Kaikki kulttuurit on saaneet vaikutteita muilta kulttuureilta, joko maahanmuuton takia tai on itse hakenut toisen kulttuurin tapoja, kulttuuria omaan kulttuuriinsa.
Maahanmuuttoa, kansainvaelluksia on aina ollut ja tulee olemaankin, se on luonnollista, ihmiset ei ole kahlittuja, jokaisella on oikeus muuttaa ja jokainen valtio puolestaan päättää kuka saa jäädä ja kuka ei. 
Esim. ruokakulttuuri alkaa olla jo kai siellä Suomessakin jo monikulttuurista, aivan samoin kuin musiikki, ovat saaneet vaikutteita muualta.
Ihminenkin muuttuu, lukee muista kulttuureista, näkee muun kulttuurin edustajia, on utelias ja tutustuu uusiin kulttuureihin ja helposti siitä sitten alkaa omaksua jotain uutta esim. suomalaiseen kulttuuriinsa...Samoin tekee maahanmuuttajat, ei heidän kulttuuri pysy samana, hekin ottaa uutuutta kulttuuriinsa esim. suomalaisesta kulttuurista jos Suomeen ovat muuttaneet.
Näin ollen kaikki kulttuurit muuttuu ajan mittaan hieman, se on luonnollista.
Ei ole mitään universaalista lakia joka määräisi että kulttuurien täytyisi aina pysyä vuosi tuhansista edelleenkin samoina.
Ihminen joka änkyröi vastaan luonnollista kulttuurien muuttumista, on jumittunut paikalleen, kuvittelevat elävänsä monokulttuurissa edelleenkin ja vihaavat ja inhoavat joidenkin kulttuureja, ei sitä tarvitse edes mainita keitä monot vihaa, sehän tunnettu asia kaikille :)
Ja eihän kenekään tarvitse muuttaa omaa kulttuuriaan jos ei halua...Eri kulttuurien edustajat voisi aivan hyvin elää vieri vieressä, toistensa lähellä ja tulla toimeen hyvin...Sehän vaatii vain toisten suvaitsemista eikä mitään muuta 

😘  🤗