Yksikään kulttuuri tai uskonto ei hyväksy raiskauksta. Se on yksilöt jotka raiskaa. Niin ne raiskaa suomalaisetkin yksilöt ja silti ei sanota että suomalaiset on raiskaaja kansaa.

Rikolliset raiskaajat tulee tuomita yksilöinä, ei kansallisina ryhminä, jossa koko kansa tuomitaan eräitten yksilöitten rikoksien takia.
Kokemusta on esim. siitä kun kauan sitten täällä Ruotsissa monet ruotsalaiset ja media tuomitsi suomalaiset ryhmänä kun suomalaiset yksilöt teki rikoksia täällä. "En finne igen", luki lehdissä ja puhuessa sanoivat noin kun oli kysymyksessä suomalaisen tekemä rikos. Vaikka suomalaiset tekikin paljon töitä enemmistö heistä, leimattiin silti suomalaiset ryhmänä rikollisiksi, siis kauan sitten, aivan samalla tavalla kuin Suomessa nyt leimataan maahanmuuttarikollisien takia kokonainen ryhmä rikollisiksi ja vaarallisiksi ja huudetaan että stop maahanmuutolle sieltä tai sieltä.

Ei Suomen laissa ole kollektiivista rangaistusta, kuten ei ole Ruotsinkaan laissa.

Keskustelu Suomessa raiskauksista menee nyt samaan malliin kuin aikoinaan Ruotsissakin. Onneksi on esim. tutkijoita jotka ottaa asian esille Suomessa nyt ja tuo ilmi että kollektiivistä rangaistusta ei ole Suomen laissa mukana. Ja eää raiskaus tai muu rikollisuus ei kuulu kulttuureihin ja uskontoihin tai joihinkin kansoihin.

Viha joka joskus kohdistetaan ulkolaisiin joidenkin tyhmien ulkolaisrikollisten takia on ilmi elävää vihaa mitä etenkin netissä levitetään, muukalaisvihamieliset saa enemmän sytykkeitä vihaansa kun raiskauksia tapahtuu, ei siis osaa erottaa yksilö eroon ryhmästä ja alkaa syyttää ryhmää yksilön teoista ja alkaa vaatia kollektiivista rangaistusta, vaikka kyllähän muukalaisvihamielisten täytyisi myöös tietää että kollektiivistä rangaistusta ei ole Suomen laissa.
Ja valitettavasti tuo asenne on tarttuvaa viruksen tavalla, ihan tavallinenkin kansalainen voi alkaa käyttäytyä muukalaisvihamielisten tavoin vaikka ei muukalaisvihamielinen olekkaan varsinaisesti.

 

”On höpsöä kuvitella, että yksikään seksuaaliseen väkivaltaan liittyvistä ongelmista ratkeaisi muutoksilla ulkomaalaislakiin.”
Seksuaalista väkivaltaa lähes 20 vuotta tutkinut kansanedustaja Anna Kontula kirjoittaa blogissaanpitävänsä hyvänä, että seksuaalisesta väkivallasta nyt puhutaan.
”Mutta keskustelu raiskauksista maahanmuuttokysymyksenä menee vikaan”, hän jatkaa.

Kontulan mukaan on ”höpsöä kuvitella, että yksikään seksuaaliseen väkivaltaan liittyvistä ongelmista ratkeaisi muutoksilla ulkomaalaislakiin”. Hän kertoo, että viimeksi kuluneiden parinkymmenen vuoden aikana Suomessa voi uhritutkimusten perusteella arvioida tehdyn 200 000–300 000 raiskausta. Noin joka kymmenennellä yhdeksäsluokkalaisella tytöllä ja aika monella pojalla on ollut sellaisia kokemuksia aikuisen kanssa, jotka saattavat täyttää lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön.
On kyllä totta, että tiettyjen kansallisuuksien kohdalla etenkin raiskaustilastoissa on piikki suhteessa näiden ryhmien väestöosuuksiin, Kontula kirjoittaa. Hänestä on kuitenkin väärin olettaa, että vakava seksuaalinen väkivalta johtuisi kulttuuritaustasta.
”En tiedä yhtään kulttuuria, jossa tuntemattomien alaikäisten tyttöjen raiskaamista pidettäisiin hyväksyttävänä. Päinvastoin, useimmissa maissa se on yksi ankarimmin sanktioiduista rikoksista. Raiskaajan voidaan siis olettaa olevan yksilöllisesti vastuussa teostaan kansallisuuteen katsomatta.”

Jatkossa on hänen mukaansa tehtävä töitä asenteiden eteen, laskettava ilmoittamiskynnystä, lisättävä tukipalveluita ja uudistettava seksuaalirikoslainsäädäntö. Seuraava askel lienee suostumuksen puuttumisen kirjaaminen raiskauksen tunnusmerkistöön.
”Verkosta on tullut keskeinen kontaktialusta, ja tiedetään, että sen kautta tapahtuu paljon myös seksuaalista häirintää ja yhteydenottoja lapsiin hyväksikäyttötarkoituksessa. Muutos on tapahtunut niin nopeasti, että tavanomaiset lasten suojelumekanismit (vanhempien valvonta, sosiaaliset normit, koulujen valistus, lainsäädäntö) eivät ole pysyneet perässä.”
Sarkkinen: Ei kollektiivisia rangaistuksia
Myös oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen kirjoittaa, että seksuaalirikokset eivät ole mikään maahanmuuton myötä Suomeen tullut ilmiö, vaan myös kantasuomalaiset raiskaavat ja hyväksikäyttävät.
”Kuitenkin maahanmuuttajataustaiset syyllistyvät seksuaalirikoksiin suhteessa useammin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikkia ulkomaalaistaustaisia tai tietyn etnisyyden edustajia voidaan leimata. Rikoksista ovat vastuussa rikolliset, eivät muut. Oikeusvaltio ei tunne kollektiivisia rangaistuksia tai kansanryhmien leimaamista”, painottaa Sarkkinen.
Hän pitää selvänä, että turvapaikkajärjestelmän ei pidä suojata rikollisia. Mutta selvää myös on, että muita turvapaikanhakija- tai pakolaistaustaisia ihmisiä ei voi leimata toisten rikosten perusteella.

”Kotoutumisprosessiin täytyy sisällyttää riittävästi seksuaalikasvatusta ja Suomen lakien opetusta. Henkilökohtaiset ongelmat, puutteelliset tiedot ja vääristyneet käsitykset seksuaalisuudesta saattavat altistaa seksuaalirikollisuudelle. Kotoutumisprosessilla täytyy myös pyrkiä todella integroimaan nuoret muuhun yhteiskuntaan, sillä eristyneet ja klikkiytyneet pienyhteisöt saattavat luoda pohjaa vääristyneiden käsitysten ja rikollisten toimintatapojen leviämiselle. Tästä saattaa olla kyse myös Oulun tapauksissa.”

- kansan uutiset -

Lehteä kommentoijan kommentti: En kokonaan sivuuttaisi kulttuurin vaikutusta tapahtumiin. Kun nuori mies tulee maasta, jossa nainen ei saa kulkea kodin ulkopuolella ilman miespuolista luotettavaa saattajaa voi hänelle tulla väärinkäsityksiä.

Tuo lehdessä oleva artikkelin kommentoija siis syyttää kulttuuria.
Hän ei ottanut esille kulttuurista piirrettä.
Hän otti esille extreemi usskovaisten muslimien tavan, tavan joka on kuin neula heinäkasassa. Uskovaisia extremistejä on aika vähän jokaisessa valtiossa, oli kyse länsimaista tai muista maista.
Kommentoija syyttää uskontoa Islam, sillä sehän on extreemit uskovaiset jotka tuollaista harrastavat.
Ja tietenkin Saudi-arabiassa se on maan maallinen laki joka määrää noi ja jota kansa suuresti laiminlyö, sekä miehet ja naiset, sillä se pakkosyöttöä, ei siis tule ihmisestä itsestä.
Joten se on aika tietämättömyyttää laittaa raiskauksia kulttuurin(uskonnon syyksi ja kuvitella että extreeminen uskovainen kulkee Suomen kaduilla ja raiskaa nuoria tyttöjä. Ei siis ota huomioon sitä että iIslam kieltää raiskauaden.
Kuinkakohan monta saudia asuu Suomessa :)
Tiedonpuute todellakin joskus tekee kepposia eräille.