Alla on osa tekstiä jonka on kirjoittanut Aftonbladetin Lena Mellin...hyvin ajateltu...kannattaa lukea.

IS är emot västerlandet. De anser att vi står för vidrig dekadens och amoralism. De har grundat ett kalifat, en stat grundad på en tolkning av islam som lyckligtvis inte många ställer sig bakom. För den handlar inte om islam utan om islamism, en fundamentalistisk politisk ideologi.

Till denna vålds­bejakande sekt utan respekt för människo­värdet söker sig årligen tusentals personer från EU. När de kommer tillbaka är de fullfjädrade terrorister som brinner för sin uppgift. Att destabilisera och sprida skräck omkring sig.

Det här är inget litet problem. Enligt de senaste uppgifterna från Säpo har omkring 300 svenskar sökt sig till IS. 115 har kommit tillbaka och 40 har dött. För närvarande strider 125 svenskar under IS-flagg, 90 män och 25 kvinnor.

Enligt uppgifter från förra året hade tusen personer från Frankrike, 500 från Tyskland och lika många från Storbritannien anslutit sig till IS.

För närvarande finns det ingenting som hindrar IS-krigare från att återvända till Sverige. Och varför skulle deras kamp upp­höra här?

Ingenting talar för att de skulle förvandlas till fromma lamm bara för att de åter befinner sig på svensk mark. Enligt den norske terrorforskaren Thomas Hegghammer begår, eller försöker begå, hela en av nio återvändare terrorbrott.

Krigsbrott, även de som sker utomlands, är redan i dag olagliga. Vid årsskiftet blir det även olagligt att träna och kriga för organisationer terrorlistade av FN. Det blir även olagligt att finansiera dem. 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21768023.ab