Annie tycks inte märkä att Kristersson har lämnat C och L vid sidan om...Kristersson har spräckt Aliannse...hur kan Annie fortfarande drömma om Alliansen och om en Allians-regering????
Annie har fått Allianssen på hjärnan...men bra gjort iaf av Annie att inte släppa fram M+KD.

Lööf: Centerpartiet röstar nej till Ulf Kristersson
 Centerpartiet kommer rösta nej till Ulf Kristersson i onsdagens statsministeromröstning, meddelar Annie Lööf i TV4:s Nyhetsmorgon.
Lööf har tidigare flaggat för att det sannolikt kommer bli nej, då man inte vill ge Sverigedemokraterna inflytande.
– Den här frågan handlar inte om Alliansen eller Ulf Kristersson utan om Sverigedemokraterna och den maktposition de skulle få i en sån här moderatledd minoritetsregering, säger hon.
I P1-morgon utvecklar C-ledaren sitt resonemang:
– Jag vill att Ulf Kristersson ska bli statsminister men om det innebär att vi måste ta stöd av SD behöver Alliansen, tillsammans, söka stöd över blockgränsen.
Lööf tillägger att hon fortfarande står till förfogande för att sondera för en blocköverskridande lösning.

- omni -

Annie Lööf: Därför säger vi nej till Ulf Kristersson
Annie Lööf lämnar nu klart besked om att Centerpartiet inte släpper fram Ulf Kristerssons M+KD-regering.
Vill inte ge SD inflytande
– Anledningen till att vi valt att inte stödja en mindre moderatledd regering handlar just om Sverigedemokraternas inflytande. Det är ett historiskt vägval där vi kan välja att inte ge SD ett avgörande inflytande. Därför röstar vi nej i morgon, förklarar Annie Lööf i Nyhetsmorgon.
– Det handlar inte om att jag inte tror på Ulf Kristersson, utan det parlamentariska läget. Vi är mindre än de rödgröna och får alliansen inte stöd över blockgränserna kommer man att bli gisslan i en utpressningssituation med Sverigedemokraterna, svarar Annie Lööf i TV4:s morgonprogram.
– Jag vill hålla ihop alliansen och hitta konstruktiva lösningar över blockgränsen, fortsätter Lööf.
– Vi är sex partiledare mellan V och SD som måste prata seriöst. Vi behöver sätta oss ned och ta fördjupade samtal om hur Sverige bäst ska styras. Vi har inte uttömt möjligheten över blockgränsen för att kunna bilda en alliansregering, eller en regering där allianspartierna kan hålla ihop och få stöd av Miljöpartiet eller Socialdemokraterna, säger C-ledaren.

- expressen -