Mitä tähän muuta sanookuin...että tämä on Ruotsin mustaa historiaa tuo rodunjalostus...nykypäivänä kaikki jatkuu pienen joukon keskuudessa...suuri enemmistö kansasta on maahanmuuton takia saanut kansainvälisiä ajatuksia...nyt jatkuu kamppailu hyvän ja pahan välillä...hyvä on suuri enemmistö...paha on vain toistaiseksi pinei mariseva lauma.

Historia heijastuu nyky-Ruotsin nationalismiin, Tamminen toteaa.
- Kansan syvien rivien asenteet kiristyivät 1990-luvulla maahanmuuton myötä. Ruotsissa oli vuonna 2000 jo 1,75 miljoonaa ulkomaalaistaustaista.
- Ulkomaalaisvastainen ruotsidemokraatit-puolue sai syksyn 2014 valtiopäivävaaleissa 12,9 prosentin kannatuksen ja nousi Ruotsin kolmanneksi isoimmaksi puolueeksi.
- Ruotsidemokraattien juuret ovat vuonna 1991 perustetussa Valkoisessa arjalaisessa vastarintaliikkeessä. Liike jakautui 1990-luvulla vallankumoukselliseen siipeen ja astetta maltillisempaan poliittiseen siipeen.
- Vallankumouksellinen siipi toimii tätä nykyä nimellä Ruotsin vastarintaliike.
- Sen suomalaisen veljesjärjestön aktiivijäsen on paraikaa syytettynä puukotuksesta Jyväskylän kirjastossa tammikuussa 2013. Kirjastossa oli meneillään keskustelutilaisuus Äärioikeisto Suomessa -kirjasta.

http://www.hs.fi/arviot/Kirja/a1422069942572