Trumpin hallinto vauhdissa: Netti pois köyhiltä – puhelin riittäköön
Yhdysvalloissa Donald Trump on ehtinyt valtaan astuttuaan lyhyessä ajassa panna alulle monia uudistuksia. 

Nyt hänen nimittämänsä korkeat virkamiehet ovat perumassa Barack Obaman hallinnon aikana tehdyn päätöksen, että vähävaraiset kuluttajat saavat käyttää teleyhteyksien hankkimiseen tarkoitettuja avustuksiaan laajakaistayhteyksiensä maksamiseen.

Tammikuusta lähtien Lifeline-etuusohjelmassa mukana olevat amerikkalaiset ovat saaneet käyttää kuukaudessa 9,25 dollarin etuutta nettiliittymien ostamiseen. Aiemmin sillä sai maksaa vain lanka- tai matkapuhelimen kautta soitetuista puheluista.
The Registerin mukaan televirasto FCC ilmoitti perjantaina useista muutoksista käytäntöihinsä. Ajankohdan valintaa on arvosteltu, sillä viraston arvellaan yrittäneen saada muutokset läpi niin, että media ei ehtisi kunnolla kiinnittää niihin huomiota.
Perjantaina ilmoitettiin muun muassa verkon neutraliteettiin vaikuttavasta linjauksesta. Datakattoja kuluttajien liittymissä pitävät operaattorit voivat antaa kuluttajien käyttää rajattomasti esimerkiksi Spotifyä tai Netflixiä, jos verkkopalvelut suostuvat maksamaan operaattoreille.

talouselämä