Det är ju liksom genom hela historien som vita har varit rasistiska mot färgade...ingenstans i historia finns inte några stora grupper färgade som systematiskt är rasistiska mot vita människor..
Men dock kan enstaka individer av färgade människor visa rasism mot vita, liksom enstaka vita kan visa rasism mot färgade.
Men en systematisk rasim mot färgade har pågott hela tiden, även idag...fast idag gömmer rasister sig bakom kultur och skäller istället på vissa kulturer och vissa kulturers människor, som t.ex främlingsfientliga hatar muslimer, särskilt muslimer från mellanöstern, men säger att dom hatar kulturen...det är samma sak som rasism...dessa rasister vill bara inte erkänna detta...dom tror att dom har hittat ett bra sätt att gömma sin rasism bakom kultur och religions hat istället...sk. kulturrasism.

Vem kan drabbas av rasism? Den frågan, samt begreppet omvänd rasism, har många diskuterat på våra sociala medier under veckan. Men omvänd rasism vittnar bara om kränkhetssjuka, säger docent Anders Hellström.
Det var efter att vi rapporterat om att elever slår larm om rasism på skolor i Borlänge och Falun som diskussionen bröt ut.
Anders Hellström är docent i statsvetenskap vid Malmö högskola. Han har skrivit en rapport om rasism som begrepp, och han menar att rasism mot vita aldrig förekommit.
Dessutom tycker han att begreppet omvänd rasism är problematiskt.
– Omvänd rasism vittnar om en slags kränkthetssjuka, säger Anders Hellström.

- SR -