Aina silloin tällöin lehdistä ottaa esille antisemitismin. Silloin monet ajattelee että muita viharikoksia on vähän verrattuna antisemitismiin, siis Ruotsissa.
Viharikoksia on monenlaisia, antisemitismi on pieni osa viharikoksista, mutta siitä kaikkein eniten kirjoitellaan ja puhutaan ja sen syynä on tietenkin kun muistossa on Hitlerin aikaiset tapahtumat ja se laittaa monen ajattelemaan asiaa.
Ruotsissa lasketaan kaken kaikkiaan seuravat viharikokset, laitan ne suurimmasta pienimpään.
1. Sexuelläggning
2. Afrofobiska
3. Islamofobiska
4. Kristofobiska
5. Antisemitiska
6. Antiromska
7. Transfobiska

hatbrott.jpg?1559021528
- SVT - BRÅ -

Ensimmäisellä sijalla on sexuella viharikokset. Joten voi suoraan sanoa että seksuaalisista viharikoksista on tehty kaikkein eniten ilmoituksia.

Afrofobiska on sijalla kaksi, siis rasismista tehdyt ilmoitukset.

Kolmannella sijalla on islamofobiska ilmoitukset,l siis joissa viharikokset on kohistettu muslimeihin tai sellaisiin joita on luultu muslimeiksi.
Eräät kristityt, eräät muukalaisvihamieliset ja eräät ateistit, näyttää vihaansa muslimeilla ja muslimitaustaisille.

Neljännellä sijalla on kristofobiska ilmoitukset, siis kun kristitty tai kristityksi sanotut, on saaneet osakseen vihaa. Tämä johtunee kahdesta eri asiasta. On etenkin musliminuorisoa jotka vihaavat kristittyjä ja on ihan kuka vaan ja minkä maalainen tahansa mutta ei uskovainen niin jotkut heistä vihaa ja inhoaa kristittyjä.
Ulkomailla asiaa pohtivat luulee että vain muslimit vihaa kristittyjä, he on ei-tietoisia useimmiten että mukana on monta jotka on äärioikeistolaisia.
Tästä on hyvä esimerkki esim. tämän foorumin Elämämkatsomuspalsta, siellä on ollut paljon kristittyihin kohdistuvaa vihaa ja inhoa suomalaisten ateistien taholta.
Hyvin monet ateistit pilkkaa ja näyttää vihaansa kristityille ympäri maailmaa.

Viidennellä sijalla on antisemitismi. Siis vasta viidennellä sijalla, mutta siitä' puhutaan ja kirjoitellaan kaikkein eniten, jopa ulkomailla mainitaan Ruotsissa oleva antisemitismi ja luullaan sitä tavattoman suureksi. Mutta se on hyvä asia että antisemitismiin reagoidaan. Valitettavasti monet reagoitsee sen takia kun eräät antisemitistit on nuoria muslimimiehiä ja eräät muut on äärioikeistolaisia nuoria ja vanhempiakin joiden vihasta harvoin keskustellaan, valitattavasti. Esim. Ruotsindemokraatit pitää sisällään edelleenkin antisemitismiä, vaikkakin kyseessä olevat henkilöt yrittää salata sen.

Kuudennella sijalla on antiromska viharikokset. Siis viha joka kohdistuu romaneihin.

Setsenännellä sijalla on transfobia.