Hyvin monet ihmettelee että miksi pakolaiset ei pakene naapurimaihinsa...Juuri sitä he tekevät...yli 50 miljoonasta pakolaisesta,enemistö, kahdeksan kymmenestä, pakenee oman maansa rajojen sisäpuolella tai naapurimaahansa.

Maailmassa ei ole koskaan toisen maailmansodan jälkeen ollut yhtä paljon pakolaisia kuin on nyt. Tämä käy ilmi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n vuosiraportista.
Näin kertoo siis YK:n pakolaisjärjestö. Yli 50 miljoonasta pakolaisesta ehdoton enemmistö, kahdeksan kymmenestä, pakenee oman maansa rajojen sisäpuolella tai naapurimaahansa. Etenkin taistelut Syyriassa, Malissa, Sudanissa ja Irakissa saavat ihmiset jättämään kotinsa. Vaikka Ruotsiin on viime vuooden aikana tullut varsinkin Syyriasta suuri määrä pakolaisia, Almedalenissa puhuva UNHCR:n tiedotuspäällikkö Markku Aikomus toivoo, että tilaa löytyisi vielä useammalle.
 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=5905843

Det är många som frågar att varför kan inte flyktingen fly till grannlandet...Många gör faktist det...av ca 50 miljoner flyktingar, är det en stor majoritet, som flyr antingen inom sitt eget land eller flyr till grannlandet.