Syrjäytymistä ja työttömyyttä on maahanmuuttaja-alueilla asuvat poteteneet jo vuosikymmenien ajan...viimeisinä vuosina tilanne pahentunut...syrjäytyneet on todellakin syrjäytyneitä, eräät heistä elää täysin syrjäytyneinä ja silloin he ei välitä mistään mitään...he ei näe itselleen tavallista työläisen tulevaisuutta, he näkee vain sen syrjäytyneen elämänsä.
Valitettavasti on annettu sen mennä noin...asuinalueet on jätetty moniksi vuosikymmeniksi oman onnensa nojaan...ensin kunnat rakennutti asuntoja työläisille siien aikaan kun Ruotsi haki paljon työläisiä esim. Italiasta, Puolasta, Suomesta, Kreikasta jne...myöhemmin kunta myi asunnot yksityisille ja yksityiset ei välittäneet pitää taloja kunnossa...kaikki luhistui...ei siis ole ollut ainoastaan se että oli työttömyyttä, myös asunnot oli huonossa kunnossa...totta kai myös se seikka aiheutti kaunaa ruotsalaista yhteiskuntaa vastaan ja nin edelleen....

Ruotsissa jengiväkivalta on keskittynyt erityisesti maahanmuuttajavaltaisiin lähiöihin, joita painavat sosiaaliset ongelmat, kuten syrjäytyminen ja työttömyys.
- MTV -