Ikävää...hyvin ikävää...rasismi on otettava vakavasti ja auskallettava puhua siitä ja vastustaa rasismia jos sitä ilmenee...Malmössä muslimit trakasserar juutalaisia...Södertäljessä kristityt assyrier/syrianer trakasserar muslimeja...Miksi Södertäljen probleemasta ei paljoa puhuta? ...kaikesta rasismista on uskallettava puhua.

All rasism är fel. All rasism är lika fel oavsett om de som uttalar sig rasistiskt säger sig försvara sig från underläge eller är i överläge. Oavsett om den bakgrund man har är trasig, eller om man kommer från en välartad familj. Oavsett om man är så kallad invandrare eller en så kallad etnisk svensk.
Dilemmat
Det här är ett dilemma. Det är som om det bara finns två sätt att debattera detta i offentligheten: Antingen måste man dra alla muslimer eller syrianer över en kam, eller så måste man knipa käft. Jag tillhör de som tror att man kan och MÅSTE hålla två tankar i huvudet samtidigt. Man kan vara mot rasistiska generaliseringar om ALLA i gruppen men ändå prata om gruppspecifika problem.
Antisemitismen i Malmö sprids främst genom personer med bakgrund i Mellanöstern, vars tro är muslimsk. Det är sorgligt – men tyvärr är det så.
Islamofobin i Södertälje sprids av många individer men påfallande många har assyrisk/syriansk bakgrund.
Givetvis betyder inte detta att ALLA gör det. Lika lite är ALLA svenska rasister för att man säger att det finns problem med rasism bland svenskar.

http://motargument.se/2013/09/15/rasism-fran-invandrare/