Tyypillinen ateistin kanssa käyty Raamattu-keskustelu alkaa niin, että ateisti nostaa esiin jonkin ongelmalliseksi katsomansa Raamatun kohdan tai ristiriitaisuuden. Tämä ei kuitenkaan perustu hänen omaan Raamatun tuntemukseensa, vaan hän on kaivanut kohdat jostakin valmiista argumenttilistasta, joita netissä on riittämin.
Usein ateisti käyttää vanhaa raamatunkäännöstä, vaikka tuskin itse sitä edes tietää. Se johtuu siitä, että hän käynyt kopioimassa argumenttinsa Vapaa-ajattelijat ry:n sivuilta, jossa argumenttilistaa ei ole vaivauduttu päivittämään uuden käännöksen mukaiseksi.
Keskustelu päättyy suunnilleen siihen, mistä se alkaakin, koska ateistilla ei yleensä ole edellytyksiä jatkaa sitä pidemmälle. Jos yrittää selittää hänelle jotakin hänen esittämänsä kohdan kontekstista tai Raamatun eri liitoista, tai jos vertaa esitettyä kohtaa johonkin toiseen jakeeseen tai ylipäänsä jollakin tavalla jatkaa keskustelua, niin ateisti syyttää selittelystä ja poimimisesta. Ateistin käsitys Raamatusta on hyvin yksioikoinen.

http://aiheet.domnik.net/ai-2013/05/ateistit-raamattu