Enemmistö riksdaaagens ledamöter äänesti ei till Kristersson...mutta todellisuudessa äänestivät sdt' vastaan, sillä jos Kristerssonia olisi äänestetty enemmän, olisi se ollut sama asia kuin äänestäisivät sdtä, sillä sd on koko ajan sanonut että he haluaa jotain takaisin äänistään...

Nyt i riksdagen tänä aamuna Åkesson sanoi että Euroopassa näkyy kaikkialla kuinka konservatiiva högerpartier on mukana regeringissä ja heillä on valtaa...ja Åkesson sanoi että Ruotsi nyt tarvitsi samanlaisen regeringen kuin melkein kaikkialla muuaalakin Euroopassa on..

Jotta se oli oikein tehty että riksdagen ei huolinut Kristerssonia statsministeriksi juuri sen takia että Kristersson olisi joutunutt sd polville istumaan :)
Kristersson näkyy myyneen nyt koko kätensä sdlle ja se puolestaan tulee vaikuttamaan M kannattauslukumäärään...voi käydä niin että M alkaa tippua vielä' alemmas mitä se on nyt...Kristerssonin M on nyt yhtä alhaalla kuin Kinberg Batran aikana kun hän lähestyi sdtä.

Enemmistö ruotsalaisista laittaa vastaan konservatiiviselle ja rasistiselle sdlle...toistaisesti Ruoitsi ei mene samaan suuntaa kuin melkien muu Eurooppa on tehnyt...yrityksiä on koko ajan tapahtunut kuten esim. tänään kun M ja KD yritti saada vallan sd avulla ja Åkesson puhui lämpimästi Euroopan maitten extrema konservativa högerpartier...tyhmäkin olisi tajunnut mitä Åkesson tarkoitti.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoi Ruotsin televisiolle saaneensa saamistaan signaaleista hyvän syyn olettaa, että hänen puolueensa saisi vaikutusvaltaa kokoomuksen ja kristillisdemokraattien hallituksen myötä.
- yle -

"Kyse jostain suuremmasta"
Ennen äänestystä pidetyissä puoluejohtajien puheenvuoroissa liberaalien johtaja Jan Björklund linjasi, että Euroopassa nousussa oleva oikeistolainen nationalismi vaikutti liberaalien päätökseen äänestää Kristerssonia vastaan.
– Jos äänestyksessä olisi ollut kyse vain Kristerssonin valinnasta pääministeriksi ja ehdotetusta hallituspohjasta, liberaalit olisivat äänestäneet kyllä ja menneet hallitukseen. Mutta kyse on jostain suuremmasta, Björklund sanoi.
– Äänestäjät tuomitsevat tiukasti sen, kuinka olette käsitelleet meitä, ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson puolestaan sanoi.
Ruotsin puolueista useimmat ovat torjuneet kaiken yhteistyön ruotsidemokraattien kanssa.

- yle -