Jos S ja MP huolisi V mukaan hallitukseensa, niin ehkäpä työläiset ei lopettaisi äänestämästä Stä...tietenkin sillä ehdolla että se hallitus todellakin tekisi jotain työläisten eduksi ja jättäisi pois oikeistopolitiikkansa jota S on vetänyt viimeiset vuodet.
Ei ole siis mikään ihme että S menettää ääniä koko ajan, kun S-politiikka on menyt oikeiston suuntaan.

Kun demarit ja ympäristöpuolue kärsivät tappion, piti vasemmistopuolueen eteneminen punavihreän blokin suurempana kuin porvariallianssi. Näin korosti vasemmistopuolueen puheenjohtaja Jonas Sjöstedt vaali-iltana medialle.

Sjöstedt piti selvänä, että sosiaalidemokraattien Stefan Löfvenin on saatava jatkaa pääministerinä. Hän sanoi vasemmistopuolueen olevan valmis osallistumaan punavihreään hallitukseen ja itse tavoittelevansa varapääministerin paikkaa.

Aikaisemmin vasemmistopuolue on kelvannut vain tukipuolueeksi sosiaalidemokraateille, vaikka ympäristöpuolueelle on herunut ministerinpaikkojakin.

Sjöstedt jätti nytkin takaportin auki sanomalla ruotsalaismedialle, että ilman vaikutusvaltaa hallituksen politiikkaan ei vasemmistopuolue anna sille tukeaan, tapahtuipa se hallitukseen osallistumalla tai budjetista neuvottelemalla.

Tavoitteena vasemmistoliike
Sjöstedtin mukaan vasemmistopuolueen menestys oli vasta alkua. Pyrkimyksenä on rakentaa laaja vasemmistoliike, ja yhtenä esikuvana ovat Yhdysvaltain Bernie Sandersin ja Britannian labourin Jeremy Corbynin ympärille syntyneet liikkeet.

- kansanuutiset -