Eun johtajat näki tilanteen jo aikoja sitten ennen kuin pakolaistulva alkoi vyöryä Eurooppaan. Näkivät jo aikaisemmin. Eu johtajat ei halunnut tehdä mitään asian hyväksi. Libanon ja monet muut maat sulki rajansa, koska heillä oli täyttä ja pakolaisleireissä ei ruoka enää riittänyt pakolaisille, koska avustajamaat pienensivät koko ajan kehitysapua. Pakolaiset oli olleet monia vuosia leireillä ja alkoivat nähdä nälkää ja tunsivat epätoivoa, siksi vaellus Eurooppaa kohti alkoi.
Euroopp heräsi, mutta liian myöhään. Italia ja Kreikka monet kerrat pyysi apua, mutta avun saanti oli kaukana. Pakolaisia tuli lopulta niin paljon Kreikkaan ja Italiaan, että paine rajoilla oli kova ja lopulta paine meni rajonen yli ja pakolaiset alkoi vaeltaa Euroopan maihin, aina pohjoiseen saakka. Tässä ollaan nyt. Nyt Eu johtajat ei tiedä mitä oikein tehdä. Myöhäinen herätys.
Eu antaa nyt rahaa Afrikkaan jotta kehitystä voi jatkaa ja luoda työpaikkoja jotta Afrikan maat ottaa vastaan takaisin sieltä paenneita ihmisiä. Eu siis maksaa jotta Afrikan tulisi ottamaan vastaa sieltä paenneita ihmisiä jotka ei saa asyyliä Euroopan maista.