Intergointi ei ole ainoastaan maahanmuuttajia koskeva asia.nnOman maalaisistakin on aina pieni osa jotka ei intergoidu yhteiskuntaan vaikka ovatkin oman maalaisia, syntyperäisiä oman maalaisia.
Minusta se on hieman yliammuttua jatkuvasti puhua muslimien huonosta intergoinnista, sillä loppujen lopuksi ne muslimit jotka ei intergoidu, on aika pieni joukko verrattuna siihen kuinka paljon heitä on maassa.
Sama pätee esim. suomalaisiin maahanmuuttajiin Ruotsissa, pieni joukko suomalaisista maahanmuuttajaista ei intergoidu hyvin.
Tuo pätee kaikkin ihmisryhmiin....Suomessakin varmasti on suomalaisia joilla on intergointi vaikeuksia vaikka jakaa muille.
Tietenkin se mitä tarkoitetaan sanalla intergointi saattaa käsittää eri tavalla eri maissa ja jopa omassa maassa sana intergointi voi tarkoittaa erilaista eri ihmisille
Ruotsissa politiikot yleensä tarkoittaa sanalla intergointi, että on työpaikka ja työpaikan kautta pääsee mukaan yhteiskuntaan ja intergoituu lopulta.
Kun ajattelee kaikkia maahanmuuttajia ja oman maalaisia jotka on työttömiä ja useat heistä pitkäaikaistyöttömiä, voi kysyä että mistä johtuu heidän työttömyys...Haluttomuus tehdä töitä? ..Haluttomuus ottaa lainaa ja opiskella ammatti itselleen? ..Haluttomuus korkeampaan koulutukseen? ..Mukavuudentunne istua vain kokona ja laiskotella? ..Sairaus? ..Psykosomaattinen sairaus? ..Ja niin edelleen.
Kaikki tuollaiset eivät ole yhteiskunnassa mukana, sillä he ei tee töitä ja näin ollen he erkanee yhteiskunnasta pikkuhiljaa, sillä he jää paljosta vaille, siis jäävät vaille yhteiskunnan sosiaalista puolta kun ovat työttömiä... Työttöminä on kai heillä helppo syrjäytyä yhteiskunnasta ja olla omissa oloissaan, oli sitten kysymyksessä maahanmuuttaja tai oman maalainen...Mitä enemmän syrjäydyt ja olet huonosti intergoitunut yhteiskuntaan, sitä helpompi on repsahtaa rikollisuuteen ja muuhun "pahuuteen", sillä ei kai se loppujen poluksi se työttömyys ole ruusunpunaista heidän psyykelle, päin vastoin sanoisin.