Uusia viisumeja ei saudit enää halua myöntää ruotsalaisille affärsmän...siis uusille tulokkaille...tällaista se kiivas feministinen puhe aiheuttaa...Tavallaan tietämättään Wallström kritisoi kiivaasti Islamia...sillä sharialaki kuuluu Islamiin...

Saudiarabien stoppar svenska affärsmän från att åka till landet
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20494414.ab

Saudi-Arabia kostaa Ruotsille piiskauspuheet – ei enää viisumeja liikematkoille
Ruotsin elinkeinoelämä pelkää Saudi-Arabian kaupan kärsivän viisumikiellosta. Ruotsissa pelätään myös, että arabimaissa tulkitaan ulkoministeri Wallströmin arvostelleen islaminuskoa.
Kriisi sai alkunsa, kun ulkoministeri Wallström oli kutsuttu Arabiliiton kokoukseen kunniavieraaksi puhumaan ihmisoikeuksista. Kokouksessa hänelle ei kuitenkaan annettu puheenvuoroa. Wallström on arvostellut mm. Saudi-Arabian lainsäädäntöä ja toisinajattelijoiden piiskausrangaistuksia, joita Wallström on kuvannut "keskiaikaisiksi".
Ruotsissa pelätään nyt, että islamilaisessa maailmassa hänen puheensa tulkitaan islaminvastaisiksi, koska Saudi-Arabian oikeus perustuu islamilaiseen sharia-lakiin. Saudi-Arabialla on laaja vaikutusvalta arabimaissa, joten vastatoimet saattavat laajeta muuallekin.
Saudi-Arabia on Ruotsin 18. tärkein kauppakumppani. Sinne vietiin viime vuonna Ruotsista tavaroita 11 miljardin kruunun eli runsaan miljardin euron arvosta.
Liikematkailijoille asetettu viisumikielto estää tehokkaasti uudet kauppasopimukset, joskin voimassa oleviin viisumeihin sillä ei ole vaikutusta.

http://yle.fi/uutiset/saudi-arabia_kostaa_ruotsille_piiskauspuheet__ei_enaa_viisumeja_liikematkoille/7879215