Alla dom judar i Sverige som känner sig som svenskar och lever som svenskar, är svenskar---Söder kan inte bestämma hur man känner sig......men man kommer inte bort från sina rötter, men man kan känna sig som en svensk, leva som en svensk...
Lööf säger att man är svensk om man har svensk medborgarskap...men medborgarskapet gör inte en till en svensk om man känner sig inte som en svensk eller lever som en svensk.
Detta är hårklyveri...medborgarskapet sägs göra en till en svensk...men nationella minoriteten gör en till något annat...så visst är detta hårklyveri på högsta nivå :)
Med andra ord, dessa nationella miniroriteter vill alltså bevara det icke-svenska hos dessa grupper...men det är i sin ordning...det är väl ok att vilja bevara sina rötter...det är ju ens historia...det är inte brottsligt eller nödvändligtvis icke svenskt beteende.

”Annie Lööf förringar judars och samers ställning i Sverige när hon indirekt hävdar att de är svenskar. Dessa grupper har minoritetsställning i Sverige just för att de inte är svenskar. Skäms Annie Lööf för din rasistiska hållning!”,
- Björn Söder, SD

"Som medborgare i Sverige är man svensk"
- Annie Lööf, C

Själv står han fast vid sin kommentar – en åsikt som även var uppe på tapeten under 2014. Han menar att man ska skilja på svenskt medborgarskap och svensk nationstillhörighet.
Enligt honom kan minoritetsgrupperna samer, judar, romer, sverigefinnar och tornedalingar vara svenska medborgare – men det gör dem, enligt Söder, inte till svenskar.
– De har erkänd minoritetsstatus för att de inte är svenska.
Är man inte svensk om man är svensk medborgare?
– Nej det behöver man inte vara. Om jag blir japansk medborgare innebär inte det att jag är japan. Man skiljer på nationsbegrepp och medborgarskap.
-----------------
Och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, S, säger i en film på Facebook att han är förbannad:
– Björn Söder tycker att minoritetsgrupper i Sverige inte är svenskar. Vilket skitsnack! Jag tillhör själv minoritetsgruppen tornedalingar och känner mig lika mycket svensk för det. Och det är många med mig som känner så, säger han.
Sverigedemokraternas Björn Söder tycker inte att minoritetsgrupper i Sverige är svenskar.
Jag tillhör själv minoritetsgruppen tornedalingar och jag känner mig lika mycket svensk för det. Och så gör många med mig.
Jag blir rent ut sagt förbannad när jag hör sånt snack om att vi inte är svenskar. Nu får det vara nog!

- expressen -

Varför räknas inte judar som svenskar, Jimmie?
- expressen -