Totta...Yle antaa yleissivistystä kansalle...sitä tarvitaan...sen huomaa kun lukee foorumeja ja blogeja.

Maaliskuun seitsemäntenä päivänä Yle Radio 1:ssä alkava ohjelmasarja on jo etukäteen saanut runsaasti huomiota. Islamin perusteos Koraani luetaan ääneen 60 ohjelman aikana. Jokainen jakso alkaa professori Jaakko Hämeen-Anttilan ja Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin Anas Hajjarin keskustelulla.
Kirjojen lukeminen kokonaisuudessaan radio-ohjelmasarjana ei ole uutta. Islam ei ole Suomessa uusi ilmiö. Muslimien ensimmäinen uskonnollinen yhdyskunta rekisteröitiin vuonna 1925, kaksi vuotta uskonnonvapauslain voimaantulon jälkeen ja vuosi ennen Yleisradion perustamista. Uskonnolliset tai uskontoon liittyvät lähetykset ovat olleet yleisradiotoiminnan sisältöä sen ensimmäisestä viikosta lähtien.
Kuohunta ohjelmasarjan ympärillä osoittaa, kuinka keskeinen kysymys suhde islamiin on nykyisin. Sekin perustelee Ylen ratkaisua.

Sarja sopii Ylen yhteiskunnalliseen ja sivistykselliseen tehtävään. Valtaväestölle se tarjoaa mahdollisuuden tutustua itselle vieraaseen uskontoon ja laajentaa siten uskonnollista yleissivistystä. Suomen kasvavalle muslimiväestölle sarja puolestaan kertoo, että muslimit ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.
Koraanin sisällön arviointi on jokaisen kuulijan omassa vallassa.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1425098424466