Afrikassa menossa suuri kuivuus ja suuri nälänhätä. Noin joka kolmas minuutti kuolee lapsi nälkään ja näin se jatkuu minuutista toiseen.
Lapset saa älyttömän vähän ruokaa vuorolaudessa, ja juomavesi useimmiten on saastaista, likaista ja lapsi saa siitä tauteja itseensä, mutta juotava on kun on jano. Lopulta lapset ei saa enää oikeastaan mitään ruokaa ja ovat nääntyneitä laihoja luurankoja. Lapset kärsii tavattomasti nälästä ja kuivuudesta.
Oliko se vuonna 2011 kun siellä oli kuivuus ja nälänhätä, eurooppalaiset silloin sanoi, että ei enää koskaan tällaista.
Nyt on taas tuskainen kuivuus ja nälänhätä heillä edessä. Kuka menettää henkensä ensin? Tietenkin pienet lapset. Hyvin hyvin surullista.
Maailmassa on resursseja niin paljon, että kenenkään ei pitäisi kuolla nälkään tai janoon. Maailman resurssit on vain jaettu niin, että niistä ei anneta kaikille. Rikkaimmat valtiot heittää joka päivä valtavat määrät ruokaa pois ja muualla kuollaan nälkään. Niin suuri on maailman resurssien jakelun väärinkäyttö.
Tietenkin joku itsekäs tähän voisi sanoa, että tehköön töitä ja, että afrikkalaiset tekee liian paljon lapsia ja niin edelleen.
Suuria määriä afrikkalaisia yrittää vaeltaa Eurooppaan saadakseen jonkinlaista työtä jotta voisivat lähettää rahaa perheilleen kotiin ja moni haluaa perheensä mukaan ja haluavat asettua Eurooppaa asumaan.
Mutta Eurooppa on alkanut estää kaikella mahdollisella tavalla heidän tuloa Eurooppaan. Italia on täyteen afrikkalaisia. Italia huutaa eulta apua. Itävalta rakentaa jotain muurin tapaista rajalleen Italian välille, haluavat estää afrikkalaisten maahantulon.
Jokin aika vielä, niin saattaa alkaa uusi entistä suurempi räjähdysmäinen kansainvaellus sitten kun Italia ei enää kestä enempää ja aukaisee rajansa ja antaa afrikkalaisten alkaa vaeltaa muualle.
Monet voivottelee afrikkalaisia vene"pakolaisia" välimerellä. Eivät hyväksy sitä, että nuo afrikkalaiset hakeutuu muualle kun omassa maassa ei ole mitään heille, ei työtä, ei ruokaa ja nyt vielä kaiken päälle kova kuivuus.
Mitä tulisi tehdä tällaisessa tapauksessa? Jahdata ihmiset takaisin merelle? Antaa lasten kuolla nälkään Afrikassa?
Minkälaisen kuvan tuollainen antaisi eurooppalaisista, tai pikemminkin eräistä eurooppalaisista? 
Voisiko apua antaa paikan päällä, jotta kansanvaelluksesta tulisi hieman pienempi? 
Voisiko paikanpäällä Afrikassa alkaa valitsemaan niitä kaikkein köyhempiä joita otettaisiin Eurooppaan? Mistä töitä kouluttamattomille?
Ja niin edelleen ja niin edelleen.
Maailma on rikas, miksi emme tee niin, että kaikki saisivat osuutensa maailman rikkauksista? Miksi annamme afrikkalaisten kuolla nälkään nyt kun siellä on kova kuivuus meneillään? Eikö omatunto yhtään kolkuta? Onko siis niin, että rakkaus muita ihmisiä kohtaan ei ylety muualle kuin ehkä oman perheen jäseniin?
Kysymys:
Millä tavalla sinä haluaisit avustaa afrikkalaisia tässä heidän suuressa hädässä kuivuuden keskellä?
Tai miten politiikkomme tulisi toimia tällaisessa tapauksessa?
Huomio:
Se, että on kuivuus ja nälänhätä, ei ole kansalaisten syytä. On siis tuthaa alkaa syyttää kansalaisia kuivuudesta ja nälänhädästä ja ehkä siitä mitä politiikot ja päättät siellä touhuaa.
aftonbladet  - aftonbladet