Tämän täytyisi kaikkien tietää...eikä nyt vaatia lehtiä kertomaan rikollisten etnisyyttä silloin kun kysymyksessä on arabi- ja tai muslimi- tai joku muu maahanmuuttaja- rikollinen...se kun päätettiin...että lehdistö ei enää sano..."en finne igen"...pätee myös...että ei kerrota muittenkaan etnisyyttä.

Miksi Ruotsin lehdistö ei mainitse etnistä alkuperää rikosuutisoinnissa.
Diplomaattina Ruotsin Suomen suurlähetystössä toiminut Risto Laakkonen kertoo YLEn radio-ohjelmassa Historiansarjoja: Raggarit, rasismi ja suomalaiset, miksi Ruotsin lehdet lakkasivat ilmoittamasta rikoksen tekijän kansalisuutta eli etnistä alkuperää vuonna 1970. Lehdet lopettivat kansalaisuuden ilmoittamisen Suomen suurlähetystön pyynnöstä. Suurelähtystö ja sanomalehtien päätoimittajat neuvottelivat tästä päätöksestä, koska Ruotsin lehdistössä oli paljon rikosuutisia, joissa kerrottiin suomalaisten maahanmuuttajien Ruotsissa tekemistä rikoksista. Tästä uutisoinnista oli Ruotsissa jo muodostunut sanaparsi "En finne igen".
Suurlähtystö vetosi lehdistöön, koska kansalaisuuden mainitseminen uutisoinnissa uhkasi vaikeuttaa suomalaisten maahanmuuttajien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.
Pitää muistaa, että aina kun arvostellaan sitä, että lehdet Ruotsissa ja Suomessa eivät kerro rikoksentekijän etnistä alkuperää, niin lähtökohta syy tähän on alun perin suomalaisten maahanmuuttajien suojeleminen syrjinnältä Ruotsissa

http://mikkoahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104918-miksi-ruotsin-lehdist%C3%B6-ei-mainitse-etnist%C3%A4-alkuper%C3%A4%C3%A4-rikosuutisoinnissa

http://areena.yle.fi/1-1448646

http://sv.wikipedia.org/wiki/Slagsm%C3%A5let_mellan_assyrier_och_raggare_i_S%C3%B6dert%C3%A4lje_1977