Totta kai se olisi kaikille parempi jos kaikki lapset kävisi ruotsin kielistä koulua...silloin lapset saisi saman tyyppisen koulutuksen ja ulkolaislapset oppisi jo lapsesta lähtien integroitumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan...Ei sen tarvitse tarkoittaa assimilaatiota...sillä onhan lasten vanhemmillakin osuutensa siihen että opettaisivat lapsilleen oman äidinkielensä...ja Ruotsi voisi aktiivisesti alkaa taas antamaan ulkolaislapsille lasten vanhempien äidinkielen tunteja yksi tai pari kertaa viikossa...Liiallinen eristäytyminen ruotsalaisesta yhteiskunnasta, kasvattaa monia lapsia olemaan omissa piireissään...

Vielä on epäselvää, millainen tänään pääministeriksi valitun Stefan Löfvenin (S) Ruotsi on ruotsinsuomalaisten näkökulmasta. Löfven on esimerkiksi todennut, ettei Ruotsissa pidä olla kouluja, jotka ovat rajoitettuja henkilöille, joilla on jokin tietty kieli tai tausta.
Sisuradion puoluejohtajahaastattelussa elokuussa Stefan Löfven (S) totesi ruotsinsuomalaisten koulujen tulevaisuudesta näin:
– Meillä ei pidä olla kouluja, jotka on rajoitettu henkilöille, joilla on joku tietty kieli tai tausta. Meillä pitää olla integroitu yhteiskunta ja silloin meidän on käytävä yhdessä koulua. Koulujen tulee tukea integraatiota eikä segregaatiota!
Näin Löfvenin linjauksia kommentoi monikielisyystutkija Tove Skutnabb-Kangas:

– Näyttää siltä, ettei Löfven tiedä näistä asioista juuri mitään. Häntä pitäisi valistaa ja täytyy toivoa, että valistus auttaa. Tietohan ei aina auta, on kyse vallankäytöstä.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5981376

Löfven sägs ha sagt att alla barnen i Sverige borde integreras, gå i samma slags skolor...En sverigefinne tyckte inte om det...Lagen i Sverige säger ju att dom nationella minoriteterna skall få behålla sina språk och kultur och staten skall vara aktiv att så skall bli...sverigefinnarna är ett av nationella minoriteterna...Tänkte Löfven t.ex muslimska skolor, där det pratas mycket arabiska...vet inte vad han tänkte, men nu spekulerar jag.