna vinner nästa val. Att prata on nästa val redan nu, det måste man. Allt hänger på hur det rödgröna kan samarbeta med varandra. Om S fortsätter att mobba V, kan V säga nej till S-regering. 
Ibland är samarbetet bra, men ibland inte bra alls. Borgarna tog med högerextrema för att kunna bilda regering. Var det bra? Bra för Kristersson på kort sikt, men oerhört dåligt på längre sikt. Han har redan sålt sig till SD. Vad kommer mer?
Det är ju en självklarhet att SD pressar nu Kristersson. Kristersson vet att han måste ge efter för Sd om han vill eventuelt försöka vinna nästa val och bli statsminister igen. Han sitter nu i SD-rävsax. Vilket jävla öde Kristersson skaffade sig

 

2023-08-24
Politisk dynga, pajkastning
Dom flesta partiledare kastar dynga på varandra i offentliga sammanhangn. Det är inte bra. Dyngan gör att dygnkastaren ser ut att vara hatisk, elak, barnslig. Alla minns väl hur Ebba var i opposition? Som ett trotsigt barn spred hon dynga runt sig. Märta är inte långt ifrån hon heller.. Den enda som kan uppträda någorlunda bra är Magdalena.
Varifrån kommer denna pajkastning? Är det modell USA? Nu när Ebba är i regering, är hon helt annorlunda, borta är det barnsliga gapandet och löjliggörandet av andra. Fast och andra sidan, det är ju inte det riktiga Ebba. Den riktiga Ebba älskar att kasta dynga. Skall man nu tro på Ebbas finare beteende? Vänta bara efter nästa val om högern förlorar, då har vi dygnkastande Ebba tillbaks igen.
Det är som att dom söker makt genom att löjliggöra andra, i tron att väljarna gillar sådant. Det är inte tuffhet att kasta dynga runt sig, det är rena rama dumhet. Att vara i opposition innebär inte att börja kasta dynga.
Det är bara att konstarera att politiker är mänskliga med sina fel.  Men lär dom av sina fel? Nej. Mobbning har pågått länge i riksdagen och fortsätter fortfarande. Mobbning gör att t.ex S har svårt att bilda regeringar, svårt att samarbeta. Det går inte att samarbeta när man samtidigt mobbar andra. MP har svårt med sina två ledare, båda kastar dynga runt sig. 
Varför skriver jag så här? Detta är inte politikförakt, detta är trötthet på politikers dygnkastning på varandra. 

 

2023-08-21
Att legitimera islamhat
Regeringen gjorde ett stort fel att ta SDs hjälp att kunna bilda regering. Sd är ju som sagt ett sort islamhatiskt parti, dom hatar inte bara Islam, dom hatar också muslimer, fast det verkar att dom numera försöker avstå att prata om muslimer, istället sätter dom hela sitt hat till Islam, fast dom säger sig ibland mena islamism istället för Islam.
Det är ok. att kritisera religioner, Islam också, men tyvärr dom flesta Islamhatare kan inte kritisera Islam sakligt, dom visar bara sin hat och avsky, utan att veta särskilt mycket om Islam.
Politiskt Islam är ju det samma som islamism och tyvärr det finns många politiska aktörer bland islamister som sprider själva hat mot oliktänkande, som t.ex just nu mot Sverige och påstår att Sverige är islamfientlig.
Så visst gjorde M, KD och L alldeles fel att dom tog stöd av SD, som är mycket Islam kritisk och kan inte kritisera Islam sakligt. Tror att regeringen har ingen chans att ändra på bilden av Sverige utomlands, inte när en islamfientlig parti regerar där bakom med dom.
Man brukar ju säga att så får man ligga som man har bäddat.
Tyckte dock att Kristersson yttryckte sig ganska bra i
 Agenda, fast han vågade inte ta ansvar för sitt stödpartis islamofobi, ovetande om Islam. Och det kan man förstå för han kan inte förarga SD för isf faller hans regering bort, och det vill han ju inte, han "sålde ju sin skjorta" för att bli statsminister så att säga.

2023-08-21
Ansvar vs ansvarslös

Kristersson vågar inte ta ansvar för det vad hans samarbetspart SD säger om vissa saker, saker som är farliga för Sverige. Kristersson är rädd att SD slutar stödja hans regering. Därför håller Kristersson "käften" och är tyst om detta. Kristersson, alltså M, KD, och L skrev i tidöavtalet att alla parterna skulle uppträda sakligt och fint mot varandra. Vem tror ni krävde denna klausul dit? Sd så klart. Nu sitter regeringspartierna i SDs rävsax. Det är Sd som regerar där bakom och regeringspartierna är som SDs små springpojkar.
Vilket öde Kristersson skaffade åt sig. Undra på att Åkesson är numera ganska så tyst, för regeringen gör för det mesta så som han säger. Tror Kristersson att folket inte förstår detta?

2023-08-20
Yttrandefrihet
För en gång skull håller jag med Kristendemokraten Ebba Busch. Att det är inte modernt att ändra på ordningslkagen och att Koranbränning bör fortsätta att vara lagligt.
Det var ju 1970 någon gång när trofrihetslagen togs bort. Alla kan kritisera religioner om man så vill. 
Det är gammalmodigt och auktoritärt att förbjuda yttrandefrihet vad gäller religioner. Svenska muslimer bör vänja sig i att bo i ett modernt stat. Att känna sig kränkt betyder att man måste granska sig själv, bli stark och inte ge makten åt dom som beteer sig tvivelaktigt mot en. 
Sverige kommer inte att bli ett muslimskt land. Sverige är ett modernt land. Man får tro eller inte tro. Här kan man inte förbjuda allt som en människa kanske känner sig kränkt. Arbeta med dig själv, bli stark. Du kan inte kräva att andra skall leva efter dina känslor. Att känna sig kränkt kommer från ens egna tankar och den lättkränkta börjar ropa att "ändra lagen så att jag må bra". Man alltså vill förminska andras frihet för att själv må bra.
Sverige skall bli Sverige, ett fritt modern samhälle. Hoppas att regeringen ser till att det blir så.

2023-08-19
borgarna + högerexrema = rörig röra
Att regera med hjälp av högerexrema partiet, har gjort Sveriges regering mycket sårbar. I stort ser det ut att det är stödpartiet som har den egentliga makten och regeringen måste lyda vad dom säger. Det är alltså SD som visar sina muskler och regerinen vågar inte säga emot för regeringen är rädd att det blir regeringkris och risken skulle vara stor att dom fölorar makten, makten dom strävade efter och fick med hjälp av SD. 
Detta är så klart olyckligt för regeringen och skamligt för hela Sverige

2023-08-19
Islam och islamism.
Staten Sverige och dess politiker måste lära skilnaden mellan Islam och islamism. Det är farligt att börja fjäska islamister. Islamister kan vara hårda, upmanar folket till våld med mera. T.ex dom islamistiska ledarna i Irak, Iran och Libanon uppmanar folket till våld mot Sverige, det är inte Islam, det är dessa islamisters syn på politik som blandas med Islam och våld. Sverige får inte ge efter för islamister. Samtidigt bör SD sluta med sitt hånande. Och Kristersson måste våga kritisera SDs islamofobi.

2023-08-19
Legalisera rasism?
Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det extrena partiet och få deras godkännande och deras röster...så ville dessa partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet.
Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten ville dom ha och ta.
Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt.
Det är farligt att försöka normalisera rasism.
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" för makten.

2023-08-19
Liberalers skam
Det att en liberal politiker sa att Liberaler hade reagerat annorlunda om SD hade hade sagt liknande om judar och Judendom. SD-politiken sa att profeter var slavdrivare och mördare (minns jag rätt?).  Liberaler reagerade och kritiserade uttalandet om judar. Fast och ena sidan var det förmodligen så alla dom tänkte men ville absolut inte säga det. Man kan ju spekulera, eller hur.  Mannen som kom med uttalet om judar, kände sig tvungen att avgå. Han satt ju i regeringen så att säga.
Samtidigt SD-mannen har kvar sin befattning endast på grund av att han sitter inte i regeringen. Och Åkesson har varit tyst. Denna hat mot Islam och muslimer är ju nummer ett hos SD. Jomshof vet inte mycket om religionen Islam, han bara hatar. Han har inte tillräcklig kunskap om religion Islam, dörför släpper han ut sina konstiga åsikter om Islam.
Man mår nästan illa att se SD-mannens face i tidningar, man gillar ju inte rasism, eller rättare sagt jag gillar inte rasism, vad vet jag vad andra gillar. 


===========================================
==========================================
Lång tid sedan senast. Fortsätter nu.

===========================================
===========================================

 

2021.08-24
Tapp hos S
Sorligt att 
Socialdemokrater har tappat många väljare...orsaken är tydlig, Löfvens högerpolitik...att svänga bort åt höger från sin ideologi, det gillar inte alla väljare, dom känner sig svikna...Centern lurpassar och kommer med sina krav, Löfven gör som Lööf säger...varför? För att att få Lööfs stöd...att vända ryggen åt Vänstern på grund av Lööf...vilken komedi, vilken drama detta politik är...är det inte dags att Socialdemokrater svänger nu och går tillbaka till sina rötter och lämnar högerpolitiken...att vara med i regeringen är inte allt...man får inte sälja sig åt höger för maktens skull...detta har hänt och det är beklagligt...socialdemokrater har grävt en grop för sig själva som dom ramlar i djupare och djupare.


2021-08-22
Löfven avgår
Statsministern avgår i  november, det var nog väntat, alla svårigheter som det varit måste ju vara mycket kännbara för statsministern...nu kan sosialdemokrater byta inriktning i sin politik och börja verka igen som sosialdemokrater...alltså förhoppningsvis...återstår att se vem blir hans efterträdare och hur den nya efterträdaren agerar...om man vill klamra sig fast att vinna nästa val och fortsätta samarbetet med Centern, eller om man vill ha tillbaks förtroendet för Vänsterpartiet, alltså börja samarbeta med Vänsterpartiet...det där kommer att vara avgörande för socialdemokraternas framtid, vilken väg man kommer att välja, arbetarklassen eller hägerpolitik.


2021-07-13
Byta ut Ebba??
Visst kan det hända att partiledaren kan skada partiet med sitt agerande, särskilt om det handlar om partiledarens  privatliv...här syftar jag på Ebba Bucsh, Kristendemokraters partiledare...hon erkände förtal och fick straff för det...samt hon festade hårt med kändisar under pandemin...samt att hon är rapp och elak i munnen i princip hela tiden, alltså i politik och annat offentligt.
Det heter ju att högmod går före fallet...är rädd att Ebba gräver en grop till sig själv, en grop som hon komme att falla i.
Själv har jag inget förtroende för Ebba, har aldrig haft det...Ebba är högfärdig av sig och elak i sina ord...det inger inget förtroende...kristligheten är långt borta från ett sådant uppträdande...kanske är det dags att Kristendemokrater byter ut Ebba?

Omni - tt.omni -


2021.07-08
Stenevi kräver ursäkt
Stenevi från MP kräver ursäkt av Kristersson när Kristerssom sa att Sverige har haft alldeles för stor invandring som har skapat problem, att den stora invandringen har blivit en belastning...men detta är ju sant...man måste kunna förstå vad som  sas ...alla vet ju att Sverige har under många nånga år haft en enorm stor invandring om t.ex jämför med Finland eller andra nordiska länder...
Detta innebär inte att invandrare är dåliga...detta innebär att Sverige har inte kunnat integrera invandrare...detta har gjort att vissa lever liksom utanför samhället...även vissa ungdomar lever utanför samhället...Sverige har inte haft krafter att integrera dessa ungdomar fast många av dom är födda i Sverige...även skolan fungerar dåligt för dessa utsatta områden.
Stenevi tycks inte vilja se dessa problem som Sverige har...ok. Kristerssom pratade typ som sverigedemokrat, korthugget...oavsett....det är inte ok. att blunda för dessa problem...Kristerssom menade inte att alla invandrare är dåliga för Sverige...Stenevi, ta upp glasögon och tänk lite till så kanske du förstår 
Allt vad jag nu sagt, innebär inte att jag skulle gilla Kristerssons politik...snart kan man inte tycka om någons politik...allt tycks bara vara teater, mobbning, krav, bråk, elände...enbart Vänsterpartier tycks ha växt...bra...Nooshi är bra...snart är det kanske dags att bli vänsterpartist.

omni -


2021-07-08
Kaos regering
Regeringen kommer att ha det mycket svårt...regeringen är ju inte ens överens om t.ex Lööfs dikterade krav...MP var inte med alls, dom var ovetande...Löfven lovade Lööf utan att informera MP...det är arrogant...arrogant agerande av Löfven gentemot MP...nu skall alltså MP vara dörrmatta åt Löfven.
Samtidigt struntar Löfven totalt i Vänsterpartiet, fast S är beroende av Vs mandat hela tiden...även det är arrogant gjort av Löfven.
Arrogant var även Lööfs krav på Löfven, mycket arrogant.
Man kan säga att Lööf och Löfven är som parhästar, eller rättare sagt paråsnor 
Allt detta ser inte bra ut...detta är ett slags kaos...en mycket svag regering...Löfven vill vara statsminister och tycks ge efter nästan vad som helst att få vara statsminister...Löfnen har svikit socialdemokratisk politik totalt...ovanpå detta åratatals mobbning av SD...mobbningen inkluderar nu även Vänsterpartiet...hur tänker Löfven...bara sig själv och sin status.
Jag är mycket missnöjd med allt detta...men en regering med SD skulle inte det heller varit bra...så jag säger, skit detsamma...just nu är politik i Sverige som komedi, teater...maktgalna människor, politiker och partilledare som mobbar varandra, bråkar, uppträder diktaturisk som t.ex. Lööf och Löfven.
Nu gäller det att vänta och se och hoppas att allt kommer att flyta någorlunda framåt...sen få vi se vad som händer efter nösta val.

omni -


2021-07-07
Röstningen avslutad
Så har vi åter en regering, men en svag sådan...svag var den ju även tidigare...Löfven suttit  i Lööfs knä ;) och varit tvungen att vara en dörrmatta åt Centern...Nu har Lööf lämnat men kräver betalnig för att hon och C röstade på Löfven...nu är MP Socialdemokrates dörrmatta istället,.. Vänsterpartit hat delvis befriat sig från det.
Bra att ha en regering fast den är otroligt svag...snart är det ju val och då kanske det blir andra bullar, vem vet...lyssnade när höjdarna i riksdeagen pratade innan röstningen...Ebba Busch från Kristendemokrater var som vanligt som en spottande monster...hennes tal var den elakaste som vanligt...hennes dåliga negativa attityd inger inget förtroende alls.
Nu är Lööf borta från regeringens närhet, men hon kommer att stryra och ställa där i bakgrunden...Lööf är sicklig politiker, men alldeles för diktatoriskt...hon kallar sig och C för mitten, men hon är långt åt höger med sina metoder och attityd och ovanpå det är hon en riktig mobbare...t.ex Lööf och Löfven har inte ännu förståt att mobbning är fel, helt fel...Lööf och Löfven visar folket hur man mobbar,...detta är hermskt
Vissa säger att nu kan Löfven gå tillback till sossepolitik, men jag tror inte det...det har ju alltid varit Löfvens dröm att regera amed andra partier, alltså med högerpartier...nu är hon fast vid Lööf och där kommer han säkert att bli under det kommande året iaf.


2021-07-05
Löfven föreslås  till statsminister
Talmannen föreslår Löfven som statsminister...omröstning sker på onsdag...dom som röstade bort Löfven, hade ingen lösning, Kristersson kastade handsken och sa att han har inte majoritet i riksdagen att bilda regering...nu kanske Löfven åter blir vald till statsminister...
Detta är skådespel på högsta nivå...Lööf spelar högt och girigt...Lööf verkar vara mycket girig och en mobbande individ, tyvärr...Lööf är en skicklig politiker, men girighet och mobbarfasoner sänker henne, tyvärr...
Och Löfven ivrig alltid ivrig att vara statsminister, därför kan Lööf pressa på honom...Socialdemokrater har vandrat till höger och sitter nu vackert i Lööfs knä :)
Antagligen kommer fler och fler av väljarna att vända ryggen åt Socialdemokrater...S har ju dom senaste åren sjunkit mycket, tack för den blandpolitik som Löfven så ivrigt vill ha.
Samtidigt har Vänsterpartiet vuxit, ökat...Nooshi är bra...hon vågar...hon står för sin politik, men är villig att förhandla...men varken Löfven eller Lööf vill förhandla med V...mobbningen fortsätter alltså...hoppas att V ökar så mycket att S till slut måste ta hänsyn till V...för Vs röster är ju trots allt avgörande för Socialdemokrater.
Det bästa vore att Socialdemokrater skulle förlora nästa val och tvingas till opposition...då måste dom ju fatta att börja hålla ihopp med V och gå tillbaka till Socialdemokratisk politik, om  dom vill ha chansen att komma tillbaks någon gång.
Eller kan det vara så att vanliga arbetare gillar högerpolitik????

omni -


2921-07-05
Löfven tyst
Tyst från Löfven än så länge...idag skall han ju prata med talmannen och säga hur sonderingen gick...läste just att Centerns Lööf bestämt att ha egen budget och gå i opposition men släppa fram Löfven...om det är sant återstår att se senare idag.
Lööf fortsätter att mobba Vänsterpartiet och vill inte förhandla om budgeten med V...Lööf är en högfärdig en...hon tror sig att C är en mittenparti...men högerpartier är inte några mittenpartier...hörde även KDs Ebba kalla sitt parti för mittenparti...dom ser S, V och SD som höger eller vänsterpartier...Lööf är mycket höger...hon har utnjutjat Löfven i januariavtalet och sugit åt sig så mycket som möjligt...nu tycks det vara slut kanske...allt spricker på grund av Lööfs mobbaraattityd.
På sätt och vis skulle det vara bra om detta januariavtal sprack helt och hållet...men Lööf vill ha januariavtalet kvar och trycker på Löfven om detta, i gengäld skulle Lööf släppa fran Löfven...
Tyvärr, svensk politik handlar alldeles för mycket om personliga negativa åsikter om andra partier och partiledare...det är som på en snadlåda...barnen bråkar ;)
Det är svårt att lämna det gamla bakom sig...vissa vuxna är helt fastlåsta i sina vanor och sina vanemässiga åsikter om andra...ingen respept där, nej...synd att att dett skall vara på det sättet...vissa politiker är som åsnor helt enkelt....tyvärr Löfven har anammat mycket av denna åsneaktighet från Lööf...vilken parhäst det varit men nu kanske paråsnorna skall skiljas åt och orsaken är mobbning....Löfen fortsätter också att mobba SD.
Förståt dessa politiker inte att man anammar inte andras politik genom att prata med alla? ..hur länge skall detta mobbning pågå i Sveriges riksdag?

omni -


2021-07-04
V ingen dörrmatta längre
Vad bra att Vänsterpartiet har blivit starkare och slutat vara som en dörrmatta åt Socialdemokrater...detta är mycket intresant...S har ju delvis kastat bort socialdemokratisk politik...istället driver Sociademokrater nu ganska mycket högerpolitik...om Löfven kan bilda åter regering med hjälp av Centern, kommer förstås centerns Lööf att kräva ännu mer högerpolitik och Löfven ger efter i sin iver att kunna fortsätta som statsminister. 
Allt detta S djupa samarbete med C gör att V växer och mår bra...detta är bra...nu får V agera som parti som står i arbetarnas sida...sossarna har ju så att säga vänt blad och glidit åt höger i sin iver att få regera...är det värt för S...knappast...S väljarna är besvikna...hoppas många vänder sig nu till V istället
Tycker att vanliga arbetare måste tänka på vilket som är bäst för dom, vänsterpolitik eller högerpolitik.
omni -


2021-07-01
Talmannen har talat
Talmannen har talat...nu ska Löfven sondera möjlighet att bilda regering...fast även Löfven har tydligen sagt att han har inte har stöd att bilda regering just nu...efter Löfvens sondering isf kommer talmannen att föreslå Kristersson som statsminister, alltså låta riksdagen rösta...
Vilken sida kommer att vinna?
Båda sidorna har både bra och dåligt....så det kanske inte spelar någon roll vem som vinner och vem som förlorar...S har ju inte längre socialdemokratisk politik och M har lerat sig med högerextrema.


2021-07-01
Sluta med mobbningen (2)
Regeringskrisen fortsätter...Kristersson har gett upp...talmannen bestämmer nu vad som händer nu...låsta lägen...Kristersson har inte tillräckligt mandat att bilda regering.
Fortsättning följer...spännande.
Detta är alldeles onödig kris...synd att Löfven och Lööf har mobbat Vänsterpertiet och fortsätter att mobba...Lööf i spetsen med Löfven hängande efter bör bli mer människovänliga och sluta detta mobbande...att dom inte ens skäms...vuxna människor...om Lööf och Löfven skulle inte mobbat V så det skulle inte vara någon kris nu...skärp er, ni mobbare, ni är inte trovärdiga.


2021-06-25
Sluta med mobningen (1)
Vem har ansvaret för regeringkrisen? ..Center skyller på Liberalerna...men vad då...Liberaaler har inte orsakt krisen...krisen är enbart Löfvens och Lööfs, dom orsakade krisen genom att försöka ge svenska folket marknadshyror och genom att dessa två ville inte backa från marknadshyror...Lööf den största aktören i krisen...hon höll tjurskalligt fast vi punten om marknadshyror...Lööf mobbade Vänsterpartiet och gör det fortfarande.
När Nooshi krävde bort punkten om marknadshyror från avtalet, struntade Lööf i det...Lööf har ju inte ens pratat med Nooshi om detta...det har rått total isolering och mobbning av Vänsterpartiet...Lööf är en mobbare på högsta nivå...samma gäller förstås Löfven, han är mobbare på högsta nivå vad gäller Sverigedemokrater...allt detta sker helt öppet i Riksdagen
Lööf lägger nu skulden för kriser för Liberaler...att Lööf inte skäms...det är ju hon själv som är en av dom skyldiga...det brukar ju heta att högmod går före fallet...nu börjar Lööfs "gloria" mattas :) ..hon gjorde en stor tabbe när hon ignonerade och mobbade Vänsterpartiet...hur skall hon rida ut från detta...genom att skylla på Liberaler...löjligt.
Det här är teater på högsta nivå ;) ..vi tittare har fått en gott skratt genom Lööfs tjurskallighet.
Trots teatern i riksdagen, önskar jag bra fortsättning för alla parterna och
kräver följande:  Sluta med mobbnigen.


2021-06-24
Löfven och Lööf, sluta mobba andra
Sluta mobba...ni vuxna som monnar varandra, sluta mobba...vet ni inte att barn och ungdomar ser ert mobbande och anser då att det tillåtet att mobba någon. 
Vuxna först och barn efter, barnen apar ofta efter vuxnas beteende. 
Nu borde det vara tid att sluta med mobbningsfasoner även i riksdagen...Lööf och Löfven, sluta mobba...Lööf mobbar vänsterpartister och Löfven mobbar sverigedemokrater.
Detta har pågåt i flera år nu...nu har M, KD och L slutat med mobbandet...dom kanske gjorde det av fel orsak, men mobba slutade dom...det är bra.
Om man pratar med varandra, t.om förhandlar med varandra, betyder det inte att man skulle börja idka andras ideologi...i ett demokratiskt land bör politiker visa ett vuxet beteende och inte mobba andra
Jag personligen iaf är väldigt trött på detta mobbande...jag litar inte på en mobbare och skulle tro att många andra känner likadant och har knappast något förtroende kvar för er mobbande politiker.


2021-06-24
Mobbning i Riksdagen fortsätter
Lööf fortsätter sin tjurskalliga mobbning av Västerpartiet...lika så som Löfven fortsätter sin tjurskalliga mobbning av Sverigedemokrater...
Trots att man har olika åsiker, bör man kunna prata med varandra, komma överens så att mobbning och ilska läggs undan...ingen behöver ju ta andras ider...visa respekt för varandra...uppträd som vuxna.
Jag uppmanar Lööf och Löfven att lägga hatet åt sidan och vara som vuxna. 
Inte konstigt alls att barn och ungdomar mobbar varandra när vissa i riksdagen visar öppet hur man mobbar
Hur länge skall Lööf och Löfven fortsätta med mobbning? ..dom är ett skam för Sverige.
Kan föstå att rasister känns olustiga, men man kan prata iaf och vackert påminna hela tiden att rasism är fel och omänskligt...man bör komma ihåg att även isolering och mobbning av någon, några, är avskyvärt och det västa slag, är inte bättre än rasism.
Man måste kunna och få ifrågasätta detta pågående mobbning i riksdagen...mobbning är alltid fel vem det än är som mobbar


2021-06-23
Januariavtalet spökar för Lööf
Januariavtalet tycks spöka för Lööf...hon vill förhandla om det och samtidigt säger hon att hon släpper punkten med friahyror...måste vara då mycket fördelaktigt för C att inte vilja släppa januariavtalet...hon vill förbättra det...förbättra för vem...så klart för henne och Centern, inte för vanliga arbetare...och Lööf kritiserar fortfarande Nooshi.
Lööf borde släppa januariavtalet...det har ju fallit med regeringen...det finns inte längre någon januariavtal...men Lööf försöker förbättra januariavtalet för hon vet att utan Centern kan det inte bli sosiademokratiskt regering...hon trycker på som en hyena...återstår att se vilka nya punkten hon skulle vilja ha med i avtalet....förstår hon inte att hon måste sluta isolera V...för utan V kan dom inte bilda en regering...
Lööf, sluta mobba Vänsterpartiet.
omni -

 

2021-06-21
Tjurskalliga mobbare i riksdagen
Riksdagen har blivit öppare...liksom lite mer accepterande genom att M och KD började närma sig SD i sin iver att får SDs stöd för att kanske kunna bli nästa statsminister...
S och C fortsätter att isolera SD.
Samtidigt har januariregeringen isolerat V, fast regeringen är beroende av Vs mandat i riksdagen...Ss Löfven gick med på detta när C och L krävde detta...på det viset kunde Löfven bli statsminister.
Så visst kan man säga att januariavtal-partierna har en ohelig allians dom med.
Hoppas att detta leder till att alla så småningom kan samtala med varanda...men vägen tycks vara lång dit...Löfen vill inte förhandla med SD och C och vill inte förhandla med V. 
Vilken soppa det varit. 
Hur skall vanliga medborgare kunna samarbeta, när politikerna i riksdagen visar öppet sitt förakt till vissa partier, V och SD...fast man har helt olika åsikter och olika ideal, kan man trots detta prata med varandra som intelligenta vuxna människor...man bör alltså kunna göra det...men icke sa nicke...vissa politiker är tjurskalliga, åsneaktiga mobbare och ingenting annat.
Att prata med varandra, att förhandla med varandra, är inte detsamma som att man skulle ta motståndarens ideologi till sig själv.
Hur är det möjligt att det har kunnat vara så här jätte länge i riksdagen.
Jag tror att isolering och mobbning kommer att fortsätta i riksdagen, tyvärr. 
VAKNA ni mobbare i riksdagen, bli vuxna, var ett bra förebild för barn och ungdomar...sluta mobba...visa mer tolerans och mänsklighet mot varandra


2021-06-21
Statsministern fälldes
En historisk händelse...första gången som en statsminister har fällts...det var starkt gjort av Vs partiledare Nooshi...V har varit en dörrmatta åt regeringen...Vs röster räknas i riksdagen till januaripartierna, men dom får ingen möjlighet att påverka något...och det på grund av att Cs partiledare Lööf åsneaktigt vill ingenting ha med V att göra.
Så det är alldeles riktigt och bra att Nooshi ger inte efter regeringen.
Man skall inte behandla ett parti som skit  när man ändog är beroende av deras röster...här har C med Lööf i spetsen pekat med fingret åt V att hit men inte längre.
Samtidigt har Ss partiledare Löfven accepterat detta i sin iver att vara statsminister...Löfven och Lööf pratar om högerns och Vs oheliga allians i denna fråga...men man kan säga samma sak om regeringskonstellationen S, MP, V, C, L, den är också ohelig när när C kan inte ens prata med V.
Men det är som vanligt att det är svårt att se sina egna fel...man ser felen hos andra men inte hos sig själv.
Nu återstår att se vart denna politisktkris leder.
Önskar lycka till till Vs partiledare Nooshi, kör hårt


2021-96-20
Teater?
De flesta politiker kan spela spelet...dom spelar som i realityprogram, som t.ex i PH...Lööf visar nu upp sin envishet...Lööf envis som en åsna...Löfven har skitit i V i tron att han kan hantera V, men Nooshi är inte som Jonas (hoppas vi)...Sabuni vet inte sitt partiets bästa, hon svamlar och svajar åt alla håll...dom andra vill fälla Löfven i tron att dom kan sedan ta makten...vad händer på måndagens röstning...eller händer det något redan innan det.
Det där att acceptera inte 2 partier, har varit en stor dilemma i Sverige...nu har högern tagit SD in i värmen...återstår då V som fortfarande är ute i kylan...S har utnjutat V i åratal...nu visar V fötterna och Löfven ligger illa till...
Lööf är för envis för sitt bästa...Lööf visar öppet sitt förakt mot V, precis som hon visar sin förakt mot SD...ok. Lööf är ju inte den enda, men i den här konflikten bör Lööf agera för Sveriges bästa att glömma sin förakt mot V.
Om der bli extraval, troligen faller då L bort helt och hållet, har svårt att tänka mig att M och KD skulle ge bort sina röster till L, alltså hjälpa L...
Det är ju inte så länge sedan när vi hade politiks kris i Sverige och nu igen...när skall vissa politiker lära sig att vara lite mer flexibla och putta bort sina förakt?


2021-06-18
Regeringskris??
Blir det kris i landet...blir det regeringkris...blir det nyval...ellet kommer Löfven att avgå...kommer V att försonas med S...många frågor...inga svar än så länge...V kör hårt...Nooshi mycket tuffare än Jonas...om V slutar vara kompis med S, då har S ingen majoritet...detta är drömskenariet för M, KD och SD...kommer dom att agera...vågar dom...senast på måndag får vi veta, om int redan innan.
Detta är inte bra för Sverige att skapa kris mitt i pandemin...men iofs skall pandemin inte få påverka allt i politik...vilka kommer att rädda Löfven...eller?

omni - omni -


2020-11-24
IVO-larm
Hårresande är vad det är..tidningar har ju skrivit om detta...så politiker kan ju inte vara helt ovetande...hela Sverige visste ju om detta efter alla skriverier i tidningar, hur äldre i äldreboenden fick ingen vård när dom insjuknade i corona och att gamlingarna istället för vård gavs palliativvård med medicinering som orsakade att deras andning blev ännu sämre och så dog dom...varför säger politiker nu att det är hårresande...när det skrevs om detta tidigare, politikerna var tyst...varför...måste det alltid vara en viss organisation som undersöker innan politikerna tror på det som händer...
Många äldre hade kunnat räddas med vård...måste Löfven säga att även äldre har rätt till vård innan det händer något...alla har rätt till vård...äldre har diskrimineratst så pass illa att många äldre dog av corona när dom inget vård fick...och annars också, äldre diskrimineras hela tideń, äldre tycks inte ha något värde i Sverige.
Det är verkligen hårresande hur äldre behandlas i Sverige.

omni - omni - omni -