Kritiikki on usein hyvin satuttavaa ja loukkaavaa, kun kohdistaa uskonnollisen kritiikkinsä ihmisiin...Jonkun asian kritisointi ei varsinaisesti vahingoita ihmisiä suoraan...Mutta heti kun kritiikki kohdistetaan uskovaiseen henkilöön tai ryhmään, saattaa se olla vahingollista.
Sillä esim. kaikki suuret uskonnot on tunnustettuja ja hyväksyttyjä ympäri maailmaa, ollut jo kauan aikaa ja tulevat olemaan hyväksyttyjä edelleenkin.
Lisäksi se seikka, että on uskonnonvapaus...Henkilö joka loukkaa uskovaisia, toimii samalla uskonnonvapautta vastaan, hän ei halua, että uskovaisilla on uskonnonvapaus, mutta itselleen hän suo uskonnonvapauden, sillä ateismi on myös tavallaan uskonto, tai uskomus.
Aina kun sanoo esim. muslimit on väärässä, tai että kristityt on väärässä, silloin kollektiivisesti syrjii kaikkia uskovaisia...
Olisi otettava huomioon, että uskovaisia on monenlaisia, yhteistä heille on vain uskontonsa teesit...Jokainen kuitenkin harjoittaa uskontoaan omalla tavallaan, tai yrittävät harjoittaa jonkun sektin määräyksiä, joten uskovaisten joukkoon mahtuu jos jonkinlaista uskovaista, aivan samalla tavalla kuin ateistien joukkoon mahtuu monenlaista ihmistä erilaisine ajatuksineen...
Se miten puhuu muista, osoittaa paljon millaisen kasvatuksen on saanut, miten on kypsynyt aikuiseksi ja millä tavalla on oppinut tuntemaan empatiaa tai empatian puutetta.
Pitäisi arvostaa uskonnonvapautta ja jättää pois uskovaisten syrjintä ja halveksunta..."Kypsä" ihminen ei halveksien puhua uskovaisista, hän jättää sellaisen touhun lapsellisille kasvuiässä oleville jotka ehkä aikuistuttuaan osaavat oppia kunnioittamaan ihmisiä.
Jos ei perustele kritiikkiän Koraaniin ja sunnaan kritisoidessaan Islamia, eihän se sillloin ole mitään erikoista kritiikkiä Islamia vastaan...Kyseesshän on silloin vain mielipiteet, eikä mikään kritiikki Islamia vastaan.
Kun uskontoa kritisoi, on osattava kritisoida uskonnon teesejä vastaan, siis yritettävä.
Kaikki muu kritiikki joka on vain omia mielipiteitä, ei ole rakentavaa millään tavalla, sen näkee esim. meidän sananvaihdon kanssa...Emme etene asiassa yhtään, jaartittelemme vain.
Mutta ehkä minulta väärin odottaa, että kaikki pystyisi kritisoimaan Islamia Koraanin ja sunnan avulla...Se, että pystyn tekemään noin, ei kuitenkaan edellytä, että kaikki muut esim. olisi lukeneet, opiskelleet Koraania ja sunnaa.
Kuten olet huomannut, heitän aina silloin tällöin väliin Koraanin jakeita ja sillä tavalla todistan mitä Koraani on asioista ja odotan, että edes joku väittäisi vastaan Koraanin tai sunnan avulla, mutta harvemmin noin tapahtuu, yleensä sama jaarittelu ja muslimien mollaaaminen jatkuu erilaisilla tavoilla, sanoilla.
Kun on Islamin uskonnosta kysymys, silloin Koraani ja sunna on faktaa Islamista...Kun on kysymys Kristinuskosta, silloin on Raamattu faktaa.
Ja jos ei ole halukas perustelemaan kritiikkiän uskontojen pyhiin kirjoihin, ei se silloin ole mitään uskonnon kritiikkiä, on vain ihmisten kritisointia ja mollamista.