Ruotsin kirkko käynnistää ruotsinsuomalaisille nuorille suunnatun projektin. Tarkoitus on päivittää vanhentuneet käsitykset ruotsinsuomalaisuudesta. Projektijohtaja Kai Latvalehdon mukaan juuri tällaisena aikana on hyvä muistaa suomalaista siirtolaisuutta.
Ruotsin kirkko päivittää ruotsinsuomalaisuutta nykypäivään. Kirkko käynnistää nuorille suunnatun projektin, jonka tarkoitus on syventää ruotsinsuomalaisten omaa kulttuuri-identiteettiä.
– Puhutaan vääjäämättä toisen, kolmannen tai jopa neljännen sukupolven ruotsinsuomalaisista, jotka ovat syntyneet ja eläneet koko elämänsä Ruotsissa, sanoo projektijohtaja Kai Latvalehto.
Latvalehdon mukaan sekä Suomessa että Ruotsissa on ruotsinsuomalaisuudesta edelleen vallalla perinteinen näkemys, joka pohjautuu 60-70 –lukujen suureen muuttoliikkeeseen.
– Mutta aika on mennyt eteenpäin ja ne vanhat määritelmät ruotsinsuomalaisuudesta eivät enää pidä paikkaansa. Tämä projekti suuntautuu nimenomaan tulevaisuuteen.

Ruotsinsuomalaisen vähemmistön huomioimisessa Latvalehto näkee yhteyden Eurooppaa koettelevaan pakolaiskriisiin ja sen myötä koventuneeseen ilmapiiriin.
– Kun on aika pimeät ajat, niin on hyvä muistaa, että Suomesta on aina lähdetty ulkomaille. Suomalaisuutta on olemassa myös Ruotsissa, mutta se on vähän erityyppistä kuin Suomessa.

 

Svenska kyrkan startar nytt projekt för sverigefinsk ungdom