Suomessa oli pakolaisleirejä jo 1920-luvulla...ihan samalla tavalla kuin Ruotsissa oli pakolaisleirejä kauan sitten balkanin kriisin takia...siihen aikaan olot oli köyhempiä, silti pystyttiin auttamaan...nyt rasistit nipåisee ja napisee pakolaisista esim. Suomessa, samasta määrästä kuin 1920-luvulla, vaikka Suomi on edistynyt, rikastunut ja on nyt hyvinvointivaltio.

Suomessa oli pakolaisleirejä myös 1920-luvulla
Yksi Neuvosto-Venäjän murhenäytelmistä nähtiin vuonna 1922, kun epäonnistuneen Itä-Karjalan kansannousun jälkeen tuhannet ihmiset lähtivät pakoon vainoa ja nälkää rajan yli Suomeen.
Muutamassa viikossa Suomeen tuli kaikkiaan 11 000 vienankarjalaista, heidän joukossaan muistelmansa ylös kirjoittaneen Timo Tervosen vanhemmat. Tervonen itse syntyi vuosi myöhemmin Kajaanissa, josta perheen tie kulki pakolaisleireille - tai niin kuin silloin sanottiin - keskitysleirille Kotkan Kyminlinnaan.
– Yhtätoistatuhatta pakolaista pidetään nykyisinkin suurena määränä. Silloin elintaso Suomessa oli kymmenes tai viidestoista osa, siitä mitä se on Suomessa nykyään. Lisäksi pakolaisvyöry kohdistui Kainuun ja Pohjois-Karjalan itäosan pitäjiin, jotka itsekin olivat lähellä nälänhätää. Siellä syötiin pettuleipää, Vaara kertoo.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6334555