Skandinaviassa...Norjassa, Tanskassa ja myös laidalla olevassa Suomessakin...on oikeistopuolueet hyväksyneet muukalaisvihamieliset puolueet...Ruotsi on ainoa missä edelleenkin muukalaisvihamielisiä ei päästetä hallituksessa minkäänlaiseen valtaan...
Nyt kuitenkin oikeisto puhuu lain muuttamisesta...joka auttaisi vähemmistöhallituksia hallitsemaan ilman sd apua...tämä osoittaa sen että oikeisto ei halua että sd apu ei näkyisi...mutta kuitenkin sekä oikeisto ja punavihreät on olleet kiitollisia silloin kun sd on äänestänyt heidän ehdotuksiaan ja auttanut...Caikea tilanne...miten toimia...niin että sd ei saisi minkäänlaista mahdollisuutta...

Tills nu har den etablerade högern i Skandinavien valt olika förhållningssätt till högerpopulisterna. I Norge är Frp helt inne i värmen, som regeringspartner till Høyre, och Frp-ledningen försöker desperat kväsa de mer radikala i partiet men kompromisser och fallande opinionssiffror stärker den radikala internoppositionen. Danska DF varit nöjda med rollen som mäktigt stödparti åt serier av borgerliga koalitioner. Även efter triumfen i att vara största parti, säger partiledaren Kristian Tulesen Dahl att det största inflytandet för DF inte ligger i att söka regeringsmakt, utan i att vara det parti de andra måste ringa till.
Bara i Sverige har borgerligheten hållit fast vid att SD ska isoleras. Men i torsdags fick vi en tydlig glimt av något nytt: Alliansen var nära att ta makten på SD:s rygg, under täckmantel av att Sverige annars skulle stå utan regering. Precis som DF har SD lyckats göra sig till det parti de andra måste ringa för att komma till makten.
De borgerliga partiledarna är fullt medvetna om att en sådan kovändning inte kan ske öppet, utan en mycket hög kostnad hos de konservativa och liberala basväljarna. Det är därför deras centrala ”talking point” nu är att regelverken måste ändras så att det blir lättare att vara minoritetsregering i Sverige. De inser att alla borgerliga regeringsambitioner numera är beroende av SD som underlag, men de vill inte att SD:s makt ska synas.
Men betänk detta scenario: vad händer om/när SD växer sig så stora att de själva kan utgöra kärnan i en minoritetsregering?

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article19974579.ab

Lagändring kan hejda sd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19966878.ab