Totta...Wallström voi todellakin olla kiitollinen...presidentti Abbas teki hyvää työtä...nyt yhden vuoden aika terroristien vankeina on loppunut ja ne kaksi ruotsalaista on vapautettu...Ruotsi ei maksanut vapauttamisesta mitään...vapauttamista helpotti todennäköisesti se...että Ruotsi on tunnustanut Palestiinan.

AL Kompis kunde som första nyhetssajt i världen rapportera om de två svenskarna, 50 och 34 år gamla som enligt uppgifter till Al Kompis hållits som gisslan av terrorgruppen Al Nusra i Syrien.
Svenskarna ska ha varit i regionen på ett missionsuppdrag när de togs som gisslan av den väpnade gruppen. Uppgifter som AL-TID tittat på visar att 34-åringen har en bakgrund inom Pingstkyrkan. AL-TID.se var det första mediet att få bekräftat från svenska UD att två svenskar frisläppts från en gisslansituation i Syrien.
– Utrikesdepartementet kan bekräfta att två svenska medborgare frigavs igår den 24 april efter att ha hållits som gisslan av en väpnad grupp i Syrien, sa Anna Buhré Kervefors till AL-TID.se.
Utrikesminister Margot Wallström gjorde efter Al Kompis och AL-TID:s rapportering ett uttalande om det lyckade samarbetet mellan svenska myndigheter och President Abbas.
“Vi har haft ett mycket bra och tätt samarbete mellan svenska myndigheter, särskilt med polisen. Jag vill också tacka samtliga de länder som visat oss stöd i detta ärende. Ett särskilt tack till Palestina, och President Abbas personligen, som engagerat sig på ett avgörande sätt, liksom till jordanska myndigheter, säger utrikesminister Margot Wallström i ett skriftligt uttalande till TT.

http://altid.se/wallstrom-tacksam-for-palestiniernas-insats-vid-frigivningen-av-svenskarna/