Klimat-katastrofin uhrit on vielä kaukana esim. pohjoismaista. Mutta pohjoismaitten ja muitten rikkaitten maitten touhut on tehneet eräistä muualla eläbistä ihmisistä, lapsista, klimat-katastrofin uhreja.

Heidän saaret hukkuu mereen, painuu alas mereen veden alle ja lapset niin kuin aikuisetkin menettää kotinsa, maansa, asuinpaikkansa.
Mistä johtuu? Rikkaat valtiot aiheuttaa sen että napajäätiköt sulaa ja niin edelleen.

Kaukana köyhemmissä maissa rannikot on roskaa, plastiikkaa, törkyä töyteen. Tärky ajautunut sinne meresrä ja siellä nyt lapset leikkiin kaiken saasteen keskellä.
Mistä johtuu? Merivesi tuonut rannikolle sekä rikkaitten maitten sdaatetta ja köyhempien maitten saastetta.

Cycloner tehneet rajua tuhoa, lapsilla ei ole kotia ja lisää cycloner on tulossa ja ne tuo tullessaan tuhioa ja kuolemaa ja asunmispulaan.
- expressen -
Mistä johtuu? Rikkaat maat kuten eräät köyhätkin maat työntää saatetta ilmastoon ja niin edelleen.

Nyt on alkanut siis ilmestyä klimaatti-katastrofien ufreja, etenkin köyhiin valtioihin. Odotellaas tässä muutama vuosi vielä niin sama alkaa oikein toden teolla lähempänä meitäkin ja voimme saada klimaatti-pakolaisia, sillä jossainhan heidän on saatava asua ja saatava avustusta.

Mitä tehdä? Ajat huonevat maapallolla kaikkialla jollakin tavalla, toisille kuolettavasti ja toisille vain vähän harmia.
Pohjoismaissakin kuumuus on tehnyt sen että mikään ei kasva kunnolla ja tulipalonjoen vaara kuumuuden ja kuivuuden takia. Moni ruoka tulee nyt olemaan kalliimpaa viime kesän kuivuuden takia.
Epätavallisen kuuma oli viime kesä, kuuma ja rutikuiva koko kesä oli.
Nyt kevät on epätavallisen kuuma ja sadetta ei ole tiedossa. Millaisen kesän saamme? Toivottavasti sateisen.

- expressen -