herätysss kirjoitti 6.7.2018 klo 15.44
joskus vuosia sitten yritin keskustella kanssasi mutta silloinkin totesin että parempi lopettaa. taidan tehdä nyt saman. kun ihminen haluaa elää kuplassa ja niin ei hän sen parempaan silloin kykene. silti sinäkin sisimässäsi tiedät että olen oikeassa siinä että islamin arvot ovat erittäin heikot.

Vastaus: 

Valitan jos pois lähdet...mutta enhän minä voi tulla ajatuksiltani ja tiedoiltani sinun kaltaiseksi...minä ainakin hyvksyn sen että kaikilla on omat mielipiteet ja oma tiedontaso...mutta asioista voi silti keskustella ja väitellä :)
Jos on kyse uskonnosta Islam, niin minulla on paremmat tiedot itse uskonnosta Islam....hieman neutraali asenne kriitikoilta helpottaisi, jos uskonnoista on kyse...aggressiivinen ja toisia alentava asenne ei edistä keskusteluja.

 

En minä missään kuplassa elä...olen vain mielialaltani positiivinen ihminen nykyään...tunnen uskonnon Islam aika hyvin...ja tunnen myös erilaisia muslimeja erilaisine ajatuksineen uskonnosta Islam ja keskustelen usein heidän kanssaan...tulemme aika hyvin toimeen keskenämme sillä kunnioitamme toisiamme parhaamme mukaan...ja hyväksymme sen että on erilainen tulkinta, näkemys uskonnosta Islam...jos olisimme vihamielisiä, niin emme kauakaan voisi keskustella toistemme kanssa...jos ei osaa olla sovussa vaikka eri mielipiteitä onkin, niin silloin  ei keskustelut luista kunnolla, valitettavasti...olen kohdannut monta muslimiakin jotka ei halua keskustella sovussa ja ei osaa arvostaa puhekumppaniaan.
Länsimaisten islamkriitikkojen kanssa on vaikeampaa keskustella uskonnosta Islam...sillä he ei useinkaan perustele sitä kritiikkiään Islamin teologialla...ainoastaan vain omilla mielipiteillään...ja ne omat mielipiteet ei ole sama asia kuin uskonto Islam.

Mitä tulee muuhun...

Olen positiivinen...haen elämästä positiivisuutta...parempaa oloa itselle ja muille...yritän kasvattaa itseäni henkisesti eteenpäin...näen sen nimittäin niin että itsensä kasvatus parempaan ja positiivisempaan suuntaan on hyväksi minulle ja muillekkin.
Toki keskustelen jatkuvasti myös negatiivisistä asioista, mutta yritän tehdä sen niin että en käyttäydy negatiivisesti...yritän siis...
En mielelläni kritisoi muita, mutta joskus minäkin unohdan ja sorrun, valitettavasti.
Olen kai sellainen henkinen ihminen...hieman erilainen mitä monet muut...olen ollut erilainen mitä muut jo pienestä lapsesta lähtien ja koin teini-ikäni erittäin huonoksi juuri sen takia että minua ei läheskään kaikki hyväksyneet, ei edes vanhempani eikä sisareni ja veljeni...olin kuin orpo, yksinäinen. 
Elämäni aikana olen paljon kokenut ja nähnyt, sekä hyvää ja pahaa...nykyään elämä leikkii minulle...olen päässyt eteenpäin elämäni polulla...kyennyt tulla positiivisemmaksi vuosien varrella...luulisin että elämä on opettanut minua ja opettaa edelleenkin...tunnen oppivani joka päivä jotain hyvää...