Äärioikeiston islamfobiset taas liikkeellä...Islamista marisevat ja kuvittelevat sen että pakolaisten vastaanottolla on tarkoitus tehdä Suomesta Islamilainen valtio :) ..rasismi jälleen kerran kohottaa päätään Suomessa.

– Ehdottomasti. Kyllä minusta meillä on oikeus olla ylpeitä myös siitä, että me ollaan suomalaisia ja puolustaa meidän kulttuuriamme ja meidän perinteitä. 
– Tämä, mitä ajetaan sisälle, ei se ole monikulttuurista. Se on vain ja ainoastaan islamin tyrkyttämistä tänne.

http://www.heili.fi/uutiset/item/1446-joensuun-odinilaiset-kertovat-omat-nakemyksensa

Högerextrema patruller på finska gator väcker oro
I åtminstone fem finska städer patrullerar medborgargarden med kopplingar till nynazistiska grupperingar, rapporterar AFP, med hänvisning till finska medier.
De kallar sig ”Odens soldater” och bär jackor och mössor där det står tryckt. De patrullerar i städer som har stora flyktingmottagningar, för att motverka ”muslimska inkräktare”.
Finlands inrikesminister Petteri Orpo (Samlingspartiet) fördömer nu beteendet:
– Det finns extremistiska tendenser i att skapa gatupatruller. Det ökar inte säkerheten, säger han till finska Yle, och poängterar att endast polisen har rätt att bruka våld.
Tre medlemmar i ”Odens soldater” säger till tidningen Karjalan Heili att de ”har rätt att försvara sig”.
Safi Kamil som flydde från Bagdad, Irak, till finska Joensuu tycker att beteendet är galet:
– Det finns ju polis och myndigheter som gör sitt jobb. Det är en sorts milis, säger han, och jämför med grupperingar han stött på i sitt hemland.

http://omni.se/utrikes/bba79baa-f78b-45ab-8d7e-2ff523347b49?source=aftonbladet#xtor=AD-500-[omni]-[tf_utrikesbox_1404]-[integration]-[aftonbladet]-[startsidan]-[26002]

Olika slags gatupatruller har grundats i Finland den senaste tiden. Enligt Polisstyrelsen finns det inga lagliga hinder för verksamheten, eftersom rörelsefrihet garanteras medborgarna i grundlagen.
- Patrullering på gatan ger ändå inga extra rättigheter eller befogenheter att blanda sig i vad andra människor gör, påminner polisöverdirektör Seppo Kolehmainen.
- Polisen följer med läget och ingriper i eventuell olaglig verksamhet.
- Till exempel i Joensuu har stadens ledning varit bekymrad eftersom organisationen Soldiers of Odin inlett gatupatrullering i Joensuu.
- Soldiers of Odin beskriver sig som en "fosterländsk organisation som kämpar för ett vitt Finland." Organisationen har bland annat på sociala medier uppgett att de patrullerar på gatorna för att skydda finländarna.
- Enligt polisen i Joensuu har det inte skett sådana förändringar i säkerhetsläget i staden som skulle förutsätta gatupatrullering.

http://svenska.yle.fi/artikel/2016/01/05/polisen-gatupatrullering-ger-inga-extra-befogenheter

Finnish govt condemns 'extremist' anti-migrant street patrols
http://afp.omni.se/44b02b6a-8385-401f-9211-0bf3cba440b3