Neljä viimeistä kyselyä, niistä keskiarvo, niin näkyy että eräät on kohonneet ja eräät on alentuneet.

- on alennusta ja + on nousua.

S === +0,7%
V=== +0,2%
MP. = -0,2%
M=== -1,3%
L === -1,4
C=== +0,6%
KD== -1,=%
SD== +2,3%

SD nousussa ja vaikka M ja KD heilahtanut SDn puolelle, niin silti M ja KD on alennut. Vaikuttaa siis siltä että SDn kannattajat luottavat vain autetnttiseen SDhen, eivät luota M ja KD. SD-politiikot tietää mistä on kysymys että M ja KD yrittää saada hallituksen aikaan SD avulla mutta ilman että antaisi mitää takaisin SDelle. Joten M ja KD on siis alettava muuttamaan taktiikkaansa sellaiseksi että suurin osa kansasta suuttuisi ja suuttuisi oikein kunnolla, kuten AKB sanoi.

Liberaalit alentuneet, kannattajista ainakin puolet kau olisi halunnut äänestää M+KD regering SDn avulla. Joten Bjöklundilla on nyt hankalat ajat, Liberaalit aikoo pitää suuren kokuksen asiasta.

C sen sijaan on noussut. Cssä on kai vähemmän sellaisia jotka olisi halukkaita SDn kanssa.
Ja Annie on taitava puhuja esim. verrattuna Liberaalien Björklundiin tai Moderattien Kristerssoniin

KD on myös alennut vaikka Ebba osaa puhua selvästi, mutta aina ei taida olla oikea paikka puhua liian rehellisesti kuten Ebba teki. Ei Ebbakaan kaikkea uskaltanut sanoa.

M on myös alennut. Kristersson ei uskalla puhua suoraan ja rehekllisesti ja sen kyllä ymmätää että arastelee. Onhan se häpeällistä alkaa kaveroida extreemin SDn kanssa.

MP alennut myös, tiedä sitten miksi.

S on noussut. S ei ole tarvinnut oikeastaan tehdä mitään vaalien jälkeen, sillä se on ollut koko ajan Alliansen joka on pitänyt cirkusta yllä :)

Jokaisella puolueella olisi pitänyt olla aivan oma politiikka, rehellisesti. Ei se ole rehellistä kun yrittää liehitellä esim. SDtä saadakseen lisää ääniä, harvoin siinä onnistutaan. Koskahan esim. M ja KD alkaa ymmärtää tämän???
Myös S aikaisemmin meni SD linjalle M ja KD mukana jonkin verran.
Se on siis tyrhasa kalastaa ääniä matkimalla SDn kovaa migrations politiikkaa, sillä kansa tietää suurin piirtein mitä mieltä puolueet on asiasta aina olleet.

Tämän kertaiset vaalit ja vaalaien jälkeinen cirkus ei käsittele asiapolitiikkaa.
Kysymyksessä on SD ja SDn pysyminen loitolla edelleenkin tai ei. Tästä kaikki kiista ja eripura on juuri nyt ja tietenkin mahdista ja vallasta.
Kiinostavaa nägdä miten käy. Toivottavasti Annie, Jan ja Löfven pitävät puolensa.
Mutta jos Annie ja Jan haluaa Allians regeringen, silloin C ja L voikin myöhemmin hypätä M ja kD puolelle, silloin se olisi SDlle taivaallinen asia :). Toivottavasti ei noin käy. Enneminkin olisi parempi että Annie tekisi jonkinlaisen regeringen joka menisi läpi mutta ilman SD apua.

- val.digital -