Kristinusko on lain nojalla laitettu kuriin. Ruotsissa esim. KD, vaikka ovatkin olevinaan kristillinen puolue, niin he ei voi paasata yhtään mitää Raamatusta tai Raamatun opeista.
Sillä Ruotsin valtio ja kirkko on eronneet toisistaan jo monta vuotta sitten ja hallituksen on pysyttävä erossa uskonnollisuudesta.
Ruotsi on siis maallistunut maa. Tämän takia esim. Islam ei voi kohota hallitukseen millään tavalla. Onhan se nähty kun eräät islamistiset politiikot on erotettu poliittisista puolueista kun käyttäytyivät niin, että se ei ollut suovaittua ruotsalaisessa politiikassa.
Joten mitään vaaraa ei ole, että esim. Islam, vaikka sen kannatajat lisääntyvätkin, että Islam saisi jonkinlaisen vallan hallituksessa, ei ei, Ruotsin hallitus pysyy erossa uskonnoista.
Islam lisääntyy ja Kristinusko vähenee.
Miksi?
Siksi koska laki estää Kristinuskoa. Ruotsi on maallistunut ja kirkko ja valtio on erossa toisistaan, näin ollen kirkko ei voi puuttua hallituksen asioihin.
Mutta sen sijaan hallitus voi päättää aika paljon kirkon asioista lakien kautta, joten Kristinusko on nujerrettu ja sen takia moni jättää Kristinuskon.
Sen sijaan Islam houkuttelee monia, koska Islamia ei ole nujerrettu samalla tavalla vielö kuin Kristinuskoa, Islamissa edelleenkin vanhanaikaiset säännöt pätee edelleenkin.
Mutta Islam ei voi nousta hallitukseen, ei edes yhden ainoan islamistisen politiikon avustamana, sellaiseen on aina tullut sttopp kun joku on ilmaanunut esille.

 

Viime vuonna 90 000 ruotsalaista erosi kirkosta ilman, että yhteiskunnassa olisi ollut mitään erityistä eroon kannustavaa kohua.

Ruotsi on nykyään yksi vähiten uskonnollisista länsimaista.

Jo vuoden 2014 kansallisessa tutkimuksessa miltei 80 prosenttia ruotsalaisista tyypitteli itsensä joko ei-uskonnolliseksi tai ateistiksi.

Tämän vuoden helmikuussa myös Ruotsin evankelis-luterilainen kirkko myönsi sen takaoven käyvän tiuhaan. Pelkästään vuonna 2016 Ruotsin kirkosta erosi 90 000 ihmistä eli lähes puolet enemmän kuin vuotta aiemmin. 40 prosenttia heistä sanoi jättävänsä kirkon siksi, etteivät he usko enää Jumalaan.

Ateismin lisäksi Ruotsissa myös islamin suosio on kasvussa. Äskettäin uutisoitiin Qatarin hallituksen avanneen maahanmuuttajavaltaiseen Malmöön Pohjoismaiden suurimman moskeijan. Yli kolme miljoonaa euroa maksaneeseen suurmoskeijaan mahtuu 2 000 rukoilijaa.

Roomalaiskatolinen arkkipiispa Monsignor Carlo Liberati näkee selkeän yhteyden ateismin ja islamin kasvun välillä länsimaissa.

– Kaikki tämä moraalinen ja uskonnollinen rappio suosii islamia, hän sanoo The Christian Postissa.

Liberatin mukaan esimerkiksi hänen kotimaassaan Italiassa kristillinen kirkko voisi toimia paljon tarmokkaammin, jotta kristinuskon sanoma säilyisi ja vaikuttaisi ihmisten elämässä.

Seurakuntalainen