"Ruotsalaiset laiskempia ja ystävällisimpiä kuin suomalaiset"...voi olla perää noitten suomalaisten väitteissä...sillä parempi olla ystävällinen kuin vain raataa hiki otsalla väsyneenä ka ärtyneenä ja tylynä :)

Ruotsissa laiskoitellaan eikä oteta vastuuta, kun taas Suomessa on kovempi ilmapiiri ja tylyjä tapoja. Hyvin yleisesti sanottuna. Näin toteavat ainakin vaihto-oppilaat Tuuli Meurman ja Cecilia Damström.
Suomen ja Ruotsin välillä on enemmän eroja, kuin luulisi. Näin toteavat Cecilia Damström, pianisti ja säveltäjä, ja viulisti Tuuli Meurman, jotka ovat asuneet Ruotsissa syyslukukaudesta alkaen. He opiskelevat Malmön musiikkikorkeakoulussa. 
Heidän mukaan Suomessa tehdään enemmän töitä, ollaan vastuullisempia ja vaaditaan enemmän itseltään ja muilta. Ruotsissa laiskotellaan, mutta voidaan psyykisesti paljon paremmin. 
Suomesta pitäisi tuoda työmoraalia
Jos voitaisiin tuoda jotain asioita Suomesta Ruotsiin, niin kovempi työmoraali olisi yksi niistä, sanoo Cecilia Damström. Tuuuli Meurman yhtyy Ceciliaan ja toteaa, että hänen uskonsa Suomen ja Ruotsin samanlaisuudesta on saanut uuden käänteen.
– En todellakaan tiennyt, että ruotsalaiset ovat niin sanotusti laiskempia.
Rennon ilmapiirin kaksi puolta
Hyvät puolet tässä rennommassa asenteessa omaan ja muiden työhön on se, että opiskelijan paineet ovat täällä paljon pienemmät kuin Suomessa, ainakin klassisen musiikin opinnoissa, sanovat Tuuli ja Cecilia.
Huono puoli ystävällisessä ilmapiirissä, jossa kukaan ei halua loukata toista, on että ei aina voi luottaa toisten kehuihin.
– Välillä melkein toivoisi, että "antakaa vaan sitä palautetta tulla, kyllä minä kestän" ja vähän suhtautuu siihen silleen, että ne vain kehuu, kehuu, kehuu, sanoo Tuuli Meurman.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6140599

Svenskar anklagas av vissa finnar att vara lata men trevliga :) ..ok. bätrre att vara lite lat...än att jobba med pannan i svett och vara trött, elak och sur...