Uskonto on näkyvää ja kuuluvaa sekä Kristinusko ja Islam...Kummassakin uskonnossa on omat tapansa uskon teesien lisäksi.
Sanoisin, että Suomessa se uskonto on kuuluvampaa ja näkyvämpää kuin mitä esim. Ruotsissa...Ruotsin kirkko ja valtio on ollut erossa toisistaan jo monien vuosien ajan ja uskonnoilla ei ole mitään päättämisvaltaa, ei edes hallituksessa...Uskovaiset on siinä mielessä ulkopuolella muita Ruotsissa.
Suomessa sen sijaan kirkko ja valtio on edelleenkin yhdessä ja kirkolla on vielä valtaa jonkin verran yhteiskuntaan, sillä kristityt politiikkonne ajaa Kristinuskon asioita hallituksessanne ja hallituksenne ulkopuolella...Jotta kyllä se on aika näkyvää se Kristinusko siellä Suomessa...Ja teillähän on se muslimipuoluekkin :) ne kaapumiehet, olin todella yllättynyt, että Suomessa sellaista tapahtui, mutta ymmärrän sen kun kerran kirkko ja valtio on yhdessä, niin myös muun uskoisilla on sama oikeus julkisuuteen ja politiikkaan...Suomessahan opetataan uskontoja oppilaille vielä, kristinuskoa suomalaislapsille ja Islamia muslimilapsille jos niitten vanhemmat haluaa.
Ruotsissa ei noin toimita, täällä ei kunnan kouluissa opeteta uskontoja lapsille, ainoastaan vain uskonnon historiaa ja lyhyesti opetetaan kaikille lapsille kaikkien uskontojen tärkeimmät teesit jotta lapset tietää mistä on kysymys eri uskontojen kohdalla...Mutta kristiuskoon paneutuvat hieman enemmän siksi koska Ruotsilla on Kristillinen historia...
Maassa maan tavalla on hyvin epämääräinen lause...Ei ihmisiä voi pakottaa omaksumaan suomalaisten tapoja ja kulttuuria... Riittää jos käy töissä ja elättää itsensä ja perheensä.
Ruotsi on hyvin maallinen valtio, mutta silti uskonnonvapaus on kaikilla ja kaikilla on oikeus kulttuuriinsa, mutta edellyttäen tietenkin, että intergoituu ja käy töissä.