Jos tuo siis pitää paikkasa mitä nuo tutkijat sanoo, niin silloin voi sanoa että suuri osa sd kannattajista on valittajia, sellaisia jotka sai huonot olot vuoden 2006 jälkeen kun Allians oli 8 vuotta hallitus...Allias on oikeistolaisia, porvareita ja tuon 8 vuoden aikana monet kärsi tavattoman paljon Alliansin politiikasta...usein sd äänesti Alliansin ehdotuksia tuona aikana...sd siis oli mukana tekemässä työntekijöitten, työttömien ja sairaitten elämää hankalammaksi...ja nyt sitten nuo työläiset jotka valittaa kun saivat huonommat olot Alliansin ja sd kautta, äänestävät sdtä :) aika hupi juttu...miksi äänestää sdtä joka oli mukana ja aiheutti heille huonot olot???? Onko tyhmyydestä kysymys???

Ruotsidemokraattien kannatusnousu on kytketty Ruotsissa maahanmuuton vastustukseen ja rasismin nousuun. Muille puolueille ruotsidemokraatit ovat rasisteja, jotka näkevät maahanmuutossa vain ongelmia. Puolueen puheenjohtajan Jimmie Åkessonin pääteema on ollut näissäkin vaaleissa maahanmuutto.
Tuoreessa tutkimuksessa kuitenkin väitetään, että ruotsidemokraattien nousun taustalla olisi myös ihmisten kokema ulkopuolisuus - kuten syrjäytyneisyys työmarkkinoilla ja heikentynyt taloudellinen asema. Siis samanlaiset tekijät kuin muillakin eurooppalaisilla populistisilla ja kansallismielisillä puolueilla.
Ruotsidemokraattien poliitikoissa ja kannattajissa on tutkimuksen mukaan erityisen paljon duunareita, jotka kärsivät vuoden 2008 talouskriisistä, enemmän kuin muissa puolueissa.
Nämä johtopäätökset esitteli kolme Tukholman ja Uppsalan yliopistojen tutkijaa Dagens Nyheter-lehdessä.

- YLE

Täältä voi katsoa ketkä tutkimuksen tekivät:
- omni -
Enligt forskarna tillhör både SD:s politiker och deras väljare, i högre grad än andra partier, grupper som fått det ekonomiskt sämre sedan 2006. De skriver att människor som fått det relativt sämre ofta tappar förtroendet för de etablerade partierna och i stället identifierar sig med personer som är i samma situation som de själva.