Euroopan maat pelaavat äärijärjestöjen pussiin, jos ne antavat terrori-iskujen johtaa muslimiyhteisöjen erkanemiseen muusta yhteiskunnasta, sanoo šeikki Abdullah bin Bayyah.
”Euroopan muslimiyhteisöjen pitäisi äänekkäästi ja selväsanaisesti tuomita terroriteot ja vaatia niihin syyllistyneitä oikeuden eteen. Yhteisöjen pitäisi ilmiantaa viranomaisille keskuudessaan olevat ihmiset, jotka ovat valmiita edistämään mielipiteitään väkivalloin. Näitä ihmisiä ei pitäisi toivottaa tervetulleeksi yhteisöön vaan ajaa pois sieltä.”
Mauritaniassa syntynyt ja Saudi-Arabiassa asuva bin Bayyah johtaa muslimimaailman rauhanedistämisfoorumia (englanniksi Forum for Promoting Peace in Muslim Societies). Sen tilaisuuksissa koulutetaan maltillista islamintulkintaa imaameille ja muille uskonnollisille toimijoille, joiden puolestaan toivotaan levittävän rauhanomaista uskontulkintaa eteenpäin.
Kuka?
Abdullah bin Bayyah

* Syntynyt Mauritaniassa silloisessa Ranskan Länsi-Afrikassa vuonna 1935.
* Johtavia islamilaisen lain tutkijoita ja islamilaisen maailman vaikutusvaltaisimpia väkivaltaisen ääriajattelun vastustajia.
* Kuningas Abdulazizin yliopiston professori Jeddassa Saudi-Arabiassa. Opettaa islamilaista lakia, Koraania ja arabiaa.
* Luopui syksyllä 2013 varapuheenjohtajuudesta muslimioppineiden kansainvälisessä unionissa (IUMS). Syyksi on arveltu puheenjohtaja Yusuf al-Qaradawin väkivaltaisuuksiin rohkaisseita kannanottoja.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447665942079