Generaldirekrööri vetoaa ja pyytää apua...kysyy Ruotsin näringsliv, voisivatko auttaa jollakin tavalla...kysyy myös voisiko kirkko alkaa avustaa esim. asuntojen kanssa...kysyy mstä saisi jonkinlaista työpaikkaa pakolaisille ja niin edelleen...Hyvä että hän reagoitsee ja pyytää apua...Ruotsi ei aio jättää tänne saapuvia pakolaisia pulaan...heidät vastaan otetaan...Kaikki poliittiset puolueet sd'tä lukuun ottamatta, jatkaa mumaanista linjaansa...kitos heille siitä.

Migrationsverket skrev nyligen upp prognosen för antalet flyktingar som väntas komma till Sverige under nästa år. Det handlar om cirka 95 000 människor, kanske upp till 105 000. Den nya prognosen har fått myndigheten att söka nya vägar för hjälp.
Expressen kunde i söndags berätta att Migrationsverket vänt sig till Svenska kyrkan för hjälp med bland annat flyktingboenden.
På torsdag möter myndighetens generaldirektör Anders Danielsson ärkebiskop Antje Jackelén för att diskutera.
Han har också skrivit till Svenskt näringsliv och bokat in ett möte med vice vd Christer Ågren för att prata om jobben. Danielsson vill höra organisationens syn på de arbetstillstånd som Migrationsverket utfärdar.
Gästar "Bar & Politik"
- Om de tycker att det är krångligt, om vi kan förbättra vårt arbete och vad de kan hjälpa till med för att göra det lite smidigare, säger Anders Danielsson, som i kväll gästar Expressens "Bar & Politik" med Niklas Svensson.
Han planerar också att väcka frågan om Svenskt näringsliv kan bidra även med en annan typ av stöd för de personer som väntar på att bli prövade.
Sysselsättning viktigt
- Det är viktigt att de under den tiden har någon form av sysselsättning. Då får man gå ut och prata med folk, ska ni göra något? säger han.
Svenskt näringsliv vill invänta mötet innan man kommenterar eventuella förslag till sysselsättning för flyktingar.

http://www.expressen.se/politik/generaldirektorens-flyktingvadjan/