Tämä on sitä anteeksiantoa jota eräät vastustaa...valitettavasti vastustajat väittää että se on historiaa ja sitä ei voi muuttaa ja että anteeksianto ei auta asiaa.
Mutta siinä vastustajat on väärässä...esim. kirkko intituuttina voi pyytää anteeksi kirkon aikaisempia tekoja...sehä osoittaa että kirkko nyt ymmärtää tehneensä väärin haluaa oikaista asiaa ja antaa uhreille ja uhrien jälkeläisille tukea.Tässä tapauksessa on kysymys Canadan alkuväestöstä, intiaaneista, joilta valtio vei pois kielen, kulttuurin ja uskonnon.


Kanadan anglikaaninen kirkko alkuperäiskansoille: Teimme syntiä, kun tuhosimme toteemipaalut ja hiljensimme laulut.
Kanadan anglikaaninen kirkko teki viime viikolla kirkolliskokouksessaan historiallisen päätöksen. Lähes yksimielisesti se hyväksyi aloitteen, joka mahdollistaa alkuperäiskansojen anglikaaniselle kirkolle itsemääräämisoikeuden Kanadan anglikaanisen kirkon sisällä.

Tunteita herättäneessä puheessaan kirkolliskokouksessa Kanadan anglikaanisen kirkon johtaja, arkkipiispa Fred Hiltz pyysi kirkon puolesta alkuperäiskansoilta anteeksi sitä hengellistä väkivaltaa, jota kirkko on heihin kohdistanut.

Hiltz pyysi anteeksi sitä, ettei kirkko ymmärtänyt alkuperäiskansojen hengellistä yhteyttä Luojaan ja maahan, samoin kuin sitä, että se katkaisi nuorten yhteyden omaan historiaansa ja kulttuuriinsa.

– Tunnustan, että teimme syntiä, kun tukahdutimme savumerkit, kielsimme piiput, vaiensimme rummut, piilotimme naamiot, tuhosimme toteemipaalut, hiljensimme laulut, pysäytimme tanssin. Syvästi katuen kirkkomme puolesta tiedostan sukupolvien trauman, jonka tekomme ovat aiheuttaneet, Hiltz sanoi.

- kotimaa24 -