Erittäin hyvä kirjoitus.

Vihapuheen keskellä on puolustettava inhimillisyyttä 
Ex-kansanedustaja James Hirvisaari nimittää Facebookissa pakolaisia tukeneita naisia "suvakkihuoriksi". Samalla sivulla nainen kommentoi: "Tappaisin kaikki muslimit, jos pystyisin."
”Vihapuhetta on ollut aiemminkin (MV-lehti, Hommafoorumi, Suomi24 jne.), mutta pakolaistilanteen noustua ykkösuutisaiheeksi vihapuhetta jakavat henkilöt ovat saaneet ajatuksilleen uudenlaista näkyvyyttä”, hän sanoo. Rasistisen puheen sisällöt eivät ole nekään Pehkosen mukaan uusia, vaan levittäjiensä keskuudessa jo pitkään "totena pidettyjä" asioita, ja se tekee vasta-argumentoinnista vaikeaa. "Valtamedia on heidän mukaansa lähtökohtaisesti puolueellista ja väärässä, kommenttiosioissa ei varsinaisesti enää keskustellakaan itse asiasta vaan uskomuksista."
- Pieni, äänekäs joukko hallitsee keskustelua
”Verkkokeskusteluissa pieni äänekäs joukko alkaa varsin nopeasti hallita keskustelua niin aiheiden, käsittelytyylin ja palstatilan suhteen. Keskustelun kärjistyttyä ja tunteiden kuohuessa on varsin vaikeaa käydä rationaalista argumentoivaa keskustelua”, Rinne sanoo.
- Pakolaiset helppo kohde vihapuheelle
Vihapuheen viljely kumpuaa nimenomaan omista peloista ja epävarmuudesta."
- Verkkokeskusteluilla taipumus kärjistyä
Kärjekkäät lasautukset eivät sovellu monimutkaisten ja vaikeiden asioiden tai ilmiöiden kuvaamiseen." 
- Myös kukkahatut ja hyysääjät nettiraivon kohteina
Myös Samu Pehkosesta vihapuheen varsinaiset kylväjät ovat pieni joukko omaan ajatusmaailmaansa sulkeutuneita ihmisiä, mutta pelkkä niin kutsuttujen trollaajien olemassaolo ei yksin selitä kaikkea vihapuhetta. Näitä "niittäjiä" ovat ihan tavallisetkin ihmiset, jotka heijastelevat omia pelkojaan vihapuheen kautta.   Yksinäisiä ja turhautuneita kansalaisia on paljon, ja some tuo nämä ihmiset lähemmäs toisiaan."
- Lähimmäisenrakkaus nähdään idealismina
”Oletusarvoisesti vihapuhuja tuntuu olevan kantaväestöön kuuluva mies, joka määrittelee kuuluvaisuuttaan suomalaiseen kansakuntaan näitä toisia, 'alempiarvoisia' ryhmiä vastaan. Viittaukset talvisotaan ja veteraanien perintöön ovat tässä samaistumisessa tärkeitä kiinnekohtia, joihin muut voivat vain satunnaisesti, jos ollenkaan kiinnittyä”, Pehkonen lataa.
- Vihapuhetta vastaan toimittava
Vihapuhe on aikamme syöpä
- Vihapuhe ja nettiraivo ahdistavat
”Vihapuhe ja nettiraivo ahdistavat, ja siihen on hankala puuttua muutoin kuin sulkemalla kommentointipalsta tai olla lukematta vihapuhetta. Vihapuheen kylväjät kyllä löytävät kanavia sontansa levittämiseen, jollei muuten, niin perustamalla omia keskustelupalstojaan”, Rinne harmittelee. Kaakinen pitää tärkeänä, että vihamieliset viestit kyseenalaistetaan
Pelkät sanatkin satuttavat, ja vainottujen ihmisten voimat ovat vähissä.
- Onnistunut kotoutuminen laimentaa vihapuheen
”Ikävää on, ettei asiallisen kriittistä, toisia ihmisiä kunnioittavaa keskustelua tai dialogia pakolaisasiassa oikein voida käydä. Usea maahanmuuttoa tutkiva tai julkisesti siihen myönteisesti suhtautuva saa henkilökohtaisesti tuta, mitä on olla hallitsemattoman nettiraivon kohteena. Valtaosa nettiraivosta on varmastikin tyhjää louskustusta, mutta: 'Tiedän missä lapsesi on päivähoidossa' -tyyppiset viestit saavat kyllä miettimään, miten paljon ja millaisia kannanottoja haluaa antaa julkisuuteen", Rinne kertoo. 

http://www.valomerkki.fi/aiheet/elama/ihmillisyytta-puolustettava-vihapuheen-keskella