Laitetaan nyt Ylen suomen kielisiä uutisia myös tänne Ruotsin rajatarkastuksista...Ruotsin rajatarkastukset tietää hyvää Suomelle...pakolaisten määrä Suomessa tulee oletattavasti vähenemään.

– Jokaisen turvapaikanhakijan tulee ilmoittautua siellä turvapaikanhakijaksi ja rekisteröityä Ruotsissa. He eivät enää voi tulla Ruotsin läpi Suomeen ja rekisteröityä uudelleen. Jos he tulevat Suomeen, niin he ovat niin sanottuja Dublin-tapauksia. Me voimme palauttaa heidät takaisin siihen EU-maahan, josta ovat tulleet, Nerg sanoi.
http://yle.fi/uutiset/sisaministerio_rajatarkastuksista_iso_uutinen_suomelle/8448955

Turvapaikanhakijoiden vaihtoehdot Ruotsin rajalla: Hakea turvapaikkaa, kääntyä takaisin tai etsiä toinen reitti.
Ruotsin rajatarkastukset merkitsevät turvapaikanhakijoille käytännössä kolmea vaihtoehtoa: he voivat hakea turvapaikkaa Ruotsista, palata siihen maahan, josta he tulevat, tai jatkaa matkaa esimerkiksi Suomeen tai Norjaan toista kautta.
Henkilöt, joilla ei ole henkilöllisyystodistuksia, ja jotka eivät halua hakea turvapaikkaa Ruotsista, käännytetään rajalta. Ruotsin mediassa ei ole esitetty arvioita siitä, kuinka moni turvapaikanhakija on aiemmin saapunut maahan ilman henkilöllisyystodistusta.
Rajatarkastuksia aletaan todennäköisesti tehdä Malmössä, Trelleborgissa ja Juutinrauman sillalla sekä Saksasta ja Tanskasta tulevilla lautoilla.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoiden_vaihtoehdot_ruotsin_rajalla_hakea_turvapaikkaa_
kaantya_takaisin_tai_etsia_toinen_reitti/8449159

Löfven Yle Uutisille: Rajoilla pitää olla järjestys
Ruotsi aloittaa rajatarkastukset turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi torstaina puoliltapäivin.
– Haluamme järjestyksen turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. Meidän on tiedettävä, keitä tulee sisään, EU-kokoukseen Maltalle saapunut pääministeri Stefan Löfven sanoi Yle Uutisille.
Pääministeri perustelee Ruotsin päätöstä aloittaa rajatarkastukset sillä, että viranomaiset ovat olleet huolissaan turvallisuudesta.
Ruotsiin tulee tällä hetkellä yli 10 000 turvapaikanhakijaa viikossa, ja Ruotsi on ilmoittanut maan olevan ”täynnä”.

http://yle.fi/uutiset/lofven_yle_uutisille_rajoilla_pitaa_olla_jarjestys/8449042